Beste geheugenkaart

Laatste update: 01.06.20

 

Geheugenkaarten test van 2020

 

Met een geheugenkaart kun je het geheugen van bijvoorbeeld een digitale camera gaan uitbreiden maar tegenwoordig ook van diverse andere apparaten. Denk maar aan je smartphone. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde geheugenkaarten die we jou dan ook graag even wensen voor te stellen. Zo haal je met de SanDisk Ultra Micro SD 200GB geheugenkaart een krachtig product in huis. Het is vooral ideaal om te gebruiken in combinatie met tal van verschillende mobiele toestellen zoals een smartphone. Ook met de Samsung Evo 64 GB Micro SD geheugenkaart kun je rekenen op een duurzaam apparaat met een opslagruimte van maar liefst 64 GB.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Geheugenkaarten koopgids

 

Een geheugenkaart werd oorspronkelijk ontwikkeld om te gebruiken in digitale camera’s. Tegenwoordig kun je ze echter in de meeste apparaten gebruiken om het geheugen uit te breiden. Bij het kopen van een geheugenkaart zijn de volgende factoren belangrijk: welke soort geheugenkaart, de opslagcapaciteit, de snelheid, enzovoort.

 

 

Soorten geheugenkaarten

 

De CF geheugenkaart wordt vooral gebruikt in digitale spiegelreflexcamera’s. Dit type heeft een groter formaat dan SD kaarten en verbruikt meer energie. Vroeger was dit de meest verkochte kaart.

De SD kaart is sneller dan de CF kaart en kun je kopen in verschillende capaciteiten met een maximum van 2 GB. Deze kaarten worden veel gebruikt in een GPS systeem of een digitale camera. Naast de gewone SD kaart kunnen we nog vier andere soorten onderscheiden.

De SDHC kaart heeft een hogere capaciteit dan een gewone SD kaart. Deze kaarten kunnen over een geheugen beschikken tot wel 32 GB. Deze kaarten worden echter niet door alle toestellen ondersteund, dus je kunt dit best eerst controleren voordat je zo’n kaart koopt.

Een SDXC kaart heeft een nog groter geheugen die tussen 64 GB en 2 TB ligt. Net als bij de SDHC kaarten kun je dit type enkel gebruiken in apparaten die het formaat ondersteunen.

Tenslotte zijn er nog Mini en Micro SD kaarten die veel gebruikt worden in de meeste apparaten. Vooral voor smartphones zijn deze kaarten populair. Deze kaarten kunnen geleverd worden met een adapter zodat je makkelijk bestanden naar je computer kunt overzetten.

 

 

Opslagcapaciteit van een geheugenkaart

 

Je moet in de eerste plaats weten welke data je op de geheugenkaart wilt opslaan zodat je kunt berekenen hoeveel capaciteit je nodig hebt. Als je van plan bent om video’s te maken dan zul je een hogere capaciteit nodig hebben dan iemand die enkel foto’s wil maken.

De instellingen van je apparaat kunnen dit ook beïnvloeden. Als je voor het maken van foto’s de hoogste resolutie kiest dan zul je minder bestanden kunnen bewaren op de kaart dan wanneer je foto’s maakt op een lagere resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe groter het bestand.

Als je rekening houdt met de kwaliteit van de meeste foto’s die je tegenwoordig kunt maken met je smartphone dan is het beter om een geheugenkaart te kopen met een minimale opslag van 8 GB. Als je van plan bent om video’s te filmen dan ga je beter nog een stuk hoger, bijvoorbeeld een kaart met een capaciteit van 128 GB. Een kaart van 8 GB kan ongeveer 37 minuten video bewaren met een HD kwaliteit.

 

 

Lees- en schrijfsnelheid

 

Bij de aankoop van een geheugenkaart is het een aanbeveling om te letten op de schrijfsnelheid. Hoe hoger deze snelheid, hoe vlugger je foto’s op de kaart worden opgeslagen zodat je kunt blijven nieuwe foto’s maken.

Als je video’s wilt maken met HD kwaliteit dan is het beter om een kaart te kopen met een minimale schrijfsnelheid van 60 MB per seconde.

Je mag het belang van de leessnelheid niet onderschatten. Het is minder belangrijk dan de schrijfsnelheid maar je kunt toch beter kiezen voor een hoge leessnelheid. Hoe hoger deze snelheid, hoe vlugger je je bestanden van de kaart kunt halen om ze over te zetten op de computer.

 

 

Schrijfbeveiliging en prijs

 

Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk de gegevens van de kaart wist of overschrijft met andere bestanden. Om dit te voorkomen kun je op zoek gaan naar een model dat beschikt over een schrijfbeveiliging.

Op die manier zijn de gegevens die je op de geheugenkaart bewaart extra beschermd. Je blokkeert de kaart zodat het onmogelijk wordt om er bestanden op te zetten. Zo kun je het verlies van je bestanden of foto’s vermijden.

Met behulp van deze informatie kun je nu op zoek gaan naar de beste geheugenkaart tussen de honderden mogelijkheden. Als je twijfels hebt over een bepaald merk dan kun je altijd de beoordelingen van andere kopers vergelijken. Zo kun je je baseren op de ervaringen van andere kopers met een bepaald product. Beslis niet te vlug om een kaart met minder capaciteit te kopen vanwege de lagere prijs want als je in de toekomst beslist om video’s te filmen dan zit je met een probleem.

Als je op zoek bent naar aanbiedingen dan kun je kiezen om online een geheugenkaart te kopen. De prijzen liggen meestal lager en vanwege het compacte formaat en lichte gewicht is een geheugenkaart goedkoop om te verzenden. Je zult dus geen last hebben van hoge bijkomende kosten.

 

 

Geheugenkaart reviews – top 5

 

 

Een geheugenkaart kan dienen voor verschillende doeleinden. Je kunt er het geheugen van je digitale camera of smartphone mee uitbreiden. Naargelang je eigen keuze kun je een geheugenkaart kopen met een grote opslagruimte of een goedkopere kaart die minder opslagruimte heeft. Het hangt ervan af waarvoor je het zal gebruiken. Vergelijk de volgende vijf topproducten en om de beste geheugenkaart te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

SanDisk Ultra Micro SD 200GB

 

Deze Micro SD geheugenkaart van SanDisk is perfect om het geheugen van mobiele apparaten te vergroten. Denk maar aan smartphones, tablets of digitale camera’s. Zolang je apparaat over de geheugenkaartgleuf beschikt kun je dit product gebruiken.

Omdat het een grote opslagruimte van 200 GB heeft controleer je best even of deze kaart geschikt is voor jouw toestel. Het is een class 10 geheugenkaart met Ultra High Speed Class 1. Deze kaart is ook met een kleinere capaciteit verkrijgbaar zoals 128 GB, 64 GB, 32 GB of 16 GB en wordt geleverd met een adapter.

De vele honderden reviews tonen hoe tevreden de kopers wel zijn over deze geheugenkaart aanbieding. Ze geven vooral goed advies over de kwaliteit van het product en over de snelle werking. De levering van het artikel was vlot en de prijs is ook een pluspunt voor de gebruikers.

SanDisk is een zeer bekend merk wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe of bijkomende geheugenkaart. Vele gebruikers beschouwen SanDisk ook meteen als het beste merk op het gebied van geheugenkaarten. Toch zul je voor dit model net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

 

Opslagruimte: deze geheugenkaart is voorzien van een bijzonder grote opslagruimte van maar liefst 200 GB. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze geheugenkaart aan te kopen met een kleinere opslagruimte.

Efficiënt: je kunt deze geheugenkaart probleemloos gebruiken in combinatie met verschillende mobiele toestellen zoals bijvoorbeeld een tablet of een digitale camera.

Handig in gebruik: je zult merken dat je er bij de aankoop meteen ook een adapter bij krijgt. Verder behoort deze geheugenkaart tot de class 10.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is iets minder tevreden over de hoge prijs van deze geheugenkaart.

 

Koop bij bol.com (€38.9)

 

 

 

 

Samsung Evo 64 GB Micro SD

 

De Samsung EVO is een hoge snelheid micro SD kaart die vier keer sneller is dan een normale micro SD kaart. Je kunt tot 360 foto’s per minuut kopiëren met een snelheid van 48 MB per seconde. Deze geheugenkaart is ideaal om in een digitaal fototoestel te plaatsen zodat je veel foto’s kunt maken.

Het heeft een opslagruimte van 64 GB maar ik ook in andere groottes beschikbaar zoals 128 GB, 32 GB en 16 GB. Deze geheugenkaart is tot 72 uur tegen zeewater bestand en kunnen tegen temperaturen van -25º tot +85º Celsius, het is zelfs bestand tegen röntgenstralen.

De vele honderden reviews tonen aan dat de kopers van dit product een goed advies geven over deze geheugenkaart aanbieding. Het artikel is van topkwaliteit en is eenvoudig in gebruik. De meeste kopers zijn ook tevreden over de prijs maar voor één koper is het toch net iets te hoog.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze krachtige Micro SD geheugenkaart. Dit model is afkomstig van één van de populairste merken namelijk Samsung. We raden jou toch aan om eerst even de voor- en nadelen van deze geheugenkaart op een rijtje te plaatsen. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden.

 

Voordelen:

 

Snelheid: in vergelijking met een gewone standaard micro SD geheugenkaart, is dit model maar liefst 4 keer zo snel. Daardoor is het werkelijk geschikt om te gebruiken in combinatie met een digitale camera.

Opslagcapaciteit: met deze geheugenkaart bekom je een opslagcapaciteit van ongeveer 64 GB. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kaart aan te kopen met iets meer of juist minder geheugen.

Veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken want deze geheugenkaart is niet alleen bestand tegen zeewater maar ook nog eens tegen röntgenstralen. Daarnaast kan het probleemloos temperaturen verdragen die liggen tussen -25 graden Celsius en +85 graden Celsius.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: we merken dat het prijskaartje voor een enkele gebruiker toch best een tikkeltje lager had mogen zijn.

 

Koop bij bol.com (€13.89)

 

 

 

 

Sandisk SDXC Ultra 128 GB

 

Deze geheugenkaart van 128 GB heeft een schrijfsnelheid van 80 MB per seconde en is geschikt voor digitale camera’s. Deze geheugenkaart is bestand tegen water, extreme temperaturen en zelfs röntgenstralen, je kunt ze dus zonder zorgen meenemen door de controle op de luchthaven.

Deze kaart is ideaal om Full HD video’s mee op te nemen en is ook verkrijgbaar in kleinere capaciteiten namelijk 64 GB, 32 GB en 16 GB. Het beschikt over een class 10 snelheid en is schokbestendig dus ideaal om mee te nemen op avontuurlijke uitstapjes.

Ook hier zijn de honderden beoordelingen overwegend positief. De kopers zijn vooral tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding en vinden het een voordelige aankoop. Het is een aanrader voor (amateur)fotografen en heeft een groot geheugen. Slechts twee kopers vinden de prijs van deze geheugenkaart aanbieding te hoog.

Net zoals het eerste product is ook deze geheugenkaart afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk SanDisk. De kaart heeft een grote opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB waarbij er een hoge schrijfsnelheid gehaald wordt van ruim 80 MB per seconde. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

 

Veiligheid: je zult merken dat de geheugenkaart niet alleen bestand is tegen röntgenstralen maar ook tegen water. Daarnaast kan het geheugenkaartje ook bijzonder extreme temperaturen verdragen.

Formaat: dit model heeft een opslagruimte van wel 128 GB. Toch is het ook mogelijk om hetzelfde geheugenkaartje aan te kopen met een kleinere opslagcapaciteit.

Schokbestendig: het feit dat het geheugenkaartje helemaal schokbestendig is, maakt het dan weer een pak eenvoudiger om overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen:

 

Budget: opnieuw vindt een kleine minderheid van de gebruikers het prijskaartje van deze geheugenkaart net een tikkeltje te hoog.

 

Koop bij bol.com (€28.9)

 

 

 

 

Samsung Evo+ 64 GB Micro SD

 

Deze class 10 Micro SD geheugenkaart van 64 GB is compatibel met een groot aantal apparaten. Het is perfect om Full HD video’s mee op te nemen en dankzij de hoge snelheid kun je de bestanden vlugger kopiëren.

Deze geheugenkaart kan 72 uur in zeewater overleven en is bestand tegen koude temperaturen tot -25ºC en warme temperaturen tot +85ºC. De kaart is verder nog bestand tegen röntgenstralen en zelfs tegen magnetische velden tot 15000 gauss. Deze kaart is ook verkrijgbaar met een opslagruimte van 32 GB, 128 GB en 256 GB.

Als je op zoek bent naar goedkope geheugenkaarten dan behoort dit product zeker tot de mogelijkheden. De kopers geven ook goed advies over de kwaliteit van het artikel en over de levering. Slechts een paar kopers vinden de prijs te hoog en vinden de kaart te kwetsbaar.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor dit geheugenkaartje van het bekende merk Samsung. Dit model is een Micro SD geheugenkaart die behoort tot de Class 10. Het kaartje heeft een opslagruimte van ruim 64 GB maar kun je natuurlijk ook in andere formaten bekomen indien je dit wenst.

 

Voordelen:

 

Snelheid: je zult merken dat het geheugenkaartje bijzonder krachtig is en snel werkt. In een mum van tijd heb jij je bestanden geselecteerd en gekopieerd.

Veilig: de Micro SD kan probleemloos extreme temperaturen verdragen en is ook bestand tegen zeewater. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken van röntgenstralen wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt.

Budget: het is misschien nog steeds niet het model met de laagste prijs maar toch zul je deze geheugenkaart al tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: slechts enkele kopers zijn niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze geheugenkaart.

 

Koop bij bol.com (€14.89)

 

 

 

 

Sandisk Extreme Micro SD

 

Deze geheugenkaart van 32 GB is net zoals alle SanDisk kaarten bestand tegen schokken, extreme temperaturen, röntgenstralen en water. Met deze kaart kun je gemakkelijk Full HD of 4K Ultra HD video’s opnemen. Je kopieert je foto’s en video’s aan hoge snelheid van de kaart naar je computer.

Deze kaart is ook met een grotere capaciteit van 64 GB beschikbaar en is geschikt voor smartphones en digitale fototoestellen. Je krijgt er een SD kaart adapter bij zodat je de bestanden ook kunt bekijken op toestellen die over een SD kaartsleuf beschikken.

De geheugenkaart is van topkwaliteit en dankzij de adapter kun je makkelijk je foto’s en video’s overzetten naar je computer. De kopers geven dus een goed advies over deze geheugenkaart aanbieding en vinden het een topproduct.

Tot slot is er dan nog deze Micro SD geheugenkaart. Net zoals sommige andere producten uit deze selectie, is ook deze geheugenkaart afkomstig van het bekende merk Sandisk. Alvorens je het kaartje wilt aankopen, dan kun je alvast even de voor- en nadelen ervan hieronder raadplegen.

 

Voordelen:

 

Opslagcapaciteit: de geheugenkaart heeft een opslagruimte van 32 GB maar is ook in andere formaten beschikbaar.

Veiligheid: in de eerste plaats is deze geheugenkaart bestand tegen röntgenstralen en zelfs water. Daarnaast zijn ook extreme temperatuurschommelingen geen enkel probleem.

Toebehoren: op het moment dat je de kaart aankoopt dan krijg je er meteen ook een handige en krachtige SD kaart adapter bij.

 

Nadelen:

 

Op dit moment kunnen we geen negatieve online reviews waarnemen. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

 

Koop bij bol.com (€13.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status