Beste haarföhn

Laatste update: 22.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Haarföhns test van 2021

 

De meeste vrouwen zullen het wellicht beamen dat een degelijke haarföhn bijna onmisbaar is geworden. Toch is het alvast geen goed idee om meteen de eerste de beste föhn aan te kopen. Het ruime assortiment zorgt nu eenmaal voor heel wat verschillen. Zo zullen sommige haarföhns over net iets meer functies en mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Wij konden niet wachten en zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde haarföhns. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Philips ThermoProtect HP8230/00 haarföhn die gekenmerkt wordt door de lage prijs. Door te kiezen voor de Remington Silk Dryer AC9096 haarföhn kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een opvallend design. Zo is de haarföhn afgewerkt in een opvallende glanzende aubergine kleur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Haarföhns koopgids

 

Er zijn heel wat degelijke haarföhns op de markt gebracht. Daardoor is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste haarföhns mogelijkheden. Het is daarom dan ook een meer dan goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Zo zou je niet alleen rekening kunnen houden met het gebruiksgemak en het prijskaartje maar ook met het vermogen, de mogelijkheden en de eventuele extra toebehoren. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg en misschien kun je zo wel een aantrekkelijke haarföhn aanbieding spotten.

 

 

Het nut van een degelijke haarföhn

Een haarföhn, ook wel haardroger genoemd door heel wat gebruikers, is een bijzonder praktisch huishoudelijk apparaat waarmee je je haar snel en eenvoudig kunt drogen. Uiteraard bestaan er heel wat verschillende soorten haarföhns waarmee je je haar bijvoorbeeld ook kunt stylen. Ideaal als je binnenkort naar een trouwfeest of belangrijke sollicitatie moet. Toch is het ook handig om rekening te houden met de kracht van het toestel. Zo zullen sommige haarföhns over net iets meer vermogen beschikken. Ideaal bijvoorbeeld voor mensen met fijn krullend haar.

Daarnaast onderscheiden sommige föhn toestellen zich ook door de aanwezigheid van verschillende extra opties en mogelijkheden. Sommigen daarvan zijn best wel een meerwaarde terwijl anderen gewoon als een extra kunnen worden gezien. Uiteraard is dat natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Kijk ook even de online reviews van klanten na. Daarin wordt een positief of negatief advies gegeven over een bepaalde haarföhn. Ideaal indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere toestellen.

 

Welk budget moet je voorzien

Er bestaan verschillende soorten haarföhns, het ene toestel met al meer vermogen en mogelijkheden in vergelijking met het andere. Het zal dan ook niet verwonderen dat er niet alleen goedkope haarföhns bestaan maar ook duurdere toestellen. Het bedrag dat jij wilt en kunt spenderen aan een haardroger is uiteraard persoonlijk.

Probeer voor jezelf op voorhand uit te maken wat je wensen en verwachtingen zijn. Ben je alleen maar op zoek naar een toestel om je haar te drogen? Of wil je ook de mogelijkheid hebben om je haar zo nu en dan te stylen. Dat zal uiteraard de prijs in meer of mindere mate gaan bepalen. Houd daar zeker rekening mee!

 

Het type haarföhn

Zoals reeds even vermeld, bestaan er wel degelijke verschillende soorten haarföhns. We raden jou dus niet aan om meteen het eerste het beste toestel aan te schaffen zonder daarbij rekening te houden met de verwachtingen. Zo bestaan er heel wat haarföhns waarmee het enkel mogelijk is om je haar op een eenvoudige en snelle manier te drogen. Maar er bestaan ook heel wat exemplaren die je kunt gebruiken om je haar te stylen en in model te brengen.

Ben je echter op zoek naar een combinatie van beide, dan bestaat ook die mogelijkheid. Zo kun je tegenwoordig een haarföhn kopen waarmee je je haar eerst en vooral goed droog blaast en vervolgens makkelijk in model brengt. Houd er wel rekening mee dat je voor dit type haarföhn misschien wel iets meer budget zult moeten voorzien. Echter is het altijd nog een optie om eventuele promoties en aanbiedingen in de gaten te houden.

 

Het vermogen

Het loont ook de moeite om even stil te staan bij het vermogen van de haarföhn. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt en duidt de kracht van de haardroger aan. Dat wil dus zeggen dat een haardroger met een hoger wattage ook net iets meer vermogen en kracht zal hebben dan een exemplaar waarvan het wattage lager ligt.

Als je de haarföhn voor eigen gebruik aanschaft, dan hou je uiteraard enkel rekening met je eigen haartype. Als je bijvoorbeeld dik en krullend haar hebt, dan is een haardroger met een hoger vermogen een echte aanrader. Indien je als kapper werkzaam bent, dan moet je uiteraard mensen met diverse haartypes kunnen behandelen. In dergelijke gevallen kies je beter voor een haarföhn met een hoog wattage maar meerdere warmtestanden.

 

Ionische en keramische technologie

Je zult merken dat bepaalde haarföhns zijn uitgerust met een ionische en/of keramische technologie. De ionische technologie zorgt ervoor dat je haar er na het drogen niet pluizig of statisch zal uitzien. Het werkt dus als het ware antistatisch. De keramische technologie zorgt dan weer voor een mooie en bovenal gelijkmatige verdeling van de warmte. Dit vermindert de kans op beschadigingen van het haar aanzienlijk en zorgt er bovendien ook voor dat je haar mooi en gelijkmatig gedroogd wordt.

 

Extra kenmerken en toebehoren

Het is ook altijd handig indien je er bij de aankoop tal van toebehoren en accessoires bij krijgt. Zo blijkt een stevige opbergtas een echte “must have”. Daarnaast is het ook handig indien de haarföhn over een meedraaiend snoer beschikt. Daardoor geniet je van net iets meer bewegingsvrijheid. Diverse opzetstukken zijn ook altijd een pluspunt en bieden de mogelijkheid om diverse haarstijlen uit te proberen.

 

Haarföhn Reviews – Top 5

 

Het is niet altijd makkelijk om de beste haarföhn te vinden. Dit komt vooral doordat er nu zoveel verschillende soorten aangeboden worden. Zo heb je heel wat haarföhns van het bekende merk Dyson of Braun. Net zoals ook het merk Babyliss heel wat producten aanbiedt. Om jou een beetje op weg te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde producten. We hebben dus niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies van de klanten. Bekijk de 5 topproducten hieronder even rustig en maak voor jezelf de beste keuze.

 

 

Philips ThermoProtect HP8230/00

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke haarföhn maar liever niet zoveel geld wilt uitgeven dan is dit product werkelijk perfect voor je. Als je het prijskaartje bekijkt dan lijkt het wel om een haarföhn aanbieding te gaan. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Philips en heeft heel wat positieve reacties van klanten gekregen.

Dankzij de ThermoProtect functie zul je telkens opnieuw van de juist droogtemperatuur kunnen genieten. Verder kun je de temperatuur en de snelheid uiteraard aanpassen zoals je zelf wilt. Met de CoolShot functie is het mogelijk om je haar nog wat meer in model te brengen na het föhnen. Met een snoer van ruim 1,8 meter heb je bovendien ook nog eens voldoende bewegingsvrijheid.

Slechts een kleine minderheid van de klanten is minder tevreden over de kwaliteit van dit product. De meeste kopers zijn echt volledig overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de voordelige prijs van deze haarföhn.

 

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Remington Silk Dryer AC9096

 

In vergelijking met het voorgaande product zul je voor deze haarföhn net iets meer hoeven te betalen. Je zult het toestel dus niet meteen tussen de goedkope haarföhns hoeven te verwachten. Toch kan dit product van het bekende merk Remington op heel wat positieve reacties rekenen.

Het is een krachtig toestel dat bovendien ook over een turboboost functie beschikt. Op die manier kun je je haar nog sneller laten drogen dan normaal. De ionische functie zorgt er dan weer voor dat je haar helemaal niet statisch zal worden. Dit maakt het iets makkelijker om het nadien in model te brengen. Met de ColdShot functie kun jij achteraf je haar ook nog iets meer in model brengen.

Dankzij het snoer van ruim 3 meter lang kun jij genieten van voldoende bewegingsvrijheid en we merken dat de klanten dit duidelijk kunnen waarderen. Toch vinden sommige kopers dat de haardroger best wel zwaar weegt en daardoor lastig te gebruiken is.

 

Koop bij bol.com (€43.49)

 

 

 

 

BaByliss 6000E Le Pro Digital

 

Als we  de verschillende online beoordelingen bekijken dan kunnen we alleen maar vaststellen dat je met deze haarföhn een topproduct in huis haalt. Het toestel is afkomstig van het bekende merk BaByliss en zul je wel iets duurder moeten betalen maar daar lijken de meeste kopers zich niet aan te ergeren.

De haardroger is voorzien van een handige ionentechnologie die ervoor zorgt dat het haar helemaal niet statisch wordt tijdens het föhnen. Verder is er ook een diffuser voorzien en een koudeluchtstand. Het is een krachtig toestel dat voorzien is van een digitale motor. Deze motor zorgt voor een goede maar vooral veilige temperatuur. Zo hoef je niet te vrezen dat je haar beschadigd raakt.

Bij de aankoop van het toestel krijg je naast de diffuser ook nog eens 2 blaasmonden meegeleverd. Sommige kopers hadden het leuk gevonden indien het toestel ook met borstels geleverd werd maar de meerderheid van de gebruikers is duidelijk helemaal tevreden over dit product.

 

Koop bij bol.com (€131.39)

 

 

 

 

Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD585

 

Met deze haarföhn van Braun hoef je helemaal niet zoveel te betalen in vergelijking met het vorige product. Je zult deze haarföhn dus zonder twijfel tussen de goedkope apparaten kunnen terugvinden. Het is een krachtig apparaat met een vermogen van ruim 2500 Watt. Dit wil dus zeggen dat de droogtijd ook veel korter wordt. En dit is natuurlijk beter voor je haar.

Verder beschikt het toestel ook over een koudeluchtstand en zelfs een ionentechnologie. Op die manier hoef je helemaal niet te panikeren dat je haar statisch wordt tijdens het drogen. Op het moment dat je de haarföhn aankoopt dan zul je merken dat je er een aantal hulpstukken bij krijgt zoals bijvoorbeeld een diffuser.

Volgens één enkele koper is dit product helemaal niet geschikt wanneer je lange haren hebt. De haren komen makkelijk vast te zitten in het achterste stuk van de haarföhn. Andere gebruikers zijn dan weer wel tevreden over de kwaliteit ervan.

 

Koop bij bol.com (€42.95)

 

 

 

 

Wahl ETI Turbo

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de haarföhn van het bekende merk Wahl. Dit is een product dat je ook vaak in de kapperszaken zult zien opduiken. Dankzij de verbeterde airflow zul je merken dat je haar veel sneller droog is. En dit is natuurlijk beter voor de kwaliteit van je haar.

Het is een krachtig apparaat dat over een maximaal vermogen van ruim 1400 Watt beschikt en een spanning van 230 Volt heeft. Dankzij het lange snoer heb je voldoende bewegingsvrijheid om je haar te drogen. Verder kun je kiezen uit meerdere temperatuurstanden en verschillende blaassnelheden.

We merken uit de verschillende online beoordelingen dat de meeste kopers duidelijk heel tevreden zijn over dit product. Het is niet alleen gebruiksvriendelijk maar beschikt bovendien ook over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€41.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status