Beste halterset

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Haltersets test van 2021

 

Met een degelijke halterset in de buurt hoef je vanaf nu niet meer naar de sportschool te rennen. Je kunt gewoon lekker thuis aan je conditie en spiermassa werken en bovendien op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. In de top 3 hieronder willen wij jou dan ook graag de 3 beste haltersets van dit moment presenteren. Zo kun jij zelf beslissen welk model nu voor jou het meest geschikt is. Zo zou het vidaXL 30 kg halterset een goede en duurzame oplossing zijn. Dit model heeft een maximaal gewicht van maar liefst 30 kg en je kiest zelf hoe zwaar en intensief je de trainingen maakt. Met de Tunturi 20 kg halterset mag je zeker zijn van een degelijk alternatief. De verschillende gewichten bieden jou de mogelijkheid om meerdere spiergroepen al dan niet intensief te trainen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Halterset koopgids

 

Als je niet genoeg tijd hebt om naar de fitness te gaan, of je bespaart liever dat geld voor andere doeleinden, dan kun je met een halterset makkelijk thuis trainen. Wanneer je een halterset koopt kun je rekening houden met het materiaal waarvan de halters gemaakt zijn, de halterstang, de soorten halters en de prijs. We bespreken deze punten even om je te helpen bij je aankoop.

 

 

Materiaal van de halters

 

De halterschijven kunnen we in drie soorten indelen op basis van het gebruikte materiaal: gietijzeren, rubber coated en bumper plates. De gietijzeren halterschijven zijn de goedkoopste van de drie verschillende materialen en ze zijn ook zwaar dus je kunt er harder  mee trainen en ze nemen weinig plaats in.

Het grote nadeel aan gietijzer is dat het redelijk breekbaar is. Als ze van een grote hoogte vallen dan breken ze. Het opgegeven gewicht wijkt ook af van het werkelijke gewicht bij gietijzeren schijven.

Rubber coated halterschijven zijn ook gemaakt van gietijzer maar hebben een laag rubber eromheen. Deze schijven zijn beter bestand tegen vallen dankzij het rubber en zijn daarom ook duurder dan schijven van gietijzer. Ze zijn wel nog altijd niet geschikt voor olympisch gewichtheffen of crossfit.

Tenslotte hebben we de bumperplates die volledig van rubber gemaakt zijn. Er worden meestal twee soorten rubber gebruikt namelijk natuurrubber en gevulkaniseerd rubber. Deze halterschijven zijn ideaal voor crossfit of olympisch gewichtheffen want je kunt ze van grote hoogte laten vallen zonder dat ze zullen breken. De nadelen zijn de hogere prijs van de schijven en ze zijn ook dikker. Ze nemen dus meer plaats in op de stang dan schijven van gietijzer.

 

 

De halterstang

 

De dikte van de stang en de diameter van de schijven kan ofwel 30 mm ofwel 50 mm zijn. Het is beter om te kiezen voor een boring en een dikte van 50 mm want een stang met een dikte van 30 mm is minder belastbaar. Je kunt er veel minder gewicht aan hangen, meestal maar een maximum van 150 of 200 kg.

Als je de halterset wilt voor een serieuze krachttraining koopt dan best een halterstang met een dikte van 50 mm. Deze stangen zijn steviger en veiliger om mee te trainen. Ze wegen ook meer dus zullen meteen een zwaardere basis geven om mee te trainen.

Als je extra schijven aankoopt zorg er dan voor dat ze de correcte diameter hebben om op de stang te passen. Als je van plan bent om een lichte training voor enkele jaren te volgen dan kun je gerust beginnen met een diameter van 30 mm.

 

 

Soorten halters

 

Een halterset bevat natuurlijk verschillende soorten halters om verschillende oefeningen mee te doen. Er is een groot aanbod van haltersets op de markt. Je kunt een set kopen met verschillende stangen en verschillende gewichten maar ook het materiaal is natuurlijk belangrijk.

Een halterset bevat meestal enkele halters die groot genoeg zijn om met één hand te gebruiken. Zo kun je per arm oefeningen doen voor je biceps en triceps of je kunt twee halters tegelijk gebruiken om beide armen te trainen.
Er zijn ook grotere halters met een stand die je met beide armen kunt opheffen. Deze zijn ook geschikt om je armen mee te trainen maar je kunt ze ook gebruiken al liggend op een bank om je borstspieren te trainen. Afhankelijk van de vorm van de halterstang kun je er misschien nog extra oefeningen mee doen. Hoewel de meeste halterstangen recht zijn, bestaan er ook modellen met inkepingen in de stand zodat het makkelijker is om ze vast te houden.

 

 

Zijn haltersets duur?

 

De kostprijs van je halterset hangt in grote mate af van het aantal onderdelen in de halterset maar ook van het materiaal waarvan de schijven gemaakt zijn. Zoals we eerder al hebben besproken, zijn gietijzeren modellen de goedkoopste en rubberen halters de duurste.

Je kunt makkelijk verschillende sets vergelijken op het internet, zo hoef je niet op verplaatsing te gaan naar de plaatselijke sportwinkel. Ter plekke in de winkel kun je echter de kwaliteit van de halters zelf controleren.

Als je toch liever online koopt dan kun je je baseren op de reviews van eerdere kopers. Zij kunnen je meer informatie geven over de voor- en nadelen van elke set zodat je zeker weet dat je een goede aankoop maakt. Online vind je ook altijd betere aanbiedingen terug die goedkoper zijn maar je mag niet vergeten om de verzendkosten daarbij op te tellen.

 

 

Halterset reviews – top 5

 

 

Niet iedereen heeft genoeg tijd om naar de fitness te gaan om in vorm te blijven. Sommige mensen sporten ook gewoon liefst van thuis uit. Als je interesse hebt om spiermassa te kweken dan is een halterset een goede optie voor jou. Wij hebben vijf verschillende aanbiedingen op een rijtje gezet en vergeleken op basis van online reviews. Neem gerust een kijkje en maak voor jezelf uit welke de beste halterset is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

vidaXL 30 kg

 

Deze halterset van vidaXL weegt in totaal 30 kg en bestaat uit twee halters of dumbells met een ijzeren stang van 0,5 kg en 6 gewichten met een totaal van 14,5 kg. De meegeleverde schijven hebben een verschillend gewicht tussen 1 en 2,5 kg. Zo kun je zelf kiezen hoe intensief en met hoeveel gewicht je uiteindelijk wilt trainen.

De schijven blijven goed op hun plaats zitten dankzij de stervormige schroefsluitingen. De schijven zijn gevuld met zand en hebben een diameter tussen de 15,5 cm en 21 cm. Deze halters zijn goed te combineren met andere een halterbank en ook met losse gewichten.

Over dit product zijn vele reviews te lezen en ze geven bijna allemaal een positief advies. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is uitstekend en de halters zijn handig in gebruik. Goed om dagelijks te gebruiken en vele combinaties mogelijk. Toch zijn er sommigen niet tevreden over het design en vinden ze de halters onhandig in gebruik en niet duurzaam.

Met deze handige halterset van het bekende en misschien voor sommige klanten ook wel het beste merk vidaXL, kun jij vanaf nu gemakkelijk en snel thuis trainen. De halters hebben een totaalgewicht van maar liefst 30 kg en zul je eerder in de categorie van de goedkope haltersets kunnen terugvinden.

Voordelen
Set:

deze halterset bestaat eigenlijk uit 2 halters die alles bij elkaar 30 kg wegen. De schijven waarmee de halters zijn opgebouwd, verschillen van gewicht zodat je zelf de intensiteit van de training kunt bepalen.

Handig in gebruik:

de stervormige schroefsluitingen zorgen ervoor dat de schijven ten allen tijde op hun plaats blijven zitten en dus niet verschuiven.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om deze halters eventueel te gaan combineren met bijvoorbeeld een halterbank of eventueel een aantal losse gewichten.

Nadelen
Niet duurzaam:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de halters vrij snel kapot gaan en dus niet bijzonder duurzaam zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi 20 kg

 

De Tunturi Dumbbellset is ideaal om het hele lichaam te kunnen trainen. Dankzij het brede handvat heb je een optimale grip op de halters en de stangen zijn 36 cm lang.

Elke halter bestaat uit een stang met 2 schroefsluiters, 2 schijven van 2,5 kg en 2 schijven van 1,25 kg. Dankzij de verschillende schijven kun je het gewicht van de halters aanpassen naar jouw persoonlijke keuze. Op deze stang passen enkel maar gewichten met een diameter van 30 mm. Let dus goed up wanneer je extra schijven wilt bijkopen.

De meeste kopers vinden dit product top en geven dus een positief advies. De prijs ligt redelijk hoog maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. De halters zijn handig in gebruik en de gebruikers vinden het design ook aantrekkelijk. Je kunt simpel en eenvoudig van gewichten wisselen om zo verschillende oefeningen te doen. Eén minpunt is dat de schroefsluitingen soms loskomen.

In vergelijking met het voorgaande product is deze Tunturi halterset net een tikkeltje duurder. Toch merken we overwegend positieve online reviews op. De halterset bestaat uit 2 stuks en hebben een gewicht van maar liefst 20 kg. Het lijkt ons dus zeker de moeite waard om de positieve eigenschappen even af te wegen ten opzichte van de negatieve eigenschappen.

Voordelen
Comfort:

de stangen zijn iets breder en zorgen daardoor voor een breder en comfortabel handvat. Bovendien heb je op die manier ook net iets meer grip.

Handig in gebruik:

de halters zijn voorzien van meerdere schijven die een verschillende gewicht hebben. Daardoor is het mogelijk om zelf de intensiteit van je trainingen te bepalen.

Nadelen
Diameter 30 mm:

op deze handvatten kun je enkel werken met gewichtjes die een doorsnede hebben van ongeveer 30 mm. Het is belangrijk om hier dus rekening mee te houden.

Prijskaartje:

het is niet meteen het goedkoopste product en sommige kopers zouden wel eens over de hogere prijs kunnen vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL 60.5 kg

 

Deze halterset met een totaal gewicht van 60 kg bestaat uit 2 dumbells en een barbell. Ze zijn ergonomisch ontwikkeld om gemakkelijk thuis te kunnen trainen. Je beschikt over 16 gewichtsschijven met een totaal gewicht van 57,5 kg. De set is gemaakt van solide chrome en heeft ook anti-slip handvaten zodat je een betere grip hebt.

De klippers zorgen er verder voor dat de gewichten op hun plaats blijven zodat je veilig kunt trainen. De gewichten zijn gemaakt van een stevige polyethylene behuizing. De set beschikt over 6 gewichten van 1,25 kg, 4 van 2,5 kg, 4 van 5 kg en 2 van 10 kg.

Hoewel er enkel negatieve punten zijn over deze set zijn de meeste toch positief. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van deze set en over de prijs die ze ervoor betalen. Verder zijn de onderdelen ook eenvoudig te gebruiken en hebben ze een fraai design. Anderen zijn dan niet tevreden over het design en vinden de set onhandig in gebruik omdat de stang niet genoeg gewichten zou aankunnen.

Net zoals het eerste product is ook deze halterset afkomstig van het alombekende en misschien populairste merk vidaXL. Toch zul je voor dit model net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het iets duurder is qua prijs. De combinatie van de zwarte kleur met de zilveren accenten laat de halterset er heel stoer en toch elegant uitzien.

Voordelen
Comfort:

deze halters zijn helemaal ergonomisch ontwikkeld en zijn daarnaast ook voorzien antislip handvaten. Daardoor kun je zeker zijn van een uitstekende grip. Verder zorgen handige klippers ervoor dat de gewichten niet verschuiven.

Materiaal:

de halters zijn helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam solide chrome en kunnen dus absoluut wel tegen een stootje.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

een kleine minderheid van de kopers is ontevreden omdat ze vinden dat de stang niet zoveel gewicht aankan.

Design:

slechts enkele gebruikers vindt het design van deze halterset niet bijzonder aantrekkelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

RS Sports 15 kg

 

Deze halterset van RS Sports bestaat uit 2 halters van elk 15 kg om thuis te kunnen trainen. Bepaal zelf de intensiteit van je training met deze halterset aanbieding. Ze zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde trainers en zijn gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer waardoor ze heel duurzaam zijn.

Ze worden geleverd met een verchroomde dumbellstang van 36 cm die voorzien zijn van een goede grip om beter te kunnen trainen. De stangen wegen 1,5 kg en je krijgt 16 schijven in totaal van 4 verschillende gewichten: 0,5 kg, 1 kg, 2 kg en 3 kg. Combineer ze naar je persoonlijke keuze om tot een goed trainingsschema te komen.

De gebruikerservaringen geven een positief advies over deze halterset aanbieding. Ze zijn handig in gebruik en duurzaam. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is ideaal. Ideaal voor beginnende thuistrainers maar ook goed voor mensen met al wat ervaring.

Dankzij de RS Sports halterset hoef jij helemaal niet meer naar de fitness te rennen. Vanaf nu kun je je lichaam ook gewoon thuis trainen. Bekijk daarom dus zeker even de sterke en misschien ook mindere kantjes van deze halterset.

Voordelen
Materiaal:

deze halterset is helemaal vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Daardoor zijn ze niet alleen behoorlijk stevig maar ook nog eens bijzonder duurzaam.

Set:

de set bestaat uit 2 halters die elk afzonderlijk ongeveer 15 kg wegen. Doordat ze zijn opgebouwd met verschillende schijven kun je zelf de intensiteit van de training bepalen.

Toebehoren:

bij de aankoop zul je merken dat je maar liefst 16 schijven meegeleverd krijgt. Hierbij heb je de keuze uit wel 4 verschillende gewichten.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de geleverde kwaliteit en de aangeboden mogelijkheden zijn in verhouding met de voordelige prijs. Dit is de ideale halterset voor zowel beginnende sporters alsook sporters die al wat ervaring hebben.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het duurste toestel uit de reeks, maar sommige kopers zouden de prijs misschien toch nog net een tikkeltje te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Avento Halter 2 x 2 Kg

 

De Avento Halters kun je gebruiken voor het versterken van je lichaam. Vooral dan voor je polsen, armen, rug en schouders. Je krijgt twee gewichten die elk 2 kg wegen en ze zijn gemaakt van staal en volledig bekleed met een PU laag. Ze zijn anatomisch gevormd voor een eenvoudig en comfortabel gebruik.

Door hun compacte vorm en lichte gewicht kun je ze ook gemakkelijk meenemen om buitenshuis te trainen. Dankzij de lage prijs van dit product behoort het tot de goedkope haltersets dus voor mensen met een beperkt budget is dit een ideale koop.

De kopers van deze halters zijn er heel tevreden over. Ze vinden dit product top. Ze zijn zeer handig in gebruik en zijn goedkoop maar je krijgt nog altijd kwaliteit voor je geld. Velen zijn ook tevreden over het design van deze halters en vinden dat ze perfect zijn om lichte oefeningen mee te doen.

Met de Avento halterset haal jij volgens heel wat gebruikers een meer dan degelijk product in huis. Bovendien zul je het zomaar meteen in de categorie van de goedkope haltersets kunnen zoeken omwille van de meer dan voordelige prijs.

Voordelen
Materiaal:

de gewichten zijn helemaal gemaakt uit staal en werden afgewerkt met een comfortabele PU laag.

Gewicht:

de gewichten wegen elk afzonderlijk slechts 2 kg en zijn daardoor ideaal om de spieren in je lichaam te versterken en te onderhouden.

Formaat:

de halters zijn niet alleen licht van gewicht maar ook nog eens compact van formaat. Daardoor kun je ze gemakkelijk overal mee naartoe nemen en na gebruik ook eenvoudig en snel opbergen.

Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan van de voordelige prijs van deze halterset. In vergelijking met de andere 4 modellen, beschikt deze halterset daadwerkelijk over de laagste prijs.

Nadelen
Gewicht:

het is mogelijk dat sommige kopers het gewicht van de halters net iets te weinig vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status