Beste grasmaaier

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Grasmaaiers test van 2021

 

Zodra je over een tuin beschikt dan is een degelijke grasmaaier alvast geen overbodige luxe meer. Toch is er vandaag de dag heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten te vinden. Zo zullen sommige grasmaaiers over net iets meer opties en mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere grasmaaiers. Het hangt er maar net van af waar jij zelf naar op zoek bent. Toch zijn we zo vrij geweest om een selectie te maken van de 3 best beoordeelde hedendaagse grasmaaiers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Black + Decker 18V ST182320 grasmaaier. Vanwege de maximale maaibreedte van ongeveer 25 cm is het toestel een goede aanrader om te gebruiken in kleine tot middelgrote tuinen. Indien je echter op zoek bent naar een duurzame traditionele elektrische grasmaaier dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Wolf-Garten S 3800 E grasmaaier.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Grasmaaiers koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste grasmaaiers? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het alvast een goede aanbeveling om deze koopgids even rustig te lezen. We bespreken hierin een aantal belangrijke factoren zoals het gebruiksgemak en het prijskaartje zodanig dat de zoektocht een pak makkelijker wordt. Wanneer je producten en aanbiedingen gaat vergelijken met elkaar, dan is het ook een aanrader om aandachtig te zijn voor het type, de gebruiksvriendelijkheid en de maaihoogte.

 

 

Het gebruiksgemak

Of je nu over een klein, middelgroot of groot gazon beschikt, een grasmaaier is alvast een ideaal geschenk. Met een degelijke grasmaaier kun je namelijk op een eenvoudige en snelle manier je gras maaien zodanig dat je gazon er weer strak en netjes uitziet. Toch is het niet de bedoeling om meteen de eerste de beste grasmaaier aan te kopen. Er bestaan vandaag de dag namelijk verschillende soorten grasmaaiers en dus ook verschillende prijsklassen. Zo zullen sommige exemplaren tot de goedkope grasmaaiers behoren terwijl anderen net iets duurder zijn.

Je kunt kiezen tussen een grasmaaier met een snoer maar tegenwoordig zijn er ook heel wat snoerloze exemplaren. En wat dan met het vermogen en de maaihoogte ervan? Het is namelijk een pluspunt indien je de maaihoogte naar eigen wensen kunt instellen. Kortom, het loont de moeite om zoveel mogelijk grasmaaiers te bekijken en deze op bepaalde punten met elkaar te vergelijken. Ga hierbij eventuele promoties alvast niet uit de weg. Het is altijd mooi meegenomen indien je met een aantrekkelijke grasmaaier aanbieding naar huis zou kunnen gaan.

 

Het mogelijke kostenplaatje

Zoals vermeld zul je kunnen vaststellen dat er grasmaaiers te vinden zijn in meerdere prijsklassen. Zo kan de prijs beïnvloed worden door verschillende factoren zoals de maaihoogte, de functiemogelijkheden en het vermogen van de grasmaaier. Toch beslis je uiteraard helemaal zelf welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke grasmaaier.

Indien je bijvoorbeeld over een klein gazon beschikt, dan hoef je niet meteen een robotmaaier aan te kopen. Deze kan dan weer wel voordelig zijn op de lange termijn voor mensen met een groot gazon. Als je twijfelt tussen 2 of meerdere grasmaaiers dan kan het een goede aanbeveling zijn om ook even een kijkje te nemen tussen de online beoordelingen.

 

Met of zonder snoer

In je zoektocht naar de voor jou ideale grasmaaier zul je merken dat er heel wat verschillende soorten grasmaaiers aangeboden wordt. Eigenlijk kunnen we het grootste onderscheid maken op basis van het snoer. Zo heb je de standaard elektrische grasmaaier die voorzien is van een snoer. Ideaal voor kleine tot middelgrote gazons. Houd er echter wel rekening mee dat je wel steeds een stopcontact in de buurt moet hebben.

Kies je voor een snoerloos exemplaar, dan kies je vaak voor een soort van robotgrasmaaier. Deze zijn uitgerust met een bijzonder krachtige oplaadbare accu. Het grote voordeel is dat je dus geen stopcontact in de buurt moet hebben en dat je dus kunt genieten van iets meer bewegingsvrijheid. Het nadeel is dan weer het hogere prijskaartje. Toch is een dergelijke robotmaaier vooral ideaal wanneer je ove reen groot gazon bescchikt. Zeker de moeite waard dus om even te bekijken.

 

 

De verschillende soorten grasmaaiers

Hierboven hebben we vermeld dat je kunt kiezen tussen een bedrade of draadloze grasmaaier. Uiteraard kun je binnen elke categorie dan nog heel wat andere soorten grasmaaiers waarnemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een krachtige handgrasmaaier. Deze zijn vaak vrij compact en licht van gewicht en dus ideaal voor mensen met een klein gazon. Daarnaast zijn handgrasmaaiers bijzonder milieuvriendelijk aangezien je geen gebruik hoeft te maken van een accu of benzine.

Door te kiezen voor een elektrische grasmaaier, haal je een toestel in huis met een groter vermogen dan bijvoorbeeld de handgrasmaaier. Ideaal dus voor middelgrote gazons maar je moet dan weer wel rekening houden met het snoer. Ben je op zoek naar een grasmaaier met een groot vermogen en een enorme kracht maar wil je over voldoende bewegingsvrijheid beschikken? Kies dan voor een robotmaaier of een grasmaaier die werkt op benzine.

 

Wat met de maaihoogte

Daarnaast willen wij jou ook aanraden om even stil te staan bij de maaihoogte van de grasmaaier. Dat lijkt misschien heel nutteloos maar is het helemaal niet, zodra je beseft dat niet alle grasmaaiers over dezelfde maaihoogte beschikken. Het is echter handig om te kijken naar een apparaat waarbij je de maaihoogte kunt aanpassen en instellen. Maar waarom dan wel?

In de zomerperiode is het bijvoorbeeld een aanrader om het gazon niet te kort te maaien. Op die manier kun je vermijden dat het gras door de zon gaat verbranden. Echter in de winter mag de maaihoogte dan weer iets korter zijn omdat de kans op verbranding door de zon dan veel lager ligt. Het is dus handig als je kunt schakelen tussen meerdere maaihoogtes.

 

Grasmaaier Reviews – Top 5

 

Als professionele tuinier dan wil je natuurlijk alleen maar de beste grasmaaier in huis hebben. Bovendien kan dit ook een goed advies zijn voor personen met een tuin. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een elektrische grasmaaier of een robot grasmaaier maar er zijn verder ook heel wat merken die zo een apparaat aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld de Gardena grasmaaier of de Wolf grasmaaier. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en daarom hebben wij alvast een selectie van 5 topproducten gemaakt. Bekijk deze even rustig en vergeet vooral ook geen aandacht te geven aan de reviews van de klanten.

 

 

Black + Decker 18V ST182320

 

Ben je al een tijdje op zoek naar een degelijke grasmaaier maar kun je maar geen toestel vinden dat aan jouw verwachtingen voldoet. Misschien kun je dan alvast even dit apparaat van het bekende merk BLACK + DECKER bekijken. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen tot de goekope grasmaaiers behoort. Toch kan het toestel op heel wat positieve reacties van klanten rekenen.

Deze accu grasmaaier werkt op basis van een bijzonder krachtige en duurzame 18V Lithium-ion batterij. Het is een draadloos apparaat dat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid en een maaibreedte heeft van maar liefst 25 cm. Daardoor is het vooral geschikt voor mensen met een kleine tot middelgrote tuin.

Je kunt het apparaat zonder problemen gebruiken om te trimmen maar ook om ongewilde planten of begroeiing gewoon weg te snijden. En dit kunnen de meeste kopers duidelijk waarderen. Zo geeft de meerderheid een duidelijk positief advies over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wolf-Garten S 3800 E

 

Ben je op zoek naar een elektrische grasmaaier? Dan is het een goed advies om even dit apparaat van het bekende merk WOLF-Garten te bekijken. Je zult dit apparaat bovendien vast en zeker tussen de krachtige grasmaaiers kunnen vinden. Het toestel is namelijk uitgerust met een krachtige motor die over een maximaal vermogen van maar liefst 1400 Watt beschikt. En dus probleemloos een ruimte van wel 350 m2 aan kan.

Het apparaat heeft een maximale maaibreedte van ongeveer 38 cm en het is mogelijk om de maaihoogte te regelen en in te stellen. Bovendien komt al het gemaaide gras gewoon rechtstreeks in de daarvoor voorziene opvangbak terecht.

Het is een degelijk apparaat dat ondanks het hogere prijskaartje echt vooral op positieve online beoordelingen kan rekenen. Zo zijn de meeste klanten duidelijk niet alleen tevreden over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€92.95)

 

 

 

 

Gardena EasyCut 400/25

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en krachtige grasmaaier? Maar heb je een beperkt budget of wil je er gewoon liever niet zoveel geld aan spenderen? Dan hebben wij misschien wel de ideale oplossing voor jou.

In vergelijking met de andere apparaten uit deze top 5 selectie zul je merken dat dit wel eens een grasmaaier aanbieding zou kunnen zijn. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk Gardena en beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 400 Watt. Verder heeft het toestel een maaibreedte van ruim 25 cm en is daardoor vooral voor kleine tot middelgrote gazons geschikt.

De elektrische grasmaaier ligt bijzonder comfortabel in de hand en is aangenaam om mee te werken volgens sommige kopers. Andere klanten geven dan weer een positief advies over de veiligheid en de kwaliteit van deze grasmaaier. Kortom echt de moeite waard om dit toestel eventjes te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Robomow RC304

 

Ben je al eventjes op zoek naar de ideale robot grasmaaier? Dan is dit apparaat van het bekende merk Robomow misschien wel precies waar jij naar op zoek bent. Je zult wel rekening moeten houden met iets meer budget.

Het is een krachtig apparaat dat voorzien is van een totaal vermogen van maar liefst 200 Watt. Daardoor is het toestel vooral geschikt voor een gazon met een maximale oppervlakte van ongeveer 400 m2. Het toestel is verder ook voorzien van een handig dockingsysteem en een basisstation. Je kunt de programma’s net zoals de datum en de tijd ook op voorhand gaan programmeren. Dit wil dus zeggen dat je helemaal niet thuis hoeft te blijven om het gazon te maaien.

Ondanks het feit dat je toch wel heel duur moet betalen voor dit apparaat, geven de beide klanten echter een volledig positief advies over dit product. Het is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar verder ook enorm makkelijk om te gebruiken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Powerplus POW63771

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de Powerplus grasmaaier. Deze grasmaaier lijkt wel een koopje in vergelijking met het vorige apparaat dat we hierboven besproken hebben.

De benzine grasmaaier heeft een totaal vermogen van maar liefst 1900 Watt en behoort daardoor vast en zeker tot de krachtige toestellen. Zo kun je met dit toestel zonder problemen een gazon met een totale oppervlakte van wel 400 m2 in een mum van tijd maaien. Bovendien komt het gemaaide gras meteen in een degelijke opvangbak terecht die je nadien gewoon maar hoeft uit te legen.

Op dit moment hebben er nog maar 3 kopers een online beoordeling geplaatst. Deze is echter volledig positief. Zo wordt er niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status