Beste fotolijst

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fotolijsten test van 2021

 

Ben je op zoek naar een originele en leuke fotolijst? Dan kunnen wij jou misschien wel helpen in jouw zoektocht. Zo zijn er toch bepaalde factoren waarmee je zoal rekening kunt houden en die hebben we zo goed mogelijk proberen vermelden in onze koopgids. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Deze hebben we samengesteld op basis van de beoordelingen en het advies van klanten op het product. Zo blijkt de Umbra Hangit echt wel een topproduct te zijn tussen de verschillende fotolijsten. Bovendien kun je met dit product je foto’s zo vaak gaan veranderen als je zelf wilt. Ook met de Hama fotolijst mag je zeker zijn van uniek en degelijk toestel. Zo kun je met deze fotolijst zonder problemen een geheugenkaart van maximaal 32 GB lezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fotolijsten koopgids

 

Met een fotolijst kun je op een eenvoudige manier van je foto’s genieten en dus herinnerd worden aan leuke momenten. Om een degelijke fotolijst te kopen die volledig naar jouw wens is, is het een aanbeveling om rekening te houden met de verschillende types, het materiaal en de prijs ervan.

 

 

Standaard fotolijsten

 

Letterlijk betekent een fotolijst een stevige rand rondom een foto waarbij je de mogelijkheid hebt om deze neer te zetten of op te hangen. Toch zijn er momenteel zoveel verschillende type fotolijsten waardoor het niet zo gemakkelijk is om een keuze te maken.

Het meest frequente model is een fotolijst waarbij je één foto van een bepaalde afmeting bijvoorbeeld 10 cm op 15 cm gaat inkaderen. Deze fotolijst bestaat dus heel vaak uit een stevige rand in combinatie met een glasraam waarachter je jouw foto plaatst. De varianten op dit product bieden je zelfs de mogelijkheid om meerdere foto’s te gaan verwerken. Zo heb je bijvoorbeeld een product dat bestaat uit twee of drie fotolijsten waarbij je telkens één afbeelding kan insteken en die onderling verbonden zijn met scharnierpunten.

De multi-fotolijst zou je kunnen vergelijken met een collage waarbij je meerdere foto’s tegelijk kan ophangen. Bij dit soort fotolijsten gaat het om foto’s van hetzelfde formaat bijvoorbeeld 10 cm op 15 cm. Uiteraard kun je zelf creatief zijn door de fotolijst horizontaal of verticaal te gaan ophangen.

Bovendien bestaat er ook een model dat bestaat uit twee houten latjes die verbonden zijn met elkaar door middel van touwtjes. Op deze touwtjes kan je dan met behulp van wasknijpers een groot aantal foto’s gaan ophangen. Ideaal voor als je graag en regelmatig eens van foto’s verandert.

 

 

Digitale fotolijsten

 

Naast de standaard modellen heb je tegenwoordig ook digitale fotolijsten waarbij je gebruik maakt van een geheugenkaart. Je moet dus je foto’s gewoon op de geheugenkaart zetten en vervolgens hoef je enkel het kaartje in de fotolijst te stoppen waarna je jouw foto’s één na één zal zien verschijnen. Je kunt bovendien ook zelf gaan instellen op welke manier dit moet gebeuren en onder welke vorm.

Als je gaat voor een digitale fotolijst let je ook best op de bediening van het product. Je hebt namelijk digitale fotolijsten die voorzien zijn van een aantal knoppen op de lijst zelf, vaak aan de voor- of achterkant van het product. Maar er bestaan ook een aantal digitale fotolijsten die gebruik maken van een touchscreen of een afstandsbediening.

Het gaat hier om een zeer gebruiksvriendelijk product maar je zal dit hoogstwaarschijnlijk niet terugvinden onder de categorie van goedkope fotolijsten. En een dure fotolijst behoort daarom ook niet meteen tot één van de beste fotolijsten. Probeer daarom zoveel mogelijk verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken en hou ook altijd rekening met eventuele promoties.

 

 

Materiaal

 

Bij de standaard fotolijsten heb je vaak een groot assortiment aan verschillende materialen. De meeste fotolijsten bestaan vaak uit kunststof in combinatie met anti-reflex glas of gewoon helder glas. Het glas zal de foto zoveel mogelijk gaan beschermen. De achterkant van de fotolijst kan bestaan uit een soort hard en stevig karton of MDF. Eventueel voorzien van draaiveren en ophangogen waarmee je de fotolijst gemakkelijk kunt ophangen of kunt plaatsen.

De meeste randloze fotolijsten zijn gemaakt uit helder glas aan de voorkant en MDF aan de achterkant van het product. De lijst is voorzien van ophangclips zodat de foto niet kan verschuiven.

Er zijn ook fotolijsten waarbij de omranding bestaat uit aluminium en de voorzijde afgeschermd wordt met glas. Je kunt ook beslissen om een fotolijst aan te schaffen waarbij het kader uit hout gemaakt is en waarbij je uit een ruim assortiment aan kleuren kunt kiezen. Kortom er zijn heel wat verschillende opties mogelijk. Let ook op eventuele promoties en wie weet kun je op die manier wel een leuke fotolijst aanbieding tegenkomen.

 

 

Prijs

 

Tegenwoordig zijn er veel mooie aanbiedingen op de markt. Het is aan te raden om zoveel mogelijk reviews van gebruikers te lezen zodat je zeker weet of het product een aanrader is of niet. Probeer misschien wel eerst voor jezelf de keuze te maken of je liever een standaard fotolijst wilt of toch liever een digitale fotolijst.

Bij de standaard fotolijsten behoort een volledig glazen lijst tot de categorie van de goedkope fotolijsten. Toch zijn er niet echt heel grote prijsverschillen te zien met fotolijsten die gemaakt zijn uit hout, aluminium of kunststof.

Zoals reeds vermeld in het begin, zijn de digitale fotolijsten uiteraard ook niet de goedkoopste. Vaak situeert de prijs zich tussen de 50 euro en de 200 euro maar alles is en blijft afhankelijk van de mogelijkheden en opties die de digitale fotolijst bezit. Daarnaast beslis je ook zelf het bedrag dat je maximaal wilt spenderen.

 

 

Fotolijst Reviews – Top 5

 

 

Leg jouw leuke momenten vast op een foto of meerdere daarvan en hang ze op in een mooie fotolijst, waar je ze dagelijks kunt bewonderen. Er zijn zoveel verschillende soorten fotolijsten te verkrijgen, maar kies natuurlijk de beste fotolijst voor jezelf uit en geniet er zo lang als mogelijk van.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Umbra Hangit

 

Met de Umbra Hangit fotolijst kun je nu op een leuke en unieke manier jouw mooiste fotomomenten delen met de familie en je vrienden. Dit product bestaat uit twee houten latjes en 5 lijnen.

De lijnen zijn tussen de latjes geplaatst en ze zijn voorzien van knijpers. Aan deze knijpers kun je dan jouw foto’s ophangen. Het is gemakkelijk en eenvoudig om te gebruiken en wat zeker handig is bij dit product, is dat je gewoon elk moment de foto’s kunt vervangen met andere foto’s. Het is dus een leuke manier om foto’s uit te stallen thuis en je kunt ze misschien elke maand verwisselen.

Tot nu toe zijn alle personen die dit product hebben gekocht blij ermee, want het is mooi, leuk en handig. De kleur van de afbeelding komt overeen met dat van het product.

We merken dat de fotolijst van het merk Umbra op heel wat positieve reacties kan rekenen ondanks de hoge prijs ervan. Daardoor zou het wel eens één van de populairste fotolijsten uit onze selectie kunnen worden. Laten we alvast even op zoek gaan naar de positieve en minder positieve kanten van het product.

Voordelen
Design:

de fotolijst is opgebouwd uit 2 latjes die helemaal uit hout gemaakt zijn en 5 lijnen. Deze lijnen bevinden zich tussen de houten latten en zijn bovendien ook nog eens uitgerust met kleine knijpers.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het product eenvoudig te gebruiken is. Je hoeft je foto’s gewoon aan de knijpers te hangen.

Gebruiksgemak:

het grote voordeel van deze fotolijst is dat je op gelijk welk moment de foto’s er kunt afhalen en verplaatsen. Of er gewoon nieuwe op kunt hangen.

Nadelen
Kleur:

volgens een enkele gebruiker zou het kleur van deze fotolijst helemaal niet overeenkomen met de kleur op de afbeelding.

Budget:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs. Toch lijken de kopers zich daar niet meteen aan te storen.

Koop bij bol.com (€23.56)

 

 

 

 

Hama

 

Met de Hama digitale fotolijst kun je op een slimme, leuke en voordelige manier jouw foto’s laten uitbeelden.

Dit apparaat leest geheugenkaarten (kleiner dan 32 GB) en het heeft zelfs een USB aansluiting. Plaats je SD kaart erin en geniet van de foto’s op een beeldschoon scherm. Je hebt de optie voor een splitscreen, waardoor je naar meerdere foto’s tegelijk kunt kijken. Dat is niet alles, want dit product heeft ook een handige klok en kalender erbij.

Aangezien dit een modern product is, kun je niet verwachten dat het onder de goedkope fotolijsten te vinden zal zijn. Jammer genoeg zijn niet alle gebruikers tevreden met dit product, want het is lastig om te gebruiken en het past niet precies. De kwaliteit is niet naar tevredenheid en dit product is ook kwetsbaar. Voor de meeste gebruikers heeft het wel een goede kwaliteit en is het een leuk product.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze fotolijst van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Hama. Het speciale aan deze fotolijst is dat het om een digitaal model gaat. Het toestel zal dus schakelen tussen verschillende, vooraf ingestelde foto’s die door jou werden geselecteerd.

Voordelen
Geheugenkaarten:

het apparaat biedt de mogelijkheid om geheugenkaarten van minder dan 32 GB gewoon te lezen.

Handig in gebruik:

je hoeft gewoon je SD kaartje in het toestel te plaatsen waarop al je foto’s op een groot scherm worden afgebeeld.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat deze fotolijst zelfs voorzien is van een handige USB poort. Verder beschikt het toestel ook nog eens over een digitale klok en een bijzonder handige kalenderfunctie.

Splitscreen:

het is ook mogelijk om de splitscreen functie te gebruiken. Daardoor is het mogelijk om naar verschillende foto’s of afbeeldingen op hetzelfde moment te gaan kijken.

Nadelen
Prijskaartje:

het gaat hier om een bijzonder moderne fotolijst die heel wat opties en mogelijkheden aanreikt. Daardoor zul je dit model niet meteen tussen de goedkope fotolijsten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Henzo

 

De Henzo fotolijst is een echte blikvanger in elke ruimte waar je het plaatst. Dit is het ideale product die je kunt gebruiken om een saaie ruimte op te fleuren met leuke foto’s. Je kunt in totaal 10 foto’s met een afmeting van 10x15cm erin plaatsen.

Op zo een manier maak jij je eigen foto collage. Voor de creativiteit kun je dit product horizontaal en verticaal ophangen en je kunt ook steeds de foto’s verwisselen als je dat wilt.

De reviews die er geplaatst zijn, zijn niet allemaal positief. Sommige gebruikers vinden de kwaliteit van dit product slecht en het is niet netjes afgewerkt. Een groot deel van de kopers heeft wel positieve opmerkingen geplaatst voor dit product.

Voor hen heeft het wel een goede kwaliteit en het ziet er mooi uit. Daarnaast is dit product precies zoals het op de foto is afgebeeld.

Wanneer je op zoek bent naar een leuke fotolijst om al je vakantiefoto’s in op te hangen dan hoef je zeker dit model van het merk Henzo even te bekijken. Bovendien haal je met dit product ook een echte blikvanger in huis. Het biedt je de mogelijkheid om je foto’s of afbeeldingen zowel verticaal alsook horizontaal te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

de fotolijst biedt ruimte aan wel 10 leuke foto’s en afbeelding die elk een formaat hebben van 10 x 15 cm.

Bevestigingsmethode:

je zult het vrijwel meteen merken dat het mogelijk is om deze fotolijst zowel op een verticale alsook op een horizontale manier op te hangen.

Gebruiksgemak:

net zoals bij één van de vorige toestellen kun je ook bij deze fotolijst je foto’s regelmatig gaan aanpassen en veranderen.

Nadelen
Mindere afwerking:

volgens een kleine minderheid van de kopers is deze fotolijst niet overal even mooi afgewerkt.

Koop bij bol.com (€21.95)

 

 

 

 

Biggy

 

De Biggy fotolijst is gemaakt van kunststof en je kunt een foto van 50x70cm erin plaatsen. De voorkant van de lijst is gemaakt van anti-reflex glas en heeft precies dezelfde afmeting van de foto.

De achterkant van de fotolijst is gemaakt van MDF. Bij deze fotolijst kun je zelf kiezen hoe je het wilt bevestigen. Je kunt het horizontaal, maar ook verticaal bevestigen. Dit product heeft een mooie gouden rand en geeft een extra mooi effect aan jouw foto.

Houd er wel rekening mee dat een klein deel van de fotorand je foto zal overlappen. Het is ook mogelijk om dit product in andere kleuren of afmetingen te bestellen. Let wel, dat de prijs dan kan gaan verschillen.

Voor alle gebruikers is dit een top product, want het is mooi en is van degelijke kwaliteit. Het is ook gemakkelijk om te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze fotolijst van Biggy. In vergelijking met de voorgaande fotolijsten die we hierboven besproken hebben, is dit model vrij eenvoudig en simpel. Het is niet meteen een blikvanger waardoor meteen alle aandacht op de afbeelding op de foto zal gevestigd worden.

Voordelen
Formaat:

deze fotolijst biedt je de mogelijkheid om er een foto of een afbeelding in te plaatsen van 50 x 70 cm groot.

Materiaal:

je hoeft je geen zorgen te maken want de fotolijst is bijzonder duurzaam en helemaal vervaardigd uit stevig kunststof. De voorzijde van dit model bestaat dan weer uit duurzaam anti-reflex glas. De achterzijde van deze fotolijst is vervaardigd uit MDF.

Bevestigingsmethode:

het is mogelijk om deze fotolijst verticaal of horizontaal op te hangen. Zoals je het eigenlijk zelf wilt.

Nadelen

Momenteel kunnen we geen enkel minpuntje opmerken in de verschillende online reviews. Daardoor is het niet eenvoudig om jou te informeren over eventuele mindere kantjes van deze fotolijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Houten Fotolijst

 

Met de Houten Fotolijst van het merk ZEP trek je vast de aandacht van jouw bezoekers. Dit is het ideale product die je kunt gebruiken om jouw huis te decoreren. Het is uitgevoerd in een leuke grijze kleur en je kunt een foto in de afmeting van 10×10 cm erin plaatsen.

Het heeft een vierkanten vorm en het heeft aan de rand een mooi wit hartje als decor. Een eenvoudig, maar wel zeker een mooi product.

Deze fotolijst is gemaakt om neer te zetten, dus je kunt het in de slaapkamer of woonkamer op een leuke kast of tafel plaatsen.

Je kunt dit product echt zien als een fotolijst aanbieding, want het is een leuke fotolijst voor een voordelige prijs. De personen die ervaring hebben met dit product vinden het mooi en ideaal om je dierbare herinneringen erin te plaatsen.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Houten Fotolijst van het bekende en alom gewaardeerde merk ZEP. Dit model straalt iets heel rustiek en landelijk uit en kan een woning meteen heel gezellig en sfeervol maken.

Voordelen
Formaat:

deze fotolijst heeft een standaard vierkante vorm en biedt de mogelijkheid om er een foto of een afbeelding van 10 x 10 cm in te plaatsen.

Design:

deze houten fotolijst heeft een mooie neutrale grijsachtige kleur en werd afgewerkt met een mooi hartje in de rechterbovenhoek.

Prijskaartje:

het is zeker en vast de moeite waard om dit model te bekijken want het beschikt over een mooie betaalbare prijs.

Nadelen
Formaat:

het is mogelijk dat sommige gebruikers liever een iets grotere fotolijst hadden gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status