5 Beste GPS Trackers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

GPS Trackers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Stel dat je auto gestolen wordt dan kan een degelijke GPS tracker ervoor zorgen dat je weet waar je wagen zich bevindt. Toch is er tegenwoordig heel wat verschil tussen de verschillende GPS trackers. Sommige toestellen beschikken over net iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere GPS trackers. Wij zijn alvast even gaan kijken wat nu de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Trackitt OBDII GPS tracker. Het toestel is vrij compact en bovendien bijzonder eenvoudig te installeren. Wanneer je voor de Globaltrace G950 kiest dan mag je zeker zijn van een GPS tracker met een evenwaardige kwaliteit. Je kunt het niet alleen aan je wagen bevestigen maar bovendien ook aan een boot of zelfs gewoon een motor.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

GPS trackers koopgids

 

Steeds meer personen vandaag de dag hebben een GPS tracker in huis. Toch raden wij jou aan om eerst even grondig te bestuderen wat het precies inhoudt en hoe dit toestel werkt. Vervolgens kun je dan de verschillende GPS tracker toestellen veel beter met elkaar gaan vergelijken. Wanneer je de beste GPS trackers bekijkt dan zou je eventueel ook rekening kunnen houden met het type, het prijskaartje en of je een actieve of een passieve GPS tracker wilt. Sommige toestellen zullen meteen een pak duurder zijn en daarom kun je het beste ook maar letten op mogelijke aanbiedingen.

 

 

Wat is een GPS tracker

GPS staat voor Global Positioning System. Met een GPS tracker heb je dus een toestel waarmee het mogelijk is om bepaalde objecten, goederen of personen te traceren. Dit kan bijzonder handig zijn in het geval van diefstal bijvoorbeeld. Stel dat je auto wordt gestolen, dan kun je door middel van een degelijke GPS tracker achterhalen waar de wagen zich bevindt. Uiteraard moet je wagen dan wel eerst uitgerust zijn met een degelijke ingebouwde GPS tracker.

Een GPS tracker die werkt dus hoofdzakelijk op basis van satellieten en kan je helpen om bepaalde waardevolle bezittingen eventueel sneller terug te vinden. Dat hoeft niet meteen een wagen te zijn. Het kan hierbij ook perfect over kinderen gaan, of patiënten of eventueel zelfs huisdieren. Het toestel traceert praktisch onmiddellijk waar deze personen, dieren of goederen zich bevinden en dan kun jij je meteen naar daar verplaatsen. Kortom het is een heel handig apparaatje dat al verschillende jaren geleden op de markt gebracht werd.

 

De werkwijze van een GPS tracker toestel

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer werd aangehaald, zal een GPS tracker toestel vooral werken op basis van satellieten. De satellieten sturen op hun beurt een bepaald aantal radiogolven af. Deze radiogolven worden dan opgevangen door het GPS tracker toestel en worden dan vervolgens omgezet in duidelijke coördinaten. Dankzij deze coördinaten is het mogelijk om de locatie van een goed, persoon of dier te weten te komen.

Een GPS tracking toestel zal altijd uitgerust zijn met een SIM-kaart en werkt op basis van het GNSS, Global Navigation Satellite System, netwerk. En het is juist dit GNSS netwerk dat is uitgerust met een heleboel satellieten die radiogolven zullen uitzenden. Deze golven kunnen informatie bevatten omtrent de tijd, de locatie, de richting maar ook over de snelheid. Kortom met een degelijk GPS tracker toestel kun je in vele gevallen de locatie of op 2,5 m exact gaan bepalen.

 

Het type en de kostprijs

In je zoektocht naar de ideale GPS tracker zul je al vrij snel merken dat er werkelijk verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Afhankelijk van het type zal de prijs ook lichtjes schommelen. Zo heb je heel wat goedkope GPS trackers maar je hebt ook iets duurdere exemplaren. Het is een altijd een goede aanbeveling om zoveel mogelijk de promoties in de gaten te houden. Zo kun je altijd nog een GPS tracker aanbieding tegenkomen. Het gewone standaard GPS tracker toestel is een eenvoudig losstaand toestelletje dat je dus gemakkelijk in je wagen of je boot kunt leggen. Dit losstaande model kun je ook gemakkelijk laten inbouwen. Dan is de prijs uiteraard ook iets hoger.

Dan heb je ook de GPS tracker in de vorm van een USB stick. Dit is bijvoorbeeld werkelijk ideaal als je het traject van het voertuig wilt te weten komen. Houd er wel rekening mee dat dit de duurste modellen zijn. Verder kun je ook een speciale GPS tracker aankopen die als doel heeft personen of huisdieren te volgen. Ideaal voor jonge kinderen of eventuele demente personen. Bovendien kun je ook een afgebakend gebied instellen. Zodra die persoon of het dier er buiten komt dan zal er een alarm afgaan. En dan is er nog de mogelijkheid tot een klein toestelletje dat je in kleding kunt verbergen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld denkt dat je partner vreemd gaat.

 

 

Een actieve of een passieve GPS tracker

Tot slot is het dan ook nog belangrijk dat je duidelijk kiest tussen een actieve of een passieve GPS tracker. Om deze keuze gemakkelijker te laten verlopen, is het uiteraard wel belangrijk dat je perfect weet wat dit inhoudt. Wanneer je te maken hebt met een passief GPS tracker toestel dan worden eigenlijk alle gegeven bijgehouden en opgeslagen in het interne geheugen of indien mogelijk op een geheugenkaart. Op een later tijdstip is het dan mogelijk om deze gegevens te downloaden en te bekijken.

Wanneer je echter kiest voor een actief GPS tracker toestel dan zit je eigenlijk in het “real-time” systeem. Hierbij zullen dus alle gegevens onmiddellijk en geheel automatisch naar een centrale computer. Denk bijvoorbeeld maar aan het feit wanneer je een opgestuurd pakketje wilt volgen.

 

5 Beste GPS Trackers (Reviews) van 2020

 

Je zult je een stuk veiliger voelen als je een GPS tracker gebruikt om je auto te beveiligen. Je kunt deze apparaten echter ook kopen voor je kind of huisdier zodat je op elk moment kunt weten waar ze zijn. Dit zorgt ervoor dat je hondje of kindje niet verloren kunnen lopen en als je auto gestolen wordt kun je de positie doorgeven aan de politie. Hieronder kun je een top vijf vinden van kwaliteitsvolle GPS trackers. Je hoeft er enkel zelf nog de beste GPS tracker uit te kiezen.

 

1. Trackitt GPS Tracker Auto OBD2/OBDII incl SIM

 

Dit product maakt deel uit van de goedkope GPS trackers en is een handig volgsysteem voor de auto. Je kunt dit apparaat eenvoudig in je auto installeren en na 5 seconden begint het al te werken. Je kunt online bekijken waar je auto zich bevindt en zelfs controleren hoe lang het heeft stil gestaan.

Dit systeem werkt met een simkaart die altijd en overal ontvangst heeft. Er is een app beschikbaar voor zowel iPhone en Android die je op een smartphone of een tablet kunt installeren. Het systeem werkt in gans Europa zodat je je auto altijd kunt volgen.

De kopers zijn lovend over deze GPS tracker aanbieding. Het tracken verloopt heel nauwkeurig en het product heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je wilt opwaarderen moet je wel bijbetalen maar je krijgt er een constante dekking voor terug.

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen op zoek naar een degelijke GPS tracker. Indien je bovendien liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is deze Trackitt OBDII GPS tracker echt wel iets voor jou. In vergelijking met de andere toestellen uit deze lijst beschikt dit apparaat over de laagste prijs.

Voordelen
Kostprijs:

je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van dit apparaat. Daardoor is het mogelijk dat dit product tot de populairste GPS trackers behoort.

Werkwijze:

het apparaat werkt op basis van een krachtige simkaart die op eender welke locatie ontvangst zal hebben. Je kunt verder ook de app gaan downloaden en zo via je smartphone alles gaan volgen.

Oppervlakte:

je hoeft niet te vrezen want je kunt deze GPS tracker in gans Europa zonder problemen gebruiken. Altijd handig dus wanneer je wagen bijvoorbeeld gestolen wordt.

Nadelen
Opwaarderen:

het is mogelijk om deze GPS tracker nog beter te maken en dus te gaan opwaarderen. Houd er wel rekening mee dat dit een meerkost zal betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Heavy Duty Magneet GPS Tracker Globaltrace G950

 

Deze GPS tracker is geschikt voor je auto, motor of zelfs voor een boot. De accu heeft een gebruiksduur van 90 dagen en het apparaat beschikt over een ingebouwde magneet zodat je het makkelijk kunt bevestigen. De behuizing van het toestel is spatwaterdicht en kan ook gerust tegen een stootje.

Je kunt een voertuig op verschillende manieren tracken. Je kunt een SMS sturen naar het toestel en binnen 10 seconden de locatie ontvangen via google maps of je kunt kiezen voor real-time tracking door gebruik te maken van een SIM-kaart en de app. Het is ook mogelijk om een alarm in te stellen wanneer de tracker in beweging komt.

De tracker is makkelijk in gebruik en de handleiding is duidelijk. Er ontbreekt echter wel informatie over de installatie van de SIM-kaart. Voor enkele kopers is de prijs van het product te hoog maar de meesten geven positief advies. Je kunt het apparaat eenvoudig vasthangen via de magneet en de behuizing is stevig.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd voor de GPS tracker van het bekende en misschien ook wel het beste merk Globaltrace kiezen. Je zult er misschien iets meer voor moeten betalen in vergelijking met het vorige toestel maar toch zul je deze tracker nog steeds in de categorie van de goedkope GPS trackers vinden.

Voordelen
Accu:

het toestel is voorzien van een krachtige accu die je zonder problemen tot wel 90 dagen lang kunt gebruiken.

Magneet:

verder is deze GPS tracker ook nog eens uitgerust met een handige ingebouwde magneet. Dit maakt het dan weer net iets makkelijker om het toestel onder aan je wagen, je boot of eventueel je motor te bevestigen.

Nadelen
Prijskaartje:

slechts een klein aantal van de gebruikers is echter van mening dat het prijskaartje toch iets te hoog is.

Niet gebruiksvriendelijk:

één enkele koper is dan weer van mening dat deze GPS tracker helemaal niet zo handig te gebruiken is.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

3. One2track Connect Touch Kinder GPS horloge

 

Deze GPS tracker is perfect voor een kind. Je kunt het apparaat gebruiken als horloge en verbinden met een telefoon. Het apparaat is eenvoudig om te bedienen vanwege het touchscreen en je beschikt over snelkeuzenummers om te bellen. Het toestel is voorzien van een wekker en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Het horloge werkt met een prepaid SIM-kaart van One2mobile die ontvangst heeft in gans Europa. De app waarmee je de tracker verbindt is volledig in het Nederlands en je beschikt verder nog over extra functies zoals een stappenteller en een spy-functie om de omgeving van het horloge af te luisteren.

De reviews tonen enkel maar positieve commentaren van de kopers. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart meer vrijheid geven want ze weten op elk moment de locatie van hun kinderen. Het systeem is gebruiksvriendelijk en 1 persoon gebruikt het zelfs voor een kat.

Ben je van plan om binnenkort een dagje met het gezin naar het strand te gaan? Dan kan deze GPS tracker misschien wel iets voor jou zijn. Het ziet eruit als een handig horloge dat je dus gewoon om de pols van je kindje kunt bevestigen. Op die manier hoef je niet te panikeren wanneer je kind verloren loopt.

Voordelen
Werkwijze:

je kunt dit horloge op een eenvoudige manier met je smartphone gaan verbinden. Verder is het toestel voorzien van een handige touchscreen en zijn er verschillende snelkeuzenummers die je kunt uitkiezen.

Prepaid SIM-kaart:

je zult merken dat het apparaat werkt op basis van een handige prepaid SIM-kaart. Deze kaart kun je bovendien gebruiken in gans Europa. Dus er is geen enkel probleem wanneer je bijvoorbeeld op reis zou gaan naar Spanje.

Nadelen
Budget:

ook al merken we alleen maar positieve online beoordelingen op, toch vermoeden we dat het prijskaartje misschien voor sommige potentiële klanten wel een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Banditio Auto/ Motor GPS Tracker

 

Dit systeem van Bandit is perfect om voertuigen te tracken. Het apparaat verbruikt weinig energie waardoor de accu tot wel 90 dagen lang werkt. Je kunt de tracker verbinden met je telefoon of computer zodat je altijd de locatie van je voertuig kunt kennen door de app te downloaden of naar de website te surfen. Dit apparaat werkt niet met een SMS.

Je kunt de tracker vanop afstand afsluiten via de app om zo nog meer energie te besparen. Het is zelfs mogelijk om het toestel als microfoon te gebruiken en te luisteren naar wat er zich in de omgeving van het toestel afspeelt.

Voor sommige kopers is de prijs van het product te hoog maar je krijgt er wel een uitstekende kwaliteit voor terug. Het toestel is stevig en makkelijk om te installeren. Het apparaat is heel nauwkeurig en werd snel aan huis geleverd.

Je hebt natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de GPS tracker van het bekende merk Bandit. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen dan kan het misschien wel handig zijn om even te bekijken wat de kenmerken ervan zijn. Wij hebben alvast even de voordelen en de nadelen ervan genoteerd.

Voordelen
Energiezuinig:

het toestel werkt heel energiezuinig. Daardoor zul je de accu van deze GPS tracker maar liefst 90 dagen zonder problemen kunnen gaan gebruiken.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om deze GPS tracker aan je smartphone of je tablet te gaan koppelen. Op die manier kun je alles op een handige en makkelijke manier gaan volgen.

Microfoon:

het is ook mogelijk om deze degelijke GPS tracker eventueel ook als een soort van microfoon te gaan gebruiken. En op die manier kun je meeluisteren met wat er zoal gezegd wordt.

Nadelen
Geen SMS:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze GPS tracker helemaal niet functioneert op basis van een eenvoudige SMS.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Reptrek Minitrek GPS Tracker Voor Hond En Kat

 

Deze GPS tracker is geschikt voor een hond of een kat en werkt met een nauwkeurigheid van 5 tot 15 meter. Je kunt een digitale zone instellen voor je huisdier en ontvangt een bericht op je telefoon als je huisdier deze zone verlaat.

Je kunt via de tracker praten tegen je huisdier of luisteren naar de omgeving. Dit is handig indien iemand anders het verloren gelopen dier heeft gevonden. Het is een klein en licht artikel die je makkelijk aan de halsband van je huisdier kunt bevestigen.

De meeste kopers zijn heel tevreden. Het apparaat is eenvoudig om te installeren en makkelijk in gebruik. Je kunt de locatie van je huisdier vlug terugvinden. Het enige minpunt voor sommige kopers is de hoge prijs.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Reptrek Minitrek GPS tracker. Indien je huisdieren hebt dan is dit toestel echt wel iets voor jou. Zo weet je waar je hond of kat zich bevindt zodra ze van huis ontsnappen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de eigenschappen van het toestel.

Voordelen
Bereik:

het toestel is bijzonder nauwkeurig tot op een bereik van maximaal 15 meter.

Handig in gebruik:

bovendien is het mogelijk om GPS tracker te volgen door middel van je smartphone. Op die manier kun je eventueel een zone gaan instellen en dan weet je meteen wanneer je hond of je kat die bepaalde zone gaat verlaten.

Gebruiksgemak:

het is verder ook mogelijk om je huisdier te gaan toespreken via het apparaat. Maar je kunt ook gewoon meeluisteren. Dit kan handig zijn in het geval dat je huisdier gestolen wordt.

Nadelen
Prijskaartje:

indien er toch een klein puntje van kritiek moet gegeven worden dan heeft dit volgens sommige klanten met het prijskaartje te maken.

Koop bij bol.com (€84.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
sam
sam
7 months ago

ik heb mijn gps tracker voor mijn auto op https://cargids.com gekocht tot nu toe werkt hij heel goed

10top Team
Admin
10top Team
7 months ago
Reply to  sam

Hoi Sam,
Hartstikke leuk om te horen en blij dat we jou hebben kunnen helpen.

Piet
Piet
4 months ago

Werk de Banditio tracker ook met een simkaart..
Ik zag een onntrack gps tracker die niet met simkaart werkt. Hoe zit da?

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago
Reply to  Piet

Hoi Piet,

Tegenwoordig werken de meeste GPS trackers op basis van een simkaart. Zo ook de Banditio GPS tracker. Echter hoef je niet meteen een abonnement af te sluiten. Het volstaat om dit product te gebruiken in combinatie met een prepaid simkaart.

Houd er wel rekening mee dat de locatie bij dit type GPS tracker niet door middel van een SMS wordt doorgestuurd. (Wat bij andere GPS trackers dan weer wel mogelijk kan zijn)

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen? Indien toch nog vragen of opmerkingen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Vriendelijke groeten

Dushan Meersseman
Dushan Meersseman
3 months ago

Heb getest met de Banditio. Door problemen met de roaming werkte die niet in het buitenland. Met heeeeel veel moeite en tijd eindelijk reactie gekregen van de support. Ze hebben een simkaart opgestuurd. Werkte nog niet. Moesten toen een code per sms sturen naar de tracker. Mijn zoon zou dat de volgende dag doen en ‘snachts heeft iemand al de sidebags van zijn motor gestolen (met de niet-werkende tracker in) 🙁
Gaan nu de Onntrack (ON-A1) aankpen. Deze heeft onbeperkte tracking.
Ben benieuwd.

10top Team
Admin
10top Team
3 months ago

Hoi Dushan,

Wat jammer om te horen. Hopelijk heeft je zoon aangifte kunnen doen ivm de sidebags en kun je deze alsnog recupereren?

Laat ons zeker weten wat je van het andere product vond.

Met vriendelijke groet

Dushan Meersseman
Dushan Meersseman
3 months ago
Reply to  10top Team

Deze morgen al onvangen. Initiële setup is poepsimpel en op eerste zicht heel nauwkeurig.

10top Team
Admin
10top Team
3 months ago

Hoi Dushan,

Hartstikke goed nieuws!
Heel veel succes ermee!!

Zwiery
Zwiery
1 month ago

Iemand ervaring met een GPS GF-07. Ik heb een prepaid KPN kaart maar krijg hem niet aan de praat.

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago
Reply to  Zwiery

Hoi,
Bedankt voor de reactie.
Echter staat deze GPS tracker momenteel niet in onze top 5.
Indien je graag de gebruikerservaringen van de GPS GF-07 wilt kennen, raden wij u aan om eventueel de tijd te nemen en de online reviews te bekijken. Daarin geven tal van klanten die het product reeds hebben aangekocht info omtrent de ervaringen 🙂

Indien toch verdere vragen kan u ons altijd contacteren

DMCA.com Protection Status