Beste hamsterkooi

Laatste update: 22.01.20

 

Hamsterkooien test van 2020

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een stevige en duurzame hamsterkooi? Dan loont het uiteraard de moeite om onze koopgids even rustig en aandachtig door te nemen. Indien je maar weinig tijd hebt en eerder gehaast bent, dan kun je gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daar presenteren we jou meteen de 3 best beoordeelde hamsterkooien van dit moment. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Ferplast Krolik 140 Plus hamsterkooi. Vervaardigd uit duurzaam en natuurlijk hout dat ook bijzonder landelijk oogt. Met de Beeztees Galaxy Creme hamsterkooi kies je alvast voor een evenwaardig product dat bovendien niet alleen heel kwalitatief oogt maar ook betaalbaar is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hamsterkooien koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor je kindje? En is hij en zij dol op dieren en zou je hen graag een hamstertje cadeau doen? Dan hoef je natuurlijk ook een keuze te maken uit de beste hamsterkooien. Het is namelijk niet voldoende om de hamster alleen maar drinken en voedsel te geven. Wanneer je de verschillende kooien met elkaar gaat vergelijken dan is het een goede aanbeveling om rekening te houden met verschillende factoren. Zo zou je onder andere kunnen letten op het formaat, het soort kooi en het prijskaartje.

 

 

Het gebruiksgemak van een hamsterkooi

 

Wanneer je van plan bent om één of meerdere hamsters in huis te halen dan kun je alvast even uitkijken naar de perfecte hamsterkooi. De goedkope hamsterkooien zijn daarom niet altijd slecht van kwaliteit maar indien je toch iets meer kunt uitgeven dan is dit wel aangeraden. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Aangezien hamsters actieve knaagdieren zijn, is het belangrijk om ze voldoende ruimte te geven en voldoende activiteiten voor hen te voorzien. Denk maar aan een rad waar ze kunnen in lopen, of een huisje waar ze kunnen op klimmen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het type hamster dat je wilt aanschaffen. Dit lijkt misschien heel nutteloos maar er bestaan wel degelijke verschillende soorten hamsters. Daarbij zal het ene ras net iets groter zijn dan het andere ras. Dus het is dan ook wel belangrijk om hierop te letten. Verder probeer je ook rekening te houden met het aantal hamsters dat je wilt aanschaffen. Kortom er komt heel wat bij kijken zodra je besluit om op zoek te gaan naar een hamsterkooi. Bekijk ook zeker alle mogelijke aanbiedingen.

 

 

Het formaat en de ontspanning

 

We hebben het in het voorgaande stukje reeds min of meer vermeld dat hamsters tot de actieve knaagdieren behoren. Overdag lijken ze misschien veel en vaak te slapen maar toch zijn ze heel wat uurtjes in de weer met lekker rond rennen. Zorg er dan ook voor dat de hamsterkooi voldoende groot is. Zoals we hierboven ook al eventjes vermeld hebben, moet je hierbij rekening houden met het type hamster dat je aanschaft en met het aantal. Indien je van plan bent om 5 hamsters aan te schaffen dan koop je maar beter één van de grote hamsterkooien.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte overblijft om een voederbakje en drinkbakje te plaatsen en wat speelgoed. Het is altijd leuk voor je hamster om een huisje te hebben waarin het diertje zich kan verschuilen en een nestje kan maken. Daarnaast hebben deze diertjes heel wat activiteit nodig. Het is dus belangrijk om meteen ook aan een aantal speeltjes te denken. Denk maar aan een groot rad of wiel waarin je huisdier kan lopen of een tunnel die van het ene huisje naar het andere loopt. Probeer er dus voor te zorgen dat je huisdier zoveel mogelijk activiteiten kan uitvoeren.

 

 

De plaatsing

 

Het lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Wanneer je een hamsterkooi gaat aankopen dan is het een goed idee om ook eventjes na te denken over de plaatsing. Waar wil je de hamsterkooi gaan plaatsen? Het is uiteraard belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo is het aan te raden om de hamsterkooi op een plekje te zetten met een temperatuur van minimaal 15 graden Celsius en maximaal 21 graden Celsius. Uiteraard ook nooit in de felle zon.

Indien je katten, honden of andere huisdieren hebt, probeer er dan voor te zorgen dat ze niet in de buurt van de hamsterkooi kunnen komen. Aangezien hamsters nachtdieren zijn, en dus overdag slapen, is het een goed idee om de kooi op een plekje te zetten waar er niet teveel lawaai heerst. Daarnaast is het een goed idee om de hamsterkooi niet vlakbij de gordijnen te plaatsen. Het is wel eens mogelijk dat je hamster er eventueel een paar stukjes af gaat bijten om een nestje van te maken.

 

 

Het type hamsterkooi

 

In je zoektocht naar de ideale hamsterkooi dan zul je merken dat er natuurlijk ook heel wat onderscheid op te merken valt tussen de verschillende exemplaren. Zo kun je kiezen voor een traliekooi. Dit exemplaar is voorzien van 2 grote delen namelijk een onderbak die gemaakt is uit plastic en een bovenbak die bestaat uit traliewerk. Het is ook mogelijk om te opteren voor een dichte bak. Deze hamsterkooien zijn voorzien van een handige onderbak die bestaat uit plastic. De bovenkant van dit type hamsterkooi bestaat uit een transparante kap met een metalen rooster.

Daarnaast is er ook een optie om te kiezen voor een aquarium of een terrarium als soort van hamsterkooi. Dit type kooi is vooral geschikt voor de Roborovski hamster aangezien deze hamstersoort vrij rustig is van aard en niet zoveel gaat klimmen. Kortom er zijn heel wat verschillende soorten en je zult merken dat de ene hamsterkooi al wat duurder is dan de andere. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te vergelijken en wie weet kom je zo wel een hamsterkooi aanbieding tegen.

 

 

Hamsterkooi Reviews – Top 5

 

 

Als je één of meerdere hamsters in huis hebt dan is het belangrijk dat je hen een goede en meteen ook de beste hamsterkooi koopt. Daardoor hebben ze een plekje voor zichzelf waar ze kunnen eten, drinken, slapen en spelen. Bekijk daarom eens rustig de 5 opties die wij voor jou geselecteerd hebben. De topproducten zijn in de selectie opgenomen na een grondig onderzoek waarbij we rekening hielden met de vele online reviews en het advies van de klanten. Misschien zit er wel een hamsterkooi aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ferplast Krolik 140 Plus

 

Deze handige hamsterkooi uit hout van het bekende merk Ferplast zul je zeker niet tussen de goedkope hamsterkooien terugvinden. De prijs is net een tikkeltje hoger in vergelijking met sommige andere kooien. Toch lijken de kopers daar helemaal geen probleem van te maken.

De kooi meet 142 x 60 x 50 cm en is daardoor geschikt voor 2 of 3 kleine hamsters. Uiteraard kun je het ook gebruiken voor andere knaagdieren zoals een dwergkonijntje. De kooi beschikt over een open dak en een afneembaar deksel. Dit maakt het onderhoud iets eenvoudiger.

Voor één enkele koper is de kwaliteit van de hamsterkooi niet volledig wat ervan verwacht werd. De meerderheid van de gebruikers is echter helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het leuke design van deze hamsterkooi.

 

Koop bij bol.com (€109.95)

 

 

 

 

Beeztees Galaxy Creme

 

In vergelijking met het voorgaande product zou deze hamsterkooi zomaar een hamsterkooi aanbieding kunnen zijn. Dit model is afkomstig van het bekende merk Beeztees en is compleet afgewerkt met buizen waar de knaagdieren kunnen doorlopen.

De kooi heeft een afmeting van 58 x 38 x 43 en is dus vrij compact. Het is ideaal voor 1 of meerdere hamsters. Bij de aankoop van deze hamsterkooi krijg je er ook heel wat handige hulpstukken bij. Denk maar aan een looprad, 2 verdiepingen, een huisje, een voerbakje en zelfs 2 kleine trapjes.

Voor één koper is de kwaliteit van het product vrij matig terwijl de andere gebruikers dan weer wel helemaal overtuigd zijn. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden en oordeel daarom vooral zelf. Het is namelijk altijd mogelijk dat dit wel de hamsterkooi is waar jij al geruime tijd naar op zoek was.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Savic Bristol

 

Indien je op zoek bent naar een leuke hamsterkooi voor je nieuwe knaagdiertjes dan kun je ook altijd dit model van het bekende merk Savic een grondig bekijken. De kooi meet 59 x 36 x 37 cm en is dus vrij groot.

Je kunt de hamsterkooi in 2 verschillende kleuren verkrijgen namelijk grijs en blauw. Je kiest dus helemaal zelf het model dat je het mooiste vindt. De tralie hebben een dikte van ongeveer 1,6 mm en een afstand van 9 mm.

Voor de koper blijkt dit echt helemaal een topproduct te zijn. Het is niet alleen bijzonder handig in gebruik maar is ook enorm comfortabel. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met het leuke design zorgen ervoor dat deze hamsterkooi voor de koper echt een topproduct blijkt te zijn.

 

Koop bij bol.com (€54)

 

 

 

 

Petstar Delin

 

Dankzij de Petstar hamsterkooi kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je hamsters of andere kleine knaagdieren een leuk en gezellig onderkomen hebben. De kooi meet 50 x 33 x 45,5 cm en is dus voldoende groot om een aantal kleine hamsters in onder te brengen.

De kooi is voorzien van een wirwar aan buizen waarin de knaagdieren naar hartelust kunnen rondrennen. Verder zul je merken dat er ook nog een klein huisje voorzien is waarin de knaagdieren zich kunnen terugtrekken als ze even willen uitrusten. Er is ook een looprad en een voerbakje in de prijs inbegrepen.

We merken dat de koper werkelijk laaiend enthousiast is over de aankoop van deze hamsterkooi. Zo is de kooi niet alleen stevig en duurzaam maar ziet de hamsterkooi er bovendien ook nog eens heel erg leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€44.99)

 

 

 

 

Zolux Neo Panas

 

Deze handige hamsterkooi van Zolux meet ongeveer 51,5 x 29 x 40 en is dus behoorlijk groot. De onderkant van de kooi is helemaal gemaakt uit glas en is dus bijzonder gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Dankzij de 3 verdiepingen kunnen de hamsters of andere kleine knaagdieren zich naar hartelust gaan uitleven. De benedenverdieping is bovendien zodanig ontworpen dat er helemaal geen vuil of vulling uit deze handige hamsterkooi zal kunnen vallen.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst werden, is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over dit product. Laat je hierdoor echter niet van de wijs brengen want het is altijd mogelijk dat het nog om een vrij recent product gaat.

 

Koop bij bol.com (€70.44)

 

 

 

Bibliografie:

-> Een hamsterkooi schoonmaken – wikiHow

-> Tips voor inrichting hamsterkooi. – Hamsterforum

-> petsinuniform.com/7-best-large-cages-for-big-hamsters-compared-reviewed/

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status