5 Beste Gaming Monitors Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Gaming Monitors – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe degelijke gaming monitor? Dan willen wij jou graag verder op weg helpen door jou onze koopgids aan te bieden. Daarin bespreken we een aantal van de belangrijkste factoren zoals onder andere het type paneel en het frequentievermogen. Je zou natuurlijk ook gelijk kunnen verder scrollen naar onze top 3. Zo is onder andere gebleken dat je met de Benq Zowie RL2455T Full HD Gaming Monitor alvast voor een topproduct kiest. Een degelijk apparaat waarvan je zonder problemen de hoogte kunt verstellen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Acer KG271bmiix 27” Gaming Monitor. Je geniet van een uiterst snelle reactietijd dankzij de krachtige processor.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming monitors koopgids

 

Eén van de beste gaming monitors is altijd een goede aanbeveling als je op zoek bent naar een origineel geschenk voor jouw kind. Uiteraard is het wel belangrijk om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou al even uitgezocht waarop je zoal zou kunnen letten. Zo zou je aandacht kunnen besteden aan het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje, de frequentie en het type panelen. Door ook rekening te houden met de koopjes en promoties kun je eventueel een aantrekkelijke gaming monitor aanbieding tegenkomen.

 

 

Wat is een gaming monitor en het gebruiksgemak

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een gaming monitor dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je perfect weet wat dit precies doet. Een gaming monitor is een aangenaam geschenk voor alle personen die dol zijn op het spelen van game spelletjes. Indien je dus regelmatig gamet en er echt bijna dagelijks mee bezig bent dan kan een gaming monitor het allemaal nog net iets intenser maken. Het is een apparaat waarmee zowel het geluid alsook het beeld van het gamespel niet alleen sterker maar voor intenser wordt.

Toch zul je heel wat verschillende knopen moeten doorhakken alvorens je met de beste gaming monitor naar huis kunt gaan. Het is namelijk niet zo dat er slechts één standaard model op de markt is. Tegenwoordig is er al heel wat onderscheid tussen de verschillende toestellen. Zo kun je opteren voor een gaming monitor met iets meer of minder opties. Uiteraard spreekt het voor zich dat je dit dan ook meteen zult voelen in het uiteindelijke prijskaartje van het toestel. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk gaming monitors te bekijken en deze met elkaar te gaan vergelijken.

 

Welk budget hoef je te voorzien

We hebben het in het vorige stukje reeds min of meer even aangehaald. Doordat er vandaag de dag werkelijk verschillende gaming monitors bestaan, is het niet meer dan logisch dat er ook verschillende prijskaartjes zullen ontstaan. Sommige apparaten zullen tot de categorie van de goedkope gaming monitors behoren terwijl je voor een aantal andere toestellen dan weer net iets duurder zult betalen. Zo kun je bijvoorbeeld al een gaming monitor aankopen voor amper 150 euro. Maar je kunt ook toestellen tegenkomen van meer dan 400 euro.

Hoeveel geld je bereidt bent om eraan te besteden, dat kies je uiteraard helemaal zelf. Om het allemaal toch iets makkelijker te maken, zou je jezelf op voorhand een aantal vragen kunnen stellen. Game je regelmatig of is het zo nu en dan eens een keertje? En waar ben je naar op zoek? Moet de gaming monitor over extra mogelijke opties beschikken of ben je met de basis al tevreden. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Het is daarom ook geen slecht idee om even de online reacties van de klanten te doorlopen. En wie weet spot je zo ook nog wel een aantal leuke aanbiedingen.

 

Het frequentievermogen

Daarnaast is het ook een goed idee om even aandacht te besteden aan de frequentie van de gaming monitor. Uiteraard is er vandaag de dag al heel wat veranderd op het gebied van de gaming monitors. Dit wil zeggen dat men altijd naar manieren heeft gezocht om de oudere versies steeds te vernieuwen en dus te verbeteren. Een standaard gaming monitor beschikt over een 60hz frequentie. Vandaag de dag heb je al heel wat apparaten met frequentie van maar liefst 120 hz. Het recente toestel zal dus op een snellere manier gaan verversen.

Verder zul je ook merken dat zowel het geluid alsook de details in het beeld nog veel intenser worden en dus beter naar voren komen. Eigenlijk is het heel duidelijk. Indien je zelf vooral dol bent op FPS games dan raden wij jou aan om voor een frequentievermogen van 120hz te kiezen. Je zult niet zoveel verschil merken aangezien de FPS games al over een vrij hoog vermogen beschikken. Indien je geen FPS gamer bent dan is het vast en zeker aan te raden om voor 120hz frequentievermogen te kiezen.

 

 

Het type paneel

Tot slot willen wij jou ook nog even wijzen op het gebruik van het bepaalde type paneel. In je zoektocht naar de voor jou ideale gaming monitor zul je merken dat je de optie hebt tussen een TN paneel of een IPS paneel. Indien je niets weet over game spelletjes dan zul je misschien niet meteen begrijpen wat hiermee bedoeld wordt. Toch is het vrij eenvoudig. In de meeste gevallen zal het toestel gebruik maken van en TN gaming monitor.

Deze panelen zijn de standaard panelen maar bestaan toch al enige jaren. De TN panelen worden tegenwoordig steeds vaker vervangen door IPS panelen. Je zou een IPS paneel dus als de geavanceerde versie van het TN paneel kunnen zien. Je zult dus kunnen vaststellen dat niet alleen de reactietijd van het gamen zal verbeteren. Maar bovendien en vooral ook de kleurweergave. Kortom het beeld en het geluid worden nog intenser waardoor je in de game lijkt te zitten.

 

5 Beste Gaming Monitors (Reviews) van 2020

 

Indien je graag en vaak videospelletjes speelt dan kan een gaming monitor altijd handig zijn. Je zult heel wat goedkope gaming monitors zien net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren zijn. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij 5 topproducten geselecteerd op basis van de reviews en het advies van de kopers. Zo hoef jij er enkel nog maar de voor jou beste gaming monitor uit te kiezen en misschien is het ook wel een gaming monitor aanbieding.

 

 

1. Benq Zowie RL2455T Full HD Gaming Monitor

 

Deze gaming monitor is afkomstig van het bekende merk Benq en kan op heel wat positieve reacties rekenen van verschillende klanten. Je kunt kiezen uit verschillende modellen die bovendien in hoogte verstelbaar zijn.

Dit model beschikt over een beeldscherm van 24 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De snelle reactietijd en de verschillende optimalisaties voor consoles zorgen ervoor dat dit toestel werkelijk ideaal is voor gamers.

Volgens een kleine minderheid van de kopers zou het toestel toch niet in hoogte verstelbaar zijn. Het is dus aan te raden om hier eventueel rekening mee te houden. Toch blijkt de meerderheid uitermate tevreden te zijn over het uitstekende beeld en de correct prijs-kwaliteitverhouding.

Als fervent gamer is het niet meer dan normaal dat je op zoek gaat naar één van de betere gaming monitors. Benq is daarbij alvast een bekend merk en gevestigde waarde. Er zijn dan ook heel wat klanten die Benq als veruit het beste merk beschouwen. We zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Beeldscherm:

de gaming monitor wordt gekenmerkt door een duidelijk en helder beeldscherm van ruim 24 inch groot en een maximale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels.

Handig in gebruik:

de gaming monitor is bijzonder makkelijk te installeren en is voorzien van een snelle processor. Daardoor geniet je een snelle reactietijd. Regelmatig worden ook optimalisaties doorgevoerd en verder kun je de het scherm ook in hoogte verstellen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een beperkt aantal gebruikers is echter van mening dat de hoogte van de gaming monitor niet te verstellen zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Acer KG271bmiix 27” Gaming Monitor

 

Deze gaming monitor is afkomstig van één van de meeste bekende en meest gewaardeerde merken namelijk Acer. Net zoals het vorige apparaat beschikt ook deze monitor over een bijzonder snelle reactietijd. Bovendien zou het zomaar eens een gaming monitor aanbieding kunnen zijn.

Het apparaat beschikt over een beeldscherm van 27 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dankzij het Full HD beeldscherm zul je merken dat alles heel fijn en haarscherp wordt afgebeeld zelfs tot in de kleinste details. Verder is het apparaat voorzien van interne speakers en meerdere HDMI aansluitingen.

We merken dat de meningen hier toch eerder verdeeld blijken te zijn. Je hoeft hier uiteraard niet door te schrikken want het creëert extra ruimte om de gaming monitor verder te optimaliseren en aan te passen. Bekijk het toestel dus zeker eens rustig want misschien is het wel exact waar jij naar op zoek bent.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze gaming monitor die jou wordt aangeboden door het bekende merk Acer. Deze gaming monitor wordt gekenmerkt door een uiterst snelle reactietijd dankzij het gebruik van een bijzonder krachtige processor. Hieronder alvast een overzicht van de mogelijkheden.

Voordelen
Beeldscherm:

door te kiezen voor deze monitor kies je voor een vrij groot beeldscherm van maar liefst 27 inch. Het scherm is duidelijk en bijzonder helder dankzij de maximale resolutie van wel 1920 x 1080 pixels.

Full HD:

daarnaast blijkt het beeldscherm ook nog eens Full HD te zijn wat resulteert in een optimale weergave van kleuren en details.

Handig in gebruik:

wanneer je deze gaming monitor besluit aan te kopen dan kun je ook gebruik maken van de diverse HDMI poorten en de ingebouwde luidsprekers.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online beoordelingen leert ons dat een kleine minderheid van de klanten toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BenQ Zowie XL2411 Gaming Monitor 144 Hz

 

Net zoals het eerste product is ook deze gaming monitor afkomstig van het merk BenQ. Je kunt het toestel bovendien probleemloos in hoogte verstellen en verder is het ook 360 graden draaibaar. Dankzij de hoge verversingssnelheid van maar liefst 144 Hz is dit de ideale gaming monitor voor elke gamer.

Verder is de gaming monitor voorzien van een korte en vooral snelle reactietijd. De monitor is bovendien handig te kantelen en beschikt over een Full HD beeldscherm. Daardoor mag je er zeker van zijn dat de beelden haarscherp zullen worden weergegeven.

Een kleine minderheid van de klanten vindt dat de prijs van het artikel toch wel net een tikkeltje te hoog is. De meerderheid van de gebruikers vindt echter dat het product een correcte prijs-kwaliteitverhouding heeft. Oordeel vooral zelf en laat ons zeker weten in een review wat je van de gaming monitor vindt.

Opnieuw hebben we een gaming monitor die jou wordt aangeboden door het bekende merk BenQ. Daardoor durven we vermoeden dat BenQ wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn op het gebied van gaming monitors. Of dit toestel ook voorzien is van de laagste prijs dat valt nog even af te wachten.

Voordelen
Comfort:

het is niet alleen mogelijk om de hoogte van deze gaming monitor aan te passen maar je kunt het toestel ook nog eens 360 graden gaan draaien.

Verversingssnelheid:

de verversingssnelheid van deze unieke gaming monitor bedraagt ruim 144 Hz en dat is bijzonder veel. Ideaal dus voor de gamers onder ons.

Gebruiksgemak:

de gaming monitor vraagt niet veel moeite om correct te installeren. Daarnaast geniet je een bijzonder snelle reactietijd dankzij het gebruik van een krachtige processor.

Full HD:

verder beschikt het product over een Full HD beeldscherm dat bijzonder scherpe en heldere beelden oplevert.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat er toch wel enkele klanten zijn die het prijskaartje liever wat lager hadden willen zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Asus VG248QE Full HD Gaming Monitor 24 inch 144 Hz

 

De gaming monitor van het bekende merk Asus is misschien niet meteen de meest goedkope gaming monitor maar dit kan te maken hebben met de verschillende opties en mogelijkheden.

De monitor heeft een 27 inch beeldscherm dat zorgt voor een scherpe weergave van de beelden. De snelle reactietijd en een verversingssnelheid van wel 144 Hz maken dit apparaat helemaal geschikt voor de veeleisende gamers onder ons. Verder is het mogelijk om de hoogte van het apparaat probleemloos aan te passen en beschikt het toestel over interne speakers.

Een kleine minderheid van de kopers merkt op dat het toestel vrij snel vuil wordt en dat de prijs toch wel wat aan de hoge kant is. Echter zijn de meeste klanten wel helemaal overtuigd van deze gaming monitor en raden ze het dan ook iedereen aan.

Indien het allemaal net een tikkeltje meer mag zijn en budget alvast geen enkel probleem is, dan zou je eventueel deze gaming monitor even kunnen bekijken. De gaming monitor wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Asus en staat garant voor een optimale kwaliteit.

Voordelen
Formaat:

je geniet een groot beeldscherm van maar liefst 27 inch dat instaat voor een duidelijk en helder beeld.

Verversingssnelheid:

met een maximale verversingssnelheid van maar liefst 144 Hz mag je zeker zijn dat het de ideale monitor is om door gamers te worden gebruikt.

Comfort:

indien je dat mocht wensen dan is het zelfs mogelijk om de gaming monitor in meer of mindere mate in hoogte te verstellen.

Nadelen
Prijzig:

houd er wel rekening mee dat je dit apparaat helemaal niet meer in de categorie van de goedkope gaming monitors zult moeten verwachten.

Koop bij bol.com (€229)

 

 

 

 

5. Samsung U28E590D 4K Monitor

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke gaming monitor dan hoef je zeker dit model van het bekende en gewaardeerde merk Samsung eens grondig te bestuderen.

Het apparaat bestaat uit een beeldscherm van 28 inch en een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels waardoor het de beelden haarscherp weergeeft. Het is dus mogelijk om 4K content te bekijken zoals het eigenlijk zou moeten met alle details erop en eraan.

Enkele kopers vinden het jammer dat er geen ingebouwde speakers zijn en dat het toestel niet verticaal te kantelen is. Toch kunnen we duidelijk zien dat de meeste klanten helemaal overtuigd zijn van de kwaliteiten en de degelijkheid van het toestel.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke gaming monitor die jou aangeboden wordt door Samsung. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervan? Dan raden wij jou aan om de kenmerkende eigenschappen hieronder eens even te bekijken.

Voordelen
Formaat:

het beeldscherm heeft een maximale grootte van maar liefst 28 inch in combinatie met een totale resolutie die ruim 3840 x 2160 bedraagt.

4K content:

dankzij de bijzonder hoge resolutie, heb je de mogelijkheid om, indien je dit wenst ook 4K content te laten afspelen en bekijken.

Nadelen
Geen speakers:

jammer genoeg blijkt de gaming monitor niet voorzien te zijn van een stel krachtige interne luidsprekers.

Niet kantelbaar:

daarnaast vinden sommige klanten het ook wel jammer dat je de gaming monitor niet verticaal kunt gaan kantelen.

Koop bij bol.com (€280.2)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status