Beste hamsterkooi

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Hamsterkooien test van 2022

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een stevige en duurzame hamsterkooi? Dan loont het uiteraard de moeite om onze koopgids even rustig en aandachtig door te nemen. Indien je maar weinig tijd hebt en eerder gehaast bent, dan kun je gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daar presenteren we jou meteen de 3 best beoordeelde hamsterkooien van dit moment. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Ferplast Krolik 140 Plus hamsterkooi. Vervaardigd uit duurzaam en natuurlijk hout dat ook bijzonder landelijk oogt. Met de Beeztees Galaxy Creme hamsterkooi kies je alvast voor een evenwaardig product dat bovendien niet alleen heel kwalitatief oogt maar ook betaalbaar is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hamsterkooien koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor je kindje? En is hij en zij dol op dieren en zou je hen graag een hamstertje cadeau doen? Dan hoef je natuurlijk ook een keuze te maken uit de beste hamsterkooien. Het is namelijk niet voldoende om de hamster alleen maar drinken en voedsel te geven. Wanneer je de verschillende kooien met elkaar gaat vergelijken dan is het een goede aanbeveling om rekening te houden met verschillende factoren. Zo zou je onder andere kunnen letten op het formaat, het soort kooi en het prijskaartje.

 

 

Het gebruiksgemak van een hamsterkooi

 

Wanneer je van plan bent om één of meerdere hamsters in huis te halen dan kun je alvast even uitkijken naar de perfecte hamsterkooi. De goedkope hamsterkooien zijn daarom niet altijd slecht van kwaliteit maar indien je toch iets meer kunt uitgeven dan is dit wel aangeraden. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Aangezien hamsters actieve knaagdieren zijn, is het belangrijk om ze voldoende ruimte te geven en voldoende activiteiten voor hen te voorzien. Denk maar aan een rad waar ze kunnen in lopen, of een huisje waar ze kunnen op klimmen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het type hamster dat je wilt aanschaffen. Dit lijkt misschien heel nutteloos maar er bestaan wel degelijke verschillende soorten hamsters. Daarbij zal het ene ras net iets groter zijn dan het andere ras. Dus het is dan ook wel belangrijk om hierop te letten. Verder probeer je ook rekening te houden met het aantal hamsters dat je wilt aanschaffen. Kortom er komt heel wat bij kijken zodra je besluit om op zoek te gaan naar een hamsterkooi. Bekijk ook zeker alle mogelijke aanbiedingen.

 

 

Het formaat en de ontspanning

 

We hebben het in het voorgaande stukje reeds min of meer vermeld dat hamsters tot de actieve knaagdieren behoren. Overdag lijken ze misschien veel en vaak te slapen maar toch zijn ze heel wat uurtjes in de weer met lekker rond rennen. Zorg er dan ook voor dat de hamsterkooi voldoende groot is. Zoals we hierboven ook al eventjes vermeld hebben, moet je hierbij rekening houden met het type hamster dat je aanschaft en met het aantal. Indien je van plan bent om 5 hamsters aan te schaffen dan koop je maar beter één van de grote hamsterkooien.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte overblijft om een voederbakje en drinkbakje te plaatsen en wat speelgoed. Het is altijd leuk voor je hamster om een huisje te hebben waarin het diertje zich kan verschuilen en een nestje kan maken. Daarnaast hebben deze diertjes heel wat activiteit nodig. Het is dus belangrijk om meteen ook aan een aantal speeltjes te denken. Denk maar aan een groot rad of wiel waarin je huisdier kan lopen of een tunnel die van het ene huisje naar het andere loopt. Probeer er dus voor te zorgen dat je huisdier zoveel mogelijk activiteiten kan uitvoeren.

 

 

De plaatsing

 

Het lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Wanneer je een hamsterkooi gaat aankopen dan is het een goed idee om ook eventjes na te denken over de plaatsing. Waar wil je de hamsterkooi gaan plaatsen? Het is uiteraard belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo is het aan te raden om de hamsterkooi op een plekje te zetten met een temperatuur van minimaal 15 graden Celsius en maximaal 21 graden Celsius. Uiteraard ook nooit in de felle zon.

Indien je katten, honden of andere huisdieren hebt, probeer er dan voor te zorgen dat ze niet in de buurt van de hamsterkooi kunnen komen. Aangezien hamsters nachtdieren zijn, en dus overdag slapen, is het een goed idee om de kooi op een plekje te zetten waar er niet teveel lawaai heerst. Daarnaast is het een goed idee om de hamsterkooi niet vlakbij de gordijnen te plaatsen. Het is wel eens mogelijk dat je hamster er eventueel een paar stukjes af gaat bijten om een nestje van te maken.

 

 

Het type hamsterkooi

 

In je zoektocht naar de ideale hamsterkooi dan zul je merken dat er natuurlijk ook heel wat onderscheid op te merken valt tussen de verschillende exemplaren. Zo kun je kiezen voor een traliekooi. Dit exemplaar is voorzien van 2 grote delen namelijk een onderbak die gemaakt is uit plastic en een bovenbak die bestaat uit traliewerk. Het is ook mogelijk om te opteren voor een dichte bak. Deze hamsterkooien zijn voorzien van een handige onderbak die bestaat uit plastic. De bovenkant van dit type hamsterkooi bestaat uit een transparante kap met een metalen rooster.

Daarnaast is er ook een optie om te kiezen voor een aquarium of een terrarium als soort van hamsterkooi. Dit type kooi is vooral geschikt voor de Roborovski hamster aangezien deze hamstersoort vrij rustig is van aard en niet zoveel gaat klimmen. Kortom er zijn heel wat verschillende soorten en je zult merken dat de ene hamsterkooi al wat duurder is dan de andere. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te vergelijken en wie weet kom je zo wel een hamsterkooi aanbieding tegen.

 

 

Hamsterkooi Reviews – Top 5

 

 

Als je één of meerdere hamsters in huis hebt dan is het belangrijk dat je hen een goede en meteen ook de beste hamsterkooi koopt. Daardoor hebben ze een plekje voor zichzelf waar ze kunnen eten, drinken, slapen en spelen. Bekijk daarom eens rustig de 5 opties die wij voor jou geselecteerd hebben. De topproducten zijn in de selectie opgenomen na een grondig onderzoek waarbij we rekening hielden met de vele online reviews en het advies van de klanten. Misschien zit er wel een hamsterkooi aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ferplast Krolik 140 Plus

 

Deze handige hamsterkooi uit hout van het bekende merk Ferplast zul je zeker niet tussen de goedkope hamsterkooien terugvinden. De prijs is net een tikkeltje hoger in vergelijking met sommige andere kooien. Toch lijken de kopers daar helemaal geen probleem van te maken.

De kooi meet 142 x 60 x 50 cm en is daardoor geschikt voor 2 of 3 kleine hamsters. Uiteraard kun je het ook gebruiken voor andere knaagdieren zoals een dwergkonijntje. De kooi beschikt over een open dak en een afneembaar deksel. Dit maakt het onderhoud iets eenvoudiger.

Voor één enkele koper is de kwaliteit van de hamsterkooi niet volledig wat ervan verwacht werd. De meerderheid van de gebruikers is echter helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het leuke design van deze hamsterkooi.

Ben je van plan om enkele hamstertjes aan je kind te schenken voor zijn of haar verjaardag? Alvast een origineel en geslaagd geschenk. Toch is het belangrijk om ook even rekening te houden met het onderhoud en de benodigdheden. Zo kan deze unieke hamsterkooi van, misschien wel het beste merk Ferplast een goede aanbeveling zijn.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder degelijke en duurzame hamsterkooi die voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit stevig hout in combinatie met traliewerk.

Formaat:

de kooi heeft een totaal formaat van maar liefst 142 x 60 x 50 cm. Ideaal dus voor 2 tot 3 kleine knaagdieren.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van deze unieke hamsterkooi. Doordat je de bovenkant er kunt afnemen, is het makkelijk om de kooi schoon te maken.

Nadelen
Prijskaartje:

houd er wel rekening mee dat de hamsterkooi niet meteen voorzien is van de laagste prijs. Dat zou misschien wel een mogelijk struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beeztees Galaxy Creme

 

In vergelijking met het voorgaande product zou deze hamsterkooi zomaar een hamsterkooi aanbieding kunnen zijn. Dit model is afkomstig van het bekende merk Beeztees en is compleet afgewerkt met buizen waar de knaagdieren kunnen doorlopen.

De kooi heeft een afmeting van 58 x 38 x 43 en is dus vrij compact. Het is ideaal voor 1 of meerdere hamsters. Bij de aankoop van deze hamsterkooi krijg je er ook heel wat handige hulpstukken bij. Denk maar aan een looprad, 2 verdiepingen, een huisje, een voerbakje en zelfs 2 kleine trapjes.

Voor één koper is de kwaliteit van het product vrij matig terwijl de andere gebruikers dan weer wel helemaal overtuigd zijn. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden en oordeel daarom vooral zelf. Het is namelijk altijd mogelijk dat dit wel de hamsterkooi is waar jij al geruime tijd naar op zoek was.

Ook het merk de Beeztees behoort tot de bekende merken op het gebied van hamsterkooien. Ben je benieuwd of dit product al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen? Dan is het een goed idee om de voor- en nadelen ervan even grondig te bestuderen. Wij hebben de populairste kenmerken alvast even op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Prijskaartje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame hamsterkooi? Dan is dit product echt wel iets voor jou.

Formaat:

het is een duurzame kooi met een totaal formaat van 58 x 38 x 43 cm. Dit maakt de kooi vrij compact maar toch nog altijd geschikt voor een tweetal hamsters of andere kleine knaagdieren.

Toebehoren:

de verpakking telt niet alleen een stevige hamsterkooi maar tevens ook enkele praktische hulpstukken en toebehoren. Zo wordt een huisje, een voerbakje, een handig looprad, enkele trapjes en zelfs 2 verdiepingen probleemloos meegeleverd.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ondanks de vele positieve reacties, is één klant toch niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Savic Bristol

 

Indien je op zoek bent naar een leuke hamsterkooi voor je nieuwe knaagdiertjes dan kun je ook altijd dit model van het bekende merk Savic een grondig bekijken. De kooi meet 59 x 36 x 37 cm en is dus vrij groot.

Je kunt de hamsterkooi in 2 verschillende kleuren verkrijgen namelijk grijs en blauw. Je kiest dus helemaal zelf het model dat je het mooiste vindt. De tralie hebben een dikte van ongeveer 1,6 mm en een afstand van 9 mm.

Voor de koper blijkt dit echt helemaal een topproduct te zijn. Het is niet alleen bijzonder handig in gebruik maar is ook enorm comfortabel. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met het leuke design zorgen ervoor dat deze hamsterkooi voor de koper echt een topproduct blijkt te zijn.

Mag het er allemaal wat vrolijker uitzien en ben jij op zoek naar een hamsterkooi die is afgewerkt in een vrolijk kleurtje? Dan lijkt dit product van Savic misschien wel iets voor jou te zijn. De kooi heeft een totaal formaat van maar liefst 59 x 36 x 37 cm en is daardoor behoorlijk ruim te noemen.

Voordelen
Traliewerk:

de kooi is bovenaan voorzien van stevig en degelijk traliewerk dat maximaal 1,6 mm dik is en op een maximale afstand van 9 mm van elkaar staan.

Design:

indien je de blauwe kleur toch maar niets vindt dan kun je de hamsterkooi ook nog altijd in neutraal grijs bestellen.

Onderhoud:

de hamsterkooi is makkelijk schoon te maken doordat je de onderbak zonder problemen van het traliewerk kunt klikken.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst en werd de kooi unaniem door alle klanten met 5 sterren beloond.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Petstar Delin

 

Dankzij de Petstar hamsterkooi kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je hamsters of andere kleine knaagdieren een leuk en gezellig onderkomen hebben. De kooi meet 50 x 33 x 45,5 cm en is dus voldoende groot om een aantal kleine hamsters in onder te brengen.

De kooi is voorzien van een wirwar aan buizen waarin de knaagdieren naar hartelust kunnen rondrennen. Verder zul je merken dat er ook nog een klein huisje voorzien is waarin de knaagdieren zich kunnen terugtrekken als ze even willen uitrusten. Er is ook een looprad en een voerbakje in de prijs inbegrepen.

We merken dat de koper werkelijk laaiend enthousiast is over de aankoop van deze hamsterkooi. Zo is de kooi niet alleen stevig en duurzaam maar ziet de hamsterkooi er bovendien ook nog eens heel erg leuk uit.

Ben je van plan om 2 kleine hamsters of andere knaagdieren aan te kopen? Bekijk dan ook even deze unieke hamsterkooi van Petstar. Petstar is alvast een bekend merk en zal dan ook bij heel wat klanten een belletje doen rinkelen. Het is een stevige kooi voorzien van een duurzame onderbak in combinatie met traliewerk.

Voordelen
Formaat:

de hamsterkooi wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 50 x 33 x 45,5 cm.

Speelplezier:

het is belangrijk dat de hamsters of andere knaagdieren voldoende mogelijkheden hebben om zich uit te leven. Dat kan met de meegeleverd wirwar aan buizen en het stevige looprad.

Toebehoren:

bij de aankoop van de kooi zitten ook een leuk huisje en zelfs een voerbakje inbegrepen.

Nadelen
Geen drinkfles:

een enkele koper vindt het wel jammer dat er geen drinkflesje wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zolux Neo Panas

 

Deze handige hamsterkooi van Zolux meet ongeveer 51,5 x 29 x 40 en is dus behoorlijk groot. De onderkant van de kooi is helemaal gemaakt uit glas en is dus bijzonder gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Dankzij de 3 verdiepingen kunnen de hamsters of andere kleine knaagdieren zich naar hartelust gaan uitleven. De benedenverdieping is bovendien zodanig ontworpen dat er helemaal geen vuil of vulling uit deze handige hamsterkooi zal kunnen vallen.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst werden, is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over dit product. Laat je hierdoor echter niet van de wijs brengen want het is altijd mogelijk dat het nog om een vrij recent product gaat.

We kunnen het rijtje van 5 topproducten zonder problemen afsluiten met de Zolux hamsterkooi. Dit exemplaar wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 51,5 x 29 x 40 cm en is daardoor geschikt om enkele kleinere knaagdieren in te plaatsen.

Voordelen
Materiaal:

het onderstel van deze unieke hamsterkooi bestaat hoofdzakelijk uit stevig glas. Het bovenste gedeelte bestaat uit traliewerk.

Onderhoud:

wat het onderhoud betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken. Je klikt het traliewerk er makkelijk af om de glazen bak te kunnen schoonmaken.

Nadelen
Prijzig:

heb je interesse in deze unieke hamsterkooi dan zul je echter wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt.

Koop bij bol.com (€82.73)

 

 

 

Bibliografie:

-> Een hamsterkooi schoonmaken – wikiHow

-> Tips voor inrichting hamsterkooi. – Hamsterforum

-> petsinuniform.com/7-best-large-cages-for-big-hamsters-compared-reviewed/

 

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

Liesje

January 18, 2021 at 7:30 pm

Al deze hamsterkooien zijn veel te klein.

Reply
10top Team

January 19, 2021 at 10:46 am

Hoi Liesje,

Bedankt voor de interesse en de reactie op de tekst over hamsterkooien.

Uiteraard zijn de 5 kooien uit de beschrijving slechts een selectie uit het bijzonder ruime assortiment aan hamsterkooien. De selectie gebeurt op basis van verschillende factoren waaronder de kwaliteit en het algemene klantenadvies.
In vele gevallen is het zelfs mogelijk om van de geselecteerde kooien een groter formaat aan te kopen zodra je op de bijbehorende link klikt. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje dan lichtjes zou kunnen stijgen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
valerie van der laan

November 11, 2020 at 9:43 am

hallo ik ben valerie alleen ik zie geen producten

Reply
10top Team

November 11, 2020 at 10:51 am

Hoi Valerie,

De producten staan er allemaal op, echter moet je wel even verder scrollen tot voorbij de koopgids.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status