Beste gitaar voor kinderen

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Gitaren voor kinderen test van 2022

 

Heb je al gemerkt dat je zoon of dochter graag en veel met muziek bezig is. En krijg je de indruk dat hij of zij misschien wel eens muzikaal aangelegd zou kunnen zijn? Dan lijkt een degelijke gitaar voor kinderen misschien wel een leuk geschenkje te zijn. Het is natuurlijk niet altijd even eenvoudig om een keuze te maken uit het toch wel grote assortiment. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde gitaren voor kinderen. Met de Bumba Studio 100 gitaar voor kinderen kies je voor een opvallend en kleurrijk design en verschillende melodieën en vrolijke deuntjes. Kies je voor de New Classic Toys gitaar voor kinderen dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een heleboel kleuren en diverse designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gitaren voor kinderen koopgids

 

Het is niet altijd gemakkelijk om het juiste geschenk voor jouw kind te vinden. Indien je merkt dat je zoon of dochter muzikaal is aangelegd dan kun je misschien een kindergitaar overwegen. Toch is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk van de beste gitaren voor kinderen te vergelijken alvorens je iets aankoopt. Probeer hierbij te letten op factoren zoals het gebruiksgemak, een tweedehands of nieuw exemplaar, de leeftijd, het type kindergitaar en de juiste afmetingen ervan. Ga daarnaast ook zeker de mogelijke aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Wanneer je nog steeds op zoek bent naar het ideale geschenk voor je zoon of dochter dan kun je misschien een leuke kindergitaar overwegen. Uiteraard is het belangrijk dat je min of meer weet of je kind interesse toont in muziek. Wanneer je kind echt helemaal geen voeling heeft met muziek dan is het natuurlijk een nutteloze kost. Bovendien zal een degelijke kindergitaar bepaalde vaardigheden bij jouw kind nog meer gaan aanwakkeren.

Toch is het belangrijk om niet het eerste het beste instrument aan te kopen maar een doordachte aankoop te doen. De meeste modellen zul je zeker en vast tussen de goedkope gitaren voor kinderen kunnen spotten. Maar je hebt natuurlijk ook heel wat duurdere modellen. Indien je de promoties in de gaten houdt dan is het uiteraard altijd mogelijk om een leuke gitaar voor kinderen aanbieding tegen te komen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Een tweedehands exemplaar of een nieuw

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een leuke gitaar voor kinderen dan kun je de overweging maken om voor een nieuw exemplaar of een tweedehands model te gaan. Indien je al regelmatig gemerkt hebt dat je kind heel wat interesse in muziek en muziekinstrumenten vertoont dan kun je opteren voor een volledig nieuw model. Wanneer je nog niet helemaal zeker weet of muziek wel iets voor jouw zoon of dochter is dan is een tweedehands exemplaar zeker en vast een goede aanbeveling.

Bovendien is een tweedehands model vaak ook iets goedkoper dan een volledige nieuwe kindergitaar. Indien je dan achteraf merkt dat het toch niet echt iets voor jouw kind blijkt te zijn, dan heb je tenminste niet zoveel geld uitgegeven. Het kan daarnaast ook zeker en vast een goede oplossing zijn om een kijkje te nemen in de verschillende online beoordelingen. Daarin geven kopers vaak iets meer uitleg omtrent een bepaald product. Dit zou jou zeker kunnen helpen in de uiteindelijke beslissing.

 

 

Wat is de ideale leeftijd

 

Het lijkt misschien heel banaal en nutteloos maar toch is het ook raadzaam om rekening te houden met de leeftijd van je kind. Er bestaat niet zoiets als een ideale leeftijd om gitaar te leren spelen. De ideale leeftijd is namelijk gewoon afhankelijk van kind tot kind. Nog belangrijker dan de leeftijd is eigenlijk luisteren naar je kind. Indien je merkt dat je kind er nog lang niet klaar voor is dan heeft het ook geen zin om daarop te blijven hameren.

De leeftijd kan vooral een belangrijke rol spelen in heel wat andere factoren. Soms is een kind van 5 jaar nog niet echt sterk genoeg om de gitaar gedurende een langere tijd vast te houden. Het kan ook zijn dat hun vingertjes nog niet voldoende kracht bezitten of ze kunnen zich gewoon nog niet zo lang concentreren. Kortom er zijn ook heel wat andere factoren waarop je kunt letten en waaraan je dus duidelijk aandacht kunt besteden.

 

 

Het type kindergitaar

 

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een elektrisch, een akoestisch en een klassiek model. Het is hierbij vooral belangrijk dat je aandacht besteedt aan de wensen van je kind. Wanneer je kind een duidelijke voorkeur heeft voor een klassieke gitaar dan hoef je je geld niet te verkwisten aan een elektrisch model. Indien je een elektrische gitaar aankoopt, houd er dan ook rekening mee dat je meteen een versterker en zelfs een kabel moet aankopen. Dit totaalpakket is dus vaak iets duurder in vergelijking met de andere 2 modellen.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor een akoestische kindergitaar. Dit model is vaak iets groter in vergelijking met een elektrisch model en is voorzien van stalen snaren. Het is dus belangrijk dat je kind toch al wat groter is en iets meer kracht bezit. Je kunt natuurlijk ook de keuze maken om een klassieke kindergitaar aan te kopen. Eigenlijk zou je dit kunnen vergelijken met de akoestische gitaar maar dan gewoon iets kleiner en compacter. En men gebruikt geen stalen maar wel nylon snaren.

 

 

De ideale afmeting van de gitaar

 

Daarnaast is het ook handig om even stil te staan bij de afmetingen en dit zeker wanneer je kind nog geen 12 jaar oud is. Wanneer je namelijk een kindergitaar aankoopt die gewoon veel te groot is dan zul je merken dat je kind moeilijkheden ondervindt om de gitaar vast te houden. Eigenlijk heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 4 verschillende soorten afmetingen. Zo kun je opteren voor een ¼, een ½, een ¾ of een 4/4 afmeting. Elke afmeting komt overeen met een bepaalde leeftijdscategorie tussen de 3 en 12 jaar oud.

 

 

Gitaar voor kinderen Reviews – Top 5

 

 

Alvorens je kinderen naar de muziekschool stuurt, kun je nagaan of ze het wel leuk zouden vinden. Met de beste gitaar voor kinderen kun je vrij snel merken of ze de muziekmicrobe in zich dragen. Je zult versteld staan van het ruime assortiment. Daarom hebben wij een aantal topproducten met elkaar vergeleken door rekening te houden met de reviews en het advies van de kopers. Bekijk hieronder gerust de lijst eens.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bumba Studio 100

 

Met deze Bumba gitaar van Studio 100 kun jij ervoor zorgen dat jouw kind zich urenlang kan bezighouden. Dankzij de lage prijs kun je het zeker en vast terugvinden in de categorie van de goedkope gitaren voor kinderen.

Dit model beschikt over een aantal verschillende demo liedjes die jouw kind al een heel eind op weg kunnen helpen. Met behulp van de knoppen, is het ook mogelijk om een eigen melodietje te ontwikkelen. Op die manier kun je heel snel merken of je zoon of dochter aanleg heeft op gebied van muziek.

De overgrote meerderheid is helemaal tevreden over de vele voordelen van dit product. Het beschikt niet alleen over een goede kwaliteit maar het ziet er ook gewoon heel erg leuk uit. Bovendien staat het garant voor eindeloos speelplezier. Haast je dus zeker naar de winkel want het zou zomaar eens het product kunnen zijn waar jij naar op zoek bent.

Het is niet altijd makkelijk om een leuk en origineel geschenkje te vinden voor je kind. Heb je al gemerkt dat hij of zij echt wel interesse vertoont in muziek, dan kan deze leuke kindergitaar misschien wel een geslaagd cadeau worden. Bekijk alvast de populairste kenmerken van het product hieronder.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de gitaar met de laagste prijs, maar toch zul je deze kindergitaar vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten.

Handig in gebruik:

de gitaar biedt heel wat leuke opties. Zo kun je gebruik maken van de unieke demo liedjes en deuntjes of je kunt gewoon je eigen muziekje en melodie ontwikkelen.

Design:

de gitaar wordt gekenmerkt door de verschillende vrolijke kleuren en het prachtige Bumba design. Ideaal dus voor jonge kindjes.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één klant is helemaal niet zo tevreden met het product. Zo zou de kwaliteit eerder matig zijn.

Koop bij bol.com (€14.62)

 

 

 

 

New Classic Toys

 

Misschien heb je wel al gemerkt dat jouw zoon of dochter enorm gebeten is door de muziekmicrobe. Dan kan deze leuke gitaar van New Classic Toys eventueel wel een leuk geschenkje zijn. Bovendien heb je de keuze uit 3 verschillende kleuren.

Het is niet even een gewone gitaar want met dit model kun je echt wel je eerste stapjes in de muziekwereld zetten. Het is het ideale muziekinstrument om gitaar te leren spelen. Er wordt bij de aankoop ook een draagriem meegeleverd net zoals een plectrum en een reserve snaar.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van het product en raden het vooral aan omwille van de schitterende kwaliteit. Verder zijn een aantal gebruikers ook helemaal tevreden over het aantrekkelijke design ervan.

Je zou uiteraard ook voor deze unieke kindergitaar kunnen kiezen. Dit exemplaar wordt jou aanbevolen door New Classic Toys dat beschouwd wordt als één van de betere merken. Misschien is het voor velen ook wel gewoon het beste merk?

Voordelen
Design:

de kindergitaar is afgewerkt in een opvallende doch bijzonder prachtige roze kleur. Indien je roze toch maar niets vindt dan heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit tal van andere kleuren en designs.

Toebehoren:

de levering omvat niet alleen de prachtige gitaar maar tevens ook een reserve snaar, een stevig plectrum en zelfs een handige draagriem.

Handig in gebruik:

de gitaar is bijzonder degelijk en makkelijk om te bedienen.

Nadelen
Niet voor jonge kindjes:

wel wordt aangeraden om deze gitaar vanaf een bepaalde leeftijd te gebruiken. Onder de 3 jaar is deze gitaar niet echt een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vtech Baby Rock & Swing

 

Als je de prijs van deze gitaar bekijkt dan zou het zomaar eens een gitaar voor kinderen aanbieding kunnen zijn. Bovendien zorgen de felle kleuren en het leuke design ervoor dat de gitaar extra aantrekkelijk wordt voor kindjes.

Het toestel werkt op basis van AA batterijen die je bij de aankoop gewoon bij krijgt. Je kunt het volume zelf regelen en dus aanpassen. Deze gitaar is voorzien van 19 verschillende melodieën en maar liefst 11 liedjes die werden ingezongen. De gitaar schakelt na gebruik helemaal automatisch uit.

Volgens een enkele koper stopt de gitaar nooit helemaal met spelen. De meerderheid van de gebruikers is echter wel overtuigd van de mogelijkheden van het product. En het belangrijkste van alles is dat het garant staat voor heel wat speelplezier.

Heb je nog jonge kindjes of misschien wel een baby’tje in huis dan zou deze unieke kindergitaar misschien wel een leuke aanbeveling kunnen zijn. Bovendien lijkt ook het prijskaartje nog wel mee te vallen. Ideaal dus indien je liever niet zoveel geld spendeert of wanneer je over een beperkter budget beschikt.

Voordelen
Design:

de gitaar wordt gekenmerkt door het ontwerp van een lieve giraf. De vrolijke kleuren maken het nog net dat tikkeltje aantrekkelijker.

Voeding:

om deze kindergitaar te kunnen gebruiken, zul je wel beroep moeten doen op krachtige AA batterijtjes. Maar geen nood want die worden gewoon met het product meegeleverd.

Handig in gebruik:

je kunt beroep doen om de diverse voorgeprogrammeerde deuntjes en melodieën. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het energiegebruik van de batterijtjes aangezien de gitaar vrijwel automatisch zal uitschakelen na gebruik.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd en vindt dat het product niet echt aan de verwachtingen voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

New Classic Toys met Draagriem

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze gitaar voor kinderen afkomstig van het merk New Classic Toys. Dit model is geschikt voor iets oudere kindjes die graag gitaar willen leren spelen.

Je kunt kiezen uit maar liefst 4 verschillende designs. Zo kies jij de gitaar die je gewoon het liefst ziet en dus het mooiste vindt. Dankzij het stemsysteem hoeft het stemmen van je gitaar helemaal geen enkel probleem meer te zijn. Je krijgt er ook een schouderband, plectrum en zelfs een reserve snaar bij.

De gitaar zorgt bij heel wat gebruikers voor eindeloos speelplezier en is van een degelijke kwaliteit. Verder ziet het design er ook heel erg leuk uit en staat de gitaar garant voor een helder en duidelijk geluid.

Net zoals één van de vorige kindergitaren, zul je merken dat ook dit exemplaar jou wordt aangeboden door het sterk gewaardeerde merk New Classic Toys. Het loont dan ook echt de moeite om de voor- en nadelen van het product even grondig op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Design:

de gitaar wordt gekenmerkt door een opvallend design maar kun je ook nog in tal van andere kleuren en designs bekomen.

Leeftijdscategorie:

in tegenstelling met sommige andere producten die we reeds besproken hebben, wordt deze gitaar maar beter aan iets oudere kindjes geschonken.

Stemsysteem:

deze unieke kindergitaar is zelfs voorzien van een praktisch stemsysteem. Zo hoef je je alvast geen zorgen meer te maken telkens wanneer je de gitaar moet stemmen.

Toebehoren:

het pakket omvat niet alleen de gitaar maar telt bovendien ook een stevige reserve snaar, een degelijk plectrum en een bijzonder duurzame draagriem.

Nadelen
Slechte kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is helemaal niet tevreden met de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gitaar Gomez Classic 001 4/4

 

Met deze Gomez gitaar zul jij jouw kind echt helemaal kunnen verrassen. De prijs is misschien iets hoger in vergelijking met de voorgaande toestellen maar het gaat dan ook om vrij professioneel model.

Het muziekinstrument is gemaakt uit een stevig en vooral duurzaam hout en werd voorzien van nylon snaren. Zo kun jij op een leuke manier gitaar leren spelen. De zwarte hoogglans kleur zorgt voor een klassevolle en professionele uitstraling.

Als we de reacties bij dit product even doornemen dan durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van de vele mogelijkheden die het toestel biedt. Het ziet er heel professioneel uit en heeft een zuivere en heldere klank.

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke gitaar voor kinderen, jou aanbevolen door Gomez. Om te weten te komen of deze kindergitaar al dan niet iets voor jou kan zijn, loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen ervan alvast even op een rijtje te zetten.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzame en degelijke gitaar die voor het grootste gedeelte vooral uit hout vervaardigd is. De snaren daarentegen zijn niet uit hout maar wel uit nylon gemaakt.

Design:

de gitaar is afgewerkt in een neutrale doch bijzonder elegante zwarte kleur die bovendien voorzien is van een glans coating voor de afwerking.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je net iets meer budget hoeven te voorzien indien je deze gitaar wenst aan te kopen.

Koop bij bol.com (€86.05)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status