5 Beste Friteuses Test van 2020

Laatste update: 05.06.20

 

Friteuses – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zo nu en dan eens een lekkere gefrituurde snack moet zeker wel kunnen. Met behulp van een degelijke en duurzame friteuse is dit natuurlijk ook mogelijk. Toch is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende modellen op de markt gebracht zijn. In onze top 3 willen wij dan ook heel graag de 3 beste apparaten van het moment aan jou voorstellen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Philips Airfryer XL HD9240/90 een zeer duurzaam apparaat aankoopt. Bovendien bevatten de snacks dankzij dit toestel veel minder vet dan in een gewone standaard friteuse. De Princess Aerofryer XL 182020 is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Net zoals het voorgaande model werkt ook deze friteuse met behulp van een handige heteluchtfunctie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Friteuses koopgids

 

Een friteuse is een noodzaak voor mensen die verse en knapperige frietjes willen maken. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een friteuse die enkel op hetelucht werkt, dit is gezonder dan de klassieke friteuse met olie. Let ook op enkele andere factoren wanneer je een friteuse koopt zoals de grootte, onderhoud, extra functies, prijs en filters.

Welk soort friteuse

Bij het horen van het woord friteuse denken de meeste mensen meteen aan het frituren van voedsel in olie. Met de klassieke frituurpannen met olie kun je snel eten klaarmaken en kun je eenvoudige knapperige snacks en frietjes bereiden. Het grote voordeel aan een traditionele frituurpan is dat ze goedkoper zijn en veel sneller het eten frituren. Ook zorgen ze voor de smaak die je al gans je leven gewoon bent. De nadelen van zo’n toestel is dat er veel vet aan het voedsel blijft hangen en dat dit kankerverwekkende stoffen kan bevatten. Je moet ook geregeld de olie vervangen en tijdens het frituren heb je last van een frituurgeur.

De heteluchtfriteuse is daarom bezig met een heuse opmars. Tegenwoordig worden er meer en meer heteluchtfriteuses verkocht. Je kunt deze toestellen namelijk ook gebruiken om ander voedsel zoals groenten en zelfs brood mee te bakken. De voordelen zijn dat het voedsel veel minder vettig is en je dus gezonder gaat eten. Ook heb je geen last meer van frituurlucht doorheen je huis maar de snacks kunnen wel minder knapperig zijn. Deze modellen zijn meestal ook duurder dan een friteuse met olie. Ze zijn ook eenvoudiger om te onderhouden want je moet geen olie meer verversen.

 

Grootte van de friteuse en onderhoud

Omdat niet iedereen over evenveel ruimte beschikt om een friteuse te plaatsen bestaan er modellen van verschillende groottes en maten. Als je maar met twee personen in een appartement woont heb je ook geen apparaat nodig om voedsel te frituren voor 5 personen. Bekijk op voorhand hoeveel keer per week of maand je het toestel zult gebruiken en als je er grote hoeveelheden voedsel in wilt bakken of niet.

Met een heteluchtfriteuse kun je bijna volledige maaltijden bakken omdat je er ook groenten in kunt plaatsen, dus als je voor zo’n model kiest is het misschien beter om een groter toestel te kopen. Houd ook in gedachten dat als je een grote traditionele friteuse koopt, je er ook meer olie moet in gieten. Dit brengt bijkomende kosten met zich mee en je zult ook meer onderhoudswerk hebben aan het apparaat.

Een heteluchtfriteuse vergt minder onderhoud omdat je geen olie gebruikt en het bakje meestal kunt verwijderen en zelfs in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Extra nuttige functies en onderdelen

De nieuwere traditionele friteuses beschikken veelal over een lucht- of vetfilter in het deksel. Zo kun je frituren met minder geuroverlast en kun je voorkomen dat je keuken niet volhangt met vetspetters. Deze filters kunnen permanent of vervangbaar zijn. Als je kiest voor de tweede optie dan mag je niet vergeten om de filter regelmatig te vervangen, vooral als je de friteuse geregeld gebruikt.

Een deksel met filter is dus zeker een voordeel. Als het deksel ook nog eens voorzien is van een kijkvenster dan kun je het bakproces in de gaten houden en vermijden dat je voedsel aanbrandt. Niet iedereen vindt dit nodig maar het kan toch nuttig zijn.

Als de friteuse over een timer beschikt dan kun je met een gerust gemoed andere klusjes in de keuken opknappen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je voedsel te lang frituurt want de timer zal met een alarm aangeven wanneer je het voedsel gaar is.

Er bestaan ook modellen met een koude wand. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de friteuse niet te heet wordt. Zo zul je je niet verbranden en is het apparaat veiliger in gebruik. Ook een opbergvak voor het snoer aan de achterkant van je toestel is nuttig.

 

 

Prijsklasse

Zoals we voordien al vermeld hebben is een traditionele friteuse goedkoper dan een heteluchtfriteuse. De tweede optie is wel gezonder dus het is een betere investering als je van plan bent om gezonder te eten.

Je kunt sowieso makkelijk verschillende friteuses vergelijken op de vele websites. Daar zul je mooie aanbiedingen ontdekken die binnen of buiten je budget vallen. Je moet toch rekenen op iets meer dan 100€ voor een heteluchtfriteuse van goede kwaliteit maar vergeet niet dat dit een investering op lange termijn is. Als je kiest voor een goedkoop model is de kans groot dat dit apparaat veel vlugger kapot gaat.

Gebruik zoekmachines om aanbevelingen te vinden en lees de commentaren van andere kopers voordat je de informatie van de fabrikant gelooft. Vorige kopers hebben directe ervaring met het gekochte apparaat en kunnen jou beter informeren over de kwaliteit ervan.

 

5 Beste Friteuses (Reviews) van 2020

 

Als je iemand bent die houdt van vers gebakken frites of snacks in huis, dan heb je daar zeker een friteuse voor nodig. Er zijn verschillende soorten en modellen te verkrijgen. Sommige gebruiken bijvoorbeeld helemaal geen olie en andere dus wel. Bekijk de opties hieronder en kies de beste friteuse voor jezelf uit.

 

1. Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 Hetelucht friteuse 

 

Met de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 kun je nu diverse heerlijke en gezonde gerechten klaarmaken. Dit apparaat zorgt ervoor dat je kunt genieten van knapperige frites of snacks die 80% minder vet hebben, door de heteluchtfunctie. Met dit apparaat kun je braden, grillen, stomen en bakken.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan merk je dat het niet behoort tot de categorie van goedkope friteuses. Ondanks de hoge prijs is dit product heel veel verkocht geweest en heeft het de prijs gewonnen van de beste friteuse uit de test van de consumentenbond in 2016.

Een groot deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Daarnaast heeft het voor hen wel een goede prijs. Een ander deel van de kopers vindt de prijs van dit product te hoog en dat het een matige kwaliteit heeft, omdat het kwetsbaar is.

Als je op zoek bent naar het beste merk op het vlak van airfryers dan moet je zeker een product kopen van Philips. Deze friteuse bakt het voedsel door middel van hete lucht in plaats van olie waardoor je gezonder zult eten. Je kunt ook andere functies gebruiken zoals grillen en stomen. De duizenden reviews zijn allemaal positief, dit is zeker de populairste friteuse van het moment.

Voordelen
Hetelucht:

het voedsel bevat 80% minder vet dankzij het gebruik van hete lucht om de snacks klaar te maken. Bovendien voorkom je ook dat er een onaangename frituurgeur in je huis hangt.

Bediening:

het apparaat is voorzien van een digitaal touchscreen om het makkelijk te kunnen bedienen. Je kunt via dit scherm de temperatuur instellen maar ook een timer gebruiken om te koken.

Capaciteit:

het toestel heeft een capaciteit van 3 liter die genoeg is om frieten te bakken voor maximaal vijf personen.

Nadelen
Hoge prijs:

vele kopers zijn het erover eens dat de prijs van dit product nogal duur is.

Koop bij bol.com (€289.99)

 

 

 

 

2. Princess Digitale Aerofryer XL 182020 Hetelucht Friteuse

 

De Princess Digitale Aerofryer XL 182020 is een friteuse met hetelucht technologie. Met dit apparaat kun je dus op een gezondere manier koken, want je gebruikt geen olie. Het heeft maar liefst 8 voorgeprogrammeerde instellingen waaruit je kunt kiezen en een handig digitaal display.

In dit apparaat kun je niet alleen frietjes bakken, maar je kunt ook je vlees, vis, groente en zelfs cake klaarmaken. Dit apparaat biedt multifunctionele opties zoals bakken, grillen, braden en roosteren. Het is handig in gebruik, omdat de mand uitneembaar is en in de vaatwasmachine gezet kan worden.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is eenvoudig in gebruik en dit apparaat is van goede kwaliteit. Het voldoet verder aan de verwachtingen en heeft een redelijke prijs. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het daardoor kwetsbaar. Het frituren duurt ook lang.

Ook deze friteuse gebruikt hete lucht om snacks op te warmen. Het gevolg is dat je voedsel een stuk gezonder is. Je kunt verschillende soorten voedsel klaarmaken met de diverse functies. De mand van het apparaat kun je eenvoudig verwijderen en schoonmaken in de vaatwasmachine.

Voordelen
Bediening:

het toestel is voorzien van een digitaal display en je kunt makkelijk de temperatuur en een timer instellen om snacks op te warmen.

Functies:

je kunt niet alleen frituren met het apparaat maar je kunt het ook gebruiken om te bakken, grillen, braden en roosteren. Zo kun je verschillende soorten voedsel klaarmaken met de airfryer.

Gezond:

door het gebruik van hete lucht is het voedsel veel gezonder omdat je geen olie meer gebruikt. In sommige gevallen is een lepeltje olie nog aangeraden maar sowieso is het veel minder dan normaal.

Nadelen
Kwaliteit:

vele kopers merken meteen het verschil met de airfryer van Philips en vinden de kwaliteit van het product een stuk minder.

Koop bij bol.com (€66.22)

 

 

 

 

3. Tefal Super Uno FR3021 Frituurpan

 

De Tefal Super Uno FR3021 friteuse heeft een inhoud van 1500 gram en een vermogen van 1800 watt. Dit apparaat heeft een regelbare thermostaat, een controlelampje en een digitale timer. Het heeft een Airplus carbonfilter die effectiever is dan andere anti-reukfilters.

De binnenpan heeft een geïntegreerd verwarmingselement dat ervoor zorgt dat de pan en de olie snel op temperatuur zijn. Hierdoor kun je binnen de kortste tijd jouw frietjes of snacks lekker krokant bakken.

Het grootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product vanwege de goede kwaliteit. Het is een apparaat dat handig in gebruik is en een goede prijs heeft. Er hoeft niet veel olie in het apparaat en je kunt er genoeg frietjes mee bakken. Voor enkele kopers heeft dit apparaat een te hoge prijs en de kwaliteit ervan is matig. Daarnaast vinden enkele kopers dat dit apparaat lastig in gebruik is.

Deze friteuse van Tefal met een vermogen van 1800 watt is voorzien van een regelbare thermostaat en een digitale timer. Dankzij de anti-reukfilter in het deksel zul je geen last hebben van nare geurtjes in je woning. De olie raakt heel snel op de gewenste temperatuur door het ingebouwde verwarmingselement in de binnenpan.

Voordelen
Geur:

de anti-reukfilter in het deksel zorgt ervoor dat je geen last hebt van nare geurtjes in je huis na het gebruik van de friteuse.

Onderhoud:

zowel het deksel als de binnenpan van de friteuse kun je in de vaatwasser plaatsen om het schoon te maken. De filter in het deksel wordt automatisch ook schoongemaakt.

Gebruik:

je kunt de temperatuur instellen naar keuze en de digitale timer gebruiken om de tijd in te stellen. Dankzij het controlelampje weet je wanneer de olie heet genoeg is.

Nadelen
Hoge prijs:

sommige kopers vinden dit toestel te duur en zullen dus op zoek gaan naar een goedkoper alternatief.

Koop bij bol.com (€73.99)

 

 

 

 

4. Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 Hetelucht Friteuse

 

Met de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 kun je heerlijke gerechten klaarmaken, want in deze heteluchtoven kun je met een minimum aan olie frituren en bakken. Daarnaast kun je met dit apparaat ook braden en grillen. Dus met 1 apparaat heb je een heerlijke portie frietjes en vlees of frikandel klaargemaakt.

Dit product heeft een inhoud van 3,2 liter en is geschikt om 5 porties friet te bakken. De temperatuur is instelbaar en het heeft een analoog bedieningspaneel. Voor extra veiligheid heeft het anti slip voetjes en een oververhittingsbeveiliging.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het bakt heerlijke en krokante frietjes, ook al moet je iets langer wachten. Na het gebruik is het ook gemakkelijk schoon te maken, want de onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Voor deze kopers heeft het ook een redelijke prijs en is het daarom een top product.

Airfryers worden altijd maar populairder. Ook dit product van Tristar maakt gebruik van hete lucht om snacks en gerechten klaar te maken. Het toestel heeft een capaciteit van 3,2 liter en je kunt de temperatuur eenvoudig instellen via het bedieningspaneel. Het apparaat is beveiligd tegen oververhitting.

Voordelen
Gezond:

deze friteuse gebruikt hete lucht om je voedsel klaar te maken. Op die manier krijg je veel minder vet binnen in je lichaam en leef je gezonder. Je hoeft ook geen olie meer te kopen dus minder kosten.

Capaciteit:

de grote inhoud van 3,2 liter maakt het mogelijk om voor 5 personen frieten te bakken. Je kunt dus gerust vrienden uitnodigen voor een frietavond.

Gebruiksgemak:

dankzij de antislipvoetjes blijft het apparaat stevig op het aanrecht staan. Via het handvat kun je het toestel eenvoudig verplaatsen.

Nadelen
Smaak:

voor sommige kopers is de smaak in vergelijking met een traditionele friteuse te verschillend.

Koop bij bol.com (€62.09)

 

 

 

 

5. Inventum GF431B Frituurpan 3 liter

 

De Inventum GF431B is een koude zone friteuse, wat betekent dat je bevroren ingrediënten in de frituurpan kunt doen. De thermostaat zal weer aan gaan wanneer de temperatuur van de olie begint te dalen. Hierdoor blijft de temperatuur op de juiste hoogte dankzij de temperatuursensor.

Het heeft een inhoud van 3 liter en is met een vermogen van 2200 watt snel op temperatuur. De onderdelen van dit apparaat zijn gemakkelijk los te krijgen en kunnen in de vaatwasmachine geplaatst worden. Dat maakt dat dit apparaat gemakkelijk in onderhoud is.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een friteuse aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers. Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product en zij geven er positief advies over. Het is van goede kwaliteit en is een voordelige koop. Daarnaast is het handig in gebruik.

De friteuse van Inventum heeft de laagste prijs waardoor het populair zal zijn bij kopers met weinig geld. Het product heeft een inhoud van 3 liter en is snel op temperatuur dankzij het hoge vermogen.

Voordelen
Goedkoop:

deze friteuse kost minder dan €50 waardoor het geschikt is voor kopers met een beperkt budget die op zoek zijn naar een goedkoop product.

Onderhoud:

je kunt de onderdelen van het product makkelijk in de vaatwasser plaatsen om ze schoon te maken.

Inhoud:

dankzij de inhoud van 3 liter kun je meteen een grote hoeveelheid voedsel klaarmaken.

Nadelen
Binnenpan:

het handvat van de binnenpan kun je dichtklappen maar dit komt dan wel in de olie terecht. Je laat het handvat dus beter uit of je kunt de binnenpan op een andere manier bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status