Beste GPS

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

GPS’en test van 2021

 

Een degelijk GPS toestel zal je helpen om op gelijk welk moment steeds de correcte route te zoeken en te vinden. Uiteraard is het wel belangrijk dat je niet zomaar het eerste het beste GPS toestel aankoopt. Er zijn namelijk zoveel modellen op de markt gebracht en bepaalde exemplaren hebben iets meer functies dan anderen. Je kunt daarom misschien eerst de koopgids hierover eens raadplegen. Daarin wordt duidelijk uitgelegd met welke elementen je eventueel kunt rekening houden. Het is ook mogelijk om rechtstreeks door te klikken naar de top 3. Je zult meteen opmerken dat je met het TomTom Start 25 toestel een zeer degelijke GPS in huis haalt. Dit toestel helpt je de weg terugvinden in maar liefst 45 Europese landen. De Garmin nuvi 2599 LMT-D is uiteraard een zeer waardig alternatief. Het toestel zorgt ervoor dat de kaarten levenslang worden geactualiseerd en bevatten bovendien ook bijzonder veel details.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

GPS’en koopgids

 

Je kunt verschillende soorten GPS’en kopen voor verschillende doeleinden. De meest bekende GPS is het apparaat die je in je auto gebruikt om makkelijk te weg te vinden naar een bepaalde bestemming. Er bestaan echter ook GPS’en om te gebruiken op je fiets of zelfs in de hand wanneer je gaat wandelen. We bespreken enkele belangrijke punten die een grote rol spelen bij de aankoop van een goede GPS.

Type GPS

Zoals we voorheen al vermeld hebben zijn er verschillende soorten GPS’en verkrijgbaar. Naar welk soort GPS ben je juist op zoek? Wil je een GPS om te gebruiken in de auto dan zal deze andere informatie weergeven dan een handheld GPS om wandeltochten mee te maken. Op een GPS voor de fiets kun je meestal geuploade fietsroutes vinden van andere gebruikers en zelf je route delen met andere fietsers.

Een auto GPS berekent de snelste weg naar je bestemming rekening houdend met verkeer en wegenwerken. De meeste kaarten van dit soort GPS bevatten informatie over het wegennetwerk en hebben uitgebreide kaarten voor verschillende landen.

Een fiets GPS spitst zich meer toe op fietsroutes die je kunt volgen en hoogteverschillen, net zoals een handheld GPS om mee te wandelen. Met deze GPS’en kun je wandelroutes downloaden en delen met vrienden en kun je makkelijk wandelwegen volgen, iets wat je niet terugvindt op een auto GPS.

 

Schermgrootte

De schermgrootte is belangrijk voor elk type GPS. Hoe groter het scherm hoe meer je van de kaart kunt zien. De informatie zal ook duidelijker zijn en dat kan heel nuttig zijn vooral bij handheld GPS’en waar je op details moet letten om niet verloren te lopen. De menuknoppen zullen ook groter zijn waardoor het makkelijker is om het apparaat te bedienen. Hoe groter het scherm hoe meer randinformatie het kan weergeven zoals verkeerswaarschuwingen.

De helderheid van het scherm speelt ook een rol. Als je scherm niet helder genoeg is kun je de informatie moeilijk aflezen. Kies voor een GPS met een scherm dat niet reflecteert zodat je geen last hebt om het af te lezen in zonlicht. Het is ook handig dat het scherm achtergrondlicht heeft om het te kunnen gebruiken in het donker.

Het scherm van een fietsnavigatie of handheld GPS is meestal kleiner zodat je het makkelijk kunt meenemen of op je fiets monteren.

 

Kaarten en updates

De kaarten zijn belangrijk voor alle soorten GPS met een klein verschil. Waar je op een auto GPS meestal kaarten hebt voor vele verschillende landen kan het zijn dat je op je fietscomputer of handheld GPS een kaart van enkel een land of regio hebt. Gelukkig heb je de mogelijkheid om met de meeste GPS’en nieuwe kaarten te downloaden of beschikt je apparaat over een goede update service zodat je automatisch de nieuwste kaarten tot je beschikking hebt.

De informatie van kaarten is verschillende per type. Op de kaart van een auto GPS zal je vooral informatie over autowegen hebben en op de andere types krijg je meer informatie over fiets- of wandelpaden.

Het is ook mogelijk dat je GPS over live verkeersinformatie beschikt. Dit wil zeggen dat je actuele informatie over het wegennet ontvangt. Zo weet je apparaat bijvoorbeeld als er files zijn of als de wegen glad zijn. Veelal berekent het toestel dan automatisch je route om een betere route voor te stellen en problemen te vermijden.

Een GPS kan je ook waarschuwen voor flitspalen en nuttige informatie doorgeven zoals de nabijheid van een tankstation of restaurant. Een belangrijke extra functie van een auto GPS is de weergave van de maximumsnelheid als je aan het rijden bent.

Prijskaartje

De prijs die je betaalt zal afhangen van het type GPS en van het aantal functies waarover het toestel beschikt. Als je slechts een beperkt budget wilt uitgeven aan een GPS is het aanbevolen om online eerst verschillende aanbiedingen te vergelijken.

Tegenwoordig gebruiken veel mensen de GPS functie van hun smartphone. Hoewel deze technologie al grote vooruitgang geboekt heeft is het toch niet aan te raden. Een GPS toestel werkt meestal sneller en heeft een stabielere verbinding met de satellieten dan je smartphone.

Maak voor jezelf uit over welke functies je toestel moet beschikken en welke kaarten je nu net nodig hebt. Als je op reis gaat naar de VS en daar je GPS wilt gebruiken dan koop je best geen toestel met enkel maar kaarten van Europese landen.

Het kan ook nuttig zijn om een GPS met bluetooth verbinding te kopen. Zo kun je je telefoon verbinden met je GPS toestel om eenvoudig en handenvrij gesprekken te beantwoorden.

 

GPS reviews – top 5

 

Zoek je altijd uren naar het juiste adres wanneer je op vakantie gaat? Koop een GPS voor je auto en maak je geen zorgen meer. Dit apparaat helpt je om altijd de juist weg te vinden. Wij hebben verschillende GPS toestellen vergeleken gebaseerd op de online meningen van kopers. Lees gerust verder als je hulp nodig hebt bij het maken van je keuze. Misschien vind je wel de beste GPS!

 

TomTom Start 25

 

De TomTom Start 25 toont je de weg in maar liefst 45 landen in Europa. Het toestel beschikt over Lifetime Maps met vier gratis kaartupdates per jaar, je ontvangt alle nieuwe informatie zoals nieuwe wegen, rotondes en zelfs nuttige plaatsen. Zo ben je altijd up-to-date met je systeem.

Het apparaat geeft duidelijk aan welke rijstrook je moet nemen bij een afslag of een splitsing met een realistische 3D-weergave van het knooppunt. Dankzij de parkeerhulp kun je de dichstbijzijnde parkeerplaats zoeken met je TomTom-GPS systeem.

De online reviews geven een positief advies over dit apparaat. Het toestel is gebruiksvriendelijk en heeft een snelle routebepaling. De kaarten zijn heel duidelijk en je kunt het gemakkelijk via de computer up-to-date houden. Het vinden van het GPS signaal duurt nogal lang maar dit is ook zo bij oudere modellen.  Een hele mooie GPS aanbieding.

Met deze GPS kun je door 45 Europese landen rijden zonder de weg kwijt te raken. Het apparaat voert gratis updates uit van de kaarten zolang het apparaat werkt. Bovendien zit er ook nog een functie op die je helpt bij het zoeken naar een parkeerplaats. TomTom wordt beschouwd als het beste merk voor GPS toestellen.

 

Voordelen:

Lifetime Maps: 4 keer per jaar ontvang je een gratis update van de kaarten op het apparaat. Zo blijft je toestel up-to-date met de laatste verkeerswijzigingen.

Parkeerhulp: met deze functie helpt het toestel je om een geschikte parkeerplaats te vinden dicht bij je locatie. Zo hoef je geen uren te zoeken.

Gebruiksgemak: de instructies worden gesproken zodat je je ogen op de weg kunt houden. Dankzij de ingebouwde houder kun je het apparaat eenvoudig vastmaken aan de voorruit.

 

Nadelen:

GPS verbinding: het duurt lang voordat het toestel een verbinding maakt en bij sommige kopers valt het signaal af en toe weg.

Koop bij bol.com (€179.95)

 

 

 

 

Garmin nuvi 2599 LMT-D

 

De Garmin is voorzien van DAB Live Traffic en heeft levenslang kaartupdates! Hij heeft een helder scherm van 5 inch en geeft wegenkaarten weer van wel 45 landen. Met behulp van Foursquare ontdek je nieuwe restaurants en winkels. Dankzij de Bluetooth technologie kun je gemakkelijk handenvrij telefoneren.

De navigatie is spraakgestuurd dus je hoeft je handen niet van het stuur te halen om hem te kunnen bedienen. Dit maakt het rijden veel veiliger. Verkeerswaarschuwingen worden naast de kaart weergegeven zodat hij altijd zichtbaar blijft tijdens het rijden. De informatie wordt ook nog eens luidop gelezen.

Kopers zijn heel tevreden over dit product. Hij heeft een snelle routebepaling en geeft in files een alternatieve route weer. Je koopt best wel een geheugenkaart erbij, zo werkt hij sneller. De kaarten zijn duidelijk en hij herberekent ook snel indien je je vergist van route. Een top product!

Net als de TomTom 25 ontvangt dit product gratis updates gedurende de ganse levensduur. Je beschikt over kaarten van 45 landen en via de draadloze Bluetooth verbinding kun je je smartphone koppelen om handenvrij te bellen.

 

Voordelen:

Levenslange kaartupdates: de kaarten op het toestel bevatten gedetailleerde informatie over de routes en worden gedurende de ganse levensduur van het apparaat gratis geupdate.

Foursquare: het toestel bevat nuttige informatie van Foursquare zodat je makkelijk populaire restaurants kunt vinden. Tijdens een zoekopdracht wordt deze informatie op het scherm weergegeven.

Bluetooth: je kunt een draadloze verbinding maken met je smartphone zodat je handsfree kunt bellen, het apparaat beschikt over een ingebouwde luidspreker en microfoon.

 

Nadelen:

Geluid: de kwaliteit van het geluid uit de luidspreker is niet altijd even goed waardoor het soms moeilijk is om de stem te begrijpen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TomTom Start 20 M

 

De TomTom Start 20 M is gemakkelijk te gebruiken en is ook voorzien van gratis Lifetime Maps. Hij heeft kaarten voor 23 Europese landen en beschikt ook over parkeerhulp. De straatnamen worden gesproken en hij heeft geavanceerde rijstrookaanwijzingen om geen enkele afslag te missen.

Hij heeft een ingebouwd montagesysteem om hem eenvoudig aan de voorruit te bevestigen. De parkeerhulp stuurt je naar de dichstbijzijnde beschikbare parkeerplaats of helpt je om een plaats te vinden op je bestemming. Dit apparaat behoort tot de goedkope GPS’en.

Ook dit top product krijgt een positief advies. Hij bepaalt snel de routes en heeft duidelijke kaarten. Sommigen vinden wel dat hij te traag is, soms geeft hij maar de afslag als je de afslag al voorbij bent en het GPS signaal is soms te zwak. Toch vinden de meesten dat hij goed werkt en zijn ze heel tevreden met de gratis kaartupdates.

Het populairste product is meestal het artikel met de laagste prijs en dit is met de Start 20 M van TomTom zeker het geval. Het product geniet van Lifetime Maps en bevat kaarten voor 23 Europese landen. De parkeerhulp helpt je met het zoeken naar een parkeerplaats.

 

Voordelen:

Lifetime Maps: net zoals de meeste TomTom apparaten beschikt deze GPS over Lifetime Maps. Dit wil zeggen dat je vier keer per jaar gratis updates ontvangt voor de kaarten gedurende de ganse levensduur van het apparaat. Zo blijven je kaarten altijd geactualiseerd.

Parkeerhulp: deze functie helpt je bij het zoeken naar een nabije vrije parkeerplaats. Zo hoef je zelf geen tientallen minuten doelloos rond te rijden.

Gebruiksgemak: dankzij de gesproken instructies kun je je ogen op de weg houden. Met de ingebouwde houder kun je het apparaat makkelijk bevestigen.

 

Nadelen:

Batterij: de batterij van het toestel raakt snel leeg en het duurt ook lang voordat de verbinding met een satelliet tot stand komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin GPS Map 62s

 

De Garmin GPSMAP 62 is een GPS voor outdoor gebruik, meer bepaald voor wandelnavigatie. Ideaal voor mensen die graag hiken in het weekend. Hij is waterdicht en je kunt hem voor verschillende activiteiten gebruiken. Het scherm is ook in direct zonlicht goed afleesbaar.

Hij kan draadloos routes, tracks en waypoints uitwisselen met andere compatibele Garmin GPS’en. Hij heeft bovendien ook een luchtdruk hoogtemeter om de exacte hoogte te kunnen bepalen. Hij is compatibel met BirdsEye sattelietbeeld om duidelijkere kaarten te bekomen en gedetailleerde gebieden te kunnen downloaden.

De reviews over deze GPS zijn vooral positief maar toch zitten er een paar negatieve punten tussen. Er zit geen software CD bij en de prijs is nogal hoog. Hij is wel eenvoudig in gebruik en gemakkelijk aan de PC te linken. Het feit dat hij waterdicht is en tegen een stootje kan is voor velen ook een pluspunt.

De GPSMAP 62s van Garmin ligt in een hogere klasse en is geschikt voor wandelaars die graag de natuur intrekken. Het apparaat is waterdicht en beschikt over verschillende nuttige functies voor outdoor activiteiten.

 

Voordelen:

Compatibiliteit: je kunt verschillende soorten cartografie op het apparaat downloaden voor extra informatie. Het toestel is compatibel met satellietbeelden van BirdsEye maar ook met kaarten van CityNavigator of Topo Benelux.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van een kleurenscherm die je ook in zonlicht kunt aflezen en is bestand tegen water. Bovendien heeft de batterij een lange gebruiksduur van wel 20 uur. Je kunt ook routes en waypoints uitwisselen met andere Garmin handhelds die compatibel zijn.

 

Nadelen:

Hoge prijs: dit is het duurste product van onze lijst waardoor het financieel niet voor iedereen haalbaar is. Bovendien is dit toestel niet geschikt om in de auto te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TomTom Go 510 – World

 

Deze GPS heeft kaarten van maar liefst 152 landen! Geschikt voor de ultieme reiziger dus! Je kan navigeren over bijna de hele wereld en je hebt levenslang gratis kaartupdates en flitser informatie. Met het touchscreen kun je makkelijk inzoomen om de kaart te verkennen.

Dankzij TomTom Traffic ben je sneller op je bestemming omdat hij je altijd de snelste route geeft. Je kunt nu ook de verkeersinformatie op je smartphone of tablet bekijken.

Net als bij de andere TomTom apparaten zijn de gebruikers ook hier tevreden. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een snelle routeberekening. Hij heeft duidelijke kaarten en je krijgt een goede kwaliteit voor een mooie prijs. Wel is de batterij nogal snel leeg.

De Go 510 is het apparaat met de meeste kaarten, je beschikt over informatie van wel 152 landen en de kaarten worden gedurende de ganse levensduur van het toestel gratis geupdate. De GPS kun je eenvoudig bedienen via het touchscreen.

 

Voordelen:

Lifetime Maps: het grote voordeel aan een TomTom apparaat zijn de levenslange gratis updates. Zolang het apparaat naar behoren werkt ontvang je vier keer per jaar een gratis update van de kaarten.

Interactief scherm: je kunt eenvoudig inzoomen op de kaart voor meer details en het is ook mogelijk om te swipen.

TomTom traffic: deze functie zorgt voor verkeersinformatie om files te kunnen vermijden en altijd vlug op je bestemming aan te komen. Bovendien wordt je gewaarschuwd voor flitsers.

 

Nadelen:

Geen handsfree: je kunt je smartphone niet verbinden met de GPS waardoor het niet mogelijk is om handenvrij te bellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status