5 Beste Haarmaskers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Haarmaskers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je last van droog en futloos haar? Dan kan een degelijk en duurzaam haarmasker daar vast en zeker verandering in brengen. Maar moet je nu kiezen voor een haarmasker van L’Oréal of toch maar beter Garnier? Wij zochten het allemaal voor jou uit. Je kunt het verslag lezen in onze koopgids over haarmaskers. Indien je geen tijd hebt om de koopgids even grondig door te nemen dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen wij jou de 3 beste haarmaskers voor. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met de reacties van de klanten maar ook met de algemene beoordeling ervan. Zo blijkt het Garnier Loving Blends Honinggoud haarmasker alvast een goede aanbeveling te zijn als je merkt dat je haar droog of beschadigd aanvoelt. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor het Olaplex Hair Perfector No.3 haarmasker. Het is het ideale haarmasker om te gebruiken op eender welk type haar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Haarmaskers koopgids

 

Het is natuurlijk belangrijk om je haren goed te verzorgen en zeker wanneer je last hebt van gedroogd haar bijvoorbeeld. Met één van de beste haarmaskers kun je dat zeker en vast doen. Je zult merken dat het niet allemaal goedkope haarmaskers zijn maar je kunt altijd de aanbiedingen bekijken. Het is hierbij een goede aanbeveling mocht je rekening houden met een aantal factoren. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het gebruiksgemak, het budget, het verschil met een standaard conditioner en de gebruikswijze wanneer je de haarmaskers gaat vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak van een degelijk haarmasker

De meeste vrouwen willen het liefst van al een kapsel met prachtig haar dat mooi glanst en enorm zacht en aangenaam aanvoelt. Toch hebben heel wat dames echter te kampen met futloos of droog haar. Echter kun je dit eenvoudig en snel verhelpen door middel van gebruik te maken van een degelijke conditioner of een handig haarmasker. Vooral wanneer je je haar regelmatig kleurt of gebruik maakt van de haardroger en de stijltang dan is het net iets belangrijker om je haren beter te onderhouden en verzorgen.

Bovendien zal een haarmasker er ook voor zorgen dat de punten van je haar minder snel gaan splijten en minder snel kapot gaan. En dat is nu toch wat elke vrouw wilt: een mooi en glanzend kapsel met verzorgd en glanzend haar. Toch is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. En wie weet kun je zo ergens wel een leuke haarmasker aanbieding spotten die helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet.

 

Wat is een haarmasker

De meeste haarmaskers bestaan eigenlijk hoofdzakelijk uit een soort van crème-achtige substantie. In andere gevallen kan het ook gaan om een olieachtige substantie. In elk geval zal een haarmasker ervoor gaan zorgen dat het je haar gaat voeden. Dit is dan ook ideaal wanneer je te kampen hebt met dof en futloos haar. Ook wanneer je vaak last hebt van droog of beschadigd haar dan kan een haarmasker best wel wonderen verrichten.

Invloeden zoals de wind en de regen maar ook chloor en het zoute zeewater of de UV stralen van de zon kunnen het haar in een bepaalde mate gaan beschadigen. In dat geval is een degelijk haarmasker echt wel aangewezen. Houd er wel rekening mee dat een haarmasker helemaal niet hetzelfde is als een gewone conditioner. Het belangrijkste verschil is dat een haarmasker veel intenser en krachtiger is in vergelijking met een standaard conditioner.

 

Mogelijke budget en merk

Je zult vrij snel merken dat er heel wat variatie in de prijsbepaling zit. Zo zal het merk een bepaalde invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Producten zoals L’Oréal en Garnier zullen niet meteen meer tussen de goedkope haarmaskers te vinden zijn. Je kunt daarom voor jezelf een budget samenstellen dat je er maximaal aan kunt en vooral wilt spenderen.

Probeer ook te letten op de online beoordelingen en de gebruikerservaring van de kopers. Daarin wordt vaak wat extra informatie meegegeven over de voor- en nadelen van een bepaald haarmasker. En dit zou jou misschien kunnen helpen wanneer je even twijfelt tussen verschillende producten. In elk geval is het belangrijk om een haarmasker te kiezen dat kwalitatief heel erg sterk is en ook doet wat ervan verwacht wordt.

 

Het verschil met een conditioner

We hebben het er in de voorgaande stukjes al even over gehad dat een haarmasker niet hetzelfde is als een standaard conditioner. Het belangrijkste en misschien ook wel het grootste verschil is dat een haarmasker een veel intensere en krachtigere werking heeft in vergelijking met een conditioner. Een conditioner product zal niet zozeer een voedende en verzorgende werking hebben. Een conditioner wordt vaak gebruikt om knopen in het haar te kunnen verwijderen zodat je het haar gemakkelijker kunt doorkammen.

Daarnaast zul je ook heel wat verschillen kunnen opmerken op basis van de textuur. Zo zal een haarmasker in heel wat gevallen vaak over een romige iets dikkere structuur beschikken. Een conditioner is meer een lopende substantie. Dit kun je vooral verklaren door de hoeveelheid water die eraan toegevoegd werd. Zo zal een conditioner net iets meer water bevatten dan een degelijk standaard haarmasker.

 

 

Het aanbrengen

Het is aan te raden om een degelijk haarmasker bij voorkeur op handdoekdroog haar aan te brengen. Je brengt het haarmasker voorzichtig aan en masseert er het haar en je hoofdhuid zachtjes mee. Vervolgens is het een aanbeveling om het haarmasker enkele minuutjes te laten inwerken. Een kleine 10 minuten is ruim voldoende. Na 10 minuten kun je haarmasker nog eventjes mooi masseren en verdelen om het dan vervolgens af te spoelen.

Het is aan te raden om het haarmasker tweemaal per week aan te brengen. Dit is natuurlijk geen verplichting. Er zijn heel wat gebruikers die het masker slechts eenmaal per week of tweemaal per maand aanbrengen. Dit is vooral afhankelijk van de tijd die je er kunt en wilt aan spenderen en is voor iedereen persoonlijk.

 

5 Beste Haarmaskers (Reviews) van 2021

 

Als je vaak je haar kleurt dan is het belangrijk dat je je haren achteraf ook goed laat verzorgen. Een haarmasker is dan zeker en vast een goed idee. Uiteraard kun je een haarmasker ook op niet gekleurd haar toepassen. Opdat jij echt het beste haarmasker zou kunnen uitkiezen, hebben wij een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben ons gebaseerd op het advies en de reviews van kopers.

 

1. Garnier Loving Blends Honing goud Haarmasker 6 x 300 ml

 

Als je vaak last hebt van droog of zelfs beschadigd haar dan kunnen wij jou enkel dit product van Garnier aanraden. Dit haarmasker is beschikbaar in een flacon van 300 ml of 1800 ml.

Dit haarmasker is eigenlijk zowaar een 3-in-1 product omwille van zijn 3-voudige werking. In eerste instantie helpt het je haar te versterken. Daarnaast heeft het ook een reinigende werking dankzij de aanwezigheid van bijenbalsem. De toets van honing voedt het haar net dat tikkeltje extra en zorgt voor meer zachtheid.

Werkelijk alle kopers vinden dat dit product volledig aan de verwachtingen voldoet en raden het dan ook sterk aan. Het beschikt niet alleen over een goede kwaliteit maar het is ook nog eens een voordelige koop. Wacht dus niet te lang want misschien is het binnenkort wel allemaal uitverkocht.

Een haarmasker doet vaak veel meer dan het haar opnieuw zijn glans bezorgen. Met dit perfecte haarmasker van het bekende, en misschien ook wel het beste merk, Garnier kun je droog en beschadigd haar ook extra verzorging bieden. Hieronder een kort overzicht van de kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Inhoud:

je kunt kiezen tussen een flacon haarmasker van ruim 300 ml of eentje van maar liefst 1800 ml.

3 in 1 product:

het is een multifunctioneel haarmasker dat het haar zal voeden, helpen versterken en bovendien ook reinigt van onzuiverheden en beschadigingen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat gebruikers zijn duidelijk bijzonder tevreden over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het haarmasker.

Nadelen
Voelt vettig aan:

slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van dit haarmasker doordat het nogal vettig aanvoelt.

 

 

 

 

2. Olaplex Hair Perfector No.3 3 x 100 ml

 

Voor dit haarmasker van Olaplex zul je toch net iets meer hoeven uit te geven aangezien het niet meer tot de goedkope haarmaskers behoort. Uiteraard is het altijd mogelijk dat er promoties en aanbiedingen plaatsvinden.

Je kiest zelf de grootte van de flacon. Zo kun je kiezen tussen een inhoud van 100 ml, 200 ml of 300 ml. Dit product is bovendien geschikt voor alle haartypes. Zo kan het droog of beschadigd haar herstellen en extra voeden. Gezond haar kun je met dit haarmasker extra onderhouden en verzorgen.

Voor de kopers is dit duidelijk een product dat getuigd van een goede kwaliteit en duurzaamheid. Zij zijn dan ook volledig tevreden en het voldoet voor hen volledig aan de verwachtingen. Ondanks de misschien wat hoge prijs, is het altijd mogelijk dat dit product juist datgene is waarnaar jij op zoek bent.

Je kunt ook gewoon opteren om voor het Olaplex haarmasker te kiezen. Het is een degelijk haarmasker dat het haar niet alleen zal verzorgen maar bovendien ook voorziet van een natuurlijke en gezonde glans. Daardoor zou het wel eens tot de populairste haarmasker producten kunnen behoren.

Voordelen
Formaat:

dit haarmasker is te verkrijgen in verschillende hoeveelheden van minimaal 100 ml tot maximaal 300 ml.

Haartype:

het handige aan dit haarmasker is dat je het kunt gebruiken in combinatie met eender welk type haar. Het haarmasker heeft niet alleen een voedende maar ook een herstellende werking.

Duurzaam:

heel wat kopers geven bovendien ook een positief advies over de duurzaamheid van dit haarmasker. Het lijkt hier wel om een topproduct te gaan.

Nadelen
Budget:

vanwege het hoge prijskaartje zul je dit haarmasker jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

 

 

 

 

3. L’Oréal Paris Botanicals Coriander Strength Source Haarmasker

 

Dit haarmasker van L’Oréal zou zomaar eens een haarmasker aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. In vergelijking met de andere producten uit onze lijst behoort het ook zeker en vast tot de goedkope haarmaskers.

Dit product is helemaal geschikt als je vaak last hebt van droog of zelfs beschadigd haar. In een flesje zit ongeveer 200 ml. Het haarmasker is gebaseerd op basis van verschillende oliën. Het verzorgt de haarvezels en helpt deze te versterken. Bovendien beschikt het haarmasker over een leuke en aangename frisse geur.

Sommige kopers vinden de geur niet zo aangenaam. Uiteraard is dit persoonsgebonden want andere gebruikers zijn dan weer wel overtuigd van de geur. Ondanks de kleine hoeveelheid die in het potje aanwezig is, zijn heel veel klanten wel overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan.

L’Oréal Paris is natuurlijk een bijzonder bekend merk in de wereld van de haar- en verzorgingsproducten. Met het Botanicals Coriander haarmasker haal je bovendien het product met de laagste prijs in huis. En dat kunnen heel wat kopers ook altijd goed waarderen.

Voordelen
Efficiëntie:

het product heeft niet alleen een verzorgende maar ook versterkende werking. Ideaal dus voor personen die last hebben van droog, futloos of zelfs beschadigd haar. Je zult na korte tijd vast al enige verbetering opmerken.

Formaat:

het flesje is gevuld met een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Aankoopprijs:

vanwege de lage prijs zul je dit haarmasker vast en zeker kunnen spotten tussen de verschillende goedkope haarproducten.

Nadelen
Onaangename geur:

jammer genoeg vindt een kleine minderheid van de klanten de geur van dit haarmasker helemaal niet zo aangenaam.

 

 

 

 

4. Macadamia Deep Repair Masque 470 ml

 

Dit haarmasker van Macadamia is zeker niet één van de duurste producten die heel wat kwaliteit aanbiedt. Je kunt kiezen tussen een klein potje van 250 ml of eentje van 500 ml.

Als je vaak last hebt van droog en of beschadigd haar dan is dit product absoluut heel sterk aan te raden. Het product is een combinatie van verschillende soorten oliën. Het wordt aangeraden om het product op handdoekdroog haar te gebruiken. Vervolgens hoef je het enkel nog maar zachtjes in te masseren.

Bij dit product werd momenteel nog maar één enkele beoordeling geplaatst. Toch is de koper helemaal overtuigd van de kwaliteiten en de voordelige prijs van dit product. Het is dus vast en zeker de moeite waard om dit voor- en nadelen van dit haarmasker eens grondig te bekijken.

Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het haarmasker van Macadamia. Dit haarmasker bevat heel wat natuurlijk oliën die het haar gaan voeden en verzorgen. Alvorens je besluit om dit haarmasker aan te kopen dan kan het echter wel handig zijn om even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

Voordelen
Budget:

het is misschien niet meteen het haarmasker met de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope haarproducten mogen verwachten.

Inhoud:

het haarmasker is te verkrijgen in 2 hoeveelheden namelijk minimaal 250 ml of maximaal 500 ml.

Handig in gebruik:

het is het ideale haarmasker voor personen die toch wel regelmatig last hebben van droog en futloos haar. Ook bij beschadigd haar is dit haarmasker alvast een goede aanrader.

Gebruiksaanwijzing:

het wordt aangeraden om dit haarmasker aan te brengen om handdoekdroog haar.

Nadelen
Gebrek aan reviews:

tot op heden heeft er nog maar één enkele klant een reactie bij het product geplaatst. Het is mogelijk dat sommige kopers zich liever baseren op meerdere online reviews.

 

 

 

 

5. Wella Elements Renewing Masker

 

Er is een grote kans dat je het haarmasker van Wella eventueel wel tussen de goedkope verzorgingsproducten zou kunnen spotten. De prijs is beduidend lager dan sommige andere haarmaskers.

Bij het maken van dit haarmasker werden er helemaal geen conserveringsmiddelen of andere schadelijke stoffen gebruikt. Dit product is dan ook geschikt voor werkelijk alle haartypes. Van gezond tot droog en beschadigd haar, is dit product een echte aanwinst.

Uit de enkele reactie die bij dit artikel geplaatst werd, kunnen we opmaken dat het product volledig aan de verwachtingen van de koper voldoet. De gebruiker is lovend over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan en kan het dan ook iedereen aanraden.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk haarmasker? Of beschik je over een iets beperkter budget? Dan hoef je je alvast geen zorgen te maken. Dit Wella haarmasker is niet alleen degelijk en kwalitatief maar bovenal voorzien van een mooi economisch en betaalbaar prijskaartje. Waar wacht je nog op?

Voordelen
Prijskaartje:

zodra je het prijskaartje van dit product bekijkt, dan zul je werkelijk meteen aangenaam verrast zijn.

Productieproces:

ideaal voor mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke haarmaskers. Bij de productie van dit type haarmasker heeft men namelijk helemaal niet gebruik gemaakt van eender welk type conserveringsmiddel of andere heel wat bekende schadelijke stoffen.

Handig in gebruik:

het haarmasker is ideaal voor eender welk haartype en kan droog en beschadigd haar bovendien weer gezond en glanzend maken.

Nadelen
Merknaam:

het haarproduct is afkomstig van het minder bekende merk Wella en dat kan misschien wel een struikelblok zijn.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status