5 Beste gas BBQs Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Gas BBQs – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame gas BBQ maar kun je maar geen keuze maken? Dan willen wij jou graag even op weg helpen. In onze koopgids bespreken we enkele belangrijke kenmerken die de zoektocht mogelijks wat makkelijker en aangenamer kunnen maken. Ben je echter dringend op zoek naar een goed functionerende gas BBQ, bekijk dan de 3 hedendaagse topproducten hieronder. Zo blijkt de NomadiQ BBQ, vervaardigd uit lichtgewicht doch stevig kunststof,  alvast een schot in de roos te zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Garden Impressions gas BBQ beschermhoes. Met deze hoes kun je de gas BBQ zonder problemen buiten laten staan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gas BBQs koopgids

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die op zoek gaan naar één van de beste gas BBQs. Het is echter een goede aanbeveling om niet gelijk met het eerste het beste toestel huiswaarts te keren. Ga verschillende apparaten vergelijken en negeer eventuele aanbiedingen alvast niet. Een gas BBQ aanbieding is altijd leuk, niet? Bedenk wat de voordelen zijn van het gebruik van een gas BBQ, bekijk de veiligheid en het onderhoud. En misschien zijn er wel bepaalde bereidingsmethodes of kenmerken die je enorm aanspreken?

Wat is een gas BBQ en de voordelen ervan

Er bestaan vandaag de dag diverse soorten barbecue apparaten en één daarvan is de zogenaamde gas BBQ. Ideaal indien je niet langer wilt prutsen met die vervelende briketten of het beu bent dat je altijd op zoek moet naar een verlengsnoer. Het grootste voordeel van een gas BBQ is dat het niet alleen makkelijk te gebruiken is maar ook heel snel gebruiksklaar is. Je hoeft het apparaat maar even in te schakelen en in enkele minuten kun jij al genieten van een heerlijk stukje vlees of vis.

Daarnaast is het mogelijk om de temperatuur, geheel naar eigen wensen en verlangens aan te passen. Dit doe je door gebruik te maken van de regelbare thermostaat. Bovendien blijft een gas BBQ gevrijwaard van enige vorm van rookontwikkeling en geurhinder. Daardoor kun je een gas BBQ ook probleemloos gebruiken wanneer je op een appartement woont. Een gas BBQ is verder makkelijk om schoon te maken en dat is voor heel veel kopers duidelijk een meerwaarde.

 

Welk budget moet je voorzien

Zoals je hebt kunnen vaststellen, brengt het gebruik van een gas BBQ heel wat pluspunten met zich mee. Indien je we toch een klein puntje van kritiek mogen aanbrengen, dan heeft dit vaak te maken met het prijskaartje. In tegenstelling tot sommige andere barbecue toestellen, zul je voor de aankoop van een gas exemplaar maar beter iets meer budget voorzien. Je zult dus niet hoeven te rekenen op één van de goedkope gas BBQs.

Gemiddeld zul je dus rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 280 euro, alhoewel bepaalde apparaten misschien iets goedkoper of juist duurder zullen zijn. Het formaat alsook de veiligheid, het vermogen en de extra kenmerken, kunnen de prijs in meer of mindere mate beïnvloeden.

 

Gebruiksgemak en de temperatuur

Zoals reeds min of meer vermeld, is het gebruik van een gas BBQ bijzonder eenvoudig. In een mum van tijd is de barbecue gebruiksklaar en kun jij beslissen of tussen een lekker stukje vlees, vis of gegrilde groentjes. Of wil je het liever allemaal? Dat kan ook natuurlijk! In tegenstelling tot heel wat andere barbecue apparaten, zoals de houtskoolbarbecue, zul je merken dat het hier wel degelijk mogelijk is om de temperatuur te regelen.

 

Bereidingsmethodes

Ik hoor het je al zeggen: “er moeten toch meer negatieve elementen verbonden zijn aan het gebruik van een gas BBQ?”. Geen zorgen, naast de prijs biedt een gas BBQ alleen maar voordelen aan. Naast de vele pluspunten die we eerder al aanhaalden, zul je merken dat er je zelfs op vlak van bereidingen niets moet inboeten. Werkelijk alles kan! Zo kun je voedsel koken, grillen, bakken, garen of roken. In het laatste geval, is het raadzaam een rookbox bij aan te kopen.

Veiligheid en onderhoud

Zodra je besloten hebt om een gas BBQ aan te kopen dan raden wij jou aan om even stil te staan bij de veiligheid en het onderhoud van dergelijk apparaat. Echter is het gebruik van een gas BBQ bijzonder veilig te noemen. Uiteraard zijn er altijd enkele elementen waarmee je rekening kunt houden, maar dat is bij eender welk toestel het geval. Zo is het raadzaam om de gasflessen nooit op te slaan in een afgesloten ruimte of een ruimte die niet voldoende geventileerd wordt. Denk hierbij maar aan garages, een berghok of een ondergrondse parking.

Ook het onderhoud is best wel een heikel punt voor sommige klanten. Toch zul je merken dat heel veel losse onderdelen zonder problemen in de vaatwasmachine kunnen geplaatst worden. Daarnaast is het altijd mogelijk om uit te kijken naar een bak- of grillplaat die voorzien is van een antiaanbak coating. Verder volstaan een stevig schuursponsje in combinatie met duurzame schoonmaakproducten.

 

Extra kenmerken en opties

Tot slot is het altijd handig indien de gas BBQ over enkele extra kenmerken en/ of functies beschikt. Zo is een zijtafeltje altijd wel een meerwaarde net zoals een stevig, eventueel verwijderbaar onderstel. Ook het gebruik van een verwijderbare aslade, een drukregelaar en thermometer worden door veel klanten als pluspunten beschouwd. Daarnaast is het handig indien de gas BBQ, voorzien van onderstel, over wieltjes beschikt.

Bekijk ook even wat het vermogen, dus de kracht van het toestel is. Het vermogen wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe groter het vermogen, hoe krachtiger het apparaat en hoe sneller de gas BBQ gebruiksklaar is. Echter ook hoe hoger het prijskaartje zal worden!

 

5 Beste gas BBQs (Reviews) van 2021

 

Of je nu kiest voor een gas en kolen BBQ combi of voor een eenvoudige standaard gas BBQ, dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Toch zijn er vandaag heel wat mogelijkheden waardoor keuzestress kan ontstaan. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Zo hebben we onder andere gekozen voor een gas BBQ van Weber en Boretti, en hebben we hierbij rekening gehouden met het advies van de klanten. Bekijk dus zeker ook even de verschillende online reviews alvorens je de beste gas BBQ uitkiest.

 

 

1. nomadiQ BBQ 41×13 cm Matzwart Kunststof lichtgewicht BBQ

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope gas BBQs maar toch krijgt dit product een goede beoordeling van heel wat klanten. Het is een vrij kleine en compacte gas BBQ die behoorlijk weinig weegt en daardoor ideaal is voor camping of picknick evenementen. Zo kun je de BBQ makkelijk verplaatsen door middel van het beschikbare handvat.

De BBQ heeft een breedte van 40 cm, een hoogte van 36 cm en een doorsnede van 16 cm. Het is een handig apparaat dat je makkelijk open kunt vouwen en vervolgens gewoon op een wegwerpbare gasfles aansluit. Bovendien is de BBQ voorzien van een handige grillplaat waarop je gezonde gerechten kunt klaarmaken. Je kunt de temperatuur makkelijk zelf regelen en de antiaanbaklaag zorgt voor een makkelijk en snel onderhoud.

We merken dat de meeste klanten duidelijk positief reageren op dit product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven wat betreft de geleverde kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, een echte aanrader!.

 

 

 

 

 

2. Garden Impressions Coverit Gas BBQ S polyester waterbestendig

 

Het is natuurlijk belangrijk om je gas BBQ zo goed mogelijk te beschermen, zeker wanneer je deze overdag ook buiten laat staan. Je hoeft je alvast geen zorgen meer te maken want Garden Impressions komt met de ideale oplossing namelijk een beschermhoes waarmee je je gas BBQ feilloos kunt bedekken.

De hoes heeft een maximale breedte van 52 cm en een totale hoogte van 101 cm. Het is dus ideaal om te gebruiken in combinatie met een vrij compacte gas BBQ. De hoes is gemaakt uit duurzaam polyester en beschikt over een ademende structuur. Je hoeft geen schrik te hebben dat er water doorkomt aangezien de hoes waterbestendig is.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons meteen dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met de geleverde kwaliteit. Het is een bijzonder degelijk product dat handig van pas komt wanneer je je gas BBQ na gebruik makkelijk wilt afdekken. Kortom, zeker de moeite waard!

 

 

 

 

 

3. Boretti Piccolino Gasbarbecue Zwart 3,5 kw gasbrander compact

 

Net zoals de vorige producten zul je merken dat je met de Boretti Piccolino gas BBQ opnieuw kiest voor een compact apparaat. De gas BBQ heeft een maximale breedte van 105 cm, een hoogte van 40 cm en een totale lengte van maar liefst 48 cm. De BBQ is vervaardigd uit duurzaam metaal en afgewerkt in een stijlvolle zilveren kleur.

Dankzij het compacte formaat in combinatie met het lichte gewicht, is de BBQ makkelijk en probleemloos te verplaatsen. Het apparaat is bovendien voorzien van een bijzonder krachtige en degelijke 3,5 kw gasbrander waardoor de BBQ in een mum van tijd gebruiksklaar is. De ingebouwde thermometer biedt je de mogelijkheid om de temperatuur in de gaten te houden en verder kun je ook gebruik maken van het grillrooster.

We merken dat de kopers niet alleen positief reageren op de uitstekende kwaliteit van het product maar ook op de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design ervan. Bovendien raden de meeste klanten deze unieke gas BBQ meteen aan.

 

 

 

 

 

4. Campingaz 2 Series Classic LX Plus Gasbarbecue 2 Branders

 

In vergelijking met sommige andere producten uit deze lijst, lijkt het wel of we hier met een gas BBQ aanbieding te maken hebben. De lage prijs maakt het meteen heel toegankelijk voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen of over een beperkt budget beschikken.

Het is een vrij compacte gas BBQ die je makkelijk kunt verplaatsen en meenemen wanneer je op kampeervakantie vertrekt. De buitenkeuken van dit apparaat is bovendien voorzien van 2 afzonderlijke doch bijzonder krachtige roestvrijstalen branders. Beide branders zijn goed voor een maximaal vermogen van maar liefst 7,5 kW/u. Het toestel is ook voorzien van een grillplaat en het is mogelijk om de temperatuur zelf te regelen.

Het onderstel van dit product is open maar voldoende stevig en handig in gebruik. Dankzij de wieltjes kun je de gas BBQ ook makkelijk verplaatsen. Verder kun je de werkbladen na gebruik inklappen en daardoor wat ruimte besparen. Het is de ideale gas BBQ die zowel met butaan- alsook propaangas kan worden gebruikt.

 

 

 

 

 

5. Weber Q1200 on-the-go gasbarbecue tweedelig grillrooster en bakplaat

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de unieke gas BBQ van het bekende merk Weber. Het is een vrij compacte BBQ die makkelijk kan verplaatst worden en ook eenvoudig is om op te bergen. Het apparaat is voorzien van een elektronische ontsteking en is in een mum van tijd dan ook gebruiksklaar.

Verder kun je genieten van de traploos instelbare gasregelknop, en de beschikbare grillplaten uit geëmailleerd staal. Er is trouwens ook een bakplaat voorzien. Het druipbakje kun je makkelijk verwijderen wat het dan weer iets eenvoudiger maakt om het te onderhouden. Het deksel is voorzien van een ingebouwde thermometer en je kunt gebruik maken van de aanwezige inklapbare werkbladen.

Het is een degelijk product dat heel wat te bieden heeft maar tot op heden nog geen reacties heeft mogen ontvangen. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje hier misschien wel een verklaring voor kan bieden.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status