Beste gaming muis

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Gaming muizen test van 2021

 

Ben je dol op het spelen van games? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk kunt gamen. Een degelijke gaming muis kan dan alvast een goede aanbeveling zijn. In onze koopgids over gaming muizen, proberen we jou graag enkele richtlijnen en tips mee te geven. Verder kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo is uit het onderzoek gebleken dat je, onder andere met de Logitech G502 Proteus Spectrum alvast een degelijk apparaat in huis haalt. Dit toestel is bovendien voorzien van maar liefst 11 programmeerbare knoppen. Ook wanneer je kiest voor de Razer DeathAdder Elite gaming muis, kun je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Indien je hoofdzakelijk sport games speelt, dan is deze gaming muis een uitstekende aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming muizen koopgids

 

Voor gamers is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk gebruik kunt maken van het toetsenbord en de muis. Een gaming muis kun je meestal zelf programmeren zodat het makkelijker wordt om bepaalde acties uit te voeren. Je moet een keuze maken tussen een draadloos model of een product met kabel. Het is verder ook nog belangrijk om rekening te houden met het scrollwiel, de programmeerbare knoppen en de kostprijs, vooral als je op zoek bent naar de beste gaming muizen.

 

Bedraad of draadloos

 

Een gaming muis heeft meer knoppen dan een gewone muis. Je kunt deze extra knoppen zelf programmeren om bepaalde acties uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan een FPS (First Person Shooter) game, je kunt dan een knop programmeren om je geweer te herladen. Bovendien beschikken deze muizen veelal over verlichting om ze aantrekkelijker te maken.

Nu moet je zelf nog kiezen welke soort gaming muis jouw voorkeur geniet. Je kunt een muis kopen die je via een kabel aan je computer moet aansluiten, of je kunt kiezen voor een draadloze gaming muis aanbieding.

Het voordeel van een bedrade muis is dat je nooit zonder stroom zult zitten vanwege lege batterijen. Er kan zich meestal ook geen vertraging voordoen in de verbinding tussen de bewegingen en de registratie. Als je bovendien op zoek bent naar goedkope gaming muizen dan is dit de beste optie.

Een draadloze muis werkt op batterijen en kun je via verschillende manieren verbinden met je computer. Sommige muizen gebruiken AA of AAA batterijen terwijl andere beschikken over een ingebouwde oplaadbare batterij. Het is een aanbeveling om te kiezen voor de tweede optie, zo hoef je niet continu naar de winkel om extra batterijen te kopen.

De draadloze muis verbinden met de computer kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt een verbinding maken via bluetooth, via infrarood of zelfs via een radiofrequentie. De meeste draadloze muizen zijn plug & play, je hoeft gewoon een USB zendertje op de computer aan te sluiten die automatisch verbinding maakt met de muis.

 

 

Scrollwiel en verlichting

 

Niet alle muizen beschikken over een scrollwiel. Toch is het beter om een model te kopen die hierover beschikt. Met het scrollwiel kun je het scherm naar beneden scrollen, dit is echter niet van toepassing tijdens het gamen. Op een gaming muis kun je het scrollwiel programmeren om bijvoorbeeld te scrollen tussen verschillende items of wapens.

Je kunt ook klikken met het scrollwiel en daar ook een bepaalde actie aan verbinden. Sommige muizen zijn voorzien van een scrollwiel waarmee je horizontaal kunt scrollen. Als je van plan bent om de gaming muis ook te gebruiken voor andere programma’s of voor het dagelijkse gebruik op de computer, dan koop je best een gaming muis met een scrollwiel. Het zorgt voor veel meer gebruiksgemak.

De meeste gaming muizen zijn uitgerust met een verlichting om de ervaring nog leuker te maken. Het is mogelijk dat je op sommige modellen de verlichting van de muis zelf kunt instellen op de kleur van jouw keuze. Andere modellen veranderen automatisch van kleur.

 

 

Programmeerbare knoppen

 

Dit is de belangrijkste functie van een gaming muis. Je kunt de extra knoppen van een muis programmeren om bepaalde functies te kunnen uitvoeren die je anders met het toetsenbord moet doen. Op die manier moet je het toetsenbord minder gebruiken en kun je veel vlugger reageren enkel door middel van de muis.

Het aantal programmeerbare knoppen verschilt van model tot model, het is dus aangeraden om zoveel mogelijk aanbiedingen te vergelijken totdat je de muis vindt die het beste aansluit op jouw wensen en voorkeur.

Denk er ook aan dat niet alle muizen geschikt zijn voor zowel links- als rechtshandigen. Als je linkshandig bent zal het iets moeilijker worden om een geschikte muis te vinden. Er zijn echter ook speciale gaming muizen die voor beide geschikt zijn.

 

Kostprijs van een gaming muis

 

Een gaming muis is een stuk duurder omdat het over meer functies en programmeerbare knoppen beschikt dan een gewone muis. Bovendien zorgt de aanwezigheid van verlichting op de muis ook voor een meerkost.

Stel een budget op en beslis hoeveel extra knoppen jij nodig hebt, kies daarna voor een design of kleur die je zelf mooi vindt. Een goedkope muis is niet altijd aan te bevelen want goedkoop is meestal duurkoop.

Je kunt online verschillende producten vergelijken en de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen van elk model te kennen. Daarna kun je de muis makkelijk online bestellen en aan huis laten leveren. Je hoeft dus zelf niet eens op verplaatsing!

 

 

Gaming muis reviews – top 5

 

 

Gamers hebben vaak last van hun polsen omdat ze geen goede muis gebruiken tijdens het gamen. Omdat je meestal urenlang voor de computer zit is het belangrijk om een goede gaming muis te kopen die je hand en je pols goed ondersteunt en ook nog eens over meerdere functies beschikt die het gamen makkelijker maken. De volgende vijf topproducten zijn zorgvuldig geselecteerd, jij moet enkel nog de beste gaming muis uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Logitech G502 Proteus Spectrum

 

Deze gaming muis beschikt over 11 programmeerbare knoppen die je kunt gebruiken om opdrachten uit te voeren die je normaal met het toetsenbord doet. Dankzij de optische sensor wordt muisversnelling verminderd en kun je preciezer richten. Je kunt het gewicht van je muis zelf bepalen met de vijf meegeleverde gewichten van 3,6 gram.

Het product beschikt over een RGB-verlichting die je zelf kunt instellen met keuze uit 16,8 miljoen verschillende kleuren. De helderheid kun je ook aanpassen naar wens en het is mogelijk om de verlichting in slaapstand te zetten. De optische sensor van de muis kun je aanpassen aan het gebruikte oppervlak voor een optimaal gebruik.

De meer dan honderd reviews tonen een positief beeld van deze gaming muis aanbieding. De kopers geven goed advies over de kwaliteit van het product en de muis ligt comfortabel in de hand. De programmeerbare knoppen en de gewichten zijn handig maar toch zijn er enkele gebruikers die de prijs van het product te hoog vinden.

Als gamer spendeer je vaak heel wat uurtjes voor de computer. Om je polsen niet extra te belasten kan een speciale en unieke gaming muis alvast een goede aanbeveling zijn. Dit exemplaar van het bekende merk Logitech, is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar biedt toch heel wat aangename voordelen.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat deze gaming muis voorzien is van maar liefst 11 programmeerbare knoppen. Verder is het ook mogelijk om het gewicht van het product zelf te regelen. Dit kun je doen aan de hand van de gewichtjes die worden meegeleverd bij de aankoop.

Optische sensor:

de optische sensor zorgt er eigenlijk voor dat de muisversnelling verminderd wordt. Daardoor kun je veel nauwkeuriger gaan richten.

RGB-verlichting:

het apparaat is ook voorzien van een RGB-verlichting die je helemaal zelf kunt regelen en aanpassen. Ook de helderheid kun je geheel naar eigen wensen aanpassen.

Nadelen
Kostenplaatje:

ondanks de vele positieve reacties, stellen we vast dat een klein aantal klanten het prijskaartje toch nog steeds te duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Razer DeathAdder Elite

 

De Razer Deatadder Elite Destiny 2 beschikt over de meest geavanceerde optische sensor ter wereld en maakt het daardoor uitermate geschikt voor sport games. Het apparaat heeft een tracking van 450 inches per seconde en heeft een verbeterde precisie vergeleken met andere gaming muizen.

Met deze muis heb je een voordeel ten opzichte van je tegenstanders dankzij de snelle reactietijd. Door de ergonomische vorm ligt de muis comfortabel in de hand zodat je het urenlang kunt gebruiken. De verlichting van de muis kun je naar eigen keuze aanpassen. Verder is de muis voorzien van 7 programmeerbare knoppen.

Het enige minpunt van dit product is de hoge prijs. Voor de rest vinden de kopers de kwaliteit van dit product top en ligt het ook nog eens goed in de hand. Ze zijn tevreden over de snelle levering en de precisie van de gaming muis.

Mag het voor jou allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan kun je misschien kiezen voor de Razer DeathAdder Elite gaming muis. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die deze gaming muis te bieden heeft. Om het voor jou makkelijk te maken, bieden we jou hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Sport games:

doordat de gaming muis is uitgerust met één van de meest technologisch geavanceerde optische sensors, is het vooral ideaal bij het spelen van sport games.

Gebruiksgemak:

de combinatie van de verbeterde precisie met de 450 inches per seconde tracking, zorgen ervoor dat dit misschien wel eens één van de populairste gaming muizen zou kunnen zijn.

Comfort:

de muis is ergonomisch gevormd zodanig dat deze goed en vooral comfortabel aanvoelt. Ideaal dus wanneer je toch heel wat uurtjes per dag aan het gamen bent.

Nadelen
Prijskaartje:

opnieuw stellen we vast dat enkele kopers de prijs van het product net iets te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Logitech G403 Prodigy

 

Deze draadloze gaming muis van Logitech is licht van gewicht en tot acht maal sneller dan een gewone muis. Het artikel beschikt over een precieze sensor en voor een betere nauwkeurigheid tijdens het richten. Het ergonomisch design zorgt voor optimaal comfort zodat je de muis voor een lange tijd kunt gebruiken zonder last te ervaren.

De verlichting van de muis kun je zelf instellen, je hebt de keuze tussen 16,8 miljoen kleuren en verschillende helderheidsniveaus. Tevens beschik je over 6 programmeerbare knoppen om bepaalde acties veel sneller uit te kunnen voeren.

Ook hier vinden enkele kopers de prijs net iets te duur maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. De gaming muis is eenvoudig om te gebruiken maar voor sommigen is het net iets te klein. De precisie van de muis is uitstekend en het toestel ligt comfortabel in de hand.

Net zoals het eerste product behoort ook deze gaming muis toe aan het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk, Logitech. De gaming muis werkt volledig draadloos waardoor je kunt genieten van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Ideaal als je regelmatig heel wat uurtjes aan het gamen bent.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de verlichting en de helderheid volledig zelf te bepalen. Verder kun je gebruik maken van de 6 beschikbare programmeerbare knoppen.

Sensor:

dankzij de nauwkeurige optische sensor is het mogelijk om de bewegingen veel nauwkeuriger te gaan uitvoeren.

Handig in gebruik:

de gaming muis werkt niet alleen draadloos maar weegt bovendien ook behoorlijk weinig. Wat het comfort alleen maar ten goede komt. Daarnaast is de gaming muis ook bijzonder snel in vergelijking met een normale standaard computermuis.

Ontwerp:

dankzij het ergonomische design van deze gaming muis is het mogelijk om op een comfortabele manier te gamen.

Nadelen
Kostenplaatje:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden gegeven, dan heeft dit volgens sommige kopers opnieuw met het prijskaartje te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Razer Naga Chroma

 

De Razer Naga Chroma is uitgerust met 12 mechanische knoppen aan de zijkant die je met je duim kunt activeren. Je kunt deze knoppen instellen en verbinden met acties zodat je makkelijker een overwinning kunt behalen. Het is handig dat je de muis volledig in-game kunt instellen.

De sensor van de muis is heel nauwkeurig zodat je een groot voordeel hebt ten opzichte van je tegenstanders. Het product beschikt ook nog over een chroma verlichting die je kunt aanpassen door te kiezen uit de 16,8 miljoen verschillende kleuren. Het scrollwiel kun je naar boven en beneden indrukken, maar ook naar links en rechts. Zo beschik je over nog meer opties.

De kwaliteit van het product is de hogere prijs meer dan waard. In hun reviews geven de kopers verder nog positief advies over het gebruiksgemak van de gaming muis en het grote aantal beschikbare knoppen.

Met de Razer Naga Chroma gaming muis haal je een product in huis dat voorzien is van maar liefst 12 verschillende mechanische knoppen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden en opties van het apparaat? Dan is het een goed idee om het overzicht van de kenmerkende eigenschappen hieronder eens even door te nemen.

Voordelen
12 mechanische knoppen:

de 12 mechanische knoppen bevinden zich aan de zijkant van de gaming muis. Het is zelfs mogelijk om, indien je dit wenst, bepaalde acties aan deze knoppen te gaan koppelen.

Sensor:

je kunt genieten van een uiterste nauwkeurige optische sensor waardoor je zonder problemen de bewegingen veel nauwkeuriger kunt uitvoeren.

Chroma verlichting:

verder is er ook sprake van Chroma verlichting die je helemaal zelf kunt regelen en bepalen.

Nadelen
Budget:

opnieuw vindt een beperkt aantal kopers de prijs van de gaming muis veel te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speedlink Decus

 

Als je op zoek bent naar goedkope gaming muizen dan is de Decus van Speedlink het ideale artikel voor jou. Je kunt deze muis in drie verschillende kleuren verkrijgen en het product beschikt over 7 programmeerbare knoppen, een snelvuurknop en een DPI schakelaar.

Je kunt tot maximaal 5 profielen opslaan met verschillende instellingen op het intern profielgeheugen. De muis heeft een optimale precisie en een ergonomische vormgeving voor comfortabel gebruik. Verder is het voorzien van een LED verlichting.

De kopers zijn vooral tevreden over de voordelige prijs/kwaliteitverhouding van deze gaming muis aanbieding. Je moet er even aan wennen maar daarna ligt de muis goed in de hand en heb je er een goede grip op.

Tenslotte wordt de top 5 afgesloten met de Decus gaming muis die geleverd wordt door het bekende merk Speedlink. De muis is behoort bovendien vast en zeker tot de goedkope producten vanwege het mooie en betaalbare prijskaartje ervan.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat deze gaming muis voorzien is van maar liefst 7 verschillende programmeerbare knoppen. Verder is er ook een DPI schakelaar en zelfs een snelvuurknop aanwezig.

Ontwerp:

de gaming muis is ergonomisch gevormd waardoor deze aangenaam en comfortabel in de hand ligt. Verder heb je de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen en is er ook ledverlichting beschikbaar.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om tot wel 5 verschillende profielen te gaan opslaan. Dit doe je door gebruik te maken van het intern profielgeheugen.

Nadelen
Matige gebruiksvriendelijkheid:

volgens een kleine minderheid van de kopers is het toch even wennen om met deze gaming muis te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status