5 Beste Gaming PC’s Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Gaming PC’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon? En is je zoon dol op het spelen van videospellen? Dan kan een duurzame en degelijke gaming PC eventueel wel een goed idee zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 beste gaming PC toestellen. Deze willen we jou dan ook graag eventjes voorstellen. Zo blijkt de Msi Nightblade MI3 gaming PC alvast een goede aanbeveling te zijn. Zo zul je merken dat dit toestel voorzien is van een krachtige NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokaart. Ook wanneer je kiest voor de Asus ROG G20CB-NL009T gaming PC zul je kiezen voor een compact toestel. Dit maakt het makkelijker om het te verplaatsen indien dit nodig mocht zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming PC’s koopgids

 

Ontwikkelaars van videospellen worden altijd maar beter. De beelden van spellen zijn realistischer en je kunt ook veel meer acties uitvoeren. Dit zorgt er wel voor dat de nieuwste games heel belastend zijn voor sommige, vooral oudere computers. Als je dus de nieuwste games wilt spelen dan heb je nood aan een goede gaming PC aanbieding. We zullen je meteen helpen om de beste gaming PC’s te vinden door tijdens de aankoop te letten op de processor, de harde schijf, de grafische kaart en het beeldscherm.

De processor

Dit is het belangrijkste onderdeel van een computer. De processor is het onderdeel dat de verschillende taken van een PC uitvoert. Als je een computer koopt met een uitstekende processor dan zal je computer veel meer taken uitvoeren en veel vlugger kunnen werken.

De bekendste fabrikanten van processors zijn AMD en Intel. De verschillen zijn meestal niet zo groot, de keuze hangt vooral af van de voorkeur van een persoon. Als je altijd al een computer gekocht hebt met een Intel processor en er tevreden over was, dan is de kans groot dat je bij deze fabrikant blijft.

Een processor bevat meerdere kernen. Een dual core processor heeft twee kernen terwijl een quad core processor over vier kernen beschikt. Een processor met meer kernen kan natuurlijk meer taken uitvoeren dus het is een aanbeveling om een computer te kopen met een quad core processor. Als je deze dan nog combineert met een goede videokaart dan kun je zeker genoeg games spelen.

Met de opkomst van Virtual Reality games zul je waarschijnlijk nog hoger moeten mikken. Je hebt minimaal een i5 processor nodig en een HDMI 1.3 ondersteuning. Dit kan echter verschillen van bril tot bril dus je zoekt de systeemvereisten beter op afhankelijk van de VR-bril die je wilt kopen.

 

Harde schijf

Hier kun je een keuze maken tussen een HDD of een SSD. Een HDD is de klassieke harde schijf. Deze soort is goedkoper en beschikt meestal over meer opslagruimte maar werkt wel trager. Dit komt omdat de HDD een schijf gebruikt die op gang moet komen wanneer je bestanden wilt bewaren.

Een SSD gebruikt chips om de informatie op te bewaren. Dit zorgt ervoor dat dit type schijf veel vlugger werkt. Dit is ook belangrijk tijdens het gamen want een bewaard spel zal veel vlugger starten. De nadelen van een SSD zijn de hogere prijs en de minder grote opslagruimte.

Je kunt ook kiezen voor een computer die beide soorten gebruikt. Zo kun je de harde schijf vol zetten met bestanden die je wilt bewaren maar niet veel zult gebruiken. De SSD kun je gebruiken om bestanden op de zetten die je misschien dagelijks zult nodig hebben.

De opslagruimte is natuurlijk ook belangrijk. Nieuwe spellen nemen altijd maar meer plaats in. Kies dus best voor een harde schijf met een grote opslagruimte. Er zijn al schijven die over meer dan 1 TB beschikken.

 

Grafische kaart

De grafische kaart is, in combinatie met de processor, één van de belangrijkste onderdelen van een goede gaming computer. Als je op zoek bent naar goedkope gaming PC’s, let dan zeker op de grafische kaart die je bij het product krijgt. Meestal bevatten deze aanbiedingen een oudere kaart die niet geschikt is voor de nieuwste spellen. Je moet dan zelf een nieuwe kaart kopen en deze zijn meestal niet echt goedkoop.

Een bekende fabrikant van uitstekende grafische kaarten is NVIDIA. De NVIDIA GeForce zal veel gamers bekend in de oren klinken. Deze kaarten maken het mogelijk om spellen op een hoge resolutie te spelen. Let op het aantal frames per seconde en de resolutie van de kaart. Een hoog aantal frames per seconde zorgt ervoor dat je game niet blijft haperen.

Voor VR games is het beter om de sterkste grafische kaart te kopen zodat je kunt genieten van een uitstekende beeldkwaliteit. Het is beter om zoveel mogelijk producten te vergelijken en eventueel een kenner om raad te vragen.

Beeldscherm

De resolutie van het beeldscherm is ook belangrijk. Het scherm moet namelijk de resolutie van de grafische kaart aankunnen. Zorg er dus voor dat je een beeldscherm koopt met een hoge resolutie zodat je kunt genieten van een optimale beeldkwaliteit tijdens het gamen.

De grootte van het beeldscherm speelt voor vele mensen ook een rol. Er zijn personen die op een zo groot mogelijk scherm willen spelen en er zijn anderen die het liever wat kleiner hebben. Als je van plan bent om een VR-bril te gebruiken dan is het scherm minder belangrijk want je ziet de beelden door de bril.

Je kunt zelf je PC samenstellen door het scherm en de doos apart te kopen zodat je ze zelf kunt combineren. Ga online op zoek naar goede onderdelen zodat je de beste gaming PC kunt kopen.

 

5 Beste Gaming PC’s (Reviews) van 2020

 

Omdat games altijd maar meer mogelijkheden en betere graphics hebben, heb je ook een krachtige gaming PC nodig die deze nieuwe spellen aankan. Om te weten welke PC perfect is voor het spel die je wilt kopen kun je kijken naar de systeemvoorwaarden van het spel. Zoek daarna naar een computer met dezelfde of krachtigere voorwaarden en je zit zeker goed. Bekijk de volgende topproducten en kies er de beste gaming PC voor jouw situatie uit.

 

1. MSI Nightblade MI3 7RB-006EU Gaming Desktop

 

Deze compacte gaming PC is uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokaart. Het apparaat beschikt over een Intel Core i5 7400 processor en heeft een werkgeheugen van 8 GB. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1 TB. Je kunt dit toestel makkelijk meenemen dankzij de hendel aan de voorkant van het chassis.

Omdat een gaming PC nogal warm kan worden is de Nightblade MI3 voorzien van twee ventilatoren die de verschillende onderdelen afkoelen. Zo blijft de temperatuur onder controle. Tenslotte kun je met de Mystic Light functie zelf de kleur van je LED verlichting kiezen.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van deze gaming PC aanbieding. Je kunt er de nieuwste spellen op draaien en de graphics zijn mooi. Het is een compact product dus je kunt het makkelijk meenemen en het neemt weinig plaats in. De computer is snel en stil maar de wifi functie werkt niet optimaal.

Ben je op zoek naar een degelijke gaming PC maar heb je niet zoveel plek en ruimte om deze te plaatsen? Dan moet je misschien op zoek gaan naar een compact exemplaar zoals dit product van het bekende en misschien wel het beste merk MSI. Hieronder kun je alvast de voor- en nadelen raadplegen.

Voordelen
Capaciteit:

het toestel is voorzien van een maximaal werkgeheugen van maar liefst 8 GB en beschikt daarnaast ook nog over een harde schijf van 1 TB opslagcapaciteit.

Ventilatoren:

er zijn ook 2 krachtige ventilatoren voorzien om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een bijzonder krachtige Intel Core i5 7400 processor. Verder is er ook een hendeltje beschikbaar aan de voorzijde van het apparaat. Zo kun je het product makkelijk verplaatsen.

Nadelen
Slechte wifi functie:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de wifi functie niet naar behoren werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus ROG G20CB-NL009T Gaming Desktop

 

Deze compacte gaming PC is voorzien van een Intel COre i5 processor en beschikt over de NVIDIA GeForce GTX960 videokaart voor een goede beeldkwaliteit. De harde schijf beschikt over een opslagcapaciteit van 1 TB en dankzij de 8 GB cache-SSD werkt de harde schijf veel vlugger.

Door het gebruik van Wireless AC en Bluetooth 4.0 kun je snelle draadloze verbindingen opzetten en je beschikt verder nog over een DVD speler en brander. Bij de levering ontvang je een verlicht toetsenbord en een muis die werkt via USB.

Momenteel zijn er drie reviews geplaatst voor dit product en ze geven allemaal positief advies. De computer werkt snel en je beschikt over veel werk- en opslagruimte. Het toestel maakt weinig geluid en de kopers zijn ook tevreden over de goede service.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de compacte gaming PC van het bekende merk Asus. Toch raden wij jou aan om op voorhand al even een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen van het apparaat. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden van de gaming PC.

Voordelen
GB cache-SSD:

dankzij de aanwezigheid van de GB cache-SSD zul je merken dat de harde schijf van deze gaming PC bijzonder snel werkt.

Opslagcapaciteit:

het apparaat is voorzien van een vrij groot werkgeheugen en een harde schijf met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een krachtige Intel Core i5 processor en is ook uitgerust met de NVIDIA GeForce GTX960

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst bij deze gaming PC. Daardoor durven wij vermoeden dat het misschien wel eens tot de populairste apparaten uit deze lijst kan behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Compugear Advantage X23 Ryzen 3 

 

De Compugear computer is geschikt voor het spelen van de nieuwste games dankzij de AMD Athlon X4 Quad-Core processor en de NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB videokaart. Deze AMD gaming PC heeft verder nog een harde schijf met een capaciteit van 1 TB en beschikt ook over 8 GB werkgeheugen.

In het frontpaneel van de gaming PC zit er een blauwe LED verlichting om te zorgen voor meer sfeer. Je kunt verbinding maken via Wifi en het apparaat beschikt over 6 USB aansluitingen. Het apparaat heeft geen bluetooth functie en werkt met Windows 10 als besturingssysteem.

De meeste kopers schrijven positieve reviews over dit apparaat maar toch zijn er ook enkele minpunten. Hij beschikt maar over één HDMI poort en de voeding is niet sterk genoeg voor een betere videokaart. Voor de rest zijn de gebruikers wel tevreden over de snelheid van de computer.

Ben je iemand die verzot is op het spelen van de laatste games? Dan kan je misschien wel interesse hebben in deze Compugear gaming PC. Voor heel wat personen kan dit zomaar een topproduct zijn. Ook al beschikt het misschien niet meteen over de laagste prijs.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de combinatie van de AMD Athlon X4 Quad-Core processor met de NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB videokaart zorgt ervoor dat je met dit toestel de meest recente games kunt spelen.

Geheugen:

het apparaat is voorzien van een maximaal werkgeheugen van zo’n 8 GB maar beschikt daarnaast ook nog over een 1 TB harde schijf.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om een wifi verbinding tot stand te brengen en er zijn zelfs 6 handige USB aansluitingen voorzien. Het blauwe ledlampje zorgt voor iets meer sfeer.

Nadelen
Slechts 1 HDMI poort:

een enkele koper vindt het wel jammer dat er niet meer HDMI poorten beschikbaar zijn.

Koop bij bol.com (€579)

 

 

 

 

4. Msi Trident-014EU Gaming Desktop

 

De Trident weegt slechts 37 kg dus je kunt hem makkelijk meenemen naar een vriend om samen te gamen. Het apparaat beschikt over een Intel Core i7-6700 processor en de NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart. Het werkgeheugen bedraagt 8 GB en de harde schijf heeft een capaciteit van 1 TB.

Er zit ook een SSD kaart in met een geheugen van 256 GB. Dankzij het Silent Storm Cooling 2 systeem blijft je PC koel tijdens zelfs de zwaarste games. De MSI Trident is compatibel met VR technologie en dankzij de Mystic Light functie kun je zelf de kleur kiezen van de LED verlichting.

De enige koper die momenteel een beoordeling heeft geplaatst voor deze gaming PC aanbieding is heel tevreden over de aankoop. Het toestel is licht van gewicht en maakt weinig geluid. Het product werd snel geleverd en de computer is perfect voor gamers.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze gaming PC afkomstig van het bekende merk MSI. Het apparaat is vrij compact en weegt amper 37 kilogram. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om de gaming PC te verplaatsen of gewoon mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld naar vrienden gaat.

Voordelen
Geheugen:

het toestel is voorzien van een maximaal werkgeheugen van maar liefst 8 GB en dit wordt gecombineerd met een harde schijf van 1 TB capaciteit.

Gebruiksgemak:

het apparaat beschikt over een bijzonder krachtige Intel Core i7-6700 processor en wordt gecombineerd met de NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart.

SSD kaart:

deze gaming PC is bovendien ook voorzien van een handige SSD kaart die over een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 256 GB beschikt.

Silent Storm Cooling 2 systeem:

het Silent Storm Cooling 2 systeem zal ervoor gaan zorgen dat je PC helemaal niet oververhit raakt wanneer je aan het gamen bent.

Nadelen
Niet leverbaar:

de koper is duidelijk bijzonder tevreden over de uitstekende kwaliteit van deze gaming PC. Jammer genoeg is dit product momenteel niet meer leverbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Compugear Game PC met AMD FX-4300 Quad Core 8GB RAM

 

Deze budget gaming PC van Compugear is het perfecte product voor gamers die op zoek zijn naar goedkope gaming PC’s.

Het apparaat is uitgerust met een AMD Athlon X4 Quad-Core processor en de NVIDIA GTX 1050 Ti 4GB videokaart zorgt voor graphics van topkwaliteit.

De harde schijf beschikt over een capaciteit van 1 TB om al je spellen op te slaan en heeft een werkgeheugen van 8 GB.

Kopers zijn heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit artikel. De computer is makkelijk in gebruik en is uitermate geschikt om mee te gamen.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de BGX845-8H-G1050Ti gaming PC. Dit apparaat is, net zoals één van de vorige toestellen, ook afkomstig van het bekende merk Compugear. Laten we alvast even de voordelen en de nadelen van het toestel op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Budget:

je zult werkelijk versteld staan van het mooie en voordelige prijskaartje van deze gaming PC.

Nieuwste games:

de combinatie van de AMD Athlon X4 Quad-Core processor met de krachtige NVIDIA GTX 1050 Ti 4GB videokaart, maakt het zelfs mogelijk om de nieuwste games te spelen.

Geheugen:

het toestel heeft een krachtige harde schijf met een totale capaciteit van maar liefst 1 TB en een werkgeheugen van ruim 8 GB.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we merken dat een enkele koper toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Koop bij bol.com (€729)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status