fbpx

Beste golfbal

Laatste update: 15.10.19

 

Golfballen test van 2019

 

 

Golfballen koopgids

 

Ben je dol op golfen, en doe je het ook regelmatig? Of misschien doe je wel vaker eens mee aan een wedstrijdje golfen? In zo’n geval zijn degelijke golfballen alvast een top geschenk voor jou zijn. Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste golfballen aan te kopen. Je zult merken dat er heel wat verschillende soorten zijn net zoals er ook heel wat prijskaartjes zijn. Zo heb je goedkope golfballen, en voor anderen zul je dan weer net iets meer hoeven te betalen. Probeer ook te letten op het nut, de voordelen en de opbouwe ervan, wanneer je de golfballen gaat vergelijken.

 

 

Het nut van een degelijke golfbal

 

Je zult je misschien wel afvragen wat het nut is van een degelijke golfbal, en of er echt wel zoveel verschil is. We kunnen wel degelijk met klem bevestigen, dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende golfballen. Zo is er bijvoorbeeld al een groot verschil in de opbouw te merken. Bovendien zul je merken dat golfen een zeer nauwkeurige sport is, waarbij precisie enorm belangrijk is. Zo kun al een bepaalde voorsprong nemen, door ervoor te zorgen dat je met degelijke en uitstekende materialen speelt.

Heel veel gebruikers en golfspelers denken hierbij meteen aan de clubs. Toch zijn de golfballen minstens even belangrijk. Afhankelijk van het type terrein waarop je speelt, en de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd, kan de ene of de andere golfbal toch net een tikkeltje handiger zijn. Probeer daarom alvast verschillende golfballen te bekijken. Dan kun je achteraf nog altijd een keuze maken. Het is hierbij een goede aanbeveling om ook zoveel mogelijk rekening te houden met je eigen persoonlijke keuze, en de frequentie waarmee je golf speelt.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien

 

Je zult het vrijwel meteen kunnen vaststellen. Er bestaan heel wat goedkope golfballen en leuke aanbiedingen. Toch zijn er ook heel wat golfballen die je iets duurder zult moeten betalen. Eigenlijk is het belangrijkste dat je voor jezelf uitmaakt hoeveel je kunt maar ook wilt uitgeven. Ben je bereid een redelijk bedrag te spenderen aan degelijke en duurzame golfballen? Probeer hierbij ook rekening te houden met de frequentie waarmee je gaat golfen. Als je regelmatig wedstrijden speelt, dan zijn kwalitatieve golfballen uiteraard een goede aanbeveling.

Als beginnende golfer, kan het misschien een goed idee zijn om zogenaamde “Lake balls” te komen. Dat zijn eigenlijk gewoon tweedehands golfballen, die gebruikt geweest zijn tijdens eerdere wedstrijden. Ook wanneer je zo nu en dan eens een keertje gaat golfen, raden wij jou aan om niet meteen de duurste golfballen aan te kopen. Ga eventuele promoties of aantrekkelijke kortingen alvast niet uit de weg. Het zal maar eens een keertje meevallen, dat je een leuke golfbal aanbieding tegenkom die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Opbouw van de golfbal en het type

 

Er zijn wel degelijk verschillende types golfballen op de markt gebracht. En die kunnen we hoofdzakelijk onderscheiden op basis van de opbouw van de bal. We hebben het hierboven al even kort vermeld, dat er heel wat onderscheid te vinden is op het gebied van de opbouw. Voor mensen die net beginnen golfen, of die er nog niet zoveel over weten, zullen alle golfballen op elkaar lijken. Namelijk een mooi rond en vooral wit balletje. Toch is de opbouw van een golfbal een pak ingewikkelder dan het in werkelijkheid lijkt.

Als je een golfbal zou ontleden, dan zou je merken dat zo een balletje wel degelijk uit meerdere lagen bestaat. Zo heeft elke golfbal een kern, die ook wel eens de “core” genoemd wordt. Rondom de kern bevinden er zich dan één of meerdere lagen boven elkaar. Een standaard golfbal zal bestaan uit 2 delen, namelijk de kern in combinatie met een degelijke buitenlaag. In zo’n geval spreekt men van een “2-piece” golfbal.

Je hebt natuurlijk ook heel wat golfballen die uit meerdere opeenvolgende lagen bestaan. Bijvoorbeeld een golfbal die bestaat uit een kern in combinatie met 2 of zelfs 3 buitenlagen. In het algemeen kunnen we zeggen, dat een golfbal met meerdere lagen ook vaak iets duurder in de aankoop is. De goedkoopste golfballen zijn de standaard exemplaren die uit 2 lagen bestaan. Hoe meer lagen, hoe hoger het prijskaartje van de golfbal ook zal worden.

 

 

Lake balls en Forest balls

 

Als beginnende golfer is het een goede aanbeveling om niet meteen de duurste golfballen aan te kopen. Een goed alternatief zijn de zogenaamde Lake balls en Forest balls. Eigenlijk zijn dat gewoon de tweedehands golfballen, die uit waterhindernissen, struikjes en bossen worden gehaald. Deze “Lake balls” en “Forest balls” zijn dus ook vaak goedkoper in vergelijking met een nieuwe golfbal. Dit kan dan ook ideaal zijn als je liever niet zoveel geld wilt uitgeven, of over een beperkt budget beschikt. Ook wanneer je maar heel sporadisch eens een keertje gaat golfen, zijn tweedehands golfballen een aanrader.

 

 

Golfbal Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak gaat golfen en ook aan wedstrijden meedoet dan is het een goede aanbeveling om je eigen spullen en benodigdheden aan te kopen. Golfballen horen daar uiteraard ook bij. En het lijkt misschien heel raar maar toch bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende golfballen. We hebben daarom een onderzoek verricht waarbij we de verschillende online reviews hebben doorgenomen en rekening hebben gehouden met het advies van de klanten. Daaruit is de volgende top 5 tot stand gekomen. Bekijk deze even rustig en kies er voor jou de best golfbal uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mix gebruikt/lakeballs AAAA klasse

 

Indien je op zoek bent naar een heleboel goedkope golfballen dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van Mix eens grondig te bekijken. De set bevat maar liefst 50 golfballen die allemaal gemaakt zijn uit duurzaam en stevig rubber.

Als beginnende golfer is het vaak nog heel wat oefenen op het vlak van de juiste techniek te hanteren. Met deze set van 50 golfballen, zul je meteen heel wat uurtjes kunnen oefenen zonder dat je een groot budget hoeft uit te geven. De set bevat gebruikte golfballen van verschillende merken, die er nog net als nieuw uitzien. Het is mogelijk dat sommige ballen van een logo of een kleine markering voorzien zijn.

De kopers zijn helemaal enthousiast over deze mix en geven een positief advies over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Voor hen voldoen de golfballen helemaal aan de verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Volvik Crystal golfbal

 

Als je binnenkort een belangrijke golf wedstrijd te spelen hebt dan kun je maar beter voldoende voorbereid zijn. Met deze set van 12 golfballen van het bekende merk Volvik ben je dat zeker en vast.

De kern van deze felrode golfballen is helemaal vervaardigd uit sterk en duurzaam rubber. De behuizing van de golfballen bestaat uit Surlyn. Ideaal dus voor golfers die over een swing-snelheid van minder dan 95 MPH beschikken. Op die manier is het mogelijk om tijdens de wedstrijden een veel langere vluchttijd en zelfs een hogere balvlucht te garanderen.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch merken we dat de koper razend enthousiast is over deze set van 12 golfballen. De golfballen zijn niet alleen handig maar kwalitatief ook bijzonder sterk.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Titleist gebruikt/lakeballs Pro V1X

 

Met deze set van 50 gebruikte golfballen van Titleist haal je niet meteen een golfbal aanbieding in huis. In vergelijking met de andere producten uit onze top 5 zul je hier namelijk net iets meer budget voor hoeven te voorzien.

De set bestaat uit 50 witte golfballen waarvan de kern helemaal uit stevig rubber is vervaardigd. Net zoals bij het eerste product, zijn de golfballen uit deze set ook allemaal gebruikt. De set bestaat uit een combinatie van verschillende merken die er net als nieuw uitzien. Uiteraard is het altijd mogelijk dat sommige ballen een klein logo bevatten of een kleine markering.

De koper is helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit van deze golfballen set en raadt het ook iedereen aan. De golfballen voldoen helemaal aan het verwachtingspatroon van deze tevreden gebruiker.

 

Koop bij bol.com (€135)

 

 

 

 

Titleist Velocity

 

Net zoals het voorgaande product zijn ook deze golfballen afkomstig van het bekende merk Titleist. Toch zul je merken dat de prijs hier meteen een stuk lager ligt en dit wordt duidelijk geapprecieerd door de koper.

Deze Velocity golfballen zijn eigenlijk speciaal ontworpen om de spelers de kans te geven om een grotere afstand te slaan. Dit is mogelijk doordat men gebruik maakt van de LSX technologie. Hierbij wordt de high-speed kern van de golfbal steeds omgeven door een NaZ2 coating. Deze combinatie zorgt dat een hogere balsnelheid bij een complete swing helemaal mogelijk wordt gemaakt. Het voordeel is dat de ballen ook bij een korter golfspel heel erg degelijk blijven.

Deze voordelen en kwaliteiten worden duidelijk gewaardeerd door de gebruiker. En dit resulteert dan ook meteen in een positieve beoordeling van het product. Neem dus gerust een kijkje en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€51.92)

 

 

 

 

Callaway mix AAA klasse

 

In de categorie van de goedkope golfballen zul je zeker ook deze set van Callaway terugvinden. De set bestaat uit 12 golfballen van AAA klasse en je krijgt er meteen ook 1 golfbal gratis bij.

De set bestaat vooral uit een combinatie van 2-piece en 3-piece golfballen. De golfballen zijn allemaal al eens een keertje gebruikt maar zien er nog gewoon als nieuw uit. Het is mogelijk dat de golfballen eventuele logo’s of kleine spelers markeringen vertonen. Bij de set krijg je er meteen ook een aantal houten tees bij.

Het is een degelijke product dat kan rekenen op een enkele beoordeling. De gebruiker heeft hier meteen een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van de golfballen. Het loont dus zeker en vast de moeite om deze set eens van naderbij te onderzoeken.

 

Koop bij bol.com (€17.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status