Beste generator

Laatste update: 13.08.20

 

Generatoren test van 2020

 

Met behulp van een degelijke generator is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier terug wat stroom te hebben op een moment dat bijvoorbeeld de elektriciteit het laat afweten. Door rekening te houden met factoren zoals de vele online reviews en de gebruikerservaringen van klanten, waren we in staat om een top 3 samen te stellen. Hierin stellen wij jou voor aan de 3 beste generatoren die er momenteel op de markt gebracht zijn. Zo is de Power Kraft 2500 watt een zeer krachtig toestel dat ideaal is om op een filmset te gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd opteren om de Ironside Kohler Engine 6500w 230v generator aan te kopen. Dit toestel is helemaal voorzien van een thermische beveiliging en beschikt ook over verschillende contactdozen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Generatoren koopgids

 

Met een generator ben je voorzien van stroom indien het elektriciteitsnetwerk het op een bepaald moment begeeft. Je kunt een generator natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk aan de volgende punten wanneer je een generator wilt kopen: waar zul je het voor gebruiken,  welke apparaten wil je aansluiten, hoeveel vermogen heeft het apparaat, welke brandstof gebruikt het en hoeveel mag het kosten.

Waarom wil je een generator

 

Over het algemeen koop je een generator voor twee redenen: je hebt stroom nodig op een bepaalde locatie of je wilt een noodstroomvoorziening installeren zodat je een back-up hebt wanneer de stroom uitvalt.

Als je een generator zoekt om andere machines van stroom te voorzien op een andere locatie waar er geen elektriciteitsnetwerk is, dan moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo kun je beter kiezen voor een stil en zuinig apparaat die voor geen geluidsoverlast zorgt maar ook geen te zware kosten veroorzaakt. Ook is het belangrijk om te weten hoe lang je de generator zult nodig hebben zodat je een toestel met genoeg capaciteit kunt kopen.

Een generator voor noodstroomvoorziening is vooral belangrijk voor bedrijven. Wanneer je van plan bent om zo’n apparaat te kopen moet je eerst weten welke risico’s je loopt bij een stroomuitval. Je kunt verschillende belangrijke bestanden of documenten verliezen tijdens een stroomuitval en zelfs systemen die op stroom werken kunnen stilvallen zoals bijvoorbeeld een elektronisch slot om toegang te krijgen tot het bedrijf. Voor vele bedrijven is het dus een groot voordeel om een generator aan te schaffen.

 

 

Welke apparaten wil je erop aansluiten

 

Niet alle toestellen werken op alle soorten generatoren. Generatoren geven verschillende soorten voltages af en niet alle apparaten kunnen daar mee omgaan. Computers beschikken over gevoelige apparatuur en hebben een vast voltage nodig. Als je net een oplossing zoekt voor computers of andere gevoelige apparatuur zoals laptops of televisies dan moet je een inverter generator kopen.

Een inverter generator is een compact toestel die ook nog eens weinig geluid produceert. Dit toestel is perfect om gevoelige apparatuur op aan te sluiten. Een andere oplossing is een generator die automatisch het voltage regelt.

Stel dus best eerst een lijst op van de apparaten die je wilt aansluiten op de generator zodat je daarna op zoek kunt gaan naar de beste generator voor jouw situatie.

Het vermogen van je generator hangt ook af van deze toestellen. Je moet het vermogen van alle toestellen optellen om zo het gelijktijdig vermogen te bekomen. Als je wilt dat de stroomvoorziening overgenomen wordt door de generator dan moet het minstens het gelijktijdig vermogen kunnen leveren.

 

 

Capaciteit en brandstof

 

De capaciteit van de brandstoftank is het volgende belangrijke punt. Dit bepaalt hoelang de generator kan blijven stroom leveren voordat je een tankauto nodig hebt of voordat de stroom hopelijk terug aanslaat. Beeld je in dat de stroom uitvalt net voor het weekend, het is dan goed mogelijk dat je generator gans het weekend zal moeten blijven stroom leveren. Voor bedrijven kan het zelfs beter zijn om een model te kopen die wel tot een week lang kan blijven draaien.

Je moet dan zelf nog beslissen welke brandstof je wilt gebruiken voor jouw generator. Een model die werkt op benzine is meestal stiller in gebruik en ook nog eens goedkoper. Dus voor mensen die geld willen besparen is dit de beste optie. Maar een model die werkt op diesel is duurzamer en de aanschaf van diesel zelf is ook goedkoper. Verder bestaan er ook nog modellen die werken op aardgas, deze kun je zonder onderbreking blijven gebruiken.

Opstelling en budget

 

Er zijn drie mogelijke opstellingen mogelijk van een generator. Ten eerste heb je de mobiele generator die je meeneemt om stroom te voorzien op verplaatsing. Als je kiest voor een generator die moet dienen als noodstroomvoorziening dan kun je kiezen om die binnen of buiten te installeren.

Als je opteert voor een installatie binnenshuis zoals in een kelder dan zorg je best voor een goede ventilatie en zelfs een afzuiging voor rook. Je zult ook een leidingsysteem nodig hebben om de tank van buitenaf te kunnen vullen met brandstof. Als je het apparaat buiten installeert zorg dan voor een hek zodat het beschermd is tegen vandalisme of gebruik door andere personen. Kies beter voor een stil model zodat je de buren geen overlast bezorgt.

Zelfs generatoren kun je tegenwoordig al online bestellen. Je kunt makkelijk informatie opzoeken en verschillende aanbiedingen vergelijken op prijs en kwaliteit. De beoordelingen en commentaren van andere kopers kunnen je hier ook bij helpen. Houd rekening met de verzendkosten bij een online aankoop, voor een grote generator kunnen deze nogal hoog oplopen.

 

 

Generator Reviews – Top 5

 

 

Een generator in huis hebben is altijd handig voor wanneer de elektriciteit uitvalt. Dan steek je gewoon de generator aan je hebt terug stroom om op z’n minst toch wat licht in huis te hebben. Wij hebben vijf verschillende generatoren opgezocht en vergeleken op basis van de online reviews van kopers. Neem gerust maar een kijkje en wie weet, misschien vindt je wel de beste generator in ons lijstje!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Power Kraft 2500 watt

 

Deze generator wordt door benzene aangedreven en is geschikt voor zowel thuis bij een stroomstoring of zelfs voor professioneel gebruik zoals bijvoorbeeld op een filmset.

Hij beschikt over 220 Volt aansluitingen en één 110 Volt aansluiting. Hij gaat gemiddeld 13 uur mee en de brandstoftank heeft een inhoud van 15 liter. Verder behoort hij nog tot de goedkope generatoren.

Dit product heeft nog maar één review maar de koper van deze generator is er tevreden mee. Hij geeft er een positief advies over en vindt hem top. Hij is handig in gebruik en het valt mee van geluidssterkte.

Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij is wel net iets te zwak als je een lasapparaat wilt gebruiken. Voor de rest is het toch een mooie generator aanbieding.

De generator van Power Kraft is één van de populairste producten die zelfs verkocht wordt tegen de laagste prijs. Het apparaat werkt op benzine en is geschikt om thuis te gebruiken maar ook voor een professionele situatie. Met een volle tank kun je ongeveer 13 uur lang stroom opwekken.

Voordelen
Gebruiksduur:

het apparaat kan tot wel 13 uur aan stroom leveren dankzij de brandstoftank met een inhoud van 15 liter.

Goedkoop:

dit toestel is heel goedkoop vergeleken met de andere producten in onze top vijf. Het apparaat is dus ook geschikt voor personen met een beperkt budget.

Geluid:

volgens de reviews valt het geluid van deze generator nog mee. Je zult dus niet te veel overlast ervaren tijdens het gebruik van dit toestel.

Nadelen
Vermogen:

voor personen die er een lasapparaat willen op aansluiten is dit apparaat net iets te zwak. Het is beter om te kiezen voor een ander apparaat met meer vermogen.

Koop bij bol.com (€339.95)

 

 

 

 

Ironside Kohler Engine 6500w 230v

 

Dit is de ideale generator voor elke professionele klusser. De prijs ligt al een stuk hoger maar je krijgt er ook uitstekende kwaliteit voor terug.

Dit klusmerk gaat al 25 jaar mee en biedt een ruim aanbod aan gereedschap. Dankzij de gebruiksvriendelijke vormgeving kun je het gereedschap eenvoudiger gebruiken.

Hij is voorzien van 2 contactdozen 10/16 A, 1 contactdoos 32 A en een thermische beveiliging. Het geluidsniveau is maximaal 101 dB en al maar 78 dB meer op een afstand van 7 meter. De inhoud van de tank is 7,3 liter en hij weegt 96,5 kg dus is nogal zwaar om gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Over deze generator zijn er nog geen online reviews geschreven door gebruikers. Dit kan misschien te maken hebben met de hoge prijs. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit product.

Deze generator is uitgerust met meerdere contactdozen en beschikt over een thermische beveiliging voor een optimale veiligheid. Je kunt deze generator gebruiken voor een continu duur van 2,5 uur. Het grootste nadeel van dit product is de hoge prijs die bepaalde kopers zal afschrikken.

Voordelen
Geluid:

hoewel het maximale geluid een sterkte heeft van 101 dB is dit al een stuk minder vanaf een afstand van 7 meter.

Gebruiksduur:

het apparaat heeft een tankinhoud van 7,3 liter die goed is voor een continu stroomopwekking van 2,5 uur.

Nadelen
Hoge prijs:

zoals we al hebben vermeld is de prijs van het product heel duur. Kopers met een beperkt budget zullen dit product links laten liggen en op zoek gaan naar een goedkoper alternatief.

Transport:

het apparaat beschikt niet over wielen aan de onderkant en weegt bijna 100 kg dus het is moeilijk om te verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Atima SD3000i

 

Met de Atima SD3000i ben je verzekerd van eco-friendly en constante elektriciteit. Hij werkt op benzine en heeft een maximale kracht van 3000 Watt. Hij beschikt over een 3-polige CEE contactdoos zodat je hem ook op de camping of bijvoorbeeld in de jachthaven kunt gebruiken.

Verder is hij ook ideaal voor de bouwplaats want je kunt er gemakkelijk elektrisch gereedschap op aansluiten. Dankzij de wielen die er onder staan is hij gemakkelijk te verplaatsen en verder heeft deze generator nog een laag verbruik, hij is tot 40% zuiniger dan traditionele generatoren. Het handige aan deze generator is dat je hem aan een tweede generator kunt koppelen met een parallel connection kabel, zo wordt je output verdubbeld!

Ook over dit product zijn er nog geen meningen geplaatst door kopers en dus kunnen we ons niet baseren op reviews om je een advies te geven over deze generator aanbieding.

Ook deze generator werkt op benzine. Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 3000 Watt en is op vele plaatsen inzetbaar dankzij de 3-polige contactdoos. Het energieverbruik van de generator ligt lager dan normaal en je kunt het apparaat eenvoudig verplaatsen.

Voordelen
Zuinig:

de generator verbruikt tot 40% minder energie dan een klassieke generator. Op die manier kun je voor een langere tijd stroom opwekken voor dezelfde hoeveelheid benzine.

Transport:

dankzij de wielen aan de onderkant en het handvat kun je het toestel eenvoudig verplaatsen naar een andere ruimte en hoef je het niet altijd te dragen.

Dubbele output:

als je over een tweede generator en een parallel connection kabel beschikt dan kun je beide generatoren met elkaar verbinden. Op die manier kun je het geleverde vermogen verdubbelen.

Nadelen
Benzine:

omdat het apparaat op benzine werkt is het nodig dat je genoeg brandstof meeneemt als je van plan bent om de generator voor een lange tijd te gebruiken.

Koop bij bol.com (€995)

 

 

 

 

Euromac Eurom MM 5500

 

Met de Eurom MM 5500 Generator met Mitsubishi motor zit je nooit meer zonder stroom.

Dankzij de supersterke motor van Mitsubishi genereer je op een vlugge manier extra stroom, en dit waar en wanneer jij maar wilt. Hij heeft een maximale capaciteit van 4200 Watt en een continu vermogen van 3800 Watt.

Hij is voorzien van een handstarter en heeft een tankinhoud van 27 liter. Daardoor houdt hij het wel tot 11 uur vol. Verder beschikt hij ook over een oliealarm en een trailer om hem eenvoudig te kunnen verplaatsen. Hij weegt wel 79 kilo dus is nogal zwaar.

Dit zou wel eens een mooie generator aanbieding kunnen zijn. Jammer genoeg bestaan er over dit product nog geen reviews. Op basis daarvan kunnen we je dus geen advies geven.

Voor personen die op zoek zijn naar het beste merk is deze generator van Eurom een aanrader. Het apparaat is voorzien van een krachtige motor en een grote tankinhoud om je voor een lange tijd van stroom te voorzien. Het toestel heeft een zwaar gewicht maar je kunt het verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant.

Voordelen
Motor:

de motor van het apparaat is gemaakt door Mitsubishi. Het is een krachtige motor met een maximaal vermogen van 4200W en een continu vermogen van 3800W. Je kunt dus snel een groot aantal stroom opwekken waar je maar wilt.

Gebruiksduur:

dankzij de grote tankinhoud van 27 liter kun je deze generator maar liefst 11 uur lang gebruiken om stroom op te wekken.

Transport:

het toestel is voorzien van twee grote wielen en beschikt over een trekstang zodat je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen.

Nadelen
Benzine:

zorg voor genoeg extra benzine als je het apparaat voor enkele dagen lang wilt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

PowerOak PS5

 

De PowerOak PS5 generator is speciaal ontworpen voor gebruik op campings of festivals. Met deze mobiele batterij kun je gemakkelijk smartphones opladen maar ook laptops, versterkers en andere apparaten nieuwe energie geven.

Hij beschikt over 4 usb poorten, 2 12V aansluitingen en 2 stopcontacten. Dankzij het handvat kun je hem gemakkelijk verplaatsen.

Hij wordt geleverd met een auto-oplaadkabel maar ook met een zonne-energie oplaadkabel. Er zit ook een handleiding bij zodat je weet waarvoor je hem allemaal kunt gebruiken.

Over dit product zijn er nog geen online reviews beschikbaar dus kunnen we je geen advies geven over deze generator.

De moderne generator werkt op een batterij en is perfect voor gebruik op een camping of muziekfestival. Het apparaat is ideaal om smartphones of tablet op te laden en je kunt ook stroom leveren aan verschillende apparaten. Aan de bovenkant zit er een handvat om het toestel makkelijker te verplaatsen.

Voordelen
Accu:

dit apparaat werkt op een accu dus je hebt geen brandstof nodig om stroom op te wekken. Je kunt de generator opladen via het lichtnet of via zonne-energie.

Aansluitingen:

het toestel beschikt over 4 USB aansluitingen voor smartphones of tablet, 2 12 volt aansluitingen en twee stopcontacten om bijvoorbeeld een scheerapparaat te kunnen gebruiken.

Nadelen
Hoge prijs:

volgens de reviews heeft dit product een hoge prijs, dit kan sommige kopers afschrikken.

Koop bij bol.com (€555.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Paauw
Jan Paauw
10 months ago

Beetje teleurstellend, de kop zegt generator test, maar er is niets getest?, enkel wat algemene info, ik ben geïnteresseerd in de Atima SD3000i en had gehoopt wat de algemene indruk was van deze wat betreft de kwaliteit/verbruik/ geluid ed.
Helaas ook (nog) geen gebruikers review, dus ik word op dit ment niet veel wijzer.

10top Team
Admin
10top Team
10 months ago
Reply to  Jan Paauw

Dag Jan, Hartelijk dank voor de oprechte reactie bij één van onze artikelen, betreft “Beste generator”. Wij proberen de uitleg in onze tekst zo nauwkeurig mogelijk te maken maar we zijn natuurlijk wel gebonden aan de uitleg die in de productbeschrijving staat. Zo hebben we onder andere kunnen vermelden dat het maximale vermogen vam dit toestel ruim 3000 watt bedraagt en daardoor bijzonder krachtig blijkt te zijn! Daarbij komt nog eens dat deze generator tot wel 40 procent zuiniger werkt. Niet alleen milieuvriendelijk maar ook veel voordeliger! Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen klantenervaringen vermeld. Daar kan… Read more »

DMCA.com Protection Status