Beste gaming headset

Laatste update: 05.07.20

 

Gaming headsets test van 2020

 

Ben je iemand die dagelijks toch wel enkele uurtjes aan de computer gekluisterd zit en bezig is met gamen? Behoor jij zelf ook tot de groep van fervente gamers? Dan heb je vast en zeker wel al nagedacht om te investeren in een degelijke en duurzame gaming headset? Het assortiment vandaag de dag is behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er heel wat goedkope gaming headset net zoals er ook heel wat exemplaren zijn met een duurder prijskaartje. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren om voor de HyperX Cloud II gaming headset te kiezen. Het is een degelijk apparaat dat gekenmerkt wordt door een neutraal doch fraai design en een betaalbaar prijskaartje. Door te kiezen voor de Steelseries Arctis 7 gaming headset kies je voor één van de meeste recente gaming headsets. Ideaal indien het voor jou allemaal net een tikkeltje meer mag zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming headsets koopgids

 

Behoor jij ook tot de groep van fervente gamers? Dan is het niet meer normaal dat je één van de beste gaming headsets in huis wilt halen. Het is dan ook een goede aanbeveling om verschillende headsets te bekijken en deze even met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en natuurlijk ook van het prijskaartje. Daarnaast kan het handig zijn om ook even stil te staan bij factoren zoals het platform, het comfort en de gebruiksvriendelijkheid. En wie weet kun jij tijdens het zoeken wel een aantrekkelijke gaming headset aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Het nut van een degelijke gaming headset

Als je nog nooit een game spel gespeeld hebt en er ook geen interesse voor hebt dan zul je je afvragen wat je met een gaming headset kunt doen. Toch is een gaming headset voor heel veel gamers één van de belangrijkste toebehoren. Een degelijke gaming headset kan het spel meteen een pak realistischer doen lijken waardoor het aangenamer en leuker wordt om te spelen. Toch begrijpen we dat de zoektocht niet altijd van een leien dakje loopt. Zo zijn er heel veel factoren waarmee je rekening moet houden.

Het platform waarop je speelt kan een doorslaggevende rol hebben in het bepalen van het type gaming set. Kies je vervolgens voor heel wat bewegingsvrijheid met een draadloze gaming headset of kies je toch voor een bedraad model. Misschien kan het helpen om alvast even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews die door kopers op het net zijn geplaatst. Op die manier krijg je niet alleen de dure maar ook de goedkope gaming headsets te zien. Zo zul jij vroeg of laat met de voor jou perfecte gaming headset naar huis kunnen gaan.

 

Op welk platform speel je?

Zoals we al even vermeld hebben, is het platform waarop jij speelt toch wel van belang bij de keuze van een degelijke gaming headset. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat gaming headsets die voorzien zijn van een 3.5 mm aansluiting. Dit type gaming headsets kun je eigenlijk gebruiken voor om het even welk type console of pc. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te gaan houden zodra jij op zoek gaat naar de ideale gaming headset.

 

Een bedrade of draadloze gaming headset

Vervolgens is het ook belangrijk om een keuze te maken tussen een bedrade gaming headset of een draadloze gaming headset. Dit is vooral een persoonlijke keuze en eender wat je kiest er zijn altijd voor- en nadelen aan verbonden. Zo heb je bij een draadloze gaming headset bijzonder veel bewegingsvrijheid. Ben je aan het gamen en heb je dorst? Dan kun je gewoon naar de keuken een glaasje fris halen en tegelijk met je game vrienden verder communiceren. Een nadeel is dat een draadloze gaming headset in de meeste gevallen platformspecifiek is.

Heb je toch besloten om te kiezen voor een bedrade gaming headset? Dan zijn ook hier enkele voordelen en nadelen aan verbonden. Bij dit type headset maak je vaak gebruik van een handige 3.5 mm aansluiting of eventueel van een USB poort. Het is makkelijk aan te sluiten en vrijwel meteen klaar voor gebruik. Bovendien wegen ze ook veel minder in vergelijking met een draadloze gaming headset en dat voelt dan weer comfortabeler aan. Een nadeel is dat je niet bijzonder veel bewegingsvrijheid geniet.

 

 

Comfort en gebruiksvriendelijkheid

Een gaming headset moet niet alleen gebruiksvriendelijk maar uiteraard ook comfortabel zitten. Zo zijn er een aantal factoren die je in rekening zou kunnen nemen. Let er bijvoorbeeld op dat de hoofdband voldoende stevigheid biedt en ook te verstellen is. Zo kun je de headset helemaal afstellen zoals je zelf wilt. Let daarnaast ook op de bekleding, de vorm en de grootte van de oorschelpen. Een goede tip, probeer zoveel mogelijk headsets even aan te passen.

 

Gebruikte materialen en het gewicht

Je zult misschien verwonderd staan kijken maar het is ook best wel handig om even stil te staan bij de materialen en het gewicht. Het materiaal kan een belangrijke rol spelen op het gebied van comfort. Zeker wanneer je dagelijks toch wel heel wat uurtjes speelt. In dergelijke gevallen kun je maar beter kiezen voor een headset waarvan de oorschelpen bekleed zijn met zachte stoffen of eventueel leer. Mag het toch allemaal wat meer zijn, kies dan voor oorschelpen met een memory foam schuimvulling.

Indien je heel wat uurtjes per dag achter je computer games speelt dan is het ook aan te raden om niet meteen één van de zwaardere headsets uit te kiezen. Een bedrade gaming headset is dan alvast een welkome oplossing. Verder kun je ook kiezen voor plastic of lichtgewicht aluminium. Houd er wel rekening mee dat aluminium net een tikkeltje duurder zal zijn in de aankoop.

 

Gaming headset – Reviews Top 5

 

Als fervent gamer wil je natuurlijk de beste gaming headset in handen hebben. En dan liefst een wireless model waarbij je heel wat bewegingsvrijheid hebt. Sommige gaming headsets kunnen bovendien zowel gebruikt worden in combinatie met je PC alsook je PS4 toestel. Uiteraard zul je deze modellen niet meer tussen de goedkope gaming headsets hoeven te verwachten. Bekijk alvast even de 5 topproducten hieronder. En probeer hierbij rekening te houden met de reviews en het advies dat door de klanten gegeven wordt.

 

 

HyperX Cloud II

 

Het is niet altijd eenvoudig om een goede gaming headset te vinden. Dit heeft vooral te maken met het ruime aanbod dat er tegenwoordig op de markt te vinden is. Volgens heel wat kopers doe je met de gaming headset van het bekende merk HyperX een zeer goede en bovendien voordelige aankoop.

Je kunt dit model niet alleen gebruiken in combinatie met je PC maar ook met je PS4, je Xbox One en zelfs je smartphone. Daarnaast is het toestel voorzien van een handige microfoon die je er zonder problemen ook kunt afhalen. De headset is voorzien van zachte en comfortabele oorkussentjes en een leren hoofdband.

We merken dat de reacties overwegend positief zijn. Zo geven verschillende gebruikers niet alleen een positief advies over de duurzaamheid maar ook over het prijskaartje. Toch is een kleine minderheid van de klanten echter overtuigd dat het prijskaartje nog steeds iets te hoog is.

 

Koop bij bol.com (€85.99)

 

 

 

 

Steelseries Arctis 7 

 

Ook met de gaming headset van het bekende merk Steelseries mag je zeker zijn van een degelijk product. Het toestel is misschien iets duurder in de aankoop maar biedt heel wat voordelen en kwaliteiten aan. Zo is deze gaming headset niet alleen ideaal in combinatie met je smartphone maar ook met je PC of je PS4.

Het is een degelijk apparaat dat werkt op basis van krachtige batterijen die zonder problemen 24 uur lang meegaan. Daarnaast is het toestel ook voorzien van een ChatMix Dial functie waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd te gamen en te chatten.

Het feit dat deze gaming headset niet kan gebruikt worden in combinatie met een Xbox One vinden sommige kopers best wel jammer. Toch is de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€148)

 

 

 

 

Turtle Beach Stealth 600

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je deze gaming headset zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. Dit apparaat is afkomstig van het merk Turtle Beach en is perfect om te gebruiken in combinatie met je PS4 en je PC.

Het is voorzien van een aantal krachtige batterijen die probleemloos 15 uur lang meegaan. Met behulp van de degelijke luidsprekers kun jij genieten van een optimale geluidskwaliteit. Daarnaast is deze gaming headset ook voorzien van een handige Bluetooth functie waardoor je verbinding kunt maken met andere externe apparaten.

We merken dat sommige kopers het toestel nog steeds iet te prijzig vinden. Toch zijn de meeste reacties vooral positief. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en het betaalbare prijskaartje van dit apparaat. Daarnaast is het volgens andere kopers ook heel erg duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

Logitech G430 7.1

 

In vergelijking met de vorige toestellen die we hier al besproken hebben, lijkt het hier wel om een gaming headset aanbieding te gaan. Dit model is afkomstig van het bekende merk Logitech G en is niet alleen ideaal om te gebruiken met je PS4 maar ook met je PC.

Het apparaat is compatibel met Windows en is voorzien van een handige USB poort. Het snoer van deze gaming headset is maar liefst 2,3 meter lang en biedt dan ook voldoende bewegingsvrijheid. Daarnaast zul je op het snoer een aantal audioknoppen kunnen spotten waarmee je het volume kunt regelen.

Het lichte ontwerp zorgt ervoor dat de gaming headset bijzonder comfortabel aanvoelt om te dragen. En dit kunnen de meeste kopers echt wel waarderen. Daarnaast geven heel wat klanten een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de fantastische geluidskwaliteit. Volgens een kleine minderheid is het toestel nog steeds te prijzig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sennheiser GSP 350 (PC)

 

Met deze Sennheiser gaming headset haal je niet meteen het goedkoopste toestel in huis maar ook al zeker niet het duurste. Dit model wordt door heel wat kopers aangeraden omdat het bijzonder comfortabel en aangenaam aanvoelt.

Daarnaast is deze gaming headset ook voorzien van een handige microfoon die over een noise-cancelling functie beschikt. Daardoor worden alle omgevingsgeluiden zoveel mogelijk verwijderd. Dankzij de gesloten klankkast zul je merken dat de bassen ook veel dieper en intenser zijn.

Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze gaming headset niet voorzien is van een Bluetooth applicatie. Daarnaast is ook het hogere prijskaartje voor sommige kopers wel een klein struikelblok. Toch is de meerderheid best tevreden over de goede kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€138.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status