Beste groentesnijder

Laatste update: 28.05.20

 

Groentesnijders test van 2020

 

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke groentesnijder, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast een handje op weg helpen. Zo hebben we eerst en vooral een koopgids opgesteld over groentesnijders. Daarin proberen we een aantal handige richtlijnen, tips en adviezen mee te geven die de zoektocht makkelijker moeten maken. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde groentesnijders. Zo blijkt de Merkloos Uienkam alvast een schot in de roos te zijn. Het is een vrij compact toestel dat makkelijk te verplaatsen en op te bergen is. Met de Saveur Royal Premium V-Blade groentesnijder mag je zeker zijn van een meer dan degelijk alternatief. Deze groentesnijder is niet alleen makkelijk te bedienen maar vooral ook bijzonder comfortabel in gebruik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Groentesnijders koopgids

 

Er is niets beters dan een maaltijd die je zelf klaargemaakt hebt. Het is niet alleen gezonder, maar ook nog eens een stuk goedkoper dan op restaurant gaan. Het lastige is dat je zelf alle groenten moet snijden. Om dit op te lossen kun je tegenwoordig goedkope groentesnijders kopen die deze opdracht veel makkelijker maken en waarmee je tijd kunt besparen. Je moet een keuze maken tussen verschillende snijders en er zijn nog andere belangrijke factoren zoals de functies, het onderhoud en de prijs.

 

 

Soorten groentesnijders

 

Er zijn veel verschillende apparaten en producten die je kunt gebruiken om groente te snijden. Zo kun je bijvoorbeeld een uienkam kopen die geschikt is om uien mee te snijden. Deze kam beschikt over pinnen die je in de ui vastpint en daarna kun je mooie en evenredige schijfjes ui snijden. Dankzij de kam raak je de ui zelf niet aan waardoor je geen last hebt van stinkende vingers. Je kunt deze kam eventueel ook gebruiken om schijfjes tomaat of ei te snijden.

De bekendste snijder is waarschijnlijk de dunschiller die gebruikt wordt om aardappelen of wortelen te schillen. Dit product kun je bovendien ook gebruiken om andere groenten julienne te schillen en een gerechtje mooi af te werken. Sommige dunschillers beschikken over een klein raspgedeelte waar je bijvoorbeeld de wortelen mee kunt raspen.

Een ander apparaat die tegenwoordig veel wordt gebruikt om groenten te snijden is de mandoline. Dit is een vlakke plaat waar een mes in verwerkt zit. Je hoeft enkel met een stuk groente over deze plaat te schuiven om evenredige schijfjes te snijden. De grootte van het mes kan verschillen waardoor je dunne of dikke schijfjes kunt snijden.

Tenslotte zijn er nog de elektrische groentesnijders. Deze toestellen bieden een groot gebruiksgemak want je hoeft de groente enkel in het apparaat te duwen die automatisch schijfjes zal snijden. Deze apparaten kunnen over meerdere snijschijven beschikken om andere vormen te maken. Als je de beste groentesnijders wilt kopen kies dan voor een elektrisch model zodat je zelf weinig hoeft te snijden.

 

 

Functies

 

Zoals we net hebben besproken kunnen mandolines en elektrische groentesnijders meerdere schijven of opzetstukken hebben. Deze kun je gebruiken om dunne of dikke schijfjes groente te snijden en sommige zijn zelfs geschikt om spiralen mee te snijden. Andere accessoires zijn ook geschikt om bepaalde groenten te raspen. Wanneer je een mooie groentesnijder aanbieding hebt ontdekt, let dan op het aantal accessoires die je ontvangt bij de aankoop.

De meeste elektrische apparaten zijn voorzien van zuignappen of een antisliplaag aan de onderkant zodat ze stevig blijven staan wanneer je de groenten aan het snijden of raspen bent.

Voor een uienkam of mandoline is het ook handig als er een snijbestendige handschoen wordt meegeleverd. Zo zijn je handen beschermd tijdens het snijden en zul je geen wonden oplopen. Deze handschoen wordt meestal geleverd bij apparaten die hele scherpe messen gebruiken en waarbij je dicht met je handen bij de messen komt. Bij een dunschiller is dit bijvoorbeeld niet nodig.

 

 

Onderhoud

 

De meeste groentesnijders zijn makkelijk te onderhouden omdat je ze in de vaatwasmachine mag plaatsen. Denk maar aan een dunschiller of uienkam, deze producten hoef je niet handmatig schoon te maken.

Bij mandolines en elektrische groentesnijders is dit een stukje ingewikkelder. Vooral de elektrische modellen bestaan uit vele onderdelen die misschien niet allemaal vaatwasbestendig zijn. Je kunt er best op letten wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent zodat je niet alle onderdelen met de hand moet wassen.

Sommige producten zijn geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen maar de messen worden er wel bot van, het kan dan beter zijn om ze toch met de hand te wassen zodat je de levensduur van het product kunt verlengen.

Aan de andere kant is het een aanbeveling om een product te kopen die je in de vaatwas kunt reinigen want zo heb je zelf veel minder werk.

 

 

Prijs van de groentesnijder

 

De prijs hangt af van het type die je wilt kopen. Een uienkam is logischerwijze een stuk goedkoper dan een elektrische groentesnijder. Stel een budget op voordat je op zoek gaat naar een groentesnijder en beslis ook welke groente je juist wilt snijden.

Eenmaal je deze informatie hebt kun je doelgericht op zoek gaan naar de geschikte groentesnijder. Het is makkelijk om online verschillende producten te bekijken en je kunt zelfs extra informatie vinden in de reviews van andere kopers.

Het voordeel van online kopen is dat het product aan huis wordt geleverd, maar je moet daardoor ook nog rekening houden met de verzendkosten. Vooral voor een groot en zwaar product kunnen deze hoog oplopen.

 

 

Groentesnijder reviews – top 5

 

 

Niet iedereen heeft evenveel tijd om te koken. Soms heb je weinig tijd maar wil je toch een zelfbereide maaltijd klaarmaken. Om dit zo vlug mogelijk te doen kun je een groentesnijder gebruiken om snel je groenten klaar te hebben, zo bespaar je tijd. De volgende vijf producten hebben topreviews gekregen van vorige kopers. Je kunt nu zelf de beste groentesnijder uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Merkloos Uienkam

 

Deze uienkam is de perfecte snijhulp in je keuken. Je kunt het gebruiken om etenswaren zoals uien, tomaten en groenten mee te snijden maar ook vlees. Het product is gemaakt van roestvrij staal en is duurzaam. Je kunt het in de vaatwasser plaatsen om het schoon te maken en het beschikt over 10 pennen.

Je handen en vingers zijn beschermd tijdens het snijden en je handen zullen ook niet meer ruiken naar uien. De uienkam heeft een breedte van 8 cm en een lengte van 10,5 cm.

De kopers vinden het een handig hulpmiddel en het heeft een stevig handvat. Het behoort ook tot de goedkope groentesnijders dus financieel is het geen probleem. Je kunt er mooie schijfjes ui mee snijden zonder gevaar voor je vingers. Het is een simpel product maar heel makkelijk in gebruik.

Als je regelmatig in de keuken bezig bent dan zul je al gemerkt hebben dat bepaalde toestellen vrijwel onmisbaar zijn geworden, en anderen dan weer bijzonder handig zijn. Neem nu bijvoorbeeld deze groentesnijder, die ook wel uienkam genoemd wordt. Het is alvast één van de populairste toestellen in de keuken geworden.

Voordelen
Onderhoud:

doordat je deze groentesnijder perfect in de vaatwasmachine kunt stoppen, bespaar je jezelf ook heel wat tijd met afwassen.

Materiaal:

deze unieke groentesnijder is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam roestvrij staal. Het product kan dan ook vast en zeker tegen een stootje.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat de groentesnijder voorzien is van maar liefst 10 duurzame en stevige pennen.

Formaat:

met een breedte van maar liefst 8 cm en een totale lengte van ruim 10 cm, zul je merken dat je heel wat verschillende groenten met dit product kunt snijden.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten op het product vaststellen. Dat kan ook zeker te maken hebben met het feit dat deze groentesnijder over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€6.9)

 

 

 

 

Saveur Royal Premium V-Blade 

 

Deze groentesnijder is makkelijk te gebruiken. Je kunt er fruit, groenten en aardappelen mee snijden in gelijke plakjes en je beschikt over vijf verschillende opzetstukken met verschillende maten voor de schijfjes. Je kunt het product ook gebruiken als voedselhakker.

Dit product ligt in een duurdere prijsklasse maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Het is gemaakt van BPA vrij materiaal en is veilig dankzij de V-blade bescherming. Bij de levering ontvang je een snijbestendige handschoen voor extra bescherming en het toestel is slipvrij.

Het apparaat mag in de vaatwasmachine geplaatst worden maar het maakt de messen wel bot. Je moet zeker op je vingers letten want de messen zijn heel scherp. De kopers geven goed advies over de kwaliteit, het product snijdt zeer goed en maakt mooie gelijkmatige schijfjes. De meegeleverde handschoen is ook heel nuttig om je handen en vingers te beschermen.

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat je voor de Saveur Royal Premium V-Blade groentesnijder maar beter iets meer opbergruimte voorziet. Toch biedt het apparaat heel wat mogelijkheden aan die best wel handig kunnen zijn. Laten we het overzicht hieronder even goed bekijken.

Voordelen
BPA-vrij:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over gevaarlijke stoffen en dergelijke aangezien deze groentesnijder helemaal vervaardigd is uit materiaal dat BPA-vrij is.

Slipvrij:

doordat het toestel slipvrij is, hoef je niet te vrezen dat het wegschuift met lelijke wondjes als gevolg.

Onderhoud:

het grote voordeel van dit toestel is dat je het wel degelijk in de vaatwasmachine mag stoppen. Zo bespaar je heel wat tijd.

Nadelen
Kwetsbaar:

ondanks wat in de beschrijving vermeld wordt, vindt één enkele koper dat het toch beter is om het toestel niet in de vaatwasser te stoppen. De messen worden alleen maar sneller bot.

Koop bij bol.com (€35.95)

 

 

 

 

Kalorik TKG SSP 1000

 

Met de KALORIK TKG SSP 1000 groentesnijder kun je spiralen maken in een korte tijd. Het toestel heeft een inhoud van 1 liter en gebruikt een gelijkstroommotor met een vermogen van 80 Watt. Je kunt het toestel makkelijk aan- of afzetten met de schakelaar.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik en je kunt zelfs alle onderdelen losmaken zodat je ze makkelijk schoon kunt maken. Het toestel wordt geleverd met schijven om te snijden en om te raspen. Deze groentesnijder maakt weinig geluid en trillingen.

Er is nog maar één koper die momenteel een review heeft geplaatst bij deze groentesnijder aanbieding maar hij of zij is helemaal tevreden over de aankoop. Het apparaat is handig in gebruik en heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Ook wanneer je de keuze maakt om voor de KALORIK TKG SSP 1000 groentesnijder te kiezen, zul je merken dat je met een topproduct te maken hebt. Het apparaat is bijzonder makkelijk te bedienen en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Ondanks het feit dat het om een elektrische groentesnijder gaat, blijkt het prijskaartje alvast mee te vallen.

Voordelen
Inhoud:

je zult merken dat deze groentesnijder over een totale inhoud van maar liefst 1 liter beschikt en daardoor ideaal is voor gezinnen.

Vermogen:

met een maximaal vermogen van wel 80 Watt mag je deze elektrische groentesnijder tot de krachtige apparaten rekenen.

Gebruiksgemak:

er is een handige aan- en uitschakelaar voorzien en bovendien is het mogelijk om de onderdelen uit elkaar te halen. Zo wordt het meteen een pak eenvoudiger om deze groentesnijder schoon te maken.

Toebehoren:

bij de levering krijg je er meteen ook een aantal handige schijven bij om je groenten enerzijds te snijden en anderzijds te raspen.

Nadelen
Budget:

momenteel heeft er nog maar één enkele koper een reactie geplaatst. Voor de klant is dit een topproduct afkomstig van het beste merk, maar het is altijd mogelijk dat anderen de prijs te hoog vinden.

Koop bij bol.com (€30.86)

 

 

 

 

Westmark Spiromat

 

Met de Spiromat van Westmark kun je nu op een vlugge manier groente en fruit snijden. Het apparaat beschikt over verschillende ingebouwde opties om te snijden dankzij de drie scherpe messen. Het product beschikt over vier zuignappen aan de onderkant om het stevig op je aanrecht of werkblad te zetten.

Het artikel is gemaakt van kunststof en de snijbladen zijn vervaardigd van roestvrij staal. Je kunt deze snijbladen niet in de vaatwas plaatsen maar beter wassen met warm water en zeep. Het product heeft een kleurencombinatie van grijs, rood en wit.

Het product werkt goed voor de meeste groenten en fruit maar je moet wel opletten met harde groenten zoals rode kool. De messen zijn erg scherp dus je moet opletten wanneer je ze schoonmaakt om je niet te snijden. De zuignappen zijn handig en zorgen voor meer stabiliteit.

Je hebt verder ook altijd de mogelijkheid om de keuze te maken voor deze Spiromat groentesnijder van het bekende merk Spiromat. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet iets voor jou is, dan kan het alvast handig zijn indien je even de voor- en nadelen ervan grondig op een rijtje plaatst.

Voordelen
Antislip:

dankzij de 4 krachtige zuignappen die zich aan de onderkant van het product bevinden, hoef je niet te vrezen dat de groentesnijder plotseling wegschuift.

Gebruiksgemak:

het apparaat is makkelijk te bedienen en beschikt over een aantal vlijmscherpe messen waarmee je heel wat groenten probleemloos kunt snijden.

Materiaal:

de combinatie van kunststoffen behuizing en snijbladen uit roestvrij staal zorgt voor een duurzaam en degelijk product.

Nadelen
Harde groenten:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het niet zo handig zijn om iets hardere groenten te gaan fijnsnijden.

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

Saveur Royal Groentesnijder

 

Met deze groentesnijder kun je in enkele minuten alle soorten groente snijden of zelfs kaas raspen. Het product beschikt over een anti-slip basis zodat het niet wegglijdt en zo is je aanrecht ook beschermd tegen krassen. Alle gesneden groenten worden opgevangen door de doorzichtige container zodat je geen etensresten in de keuken terugvindt.

Je kunt het apparaat eenvoudig schoonmaken en opbergen en bij de levering ontvang je een snijbestendige handschoen om je handen en vingers te beschermen.

Volgens de kopers moet je goed opletten tijdens het snijden want de messen zijn heel scherp. Daarom is het handig dat er een snijbestendige handschoen meegeleverd wordt. Je kunt er snel groente en fruit mee snijden en het opvangbakje is handig.

Deze top 5 van beste groentesnijders wordt vervolgens afgesloten met de groentesnijder van het bekende merk Saveur Royal. Het product is bovendien afgewerkt in een transparante kleur met groene accenten. Ideaal voor mensen die ook op zoek zijn naar een blikvanger in de keuken.

Voordelen
Antislip basis:

dankzij de antislip onderkant mag je er zeker van zijn dat de groentesnijder steeds stabiel en stevig zal blijven staan.

Handig in gebruik:

je zult merken dat je gesneden groenten automatisch in een daarvoor voorziene opvangbak terechtkomen Zo komt er werkelijk niets op het aanrecht of op de tafel terecht.

Nadelen
Vlijmscherpe messen:

houd er wel rekening mee dat de messen vlijmscherp zijn. Enige voorzichtigheid is dus geboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status