Beste golfschoen

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Golfschoenen test van 2021

 

Er zijn heel wat degelijke golfschoenen op de markt gebracht maar wat zijn nu precies de beste golfschoenen? Met onze koopgids proberen we de zoektocht naar de ideale golfschoenen een beetje makkelijker te maken. We bespreken daarin een aantal belangrijke factoren en kenmerken die een doorslaggevende rol kunnen spelen. Indien je echt gehaast bent dan kun je ook nog altijd de top 3 raadplegen. Daarin sommen we de 3 best beoordeelde golfschoenen voor je op. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook het de ervaringen en het advies van gebruikers. Uit onderzoek is onder andere gebleken dan de Footjoy Pro SL golfschoenen alvast een goede aanbeveling zijn. Dit exemplaar golfschoenen is vooral geschikt voor mannen en is trouwens volledig waterdicht. Je zou uiteraard ook altijd kunnen kiezen voor de Adidas Adicross Gripmore 2.0 golfschoenen. Het zijn de ideale golfschoenen doordat ze niet alleen voor voldoende griop zorgen op de baan maar ook wanneer je gewoon in het clubhuis wilt spelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Golfschoenen koopgids

 

Als jij ook graag eens een partijtje golf speelt met jouw vrienden dan weet je ook dat degelijke golfschoenen belangrijk zijn. Uiteraard kunnen wij jou enkel aanraden om de beste golfschoenen te kiezen. Als je de modellen met elkaar wilt vergelijken kun je rekening houden met een aantal zaken zoals het type en het design. Ook het materiaal en de mogelijkheden zijn zeker puntjes waar je aandacht kunt aan besteden.

 

 

Het nut van golfschoenen

 

Net zoals in elke andere sport is het ook in het golfen belangrijk om over degelijk materiaal te beschikken. En we hebben het hier niet alleen over de golfballetjes en de tassen maar evenzeer over degelijke golfschoenen.

Golfschoenen zijn er in de eerste plaats op gericht om het golfen comfortabeler te maken. Het materiaal van een degelijke golfschoen aanbieding kan voor een betere demping zorgen. Verder is het mogelijk om bepaalde schokken op te vangen. Hierdoor creëer je niet alleen meer comfort maar kunnen eventuele blessures ook verminderd of zelfs vermeden worden. Het zal niet verwonderen dat je een degelijke golfschoen niet meteen tussen de goedkope golfschoenen zal moeten zoeken.

Probeer ook te kijken naar schoenen die waterdicht zijn. Op die manier hoef jij je partijtje golf niet uit te stellen zodra het minder mooi weer is. Zelfs op het vlak van design en ontwerp kun je heel wat verschillen noteren. Het spreekt voor zich dat je dit ook zult voelen in de uiteindelijke prijsbepaling.

 

 

Het type golfschoen en het design

 

Golfschoenen bieden in de eerste plaats grip en stabiliteit op het veld. Toch moeten we de verschillende modellen vaak bekijken in combinatie met het design ervan. Op basis hiervan kunnen we drie verschillende types onderscheiden.

Zo heb je de “classics” ook wel de klassieke golfschoenen die het vaakste worden aangekocht. Dit zijn modellen die gemaakt zijn van zeer kwaliteitsvol leer en een stevig voetbed hebben. Het zal je dus niet verwonderen dat deze schoenen veel steun bieden en comfortabel zitten. Bovendien hoef je geen schrik te hebben dat ze snel stuk gaan want de klassieke golfschoen is ook heel duurzaam. Vaak wordt dit klassieke model afgewerkt met een retro design.

Als professionele golfspeler is het natuurlijk beter om een professionele golfschoen aan te kopen. Deze zijn iets duurder dan de klassieke modellen maar bieden nog net iets meer voordelen op het veld. De noppen aan de onderkant zorgen voor voldoende stabiliteit en comfort. Verder is de schoen veel lichter van gewicht in vergelijking met het vorige model. Als je veel rondjes moet lopen, is dit uiteraard een pluspunt. Als je de noppen verandert door andere noppen kun je er zelfs een voetbalschoen van maken.

Als laatste model kun je ook kiezen voor de “casuals”. Dit zijn golfschoenen waarbij het design of de kwaliteit primeert. Je hebt nu eenmaal mensen die het uitzicht belangrijker vinden dan de kwaliteit en duurzaamheid van de schoen. Ze zien er een beetje uit zoals gewone sneakers maar zijn minder ideaal om er 18 holes mee te lopen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen te passen. Daarna kun je overgaan tot het aankopen ervan.

 

 

Materiaal en mogelijkheden

 

Net zoals er verschillende soorten golfschoenen bestaan, zijn er ook extra mogelijkheden aan verbonden. Het is reeds duidelijk geworden dat een degelijke golfschoen zorgt voor stabiliteit en comfort op het veld. Ook al ben je geen professionele golfspeler toch zul je dit comfort als recreatieve speler ook zeker weten te waarderen. Verder is het zeker aan te raden om eens rekening te houden met eventuele andere mogelijkheden.

Sommige schoenen zijn 100 procent waterdicht. Dit kan zeker en vast een pluspunt zijn. Denk maar aan de regenachtige dagen waarop je een golfpartijtje voorzien had. Golfschoenen met degelijke noppen zijn zeker een pluspunt. Het zijn uiteraard niet dezelfde noppen als diegene die voetballers gebruiken. Toch is hun nut ongeveer hetzelfde. Ze zorgen voor net iets meer grip en dus ook stabiliteit op het veld. Op die manier heb je minder kans om uit te glijden op het veld.

De meeste schoenen zijn bovendien ook gemaakt uit leer of synthetisch materiaal. Dit is niet alleen soepel en stevig maar heeft ook een ademende structuur. De zool is in de meeste gevallen gemaakt van rubber. Rubber is namelijk heel goed om eventuele schokken op te vangen. Op die manier kun je blessureleed verminderen. Er zijn dus heel veel zaken waar je rekening mee kunt houden als je op zoek gaat naar de ideale golfschoenen.

 

 

Golfschoen Reviews – Top 5

 

 

Als je graag gaat golfen dan zijn echte golfschoenen wel noodzakelijk. Ze bieden je iets meer steun en stabiliteit op het veld en kunnen eventuele schokken opvangen. Op die manier zorg je voor optimaal comfort. Daarom hebben wij hieronder een top 5 samengesteld waaruit jij de voor jou beste golfschoen kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Footjoy Pro SL

 

De golfschoenen van het merk Footjoy pro SL worden beschouwd als een product van hoge kwaliteit. De golfschoenen die voor heren ontworpen zijn, zijn bovendien ook 100 procent waterdicht.

De buitenlaag en de voering van de golfschoenen zijn gemaakt uit leer. De buitenzool is gemaakt uit rubber. Dit zorgt voor een betere demping en vangt eventuele schokken op. Op die manier kun je dus extra comfort creëren. De golfschoen is wit en blauw van kleur en beschikt over oranje noppen. Kortom ideaal voor wie vaak en graag gaat golfen.

Momenteel heeft dit product nog geen beoordeling ontvangen van kopers. Misschien is het product wel al verkocht maar hebben de gebruikers nog geen review geplaatst. Hierdoor kunnen wij jou geen extra informatie geven omtrent deze golfschoenen.

Ben je op zoek naar een paar degelijke golfschoenen? Dan loont het de moeite om dit paar van het bekende en sterk gewaardeerde merk Footjoy even te bekijken. Heel veel gebruikers zweren bij het merk Footjoy en beschouwen het niet alleen als één van de populairste maar ook veruit het beste merk.

Voordelen
Waterdicht:

je hoeft niet te vrezen indien het plotseling begint te regenen aangezien de golfschoenen helemaal waterdicht zijn.

Materiaal:

je zult merken dat de buitenste laag van de golfschoenen, net zoals de voering volledig vervaardigd zijn uit duurzaam leer. De buitenzool echter, bestaat uit rubber dat schokbestendig is en voor meer grip zorgt.

Design:

deze golfschoenen zijn speciaal ontworpen om door mannen te worden gedragen en worden gekenmerkt door het stoere design.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

jammer genoeg heeft nog geen enkele koper een reactie geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Adidas Adicross Gripmore 2.0

 

De adidas adicross gripmore 2.0 worden beschouwd als de ideale golfschoenen voor op de baan alsook gewoon in het clubhuis. Kortom een ideale golfschoen aanbieding voor wie graag en vaak gaat golfen.

De bovenkant van de golfschoenen is gemaakt uit leer en synthetisch materiaal. De binnenkant van de schoenen zijn gemaakt uit textiel en de zool is gemaakt uit rubber. Bovendien zijn de schoenen waterdicht en dus ideaal voor elke weersomstandigheid. De schoen heeft een grijze kleur en is de ideale golfschoen voor heren doordat het beschikbaar is in maat 45.

Er is bij dit artikel nog geen enkele beoordeling geschreven. Misschien vinden de kopers het product te duur of misschien is het gewoon een nieuw product. Doordat er nog geen beoordeling gegeven is kunnen wij jou jammer genoeg geen advies hierover geven.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor dit unieke paar golfschoenen, aangeboden door het bekende merk Adidas. De golfschoenen zitten heel comfortabel en kun je zowel in het clubhuis alsook buiten op de golfbaan gebruiken. Best wel handig als je regelmatig eventjes met vrienden gaat golfen.

Voordelen
Materiaal:

de bovenkant van dit stevige paar golfschoenen is volledig vervaardigd uit een duurzame combinatie van enerzijds leer en anderzijds synthetisch materiaal. De binnenkant bestaat uit textiel terwijl de zool dan weer uit rubber bestaat.

Waterdicht:

je hoeft je geen zorgen te maken over een enorme plensbui aangezien de schoenen volledig waterdicht zijn.

Design en pasvorm:

deze golfschoenen worden gekenmerkt door een neutrale grijze kleur en zijn te verkrijgen in een maat 45. Ideaal dus voor mannen.

Nadelen
Geen reviews:

ook hier moeten we verder advies schuldig blijven aangezien er tot op heden nog geen enkele online reactie is geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ecco Casual Hybrid Roze

 

De golfschoenen van het merk Ecco zijn roze van kleur en zijn beschikbaar in maat 36. Hierdoor wordt dit product beschouwd als de ideale golfschoenen voor dames. Het is niet alleen voorzien van een fraai design maar het is ook nog eens gemakkelijk om te dragen.

De schoenen zijn gemaakt uit leer dat enerzijds sterk genoeg is maar tegelijk ook soepel genoeg is en ademend. Hierdoor biedt het meteen veel meer extra comfort. De zool van de schoenen is gemaakt uit rubber en beschikt over noppen die zorgen voor extra stabiliteit op het grasveld. Bovendien is het product waterdicht.

Net als bij de vorige producten is ook hier nog geen enkele beoordeling geschreven. Dit komt misschien omdat het nog een vrij nieuw product is of misschien is het gewoon iets te duur. Doordat er nog geen beoordeling geplaatst werd, kunnen wij jou jammer genoeg geen advies geven over dit product.

Ben je op zoek naar de perfecte golfschoenen voor je vriendin of je vrouw? Dan loont het de moeite om even dit paar schoenen te bekijken. De golfschoenen worden aangeboden door het bekende merk Ecco en worden gekenmerkt door de opvallende roze kleur en de pasvorm in maat 36. Ideaal voor dames dus.

Voordelen
Materiaal:

het grootste gedeelte van deze golfschoenen is vervaardigd uit bijzonder soepel leer dat overeen ademende structuur beschikt. De zolen, voorzien van noppen, zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam rubber.

Waterdicht:

heb je binnenkort een wedstrijdje golfen op de agenda staan en wordt er gesproken van regen? Geen paniek want deze schoenen zijn helemaal waterdicht.

Design:

de schoenen zijn te verkrijgen in een opvallende roze kleur en zullen daardoor hoofdzakelijk dames aantrekken.

Nadelen
Geen online reviews:

momenteel blijkt er nog geen enkele koper een online reactie bij dit product te hebben geplaatst.

Geen gebruikerservaringen:

het gebrek aan online reviews maakt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skechers GO Golf

 

De golfschoenen van het merk Skechers hebben een witte kleur en zijn beschikbaar in maat 40. De schoenen zijn waterdicht waardoor jouw voeten zelfs bij nat weer droog zullen blijven.

De golfschoen is gemaakt van mesh en is voorzien van een verstevigde hiel en een extra zachte zool. Op die manier wordt extra comfort tijdens het spelen gegarandeerd. Aan de zool van de schoen bevinden zich ook nopjes die zorgen voor meer stabiliteit en grip op en rond het veld. In vergelijking met de golfschoenen van Ecco zijn deze van Skechers iets duurder waardoor ze dus niet meer tot de goedkope golfschoenen behoren.

Ook bij dit product werd nog geen review geplaatst. Doordat er nog geen enkele beoordeling gegeven is, kunnen wij jou daarom geen extra informatie verschaffen omtrent dit product.

Kies je voor de golfschoenen van het bekende en gewaardeerde merk Skechers? Dan kies je voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Deze unieke golfschoenen hebben een maagdelijk witte kleur en zijn te verkrijgen in een pasvorm met maatje 40. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Waterdicht:

het is een groot pluspunt om te weten dat deze golfschoenen helemaal waterdicht zijn.

Materiaal:

je zult meteen aanvoelen dat de golfschoenen makkelijk en comfortabel zitten en volledig vervaardigd zijn uit duurzaam mesh materiaal.

Comfort:

de schoenen zijn niet alleen uitgerust met een bijzonder aangename en zachte zool maar verder ook met een extra verstevigde hiel. Kortom, meer comfort wanneer je gaat golfen.

Nopjes:

de nopjes aan de onderkant van de golfschoen zorgen in de eerste plaats voor net iets meer grip en stabiliteit en bieden daardoor meer veiligheid.

Nadelen
Niet laagste prijs:

jammer genoeg zul je merken dat de schoenen niet over de laagste prijs beschikken. Je zult dus wat meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Adidas Jr. tour traxion

 

In vergelijking met de andere vier producten is de adidas jr. tour traxion één van de goedkopere golfschoenen waardoor het een echte golfschoen aanbieding is. De schoenen hebben een witte kleur met hier en daar een zwart of zilvergrijs accent.

De golfschoenen zijn gemaakt uit kunststof leer waardoor de schoen extra comfort biedt en veel langer kan meegaan en dus duurzamer is. De zool van dit product is gemaakt uit rubber. Bovendien beschikken de golfschoenen over noppen die garant staan voor extra grip en stabiliteit.

Net als bij de vorige vier producten is ook bij dit product van adidas nog geen review geplaatst. Misschien hebben enkele personen het product wel gekocht maar geen review geplaatst. Doordat er geen beoordeling bij dit artikel werd geschreven is het voor ons onmogelijk om extra informatie te geven.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de unieke golfschoenen van Adidas. Deze Adidas Jr. tour traxion zul je vast en zeker tussen de goedkope golfschoenen kunnen spotten vanwege het mooie en betaalbare prijskaartje ervan. Zeker de moeite waard om eens even te bekijken.

Voordelen
Design:

de golfschoenen zijn overwegend wit van kleur maar bezitten hier en daar een klein accent in het grijs of zwart.

Materiaal:

de schoenen zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en kwalitatief kunststof leer. De zool echter bestaat uit degelijk en schokbestendig rubber.

Nadelen
Geen beoordeling:

jammer genoeg moeten we opnieuw vaststellen dat er op de dag van vandaag nog geen enkele koper een reactie bij dit product heeft geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Golfschoenen

June 24, 2019 at 6:04 pm

Ook al worden er heel veel andere merken golfschoenen gedragen, ik denk dat Footjoy het beste merk is.

Reply
10top Team

June 26, 2019 at 10:37 am

Beste,

Hartelijk bedankt voor de positieve reactie. Uit onderzoek is inderdaad gebleken dat het merk Footjoy vast en zeker tot de betere merken behoort wat betreft golfschoenen.

Heel veel golfplezier gewenst.

Reply
DMCA.com Protection Status