5 Beste Gourmetstellen Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Gourmetstellen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Op speciale gelegenheden kan het al eens leuk zijn om het gourmetstel boven te halen. Zo kun je met vrienden of familie gewoon even lekker genieten van een heerlijk stukje vlees of vis en groentjes. Indien je zelf nog geen gourmetstel in huis hebt dan raden wij jou alvast aan om even naar onze top 3 te kijken. Daarin stellen we de 3 best beoordeelde toestellen graag even aan jou voor. Zo blijkt het Princess Teppanyaki 1625840 gourmetstel alvast een schot in de roos te zijn. Het is een krachtig apparaat dat je na gebruik bovendien bijzonder makkelijk kunt onderhouden. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Princess 162700 Oval. Dit gourmetstel is bovendien ook een handige pannenkoekenmaker en zelfs een krachtig raclette toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gourmetstellen koopgids

 

Voor de liefhebbers van funcooking mag een gourmetstel niet ontbreken. Het geeft je alweer een andere reden om vrienden en familie uit te nodigen en lekker samen te tafelen. Een goede gourmetstel aanbieding moet aan een bepaalde kwaliteit voldoen en je kunt op verschillende kenmerken en factoren letten om dit te controleren. Denk maar aan het aantal pannetjes, de extra functies, het merk en de prijs. Je kunt ook tussen verschillende modellen kiezen die elk hun voor- en nadelen hebben.

 

 

Aantal pannetjes

Je kunt verschillende gourmetstellen kopen die elk een ander aantal pannetjes hebben. Neem even de tijd om erover na te denken voor hoeveel personen je het product wilt gebruiken. Als je enkel met je gezin wilt gourmetten dan kun je een stel kopen met vier pannetjes maar er zijn ook stellen die over wel acht pannetjes beschikken.

Het hangt van je eigen voorkeur af welk product je wilt kopen. Houd er rekening mee dat een stel met meer pannetjes ook een groter formaat zal hebben. Dit wil zeggen dat het gourmetstel meer plaats zal innemen wanneer je het wilt opbergen in de kast of op de tafel wilt zetten.

Toch is het een aanbeveling om een gourmetstel te kopen met meer pannetjes, je weet maar nooit wanneer je een etentje bij je thuis wilt organiseren voor meerdere personen. Als je dan niet over genoeg pannetjes beschikt zul je extra geld moeten besteden om een tweede set te huren of te kopen. Om dit te vermijden kun je meteen beter een groter gourmetstel kopen.

 

Functies van een gourmetstel

De basisfunctie van een gourmetstel is om kleine stukjes vlees en groente in kleine pannetjes te bakken of te frituren. Er zijn vele apparaten die daarnaast over een grillfunctie beschikken. De grill zit onder de bakplaat en je beschikt over genoeg ruimte zodat je het pannetje onder de grill kunt plaatsen, zo kun je bijvoorbeeld een gerechtje met kaas gratineren.

Bij de meeste gourmetstellen kun je de bakplaat ook gebruiken om een pizza te maken en sommige beschikken ook over een optie voor fondue. De goedkope gourmetstellen zijn enkel voorzien van de basisfuncties maar er zijn ook duurdere modellen met meer mogelijkheden.

Let erop of de onderdelen en de pannetjes van het gourmetstel uitneembaar zijn. Dit maakt het veel makkelijker om het product schoon te maken. Als je de onderdelen ook nog eens in de vaatwasser mag plaatsen dan heb je er helemaal geen onderhoud aan. Kies voor pannetjes met een antiaanbaklaag, deze zijn ook makkelijker te reinigen en je zult gezonder koken omdat je geen olie of boter nodig hebt.

Tenslotte bestaan er nog gourmetstellen die uitgerust zijn met een regelbare thermostaat, zo kun je zelf de kooktemperatuur instellen. Met deze functie kun je voorkomen dat het voedsel zal aanbranden.

 

Merk en prijs

Bepaalde merken staan garant voor een goede kwaliteit. De beste gourmetstellen worden over het algemeen gemaakt door Tefal, dit merk zul je zeker en vast kennen vanwege de pannen. Er zijn natuurlijk nog andere merken die ook goed scoren op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding, denk maar aan Tristar, Bestron, Severin, Proline, Princess, enzovoort. Je kunt verschillende aanbiedingen vergelijken voordat je een keuze maakt maar als je kiest voor één van deze merken heb je minder kans op een miskoop.

De prijs van een gourmetstel hangt voor een groot deel af van het merk, het aantal pannetjes en de mogelijke functies. Beslis voor jezelf over welke eigenschappen het product moet beschikken zodat je geen gourmetstel koopt met overbodige functies. Online kun je geregeld leuke promoties vinden die aan huis geleverd worden.
Let ook op de garantieperiode van een product. Een gourmetstel met een lange garantie heeft minder kans op haperingen of problemen. Een lange garantieduur is een reflectie van het vertrouwen van de fabrikant in zijn of haar product.

 

 

Verschillende vormen en modellen

Rond, vierkant, rechthoekig of ovaal, je hebt keuze tussen vele verschillende vormen wanneer je een gourmetstel wilt kopen. Het voordeel van een vierkant of rechthoekig model is dat het eenvoudiger is om de pannetjes te plaatsen. Een rechthoekig gourmetstel is perfect voor een lange tafel.

Een rond of ovaal model is echter beter bereikbaar voor alle mensen die rond de tafel zitten. Het hangt ook een beetje af van de vorm van je tafel. Personen die van symmetrie houden zullen dezelfde vorm kiezen als de vorm van de tafel.

Je moet voor jezelf uitmaken welke vorm jij mooier of beter vindt. Dit kan ook beïnvloed worden door het materiaal die gebruikt is om het gourmetstel te maken. Zo bestaan de meeste modellen uit metaal of roestvrij staal, maar er zijn ook producten die onderdelen hebben die van natuursteen gemaakt zijn. Dit draagt bij tot een mooier design van het apparaat.

 

5 Beste Gourmetstellen (Reviews) van 2022

 

Er is niets beter dan een leuke gourmetavond organiseren bij je thuis met al je vrienden. Het zorgt voor meer gezelligheid en is een leuk excuus om ook nog eens lekker te eten. Er bestaan verschillende apparaten waarmee je zowel kunt grillen als bakken. Wij hebben vijf verschillende producten op een rijtje gezet zodat je er makkelijker het beste gourmetstel kunt uitkiezen.

 

1. Princess Teppanyaki Party 162840 Gourmetset

 

De Princess Teppanyaki Party is zowel een tafelgrill als een gourmet en een raclette. De bakplaat is vlak aan één kant en geribbeld aan de andere kant en kun je omkeren. Het stel bevat 8 pannetjes om eieren of ander voedsel in te bakken en is geschikt voor maximum 8 personen.

De grillplaat is vervaardigd uit aluminium en beschikt over een antiaanbaklaag. Met de ingebouwde thermostaat kun je eenvoudig de juiste temperatuur instellen voor elk gerecht. Dankzij het vermogen van 1200 Watt kun je dit product ook als Teppanyaki-plaat gebruiken. De platen en de pannetjes zijn vaatwasserbestendig.

De kopers zijn lovend over deze gourmetstel aanbieding! Het product heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en met de plaat alleen kun je makkelijk eten maken voor 6 personen. Het heeft vele gebruiksmogelijkheden maar voor één iemand warmen de pannetjes te traag op.

Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je dit gourmetstel vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Het apparaat is afkomstig van het alombekende merk Princess en heeft heel wat positieve reacties gekregen. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Voordelen
3-in-1 product:

met dit apparaat haal je eigenlijk 3 verschillende toestellen in huis voor de prijs van 1. Zo is het in de eerste plaats een degelijk gourmetstel maar je kunt het product ook als tafelgrill of raclette gebruiken.

Bakplaat:

je zult merken dat het mogelijk is om de bakplaat om te keren indien je dit wenst. Zo kun je kiezen tussen een geribbeld vlak of een vlakke bakplaat.

Formaat:

dit toestel is voorzien van maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes en is dus ideaal om door 8 personen te worden gebruikt.

Gebruiksgemak:

de grillplaat is volledig gemaakt uit bijzonder duurzaam aluminium en is voorzien van een handige antiaanbaklaag. Zo heb je nadien ook minder werk om het toestel schoon te maken.

Nadelen
Te traag:

slechts één enkele koper is echter van mening dat de pannetjes veel te traag opwarmen en dat je dus best wel lang moet wachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess 162700 Oval Gourmetstel

 

Ben je op zoek naar goedkope gourmetstellen? Dan is de Princess 162700 het perfecte product voor jou.

Dit product is een combinatie tussen gourmetstel, raclette en pannenkoekenmaker. Je beschikt over 8 pannetjes en een grillplaat met crêpe gedeelte om pannenkoeken te maken.

Met de ingebouwde thermostaat kun je voor elk gerecht de juiste temperatuur instellen. Deze temperatuur wordt snel bereikt door het hoge vermogen van 1200 Watt. De grillplaat en de pannetjes zijn vaatwasserbestendig dus je kunt dit gourmetstel makkelijk schoonmaken.

Voor bijna alle kopers is dit gourmetstel een topproduct. Ze zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit die je krijgt voor de lage prijs. Het product is makkelijk schoon te maken en wordt snel warm. De set is ideaal voor 6 personen.

Net zoals het vorige apparaat behoort ook dit gourmetstel toe aan het bekende en misschien ook wel het beste merk Princess. Bovendien is het ook één van de goedkope apparaten. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je bijvoorbeeld een iets beperkter budget hebt.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult versteld staan van de mooie prijs want je hoeft helemaal niet zo duur te betalen voor dit apparaat.

Gebruiksgemak:

je kunt dit toestel in de eerste plaats gebruiken als een standaard gourmetstel. Maar je hebt ook de mogelijkheid om het als raclette te gebruiken of krachtige pannenkoekenmaker.

Formaat:

net zoals het vorige toestel beschikt ook dit gourmetstel over maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes. Dit wil dus zeggen dat je het product met maximum 8 personen kunt gebruiken.

Handig in gebruik:

het is een krachtig toestel dat over een maximaal vermogen van maar liefst 1200 Watt beschikt. Verder is er ook een ingebouwde thermostaat aanwezig die je kunt regelen en aanpassen.

Nadelen
Niet te warm:

volgens een enkele gebruiker zouden de pannetjes toch niet voldoende warm worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

 

Dit gourmetstel is geschikt voor 2 tot 6 personen. Het wordt geleverd met 6 wokpannetjes die uitgerust zijn met een anti-aanbaklaag.

De pannetjes en de bakplaat zijn makkelijk om te reinigen. Je kunt de bakplaat ook zonder pannetjes gebruiken want het beschikt ook over een anti-aanbaklaag en is geschikt om pannenkoeken op te maken.

De Thermo-Spot kleurt rood wanneer de bakplaat warm genoeg is om te gebruiken. Het toestel heeft een vermogen van 1000 Watt en de spateltjes en lepel zijn in het apparaat op te bergen.

De kopers kunnen geen enkel negatief punt vinden over dit apparaat en geven enkel maar goed advies. Desondanks de hoge prijs zijn de gebruikers toch tevreden en vinden ze de kwaliteit van dit product top. Het gourmetstel wordt snel warm en is makkelijk om schoon te maken.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor het krachtige Tefal Wokparty Duo PY5828 gourmetstel. Dit apparaat is vooral ideaal om door minimum 2 personen en maximum 6 personen te worden gebruikt. Laten we daarom alvast eventjes de verschillende voordelen en de nadelen van het product op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Wokpannetjes:

het toestel telt maar liefst 6 afzonderlijke wokpannetjes die bovendien allemaal over een handige antiaanbaklaag beschikken. Dit maakt het makkelijker om de pannetjes na gebruik schoon te maken.

Handig in gebruik:

het is niet verplicht om dit product te gebruiken in combinatie met de wokpannetjes. Indien je het zonder pannetjes gebruikt dan zou je op de bakplaat heerlijke pannenkoeken kunnen maken.

Kracht:

het is een krachtig apparaat dat voorzien is van een maximaal vermogen van maar liefst 1000 Watt.

Thermo-Spot:

het toestel is ook voorzien van een handige Thermo-Spot. Op het moment dat deze rood kleurt dan weet je eigenlijk dat de bakplaat de ideale temperatuur heeft bereikt.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige kopers de prijs van het toestel misschien wel net iets te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Severin RG 2346 – Gourmetstel – 8 Personen // Rechthoek 8 pannetjes //  BPA-vrij

 

Net zoals het gourmetstel van Tefal of de bekende Princess gourmetstellen, behoort ook dit exemplaar van Severin alvast tot de populaire en beste apparaten binnen het rijtje. Zo is het Severin RG 2346 gourmetstel voor 8 personen niet alleen geschikt om heerlijk te gourmetten maar eveneens ideaal om te gratineren en/ of grillen. Kortom, een echt toppertje maar dan wel eentje met een prijskaartje.

Het Severin gourmetstel kent daarbij een vrij grote natuur grillsteen met een maximaal formaat van 46 bij 23 cm waarop je – in een mum van tijd – een heerlijk gerechtje met scampi’s, zalm of kip kunt bereiden. Je geniet daarbij een aanzienlijk vermogen van maar liefst 1400 watt verdeeld over verschillende warmtestanden waartussen je – met behulp van de regelbare thermostaatknop – probleemloos kunt schakelen.

Hoewel er niet direct sprake is van een antiaanbaklaag, blijkt dit setje wel voorzien van een oververhittingsbeveiliging, antislipvoetjes, een aan/ uitschakelaar en een handig indicatielampje. Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en belonen dit apparaat met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Voordelen:
Snoer:

het gourmetstel van Severin kent een behoorlijk lang XXL snoer van maar liefst 2 meter waardoor het gebruik van een verlengsnoer vrijwel overbodig wordt.

Vermogen:

bij correct gebruik levert hij een ruim vermogen van maar liefst 1400 watt, verdeeld over meerdere warmtestanden die via de regelbare thermostaatknop kunnen worden ingesteld.

Handig in gebruik:

het gourmetstel wordt geleverd inclusief 8 bijbehorende pannetjes en kent een indicatielampje, een aan/ uitschakelaar en een oververhittingsbeveiliging.

Materiaal:

het gourmetstel blijkt voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam - en overigens 100% BPA-vrij - RVS materiaal.

Nadelen:
Prijskaartje:

vanwege zijn hogere prijskaartje behoort dit product niet meteen tot de goedkope gourmetstellen.

Geen antiaanbaklaag:

houd er rekening mee dat dit exemplaar niet voorzien is van een antiaanbaklaag.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

5. Solis 3 in 1 Combi Grill 796 Grill Apparaat – Gourmetstel 8 personen

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke gourmetstel jou aangeboden en geleverd door Solis. Zijn hoge prijskaartje lijkt meteen te worden verklaard door zijn hoge kwaliteit, optimale gebruiksvriendelijkheid én multifunctionele karakter. Zo blijkt de Solis 3-in-1 combi grill 796 niet alleen geschikt om te gourmetten maar tevens ook ideaal om te grillen, racletten en zelfs fonduen. 

Het setje wordt geleverd met maar liefst 8 afzonderlijke pannetjes, 8 bijbehorende fonduevorkjes én een stevige fonduepan die een ruime inhoud kent van wel 1,3 liter. De steengrill kent dan weer een totale afmeting van 36 bij 36 cm en kan – indien correct gebruikt – een ruim vermogen van wel 1200 watt genereren weliswaar verdeeld over meerdere temperatuurstanden.

Het geheel wordt verder aangevuld met een antiaanbaklaag, antislipvoetjes, een aan/ uitschakelaar, een indicatielampje, een snoeropbergruimte en een temperatuurindicatie. Hoewel het niet meteen een gourmetstel aanbieding betreft, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Voordelen:
Handig in gebruik:

de aan/ uitschakelaar wordt verder aangevuld met een indicatielampje, een aparte snoeropbergruimte, een temperatuurindicatie en de mogelijkheid om - via de regelbare thermostaatknop - de temperatuur eigenhandig in te stellen.

Vermogen:

bij correct gebruik, kan dit gourmetstel een maximaal vermogen van 1200 watt genereren.

Verpakkingsinhoud:

het geheel wordt geleverd inclusief 8 bakpannetjes, 8 fonduevorkjes en 8 bijbehorende spatels.

Nadelen:
Prijskaartje:

de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Te groot:

ben je op zoek naar een compacter gourmetstel voor 4 personen of minder, dan is dit setje van Solis misschien niet de beste aanbeveling.

Koop bij bol.com (€199)

 

 

 

 

» Przejrzyj produkty z poprzednich lat

Produkty te nie sa juz dostepne

 

 

Tristar RA-2995 Gourmetstel

 

De Tristar RA-2995 heeft een hoog vermogen van 1400 Watt en warmt dus heel vlug op. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde drukthermostaat om de temperatuur te regelen. Deze thermostaat wordt omringd door een blauwe lichtring om het goed te zien in het donker. Je kunt dit gourmetstel gebruiken als grill- en bakplaat.

De set bevat 8 pannetjes om eten mee te bereiden en ze beschikken allemaal over een anti-aanbaklaag. De grillplaat heeft ook een anti-aanbaklaag en het stel wordt ondersteund door antislipvoetjes voor meer stabiliteit.

Ook hier zijn de beoordelingen over het product helemaal positief. De temperatuur kun je makkelijk regelen met de thermostaat en de grillplaat wordt snel warm. Voor de pannetjes duurt het iets langer om ze warm te krijgen.

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is uitstekend en het toestel heeft ook een mooi design.

Ook met de Tristar RA-2995 kun je zeker zijn van een bijzonder krachtig en duurzaam gourmetstel. Indien je van plan bent om dit apparaat aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om alvast even de eigenschappen ervan te bekijken.

Voordelen
Vermogen:

het toestel beschikt over een totaal vermogen van ruim 1400 Watt. Dit wil dus zeggen dat de bakplaat in een mum van tijd zal opgewarmd zijn.

Drukthermostaat:

verder beschikt het gourmetstel ook nog eens over een handige ingebouwde drukthermostaat. Zo is het mogelijk om de temperatuur op een eenvoudige en snelle manier te regelen.

Handig in gebruik:

de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende etensresten aan de bakplaat blijven kleven. Verder wordt het toestel geleverd met 8 afzonderlijke pannetjes.

Nadelen
Pannetjes niet warm:

je zult volgens sommige gebruikers wel iets langer moeten wachten alvorens de pannetjes volledig warm zijn.

 

 

Tristar RA-2992 4 in 1 Raclette/Steengrill

 

Deze raclette van Tristar is uitgerust met een grillplaat, steengrill en bakplaat. Met de drukthermostaat kun je de temperatuur regelen en je beschikt over 8 pannetjes om eten in te bakken. Het toestel is geschikt voor maximum 8 personen en heeft een vermogen van 1400 Watt.

De pannetjes en de platen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en het apparaat is uitgerust met een beveiliging tegen oververhitting. Dankzij de antislipvoetjes staat het toestel stevig en kun je beter koken.

Dit gourmetstel is makkelijk te onderhouden en schoon te maken, enkel de steengrill is nogal lastig om te reinigen.

De kwaliteit van het toestel is top en het warmt vlug op. Je kunt er alle soorten voedsel mee bereiden. De steengrill warmt iets trager op maar werkt perfect.

Net zoals het vorige toestel dat we hiervoor besproken hebben, zul je merken dat ook dit gourmetstel toebehoort aan het bekende merk Tristar. Door de eigenschappen van het apparaat te bekijken, kun je beslissen of het toestel al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het apparaat beschikt niet alleen over een grillplaat maar verder is er ook een bakplaat en zelfs een steengrill aanwezig.

Drukthermostaat:

dankzij de drukthermostaat is het bijzonder makkelijk om de temperatuur van het toestel manueel te gaan regelen.

Kracht:

het is een krachtig apparaat met een totaal vermogen van ruim 1400 Watt.

Nadelen
Budget:

het is mogelijk dat sommige toekomstige kopers de prijs van het toestel misschien net iets te hoog zullen vinden.

 

 

» Przejrzyj produkty z poprzednich lat

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status