Beste halogeenlamp

Laatste update: 03.06.20

 

Halogeenlampen test van 2020

 

Ben je op zoek naar een mooie halogeenlamp die ook degelijk en krachtig is maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het misschien een goede aanbeveling zijn om er eventjes onze koopgids bij te nemen. Daarin worden een aantal handige tips en adviezen vermeld die je zouden kunnen helpen in je zoektocht. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 beste halogeenlampen. Wanneer je dus zou kiezen voor de ProLight GU10 dan mag je zeker zijn van een topproduct. Het is gemaakt uit bijzonder degelijke materialen en het is zelfs mogelijk om de lampen te dimmen. Zo kun je voor meer sfeer en gezelligheid zorgen. De Philips 5W GU10 halogeenlamp hoeft vast en zeker niet onder te doen. De lampen hebben elk afzonderlijk een maximaal vermogen van ruim 50 Watt en kunnen dus voor heel wat licht zorgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Halogeenlampen koopgids

 

Een halogeenlamp levert een beter rendement dan de klassieke gloeilamp. Halogeenlampen worden veel in slaapkamers of woonkamers gebruikt omdat ze zorgen voor een gezellige sfeer. Of je nu goedkope halogeenlampen of de beste halogeenlamp wilt kopen, je moet op enkele belangrijke factoren letten zoals de lichtsterkte, de levensduur en de prijs. We leggen je eerst even de werking van de halogeenlamp uit. Gebruik de informatie in dit artikel om een goede halogeenlamp aanbieding te kopen door verschillende modellen te vergelijken.

 

 

Werking van een halogeenlamp

 

De halogeenlamp is eigenlijk een variatie van de gloeilamp en de werking ervan is dus ook vergelijkbaar. Een halogeenlamp beschikt over een ballon met een gloeidraad die met gas gevuld is. De gloeidraad geeft warmte af die teruggebracht wordt om de gloeidraad te repareren.

Ten opzichte van een gloeilamp wordt een halogeenlamp veel warmer en straalt het tot 3 keer meer licht uit. De levensduur van een halogeenlamp is ook hoger dan die van een gloeilamp, maar vergeleken met moderne lampen zoals een LED lamp ligt het lager.

Tegenwoordig vervangen de meeste mensen echter hun halogeenlampen door LED lampen omdat deze minder energie verbruiken en beter zijn voor het milieu. Ze beschikken ook over een grotere lichtopbrengst.

Toch kan het in sommige gevallen beter zijn om een halogeenlamp te kopen. Deze lampen zorgen voor gezelligheid in bepaalde ruimtes zoals een woon- of slaapkamer.

 

 

Aantal lampen

 

De meeste mensen zullen niet op zoek zijn naar een enkele lamp maar willen een set kopen om op een bepaalde plaats te hangen. Halogeenlampen worden veel verkocht als spotjes die je in de slaap- of woonkamer installeert. Je kunt de spots dan richten op bepaalde plaatsen in de kamer om een onderdeel te accentueren.

Afhankelijk van de grootte van de ruimte zul je een bepaald aantal spots nodig hebben. Als je een kleine slaapkamer hebt dan kun je meestal met 2 of maximaal 3 spots voor genoeg licht zorgen. Je kunt dan één of meerdere spots op de kleerkast richten en een andere spot op het bed.

De woonkamer is meestal ruimer dan een slaapkamer dus in deze ruimte is het een aanbeveling om meerdere spots te hangen. Een minimum van 4 spots is hier op zijn plaats, afhankelijk van de lichtsterkte van de spots. Het kan ook handig zijn als je de halogeenlampen kunt dimmen zodat je zelf de sterkte kunt kiezen.

 

 

Lichtsterkte van de lampen

 

De lichtsterkte van een lamp wordt aangeduid in lumen en hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lampen zullen genereren. Afhankelijk van de ruimte moet je een bepaalde lichtsterkte kiezen. Je zult bijvoorbeeld kiezen voor een lagere lichtsterkte in ruimtes zoals een slaap- of woonkamer maar kiezen voor een hogere lichtsterkte in een keuken of kantoor.

In de woonkamer wil je rustig genieten en televisie kijken of een boek lezen. Hoewel het belangrijk is dat je genoeg licht hebt om een boek te lezen kun je dit verkrijgen via een aparte staande lamp. Het is beter dat de algemene verlichting zorgt voor een rustgevende sfeer. In een slaap- of woonkamer kun je beter kiezen voor een verlichting die je kunt dempen. Het zorgt voor sfeer maar ook voor rust aan je ogen, vooral voor het slapengaan.

In een kantoor of in de keuken heb je meer licht nodig om te werken of te koken. Hier zul je bewust kiezen voor lampen met een hoog aantal lumen.

 

 

Levensduur

 

Halogeenlampen hebben een hogere levensduur van gloeilampen, ze gaan tot wel 2 keer zo lang mee en hebben een hoger rendement. Ze gaan wel minder lang mee dan een LED lamp en verbruiken ook iets meer.

Als je op zoek bent naar interessante aanbiedingen houd dan zeker rekening met de levensduur van de lamp. Hoe hoger de levensduur, hoe langer je gebruik kunt maken van het product. Op die manier hoef je na een jaar niet opnieuw naar de winkel om nieuwe verlichting te kopen.
Een langere levensduur zorgt voor minder kosten op lange termijn. De aanschaf kan iets duurder zijn maar je zult voor een lange tijd geen extra kosten meer hoeven te maken.

Prijs van een halogeenlamp

 

Over het algemeen kosten lampen niet heel veel geld maar je kunt soms nog goedkopere aanbiedingen vinden door online op zoek te gaan. Vergelijk de verschillende modellen op basis van de kwaliteit en de prijs. De reviews van vorige kopers bevatten ook veel nuttige informatie over een product.

Het voordeel van online kopen is dat de lampen enkele dagen later aan huis worden geleverd tegen een klein bedrag aan verzendkosten. Je kunt gewoon op je stoel blijven zitten terwijl je de bestelling plaatst en wacht op de levering.

 

 

Halogeenlamp reviews – top 5

 

 

Voor een mooie verlichting in je huis kies je best voor halogeenlampen, sommige van deze lampen kun je zelfs verbinden met een dimmer. Wij hebben vijf verschillende artikelen vergeleken op basis van de reviews van kopers. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke jij de beste halogeenlamp vindt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

ProLight GU10

 

Deze halogeenlampen met fitting GU10 van Prolight zijn gemaakt van topkwaliteit en zijn zelfs dimbaar.

Het pakket bevat 4 spots met een wattage van 50 Watt en een lichtsterkte van 300 lumen. De lampen hebben een levensduur van 2000 uur en een lichtbundel van 36º.

Gebruik deze lampen voor meer sfeer in je huis. Als je op zoekt bent naar goedkope halogeenlampen dan ben je zeker geïnteresseerd in deze aanbieding want ze staan te koop voor een lage prijs. Het energieverbruik van deze halogeenlampen ligt in klasse C.

De kopers van deze halogeenlampen geven er een volledig positief advies over. Het product heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en de lampen zijn duurzaam. Ze produceren genoeg licht en zijn makkelijk om te installeren.

Indien je op zoek bent naar krachtige en duurzame halogeenlampen dan kun je maar beter dit product eens bekijken. Tenminste dat is toch meteen wat heel wat kopers aanraden. Deze halogeenlampen zijn afkomstig van het bekende merk Prolight en zijn dus zeker het bekijken waard.

Voordelen
Set:

je zult merken dat de set uit maar liefst 4 verschillende spots bestaat. Elke spot heeft hierbij een vermogen van ruim 50 watt en een lichtsterkte die rond de 300 lumen ligt.

Prijskaartje:

het is misschien niet het product met de laagste prijs maar toch zou het zomaar een echte aanbieding kunnen zijn. Je zult dit model zeker tussen de goedkope halogeenlampen kunnen spotten.

Duurzaam:

deze halogeenlampen zijn bijzonder krachtig en kunnen probleemloos tot wel 2000 uur lang meegaan.

Nadelen
Energieklasse C:

het is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat deze halogeenlampen heel wat stroom verbruiken. Dat is ook de reden dat ze tot de energieklasse C behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips 5W GU10

 

Philips heeft vele halogeenlamp aanbiedingen maar met dit artikel gaat het over een pakket van 6 stuks.

Deze lampen hebben een wattage van 50 Watt en een GU10 fitting. Deze spots zijn dimbaar en zijn perfect wanneer je accenten in je huis wilt aanbrengen.

Ze bieden gericht licht in bundels en hebben een stralingshoek van 40º. Het energieverbruik van deze lampen ligt in klasse D dus het verbruikt wel redelijk wat elektriciteit. Ze hebben een kleurtemperatuur van 2700 – 3000 kelvin en zijn geschikt voor binnenshuis.

De gebruikers zijn tevreden over deze halogeenlamp aanbieding en geven een goed advies. De lampen geven genoeg licht en gaan erg lang mee vergeleken met andere lampen. Verder was de levering ook in orde en dat allemaal voor een goede prijs.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een merk dat door heel wat mensen positief bekend is en enorm gewaardeerd wordt. Deze halogeenlampen zijn afkomstig van het voor velen beste merk Philips. Hieronder kun je alvast even een overzichtje terugvinden van de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Verpakking:

bij de aankoop zul je merken dat de verpakking maar liefst 6 afzonderlijke halogeenlampen bevat.

Spot:

elke afzonderlijke halogeenlamp heeft een ruim vermogen van maar liefst 50 watt. Daarnaast is het ook mogelijk om deze lampen te dimmen indien je dit wilt. Zo kun je zorgen voor heel wat sfeerverlichting.

Kleurtemperatuur:

de kleurtemperatuur van deze halogeenlampen situeert zich tussen de 2700 en de 3000 kelvin.

Nadelen
Energieklasse D:

in vergelijking met het voorgaande product, bevinden deze halogeenlampen zich in energieklasse D. Dit wil zeggen dat ze behoorlijk wat stroom verbruiken.

Koop bij bol.com (€69.95)

 

 

 

 

Osram Haloline Eco

 

De Haloline Eco halogeenlamp van Osram heeft een wattage van 48 Watt en het energieverbruik van dit product ligt in klasse C.

Deze lamp is vrij van kwik en verbruikt minder energie als een andere halogeenlamp. Deze lamp dient als vervanger van een buisvormige halogeenlamp en je kunt het licht zelfs dimmen.

Dit product heeft een R7s fitting en heeft een lage warmtebelasting. De gemiddelde levensduur van deze halogeenlamp zijn 2000 uur. Dankzij de scherpe prijs waartegen het aangeboden wordt maakt deze lamp deel uit van de goedkope halogeenlampen.

Slechts één koper heeft dit artikel tot nu toe beoordeeld maar hij is er wel heel positief over. De koper is tevreden over de goede kwaliteit van de lamp en de snelle levering. Het is ook een duurzaam artikel maar is voor één gebruiker te kwetsbaar.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om voor de Eco halogeenlamp te kiezen van het merk Osram. Deze halogeenlamp beschikt over een voldoende ruim vermogen van ongeveer 48 watt. Je zult dus kunnen genieten van voldoende licht in huis. Laten we daarom alvast even de sterke en minder sterke punten van het toestel doornemen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een buisvormige halogeenlamp met een 48 wattage aan vermogen. Bovendien is het mogelijk om de lamp te dimmen indien je dit wenst.

Geen kwik:

in tegenstelling tot andere halogeenlampen, bevat dit model allesbehalve kwik.

Kostenplaatje:

je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze halogeenlamp. De lage prijs kan er zeker voor zorgen dat het tussen de populairste halogeenlampen terechtkomt.

Gebruiksgemak:

je hoeft je geen zorgen te maken aangezien de lamp minstens 2000 uur lang kan meegaan. Daarnaast is de lamp voorzien van een bijzonder lage warmtebelasting.

Nadelen
Energieklasse C:

doordat het apparaat zich in de energieklasse C situeert, mag je er zeker van zijn dat het toestel heel wat energie verbruikt.

Koop bij bol.com (€7.49)

 

 

 

 

ProLight kaarslampen

 

Deze set van Prolight bestaat uit 5 kaarslampen met een wattage van 28 Watt. Deze lampen zijn dimbaar en hebben een E14 fitting.

Ze hebben een lichtsterkte van 370 lumen en een lichtkleur van 2800 kelvin. Deze lampen zorgen voor een gezellige sfeer in huis.

Het energieverbruik van deze halogeenlamp aanbieding ligt in klasse C. Ze hebben verder nog een levensduur van 2000 uur en staan te koop voor een goedkope prijs wetende dat je er 5 lampen voor krijgt.

Over dit product is momenteel nog maar één beoordeling geschreven door een gebruiker maar deze persoon is tevreden over de topkwaliteit van de lampen. Ze werken ook perfect en de lage prijs is de kers op de taart voor deze koper.

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze halogeenlamp afkomstig van het merk Prolight. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat het merk Prolight misschien wel eens één van de populairste zou kunnen zijn op het gebied van halogeenlampen. Toch is het belangrijk om de voor- en nadelen even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking van Prolight is uitgerust met maar liefst 5 afzonderlijke kaarslampen.

Lamp:

elke lamp afzonderlijk beschikt over een ruim vermogen van maar liefst 28 watt. Verder beschikken deze lampen niet alleen over een E14 fitting maar kun je ze ook dimmen.

Lichtsterkte en kleur:

de lampen hebben elk afzonderlijk een lichtsterkte van ruim 370 lumen. Verder hebben ze een lichtkleur die zich rond de 2800 kelvin situeert.

Nadelen
Energieverbruik:

net zoals de voorgaande lampen moet je ook hier rekening houden met een energieklasse C en dus een hoog energieverbruik.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Philips Eco

 

Deze halogeen capsule van Philips geeft helder licht weer in de ruimte waar je het hangt. De capsule moet je nog in een omhulsel aanbrengen en het heeft een wattage van 28 Watt. Deze halogeenlamp met G9 fitting heeft een klasse D energieverbruik.

De lamp zorgt voor een aangename sfeer en je bespaart tot 90% energie als je deze LED lamp gebruikt.

Je kunt de lamp ook dimmen om nog meer sfeer te creëren en je hebt geen transformator nodig want deze lamp is netgevoed.

Het gaat hier slechts om 1 lamp dus de prijs van dit product is iets duurder. Toch is de koper van dit artikel er heel tevreden over en geeft hij een positief advies voor de aankoop van deze lamp. De lamp is handig in gebruik en geeft genoeg licht.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om voor de halogeenlamp van het merk Philips te kiezen. Om te weten of dit model al dan niet is wat jij zoekt, is het een goed idee om de eigenschappen van het apparaat even te bekijken. Hieronder komen zowel de positieve alsook de negatieve kenmerken ervan aan bod.

Voordelen
Vermogen:

deze halogeenlamp heeft een vrij groot vermogen van ongeveer 28 watt. Daarbij beschikt de lamp over G9 fitting en kun je het licht ook dimmen indien je dit wenst.

Geen transformator:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over een eventuele transformator aangezien de lamp volledig netgevoed is.

Nadelen
Hoog energieverbruik:

wetende dat de halogeenlamp tot de energieklasse D behoort, mag je rekenen op een bijzonder hoog energieverbruik.

Budget:

aangezien er maar 1 lamp in de verpakking zit, vindt de koper de prijs toch wel een tikkeltje aan de hoge kant.

Koop bij bol.com (€12.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status