Beste grill

Laatste update: 07.08.20

 

Grills test van 2020

 

Wanneer de feestdagen er binnenkort aankomen dan is het altijd gezellig om met de ganse familie samen te eten. Een grill toestel kan dit samenhorigheidsgevoel nog net iets sterker maken. Alvorens je op zoek gaat naar een degelijke grill kunnen wij jou echt aanraden om de koopgids even te bekijken. Daarin proberen we een aantal tips aan te reiken die jou kunnen helpen om tot de perfecte grill te komen. Indien je echt dringend op zoek bent naar een grill toestel dan kun je natuurlijk ook altijd onze top 3 hieronder raadplegen. De Princess Panini Grill 112412 is één van de beste toestellen volgens vele kopers. Dit heeft vooral te maken met de kracht van het toestel en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Met de Bestron AJA802T haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Je hoeft het niet alleen maar te gebruiken om tosti’s klaar te maken. Het is ook perfect mogelijk om er je vlees of groenten op te grillen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Grills koopgids

 

Met een grill kun je vele soorten voedsel klaarmaken. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten grills afhankelijk van de reden waarvoor je het wilt kopen. Houd ook rekening met de prijs van het product, het gemak van het onderhoud, het aantal standen, enzovoort. We bespreken enkele belangrijke punten maar dit zijn niet de enige factoren waar je moet op letten.

Soorten grills

 

Er bestaan over het algemeen twee soorten grills. De contactgrill die vooral bekend is omdat je er sandwiches mee kunt grillen, en de tafelgrill. Beiden hebben hun voor- en nadelen en we bespreken even de kenmerken van elke soort.

Een contactgrill gebruikt twee geribbelde platen die het eten aan beide kanten grillt. Zo blijft de warmte goed behouden en het is ook gezonder dan gewoon bakken want je hebt geen vet nodig. Je kunt dit apparaat dus goed gebruiken als je minder vet wilt in je voedsel. Een contactgrill is perfect voor een koppel en je kunt er vlug eten mee klaarmaken.

Als je echter met meerdere mensen tegelijk wilt tafelen, dan kies je beter voor een tafelgrill. Deze kun je niet sluiten en bestaat uit een elektrische bakplaat die het voedsel aan één kant grillt. Dit duurt iets langer dan met een contactgrill maar het is ook gezond omdat je geen vet nodig hebt.

Er bestaan ook contactgrillen die je volledig kunt openen om te gebruiken als tafelgrill. Deze worden ook wel vlakgrillen genoemd. Je kunt natuurlijk ook gewoon grillen met een grillpan op het fornuis.

 

 

Waar kun je een grill voor gebruiken

 

Je kunt verschillende soorten voedsel grillen en zelfs volledige gerechten maken. Een contactgrill wordt meestal gebruikt om sandwiches of panini’s mee te maken. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk kaas op brood smelten. Je kunt er echter ook vlees, vis en zelfs groenten mee grillen.

Bij een grill is het mogelijk dat er meerdere grillplaten meegeleverd worden. Deze hebben elk hun doel en zijn geschikt voor een type voedsel, je hoeft de platen dan gewoon te verwisselen om het voedsel te maken van je keuze. Er bestaan ook gladde bakplaten en zelfs wafelijzers.

Zowel een contactgrill als een tafelgrill is geschikt om vlees, vis en groente te grillen. Met een tafelgrill kun je echter geen panini’s of tosti’s maken. Kies dan voor een contactgrill. Vele apparaten beschikken tegenwoordig over een opvangbakje voor vet. Want hoewel je geen olie of boter hoeft te gebruiken op je grill bevatten vlees en vis meestal zelf nog vet. Dit komt vrij tijdens het grillen en komt dan in het opvangbakje terecht. Zo blijft het vet niet op de plaat liggen en kun je het makkelijker schoonmaken.

 

 

Onderhoud en opbergen

 

Tijdens het grillen worden de grillplaten vuil door het voedsel die je erop of tussen legt. Dit kan zijn omdat er eten vast blijft plakken aan de platen of het vet die uit vlees loopt. Vooral een contactgrill heeft meer onderhoud nodig want beide platen worden vuil omdat je het voedsel er tussen drukt.

Kies voor een model die beschikt over uitneembare grillplaten, zo kun je deze makkelijk schoonmaken. Sommige platen kun je zelfs in de vaatwasmachine plaatsen. Het is aanbevolen om de grill na elk gebruik schoon te maken zodat het voedsel er niet teveel blijft aankleven. Gebruik een zachte spons zodat je de anti-aanbaklaag niet krast of beschadigt.

Een grill wordt meestal op een horizontale stand gebruikt maar kun je wel verticaal opbergen. Zo nemen ze minder plaats in. Een contactgrill kun je gewoon sluiten en opbergen. Kijk ook voor een opbergvakje voor het snoer zodat het snoer niet in de weg ligt van andere toestellen.

Temperatuur, veiligheid en prijs

 

Het is nuttig om de temperatuur te kunnen regelen op een grill, zo kun je op een optimale manier verschillende soorten gerechten klaarmaken. De meeste grills beschikken over verschillende standen zodat je de temperatuur voor elk ingrediënt kunt kiezen. Let ook op de maximale temperatuur van een grill.

Grills zijn niet zonder gevaar. De grillplaten worden heel warm en vooral kinderen kunnen zich pijn doen aan een grill door het te openen of aan te raken. Vele modellen beschikken over een handgreep die koel blijft zodat je de grill makkelijk kunt openen. Het is ook handig als je apparaat over antislipvoetjes beschikt zodat het niet van plaats kan verschuiven.

Bij de aankoop van een grill moet je dus eerst beslissen welk soort grill je wilt kopen. Daarna kun je op zoek gaan naar verschillende producten en ze vergelijken op basis van de prijs maar ook aan de hand van de beoordelingen van andere kopers. Online kun je mooie aanbiedingen vinden die meestal goedkoper zijn dan in de winkel.

 

 

Grill Reviews – Top 5

 

 

Echte quality time met familie en vrienden doorbrengen doe je met lekker eten. Denk hierbij aan heerlijk gegrild vlees dat je in je achtertuin hebt gemaakt op een mooie zomerse dag. Om vlees of iets anders te kunnen grillen, heb jij een grill nodig. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen. Bekijk de opties hieronder en kies de beste grill uit voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Princess Panini Grill 112412

 

De Princess Panini Grill 112412 is een elektrische grill, omdat het vanuit de bovenkant afsluitbaar is en in contact komt met je voedsel. Dit is een perfect apparaat voor het grillen van groente, vlees, broodjes, vis en nog veel meer.

Het heeft vlakke platen die een antiaanbaklaag hebben. Hierdoor heb je geen olie of boter nodig om te grillen en gebruik je dus minder vet.

Voor de meeste kopers is dit een geweldig product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het is tevens ook een voordelige koop en heeft een ideaal formaat, waardoor je er veel in kunt bereiden.

Het wordt snel warm en brandt ook niet aan. Deze kopers geven dus positief advies voor dit product. Enkele minpunten voor sommige kopers zijn dat het snoer te kort is en dat het niet gemakkelijk op te bergen is, want het is groot.

De meeste mensen nemen graag een kijkje tussen de populairste toestellen. Dit biedt net iets meer vertrouwen als je weet dat heel wat mensen het apparaat in huis hebben. Bekijk dan zeker deze grill van Princess eens. Bovendien is het niet eens één van de duurdere toestellen. Je zult de grill dus zeker aan een voordelig tarief kunnen kopen.

Voordelen
Kracht:

dit is zeker één van de krachtigere toestellen. Het bezit een vermogen van maar liefst 2000 Watt. Zo kun jij in een handomdraai genieten van een heerlijke tosti.

Bakoppervlak:

deze grill is ideaal voor grote gezinnen. Dankzij het extra grote bakoppervlak kun je tot wel 2 tosti’s of 3 panini’s op hetzelfde moment klaarmaken.

Gebruiksgemak:

je hoeft niet zo veel plaats te voorzien als je het toestel wilt opbergen. Je kunt de grill zowel verticaal als horizontaal opruimen en zo plaats besparen.

Nadelen
Budget:

doordat het product volgens een aantal kopers toch wel kwetsbaar blijkt te zijn, is de prijs voor hen ook iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron AJA802T

 

Met de Bestron AJA802T elektrische grill kun je overal verschillende gerechten klaarmaken. Een ideaal product om vlees, worstjes of groente te grillen. Het grillrooster is in twee hoogtes verstelbaar. Dit apparaat heeft een temperatuurregelaar om de temperatuur in te stellen en het heeft een indicatielampje met een aan/uit schakelaar.

Daarnaast is dit apparaat licht van gewicht en het kan overal, binnen en buiten, gebruikt worden om de lekkerste gerechten klaar te maken. Je hoeft niet meer te wachten op mooi weer. Het heeft een uitneembare opvangschaal, die je gemakkelijk schoon kunt houden.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een grill aanbieding. Dat is het ook voor de meeste kopers, want zij vinden dat dit product een goede kwaliteit heeft en dat het handig in gebruik is. Het is gemakkelijk schoon te maken en je kunt het ook overal gebruiken. Enkele kopers vonden de kwaliteit ervan matig.

Als je op zoek bent naar een goedkope grill dan hoef je dit product van Bestron maar eens te bekijken. Wanneer we het vergelijken met de andere 4 producten uit onze lijst, dan merken we dat het de laagste prijs heeft. Dit verandert zeker niets aan de kwaliteiten die Bestron biedt aangezien het voor velen ook het beste merk blijkt te zijn.

Voordelen
Kostprijs:

de lage prijs in vergelijking met de andere grill toestellen kan zeker een voordeel vormen voor heel wat personen.

Overlast:

je hoeft helemaal niet bang te zijn om een hevige rook- of geurontwikkeling te creëren. Dit wordt vermeden door het gebruik van water.

Handig in gebruik:

dankzij het vermogen van 2000 Watt kun je in een recordtempo van heerlijke gerechten genieten. Je kunt de temperatuur zelf regelen en de losse onderdelen mogen in de vaatwasmachine. De antislipvoetjes bieden net iets meer stevigheid.

Nadelen
Design:

een aantal mensen hechten belang aan het ontwerp van een toestel. Jammer genoeg blijkt niet iedereen enthousiast te zijn over het design van deze grill.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

BBQ Grill King

 

Voor de BBQ Grill King*BBQ kun je houtskool gebruiken om te grillen. Dit product is heel handig, want het heeft twee grill rekken waarvan je gebruik kunt maken. Op de grote grill kun je vlees grillen terwijl je broodjes of groente aan het grillen bent op de kleine grill.

Dit product heeft een aantal opties wat het gebruik ervan handig maakt. Het heeft een blad aan de voorkant, waarop jij je spullen kunt zetten voor het grillen. Zo heb je alles bij de hand. Het staat ook op wielen, zodat het gemakkelijk is om dit product te verplaatsen.

Er zijn tot nu toe maar twee reviews geplaatst voor dit product. Voor deze prijs zijn de kopers tevreden met de kwaliteit van dit product. Het heeft een fraai design en is handig in gebruik. Je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten en je hebt binnen de kortste tijd eten voor een hele groep klaar.

Deze grill van het merk Deuba zul je eerder tussen de iets duurdere toestellen moeten zoeken. Dit komt omdat de prijs ervan redelijk hoog ligt. Toch biedt dit apparaat heel wat mogelijkheden. We bekijken dus ook even graag de voor- en nadelen ervan en zetten ze voor jou op een rijtje.

Voordelen
Tuin:

als jij op zoek bent naar een grill toestel om buiten in de tuin te plaatsen, dan kan dit product een mogelijkheid zijn. De wieltjes zorgen ervoor dat je het toestel gemakkelijk kunt verplaatsen.

Gebruiksgemak:

doordat je de asopvangbak er kunt afhalen, is deze ook snel en handig te reinigen. Het ventilatierooster is volledig roestvrij.

Nadelen
Roestvrij:

het is belangrijk dat je beseft dat enkel het ventilatierooster roestvrij is. De rest van de grill is dit helemaal niet en moet je dus beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden.

Koop bij bol.com (€146.95)

 

 

 

 

TecTake 401172

 

De Barbeque Grill BBQ Barbecue Smoker houtskool 401172 is een geweldig product die je veel mogelijkheden biedt.

Je kunt met dit product diverse heerlijke en smaakvolle gerechten maken door het grillen van vlees, vis, groente of gevogelte. Het heeft een handige thermometer aan de bovenkant, zodat je de temperatuur kunt zien. Je kunt de temperatuur regelen met verluchtingsopeningen.

Dit product is handig en flexibel, doordat het wielen heeft en je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Het heeft ook een handig blad aan de zijkant waarop jij je spullen tijdens het grillen kunt zetten. Het heeft een stevige metalen frame met een poedercoating lak die hittebestendig is.

Voor het grootste deel van de kopers is dit product van goede kwaliteit, want ze zijn tevreden ermee. Het is handig in gebruik en heeft een fraai design. Enkele kopers vinden dit product niet duurzaam.

TecTake behoort zeker tot de bekende en misschien wel populairste merken als het gaat om keukentoestellen. En dit kun je aan bepaalde beoordelingen zien. Het is niet één van de goedkope toestellen maar ook zeker niet extreem duur. Dankzij de wieltjes kun je het apparaat handig en snel van de ene ruimte naar de andere verplaatsen.

Voordelen
Temperatuur:

het is mogelijk om de temperatuur helemaal zelf te regelen met behulp van verluchtingsopeningen. Aan de bovenkant van het toestel bevindt zich ook een thermometer. Zo kun jij de temperatuur op elk tijdstip in de gaten houden.

Gebruiksvriendelijk:

aan de zijkant bevindt zich een blad waarop jij een aantal benodigdheden kunt plaatsen. Het metalen frame is niet alleen stevig maar ook duurzaam. De poedercoating biedt bescherming tegen enorme hitte.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijkt niet iedereen helemaal overtuigd. Volgens een aantal personen is het product iets te kwetsbaar.

Koop bij bol.com (€84.9)

 

 

 

 

Clatronic GG 3590

 

De Clatronic GG 3590 is een gas grill apparaat dat zoveel gemak biedt. Dit product is op wielen, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het heeft aan weerszijden een handig blad waarop jij je ingrediënten kunt zetten voor het grillen.

Aan de voorkant van het blad is er een mogelijkheid om je grijper, lepel, handdoek en andere dergelijke spullen op te hangen. Aan de onderkant heeft het een rek waar je al je flessen of sauzen kunt bewaren.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope grills. Dat kun je merken aan het aantal reviews dat er geplaatst is hiervoor. Er is tot nu toe maar 1 beoordeling voor dit product.

De koper is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten. Voor deze koper is het een top product.

Met deze grill van het merk Clatronic haal je echt wel een degelijk toestel in huis. Neem dus zeker eens een kijkje want je kunt nooit weten of het wel volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Om dit te weten te kunnen komen, is het belangrijk om even stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van het product.

Voordelen
Vermogen:

dit apparaat heeft een vermogen van maar liefst 5500 Watt en is daardoor één van de krachtigste grill toestellen.

Handig in gebruik:

dit toestel is extra handig te verplaatsen dankzij de wieltjes waarover het beschikt. Deze grill is uitermate geschikt om te gebruiken op gas.

Nadelen
Schroeven:

de koper ervaart het niet als een negatief punt maar wil wel waarschuwen voor de schroeven. Deze zijn namelijk bijzonder zacht en kun je dus gemakkelijk kapot draaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status