Beste haard

Laatste update: 09.08.20

 

Haarden test van 2020

 

In Nederland en in België kan het in de winterperiode soms wel echt heel erg koud worden. Een degelijke haard is dan ook een aantrekkelijke aanbeveling. Wij willen jou natuurlijk graag helpen in je zoektocht naar de beste haard. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse haarden. Zo krijg je toch al een beter idee van wat eventueel de mogelijkheden zijn. Zo is de Classic Fire Torino haard voor heel wat kopers een aantrekkelijk product gebleken. Het is een elektrische kachel die je zowel op kantoor alsook gewoon bij jou thuis kunt gebruiken. Ook met de Bio-Blaze Column kun je rekenen op een mooi en vooral waardig alternatief. Dit apparaat kun je zowel binnenshuis alsook buitenshuis zonder problemen gaan gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Haarden koopgids

 

Een haard zorgt voor een gezellige sfeer in de woonkamer en verwarmt ook nog eens de ruimte. Als je zelf geen tijd wilt besteden aan het vuur dan koop je beter een gashaard in plaats van een houtkachel. Er zijn verschillende soorten haarden beschikbaar en je moet ook nog letten op het vermogen, de brandstof, de veiligheid, enzovoort.

 

 

Soorten haarden

 

Een elektrische open haard produceert warmte door middel van spiralen die verwarmd worden. Om deze warmte te verspreiden zijn er ventilatoren in de haard ingebouwd. Het grote voordeel aan dit type is dat het geen echte vlam gebruikt en dus veiliger is voor kinderen en huisdieren. Je bespaart ook energie en je hebt geen ventilatie nodig om rook af te voeren. Daarbovenop is een elektrische open haard eenvoudig om te installeren en te onderhouden.

Een open haard die op gas werkt kan zowel natuurlijk gas als vloeibare propaan gebruiken. Deze open haard heeft een lijn nodig naar een externe bron voor de brandstoftoevoer. Je kunt modellen kopen zowel met als zonder ventilatie, je kunt ze best met elkaar vergelijken want een open haard met ventilatie voert schadelijke dampen via de schoorsteen af en de haarden zonder ventilatie branden op hoge temperatuur om schadelijke dampen op te branden.

Er zijn ook haarden die een gel brandstof gebruiken. Voor deze haarden heb je geen ventilatie nodig omdat deze brandstof geen schadelijke dampen veroorzaakt. Dit type haard is makkelijk om te installeren en je verbruikt ook geen gas of elektriciteit, maar je moet de gel brandstof wel apart kopen en dit kan leiden tot een belangrijke meerkost.

Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor een open haard met hout. Zo’n haard heeft echter veel onderhoud nodig en is niet goedkoop. Je moet regelmatig de as verwijderen en de haard schoonmaken en je zult meer last hebben van een rookgeur.

 

 

Vermogen en brandstof

 

Het vermogen wordt uitgedrukt in Kw en je hebt ongeveer 70 watt per kubieke meter nodig om een ruimte te kunnen verwarmen. Neem dus de afmeting van je ruimte en ga op zoek naar een kachel die groot genoeg is om jouw woonkamer mee te verwarmen. Er zijn natuurlijk ook andere factoren die een invloed hebben zoals de isolatie.

De brandstof hangt natuurlijk af van het type open haard die je gekozen hebt. Een open haard die met hout werkt zal natuurlijk hout nodig hebben als brandstof. Dit zijn ook nog altijd de mooiste open haarden die zorgen voor een knetterend vuur. Gebruik droog hout en gebruik liever geen spar of den omdat er teveel hars in deze houtsoorten zit.

Daarnaast zijn er nog de andere open haarden die gebruik maken van gas, kolen of stookolie. Een gashaard heeft een lijn nodig om het gas aan te voeren. Er zijn ook nog haarden die je kunt stoken met vegetale brandstoffen zoals pellets, houtspaanders, bamboe, enzovoort.

 

 

Veiligheid van de haard

 

Zorg ervoor dat het rookkanaal breed genoeg is om alle rook effectief af te voeren. Met het rookkanaal wordt meestal een schoorsteen bedoeld. De diameter van de schoorsteen moet tenminste even groot zijn als de uitgang van de kachel. Je kunt de diameter laten bepalen door een specialist zodat je zeker bent dat alle rook veilig naar buiten geleid wordt.

De verbinding tussen de kachel en de schoorsteen of het rookkanaal moet volledig rookdicht zijn zodat er zeker geen rook in je huis terecht komt. Dit kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Zorg er ook voor dat er voldoende zuurstof in de haard kan zodat het hout of de brandstof blijft branden en zo loop je ook minder risico op een CO vergiftiging.

Controleer of de vloer en de schoorsteen stevig genoeg zijn voor de haard die je wilt installeren. Sommige toestellen zijn te zwaar voor bepaalde vloeren. Je kunt tenslotte nog kijken of er een CE-label aangebracht is op haarden die met een ventilator werken. Zo weet je dat het toestel getest en goedgekeurd is.

 

 

Kostprijs

 

Sommige haarden zijn een stuk duurder dan andere maar bieden dan verschillende voordelen. Een open haard met hout kan goedkoop zijn om te installeren maar je hebt er veel onderhoud aan en het kopen van hout zorgt ook voor een meerkost. Een gaskachel zorgt voor een leuke sfeer en genoeg warmte en deze haard moet je bijna niet onderhouden.

Je kunt de verschillende types met elkaar vergelijken en daarna beslissen welk type voor jou het beste is. Om leuke aanbiedingen te vinden kun je online op zoek gaan naar een haard. Er kunnen daarna wel nog leverings- en installatiekosten aangerekend worden dus houd daar ook rekening mee. Een andere aanbeveling is om de beoordelingen van andere kopers te lezen voordat je een keuze maakt. Deze kopers hebben het product al kunnen gebruiken en kunnen je nuttige informatie geven.

 

 

Haard reviews – top 5

 

 

Ben jij woonachtig in een land met een gematigd klimaat, dan is dit product zeker een noodzaak. In de zomer kun je gebruik maken van airconditioners, maar in de winter bestaat er geen betere oplossing voor de kou als een haard. Kies daarom hieronder voor de beste haard die ook voordelig is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Classic Fire Torino

 

De elektrische kachel van Torino is geschikt voor elke woon- en werkruimte. Dit product is voorzien van 3 LED lampen die energiebesparend zijn en die de realistische vlammen weergeven.

Met de sfeerhaard kun je genieten van de volle effecten in een ruimte tot 30 m3. Ook is het voorzien van 2 standen te weten de verwarmingsfunctie van 100 watt en de verwarmingsfunctie van 2000 watt met een realistische weergave van speelse vlammen. Dit product is heel duurzaam, want het is samengesteld uit metaal en een speciale kunststof.

Met dit product zijn bijna alle gebruikers tevreden op 1 punt na. Voor deze enkeling is de Sfeerhaard Classic Fire van Torino te luid. Overigens is het goed bevonden door deze individuen, want deze haard is veilig en het warmt de ruimte onmiddellijk op. Qua prijs doet het ook niet onder en het heeft een leuk ontwerp.

In de koude wintermaanden kan een gezellig haardvuur echt wel wonderen doen. Deze elektrische kachel is afkomstig van het bekende merk Torino en is werkelijk ideaal om in verschillende ruimtes te plaatsen. Verder zul je versteld staan van de voordelige prijs van dit leuke toestel.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 haarden uit deze lijst, beschikt deze elektrische kachel helemaal over de laagste prijs. Het zal dus niet verwonderen dat het ook wel eens één van de populairste toestellen zou kunnen zijn.

LED lamp:

het toestel heeft maar liefst 3 krachtige LED lampen. Deze werken bovendien behoorlijk energiezuinig en zorgen voor een aantal heel realistische vlammen.

Materiaal:

deze elektrische kachel is helemaal vervaardigd uit een goede combinatie van kunststof en metaal. Je mag er dus zeker van zijn dat deze haard tegen een stootje kan.

Vermogen:

met dit toestel haal je een bijzonder krachtig apparaat in huis met een maximaal vermogen van maar liefst 2000 watt. Verder kun je kiezen uit 2 verschillende warmtestanden.

Nadelen
Te luid:

volgens één enkele koper maakt deze sfeerhaard toch net iets teveel lawaai.

Koop bij bol.com (€74.3)

 

 

 

 

Bio-Blaze Column

 

Met de Bio ethanol van Bio-Blaze heb jij geen rookkanaal nodig. Dit product kan ongeacht welk interieur je hebt zeker tot zijn recht komen. Het heeft een hoogte van 1270 mm en kan hierdoor in elke ruimte van je woon- of werkruimte geplaatst worden.

Verder geeft het een natuurlijke oranje/geel houtvuur kleur zonder dat het een geur verspreidt. Dit product kun je ook buitenshuis gebruiken op het terras of in de tuin. Als je deze sfeerhaard correct installeert is het zeker voor eenieder veilig. Het heeft geen anti vries modus en het schakelt ook niet automatisch uit.

Dit topproduct is niet in de categorie van goedkope haarden te plaatsen en dat is ook te constateren uit de geplaatste reviews. Echter staan er geen beoordelingen voor dit apparaat wat jammer is en maakt dat er geen advies uitgebracht kan worden voor deze haard.

Deze haard van Bio Blaze zul je niet meteen tussen de goedkope toestellen hoeven te zoeken. Toch is het een apparaat dat heel wat mogelijkheden met zich meebrengt. Alvorens je dan ook besluit om deze haard aan te kopen, kan het aangewezen zijn om de voor- en nadelen even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Formaat:

deze haard is maar liefst 1270 mm hoog en kun je zonder problemen zowel binnenshuis- alsook buitenshuis gaan plaatsen.

Geen geur:

deze haard zorgt voor mooie realistische vlammen. Toch hoef je helemaal geen schrik te hebben voor een vervelende rookgeur.

Nadelen
Matige kwaliteit:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit toestel niet voorzien is van een antivries modus. Verder zal deze haard ook helemaal niet automatisch gaan uitschakelen.

Budget:

de hoge vraagprijs zou zeker een verklaring kunnen zijn van het feit dat er nog geen beoordelingen zijn geschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brulo Inner Circle

 

De Sfeerhaard Inner Circle ethanol bio is een kachel van het merk Brulo met een cirkelvorm. Dit product heeft een brander van 1.5 liter en creëert warmte van 3 à 5 graden in de gemiddelde woonruimte.

Het heeft een gewicht van 29 kg en kan dus moeilijk omvallen. Ook heeft het een breedte van 78.5 cm, een diepte van 25 cm en een hoogte van 79 cm. Het is vrijstaand en het kan ook in kantoorruimtes gebruikt worden of voor een maximaal genot van de warmte die het afgeeft in middelgrote ruimtes. Bij stofophoping kun je met een doekje het stof afnemen.

Voor deze sjiek en stijlvolle haard staan er nog geen reviews geschreven. Er bestaat een kans dat er wel gebruikers zijn van dit product. Echter kan dat niet tot een feit worden gerekend vanwege het gebrek aan beoordelingen die als zekerheid zou kunnen bieden.

Met deze sfeerhaard van het bekende merk Brulo haal je zeker en vast een degelijk apparaat in huis. Velen beschouwen het ook meteen als het beste merk. De kachel heeft een mooie doch aparte ronde vorm. Hieronder kun je alvast even een overzicht zien van de verschillende voordelen en nadelen die het product kenmerken.

Voordelen
Stevig:

deze compacte kachel heeft een mooi gewicht van maar liefst 29 kg. Daardoor zal het niet zo snel gaan omvallen en blijft het ook vrij stabiel staan.

Onderhoud:

je kunt deze kachel bijzonder eenvoudig onderhouden. Het enige dat je hoeft te doen is er even met een droog of vochtig doekje over wrijven.

Nadelen
Geen beoordelingen:

doordat er nog geen online reacties zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over eventuele minpunten.

Geen gebruikerservaring:

misschien hebben sommige kopers het product al in huis gehaald. Maar doordat er geen reviews zijn geplaatst, is er jammer genoeg ook niets bekend omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Merkloos 1500w

 

Voor een warme en gezellige sfeer kun je gebruik maken van de elektrische haard met open haard vlameffect. Je kunt uit de 2 beschikbare standen zelf kiezen hoe warm je de haard wilt hebben.

Deze niveaus zijn het warmteniveau met een wattage van 1500 en het spel van de vlammen niveau met een wattage van 850. Dit product geeft geen echte vlammen en is hierdoor veilig voor kinderen. Het is zodanig in elkaar gezet dat deze haard oververhitting tegengaat dankzij een thermostaat beveiliging. Deze elektrische haard heeft een ingebouwde kachel met een individueel regelbare verwarmingscapaciteit. Dit product is energiezuinig en heel simpel om te installeren.

De simulatie van vuur is nauwkeurig ontworpen, zodat het levensecht lijkt. De haard is gemaakt van glas en metaal en verwarmt een ruimte goed tot en met 30 m2.

Dit zou een haard aanbieding kunnen zijn, maar er staan helaas geen reviews geschreven.

Indien je op zoek bent naar een degelijke en krachtige haard dan loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat eens te bekijken. Het is een bijzonder krachtig toestel dat werkelijk ideaal is tijdens de koude wintermaanden. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van dit product iets grondiger bekijken.

Voordelen
Vermogen:

dit toestel is voorzien van maar liefst 2 warmtestanden. Hierbij bedraagt het minimale vermogen ruim 850 watt en het maximale vermogen wel 1500 watt.

Veiligheid:

doordat het toestel niet gebruikt maakt van echte vlammen, is het apparaat wel degelijk bijzonder veilig voor kinderen.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust van een degelijke thermostaat beveiliging. Op die manier is het mogelijk om eventuele oververhitting tegen te gaan.

Materiaal:

deze haard is vervaardigd uit een combinatie van stevig metaal met duurzaam glas. Het kan probleemloos een kamer van wel 30 m2 gaan verwarmen.

Nadelen
Geen reacties:

momenteel staan er jammer genoeg nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het moeilijk om eventuele nadelen op te sporen.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

Merkloos 2000w

 

De elektrische haard met open haard vlameffect is geschikt voor elk interieur. Het creëert een comfortabele tevens een realistische verlichting in de ruimte. De vlammen zien er realistisch uit en de vlammen kun je traploos in helderheid instellen naar zelfvoldoening. Ook dit product kent 2 standen waaruit je kunt kiezen.

Je kunt alleen het vuur effect kiezen of het kan ook in combinatie met de kachel. De tweede optie heeft 2 warmte-instellingen te weten 1000W en 2000W die via een ingebouwde schakelaar te regelen zijn. Verder is dit product voorzien van een thermostaat beveiliging om oververhitting te voorkomen. De open haard is gemaakt van metaal en glas en het is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Er is slechts 1 koper van dit product en die raadt het aan, maar is ontevreden dat het zonder afstandsbediening is geleverd en dat op deze klacht geen antwoord is gegeven.

Tot slot is er dan ook nog deze haard met een maximaal wattage van maar liefst 2000 watt. Met dit toestel haal je dus wel degelijk een bijzondere haard in huis die dienst kan doen tijdens de koude wintermaanden. Je kunt hierbij kiezen uit wel 2 verschillende warmtestanden.

Voordelen
Helderheid:

naast het warmteniveau kun je bij dit toestel ook de helderheid aanpassen en instellen. Zo kun je kiezen voor donkere of lichte vlammen.

Warmtestand:

het toestel is voorzien van maar liefst 2 verschillende warmtestanden. De eerste heeft een maximaal wattage van 1000 watt en het tweede heeft een maximaal wattage van ruim 2000 watt.

Materiaal:

het toestel is duidelijk vervaardigd uit stevige en kwaliteitsvolle materialen zoals glas en metaal.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen één van de duurste toestellen maar toch zul je het ook niet meteen tussen de goedkope haarden hoeven te zoeken.

Koop bij bol.com (€109.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Riley Groeneveld
1 year ago

Fijn dat alles zo op een rijtje benoemd word. ik ben op dit moment echt opzoek naar een sfeerhaard voor in mijn nieuwe woning. Heel erg bedankt dit artikel heeft me hier zeker bij geholpen!

Riley Groeneveld
1 year ago

Goed artikel!

DMCA.com Protection Status