Beste gehaktmolen

Laatste update: 06.08.20

 

Gehaktmolens test van 2020

 

Als je dol bent op een heerlijke spaghetti bolognese of misschien toch liever een heerlijke ovenschotel met gemalen vlees dan kan een degelijke gehaktmolen echt wel een goede aanwinst zijn. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen aangezien er heel wat onderscheid zit tussen sommige apparaten. Onze koopgids probeert je hierin te helpen door een aantal handige richtlijnen mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo zul je merken dat de Tefal HV2 NE2051 een degelijke gehaktmolen is. Bovendien hoef je helemaal niet zoveel budget te voorzien aangezien het over een degelijke prijs beschikt. De Kenwood MG700 is zeker en vast een waardig alternatief en bovendien met een sterk vermogen van ruim 2000 Watt nog een pak krachtiger dan het voorgaande toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gehaktmolens koopgids

 

Met een gehaktmolen kun je zelf vlees tot gehakt vermalen om balletjes te draaien of zelfs worst te maken. Wanneer je een gehaktmolen koopt moet je zelf beslissen of je een handmatig of automatisch apparaat wilt. Je moet ook weten waarvoor je het zult gebruiken, hoe makkelijk je het kunt schoonmaken en hoeveel geld je er voor over hebt. We bespreken deze punten eens.

Handmatig of elektrisch

 

Het grote nadeel aan een handmatige gehaktmolen is natuurlijk dat je het zelf moet bedienen. Als je grote hoeveelheden vlees wilt vermalen dan zul je veel tijd nodig hebben en omdat je kracht moet steken op de molen zul je na verloop van tijd ook last ervaren aan je hand.

Er zijn niet overdreven veel handmatige modellen op de markt, ze verschillen vooral in grootte. Hoe groter het toestel, hoe meer vlees je er in kunt malen. Natuurlijk zijn ze dan ook duurder maar ze blijven toch goedkoper dan elektrische apparaten.

De elektrische gehaktmolens zijn leuk om te gebruiken en je hoeft zelf niet veel te doen, enkel op een knopje drukken. Met een elektrische gehaktmolen kun je ongeveer 2 kilo vlees malen en daarna maak je het best eerst schoon voordat je opnieuw maalt.

De nadelen van een elektrische machine is dat je altijd een stopcontact nodig hebt. Deze apparaten maken ook veel geluid dus kunnen storend overkomen bij sommige mensen. Afhankelijk van het vermogen van de motor en de duurzaamheid van het product zul je minder of meer geld moeten uitgeven aan een elektrisch toestel. De prijzen lopen ver uiteen bij elektrische gehaktmolens.

 

 

Gebruik en schoonmaak

 

Waarom wil je nu net een gehaktmolen kopen? Vele mensen vinden het een leuke bezigheid maar er zijn ook andere redenen. Op lange termijn kan het voordeliger uitkomen om zelf je gehakt te maken. Je kent ook meteen de kwaliteit van het vlees als je zelf gehakt maakt. Bij de slager ben je niet altijd zeker welke kwaliteit het gebruikte vlees heeft.

Maak zelf uit hoeveel keer je gehakt wilt maken en welke hoeveelheden. Dit is belangrijke informatie waarop je je moet baseren bij de aankoop van een gehaktmolen. Een goedkoop product die niet bedoeld is om grote hoeveelheden vlees te malen is niet ideaal voor iemand meerdere keren per week gehakt wil malen.

Vele onderdelen van een gehaktmolen kun je apart kopen, dit is handig als er enkel iets stuk is zoals bijvoorbeeld het worstpijpje. Je kunt ze wel niet allemaal onderling uitwisselen dus neem niet meteen een onderdeel van een ouder model om het te gebruiken op je nieuwe gehaktmolen, het is niet zeker of het zal passen.

Je kunt de meeste onderdelen van een gehaktmolen ook in de vaatwasser plaatsen om ze schoon te maken. Zo verlies je minder tijd met het handmatig reinigen van elk stukje. Het is beter om een gehaktmolen meteen schoon te maken na gebruik zodat er geen bacteriën blijven plakken op het toestel. Een handmatig apparaat kan meestal niet in de vaatwasmachine dus deze was je dan best af met de hand.

Accessoires en prijs

 

Een gehaktmolen kan verschillende accessoires hebben. Denk maar aan schijven die zorgen voor een fijne of een dikke textuur van het gehakt. Zo kun je zelf kiezen of je liever fijn of dik gehakt maakt. Sommige toestellen kunnen ingesteld worden op verschillende snelheden.

Hoewel bij vele machines het gehakt er meteen uitvalt en je zelf een bord moet plaatsen, zijn er ook modellen die geleverd worden met een opvangbak. Zo hoef je je geen zorgen te maken en heb je meteen een bak die groot genoeg is om al het gehakt op te vangen. Het toestel kan ook voorzien zijn van een stofkap zodat er geen stof in het apparaat komt tijdens het malen.

Niet alle apparaten komen met een opzetstuk om worsten te maken. Als je dus graag verse worst eet dan kun je best kiezen voor een gehaktmolen die over zo’n opzetstuk beschikt. Er bestaan ook nog andere opzetstukken voor verschillende soorten vlees. Ook een aandrukker om het vlees aan te drukken kan handig zijn.

Vele elektrische gehaktmolens beschikken over antislipvoetjes zodat ze blijven staan tijdens het malen. Omdat dit voor handmatige molens niet genoeg is beschikken deze meestal over een klemsysteem om het aan de tafel vast te klemmen.

De prijs van een goede gehaktmolen zal van al deze factoren afhangen. Als je van plan bent om het sporadisch te gebruiken dan kies je beter voor een handmatig toestel. Je kunt online vele mooie aanbiedingen vergelijken en je baseren op de aanbevelingen van andere kopers.

 

 

Gehaktmolen reviews – top 5

 

 

Als jij iemand bent die vaak kookt met gemalen vlees of gehakt, dan is het zeker handig om je eigen gehaktmolen in huis te hebben. Met zo een molen kun je op elk moment dat je wenst, je eigen vers gemalen gehakt maken. Het malen van je eigen vlees komt je goedkoper uit en hoe verser het vlees, hoe smakelijker het is. Reden genoeg om uit de opties hieronder de beste gehaktmolen voor jezelf uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tefal HV2 NE2051

 

Met de Tefal HV2 NE2051 Vleesmolen kun je nu je eigen vlees malen en de lekkerste gerechten van gehakt maken.

Als je dit apparaat koopt, krijg je het samen met twee schijven. Met deze schijven kun jij zelf bepalen hoe jij je vlees wilt malen. Je kunt kiezen uit de fijne schijf en de grove schijf om de dikte en textuur van het vlees te bepalen.

Dit apparaat heeft een vermogen van 1400 watt en een capaciteit van 1,7 kg. Gezien de prijs lijkt dit product wel een gehaktmolen aanbieding. Vooral omdat het om een elektrische molen gaat.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor het perfecte resultaat.

Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken en heeft het een lage prijs. Je krijgt dus waar voor je geld. Sommige kopers vinden het product lawaaierig.

Als je op zoek bent naar een goedkope gehaktmolen dan kan dit model van Tefal zeker een optie zijn. Dankzij dit apparaat kun jij vanaf nu ook thuis je vlees malen. Op die manier hoef je niet meer naar de winkel te rennen om gehakt te kopen. En je kunt er heel wat leuke gerechten uit maken.

Voordelen
Vleestextuur:

je kiest helemaal zelf hoe fijn of dik jij jouw vlees wilt malen. Hiervoor hoef je enkel een keuze te maken uit de fijne en de grove schijf.

Motor:

het apparaat is voorzien van een krachtige motor. Deze motor beschikt over een vermogen van wel 1400 Watt. Hierdoor heb jij in een recordtempo jouw vlees gemalen.

Gebruiksgemak:

doordat de gehaktmolen volledig elektrisch werkt, hoef jij helemaal geen kracht te gebruiken. De handvatten maken het eenvoudig om het toestel op te tillen en te verplaatsen. Verder is het een compact toestel dat je handig kunt wegbergen.

Nadelen
Geluid:

enkele kopers vinden het lawaai dat het toestel maakt, echt een minpunt.

Koop bij bol.com (€62.99)

 

 

 

 

Kenwood MG700

 

De Kenwood MG700 – Vleesmolen heeft een krachtige motor, want het heeft een vermogen van 2000 watt.

In dit apparaat kun je op een eenvoudige en snelle manier 3 kg vlees per minuut malen. Het heeft 2 snelheden en ook nog een reverse functie. Je krijgt dit apparaat samen met een stofkap en een opvangbak.

Dit apparaat ziet er heel erg chique en modern uit vanwege het design en de kleur. Behalve dat het er mooi uitziet, straalt het ook stevigheid uit. Gezien de prijs, behoort dit product niet tot de categorie van goedkope gehaktmolens.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt perfect. Het is gebruiksvriendelijk en het apparaat wordt niet snel warm.

Enkele kopers hadden graag een reserve mes willen hebben en vinden het apparaat te groot, want het neemt veel ruimte in beslag.

Als we naar de reviews bij dit product kijken dan merken we dat Kenwood voor die personen echt wel het beste merk is. Het kan zeker ook tot de populairste gehaktmolens behoren ondanks de hoge prijs ervan. De zilveren kleur van het toestel zorgt ervoor dat het vrijwel in elk interieur past.

Voordelen
Motor:

dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van 2000 Watt. Hierdoor behoort het zeker tot één van de krachtigste toestellen. Het is namelijk mogelijk om tot wel 3 kg vlees per minuut te malen.

Onderhoud:

de gehaktmolen is gemaakt uit aluminium. Op die manier is het niet alleen veel duurzamer maar ook eenvoudig en snel te reinigen.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel wordt geleverd met 3 verschillende vleesschijven en een aantal toebehoren om bijvoorbeeld worsten te maken. Je kunt ook kiezen uit 2 snelheidsstanden en er is een opvangbakje voorzien.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

één enkele koper vindt de opening te klein waardoor je het vlees op voorhand moet snijden. Daarnaast neemt het behoorlijk veel plaats in.

Koop bij bol.com (€233.74)

 

 

 

 

Fritel MG 1500

 

De Fritel MG 1500 – Vleesmolen heeft een stevige motor van 1500 watt. Dit apparaat heeft een stalen mes en een metalen worm.

Je kunt het apparaat gemakkelijk bedienen door de aan- en uit schakelaar. Je krijgt dit apparaat samen met 2 stalen roosters en een worst adapter.

Dit apparaat ziet er heel erg mooi en chique uit vanwege de zilveren kleur. Het is een apparaat dat zeker mooi zal staan in uw keuken vanwege de moderne uitstraling.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reacties te lezen over dit product. De kopers zijn tevreden ermee, want het is een geweldig apparaat. Het is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.

Het maalt het vlees fantastisch. Voor de prijs is het een apparaat van goede kwaliteit en het is ook nog stevig. Voor deze kopers is het dus een top product.

Ben jij ook zo dol op een heerlijke spaghetti bolognese? Of heb je liever zelfgemaakte hamburgers? Dit kan je nu ook allemaal bereiden dankzij de gehaktmolen van Fritel. Met een vermogen van 1500 Watt beschikt het zeker over een krachtige motor. De zilveren kleur maakt het toestel dan weer zeer toegankelijk.

Voordelen
Stabiliteit:

de gehaktmolen is voorzien van rubberen antislipvoetjes. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat het toestel verschuift.

Gebruiksgemak:

je kunt het toestel veilig aan- en uitschakelen dankzij de aan- en uitknop. Bovendien is er ook een beveiliging voorzien zodra het toestel blokkeert.

Textuur:

je kunt helemaal zelf kiezen hoe fijn je jouw gehakt wilt hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de worst adapter en de roosters die meegeleverd worden.

Nadelen
Prijs:

voor één enkele gebruiker wegen de voordelen van het toestel niet op tegen de prijs. Voor hem of haar is het toestel net iets te duur.

Koop bij bol.com (€74.98)

 

 

 

 

Bestron AMG600

 

De Bestron AMG600 – Elektrische Vleesmolen heeft een vermogen van 1000 watt en heeft maar 1 snelheid voor het malen van vlees.

Je hebt de optie om te kiezen uit drie verschillende maalschijven namelijk: grof, medium en fijn. Handig van dit apparaat is dat het een RvS vul plateau heeft waarop je het vlees kunt plaatsen om te malen.

Daarnaast heeft dit product ook anti slip voetjes, zodat het apparaat op 1 plaats blijft bij het malen van het vlees.

Het heeft ook extra opzetstukken voor worst en andere vleesgerechten zoals Kibbeh. Je krijgt een aandrukker erbij van kunststof gemaakt. Dit apparaat is eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het heeft een goede prijs en het werkt goed. Doordat je zelf vlees maalt, bespaar je ook geld en dat scheelt wel. Het enige minpuntje is dat het apparaat veel lawaai maakt.

Deze gehaktmolen van Bestron heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst. De witte kleur zorgt voor een elegante en moderne uitstraling. Het apparaat is volledig elektrisch waardoor je in een recordtempo kunt genieten van die heerlijke spaghetti bolognese.

Voordelen
Motor:

dit toestel is voorzien van een motor met een vermogen van 550 Watt. In vergelijking met de vorige producten is dit misschien niet zo krachtig maar toch kun je jouw vlees in een recordtempo gemaald hebben.

Toebehoren:

je kunt kiezen uit drie maalschijven die elk een andere grootte hebben. Zo kun jij zelf beslissen of je gehakt een fijne of grove structuur moet hebben. Verder worden er nog een aantal andere opzetstukken meegeleverd.

Gebruiksvriendelijk:

de antislipvoetjes zorgen ervoor dat de gehaktmolen altijd heel stevig en stabiel staat. Daarnaast is het product ook heel handig en snel schoon te maken.

Nadelen
Lawaai:

enkele kopers zijn ervan overtuigd dat het toestel heel wat lawaai maakt.

Handleiding:

niet iedereen vindt de gebruiksaanwijzing duidelijk genoeg.

Koop bij bol.com (€48.15)

 

 

 

 

Westmark Classic

 

De Westmark Classic vleesmolen is geen elektrisch product. Deze klassieke molen moet je handmatig bedienen. Het is gemaakt van vertind gegoten staal en is daardoor dus heel erg stevig.

Het handvat is gemaakt van hout en het heeft een beschermelement zodat het werkblad waaraan je het vastschroeft niet beschadigd raakt.

Dit product heeft een 4 bladig maalmes en een schijf voor het maken van gehakt met een diameter van 4,5 mm.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig om te gebruiken. Het is ook niet te groot en neemt niet veel ruimte in beslag.

Daarnaast heeft het een goede prijs en maakt het perfecte gehakt. Niet alle kopers hebben positief advies gegeven voor dit product. Voor sommige kopers is het lastig schoonmaken en niet eenvoudig in gebruik.

Met deze gehaktmolen van Westmark kun jij vanaf nu jouw vrienden en familie verrassen met een heerlijke zelfgemaakte americain. Bovendien kun je helemaal zelf de kleur kiezen en dus gaan voor het toestel dat het beste in jouw keuken past.

Voordelen
Materiaal:

de gehaktmolen is uitermate stevig. Dit komt doordat dit toestel uit vertind gegoten staal vervaardigd werd. Hierdoor is het meteen ook heel duurzaam. Het handvat werd dan weer uit hout vervaardigd.

Formaat:

het toestel is eerder compact en daardoor gemakkelijk op te bergen. Bovendien kun je het ook heel snel verplaatsen.

Nadelen
Werkwijze:

deze gehaktmolen werkt niet elektrisch maar wel volledig handmatig. Je hebt dus iets meer kracht nodig in vergelijking met de vorige toestellen.

Koop bij bol.com (€43.95)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status