Beste handbal

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Handballen test van 2021

 

Ben je een fervent liefhebber van handbal en speel je wekelijks toch wel een wedstrijdje? Dan lijkt een degelijke handbal misschien voor jou wel het leukste geschenk te zijn. Maar wat is nu eigenlijk de beste handbal? Om dat te weten te komen, zou je bijvoorbeeld rekening kunnen houden met verschillende belangrijke factoren. In onze koopgids gaan we daar dieper op in. Ben je echter dringend op zoek naar een nieuwe handbal dan kun je ook lekker verder scrollen naar onze top 3. Daar zul je eerst en vooral de Erima Griptonyte Training handbal tegenkomen. De handbal wordt gekenmerkt door een opvallende combinatie van gele en groene kleuren. Met de Select Solera handbal mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig product, vervaardigd uit duurzaam PU-materiaal.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Handballen koopgids

 

Het is misschien minder populair dan voetbal en basketbal maar toch zijn er vandaag de dag ook steeds meer mensen die zich toeleggen op het spelen van handbal. Wanneer je dus op zoek gaat naar de perfecte handbal dan is het belangrijk om met een aantal elementen rekening te houden. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je één van de beste handballen zult aanschaffen. Door aanbiedingen en modellen te vergelijken, zijn wij te weten gekomen waar je zoal kunt op letten. Probeer dus rekening te houden met de prijs, het design, het gewicht en de maat ervan.

 

 

Wat is handbal?

 

Alvorens je op zoek gaat naar de voor jou perfecte handbal is het misschien wel een goede aanbeveling om eerst wat meer te weten te komen over de sport. Handbal is misschien nog niet zo bekend als voetbal of basketbal maar is zeker en vast wel aan een opmars bezig. Heel veel mensen kiezen er steeds vaker voor om te starten met handbal. Bovendien wordt de sport ook steeds vaker beoefend in verschillende scholen tijdens de sportlessen. Handbal is een sport die zowel door mannen als door vrouwen kan worden gespeeld. En die je trouwens heel vaak ziet op het strand.

Bij handbal zul je dus altijd op het veld staan met 2 ploegen waarbij elke ploeg bestaat uit 7 spelers. De bedoeling is dat je probeert om de bal in het doel van je tegenstander te krijgen. Indien dit lukt, dan heb je een doelpunt gemaakt. De ploeg die op het einde van het spel de meeste doelpunten heeft weten te maken is dan uiteraard de winnaar. Het is hierbij belangrijk om te weten dat je de bal niet mag aanraken met het onderbeen of met de voet. De bal moet dus steeds worden doorgespeeld met behulp van de handen. Als je de bal in je handen hebt, mag je bovendien maximaal 3 passen doen.

 

 

Design en prijskaartje

 

In je zoektocht naar de perfecte handbal zul je merken dat er heel wat verschillende modellen bestaan. Zo heb je handballen in verschillende kleuren en met verschillende afbeeldingen. Dan heb je er ook nog die zich van elkaar onderscheiden op basis van het formaat en het materiaal. Het zal je dan ook niet verwonderen dat alle deze factoren een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje van de handbal. Zo heb je heel wat goedkope handballen maar daarnaast staan ook de hele dure exemplaren.

Wij willen jou daarom aanraden om eerst een aantal dingen op een rijtje te zetten. Waarom wil jij een handbal aankopen en welk bedrag zou je er maximaal kunnen en willen aan geven. Wanneer je al jaren handbal speelt, dan is het normaal dat je kiest voor iets meer kwaliteit en degelijkheid en dus een duurdere handbal. Als het de bedoeling is om slechts heel sporadisch eens te spelen, dan hoef je misschien niet meteen de duurste bal te kopen. Het kan eventueel ook helpen om eens een kijkje te nemen naar de vele beoordelingen van kopers. De gebruikerservaring en het advies kunnen je net iets meer op weg zetten. En wie weet kom je wel een handbal aanbieding tegen.

 

 

Formaat en het gewicht

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, is het ook belangrijk om rekening te houden met het formaat van de handbal. Er bestaan namelijk verschillende afmetingen en gewichten. Een handbal voor kinderen zal dus iets kleiner zijn en minder wegen in vergelijking met een handbal die door volwassen wordt gebruikt. Als we kijken naar de internationale regels die gelden voor handbal dan kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen 3 formaten en gewichten. Zo heb je een handbal met een omtrek van maximaal 52 cm en een gewicht van rond de 300 gram. Dit formaat wordt vaak gebruikt bij jongens en meisjes met de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Je hebt ook handballen met een omtrek van 56 cm en een gewicht rond de 357 gram. Deze zijn dus iets groter en wegen iets meer en zijn daarom geschikt voor meisjes vanaf 14 jaar en jongens tussen 12 en 16 jaar. Uiteraard heb je dan ook het formaat voor volwassenen. Dit is een handbal met een omtrek van 60 cm en een gewicht van ongeveer 475 gram. Indien je hele jonge kindjes hebt dus jonger dan 12 jaar, dan hoef je geen schrik te hebben. Ook voor deze jonge leeftijdsgroep bestaan er heel wat kleine handballen die minder wegen. Maar deze worden niet vermeld in de internationale regels.

 

 

Handbal Reviews – Top 5

 

 

Balsporten worden vooral in team gespeeld en zijn een goede manier om in vorm te blijven. Als je geen grote liefhebber bent van voetbal of basketbal dan kun je eventueel handbal proberen. Misschien wordt dit wel jouw favoriete sport. Om deze sport te kunnen beoefenen moet je in de eerste plaats een handbal kopen. We hebben een top vijf uitgekozen van de ballen die je online kunt kopen. Je hoeft er enkel zelf nog de beste handbal uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Erima Griptonyte Training

 

Deze handbal met gele en groene kleur is gemaakt van polyurethaan en is geschikt voor training. De bal gebruikt soft-stitching-technologie om een optimale grip op ieder punt van de handbal te bekomen. Bovendien is het materiaal aan de buitenkant van de bal zacht zodat je minder last ervaart op je handen.

Onder de panelen van de bal is er dempend schuim gebruikt zodat de bal geniet van een goede terugsprong. De blaas is gemaakt van latex en garandeert een mooie ronde vorm wanneer je de bal opblaast. Bovendien wordt ook vermeden dat je de handbal teveel oppompt.

Hoewel dit de handbal is met de duurste prijs van dit artikel, zijn de kopers toch heel tevreden want ze krijgen er een goede kwaliteit voor terug. Verder geven ze nog goed advies over het lichte gewicht en de goede grip van de bal. Het design valt tenslotte ook nog in de smaak bij de gebruikers.

Met deze prachtige handbal van het bekende merk Erima kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. De handbal wordt gekenmerkt door een combinatie van gele en groene kleuren met hier en daar een opvallend logo. Laten we even op zoek gaan naar de populairste kenmerken.

Voordelen
Materiaal:

de handbal is aan de buitenkant hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam en stevig polyurethaan. Ideaal om trainingen tot een goed einde te brengen.

Soft-stitching-technologie:

dankzij de soft-stitching-technologie is het mogelijk om op eender welk punt een optimale grip te bekomen.

Dempend schuim:

de binnenkant van de bal is voorzien van een laag dempend schuim die zorgt voor een optimale en fantastische terugsprong.

Latex blaas:

de blaas van deze handbal is vervaardigd uit duurzaam latex dat niet alleen zorgt voor de perfecte ronde vorm maar ook voorkomt dat je de bal misschien net iets teveel zou oppompen.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is de handbal niet voorzien van de laagste prijs en zul je die dus bijgevolg ook niet tussen de goedkope handballen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Select Solera

 

Deze handbal is net zoals het vorige item gemaakt van hoogwaardig PU-materiaal en is uitermate geschikt om mee te trainen. De handbal beschikt over een goede grip en is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. De bal stuitert goed en reageert optimaal tijdens een wedstrijd handbal.

De bal voldoet bovendien aan het reglement van de IHF (Internationale Handbal Federatie). Select is heel bekend voor het maken van handballen en is aanwezig op alle grote evenementen van deze sport.

Deze bal behoort tot de goedkope handballen, net zoals enkele andere ballen in de lijst. De kopers zijn dus vooral tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding maar het ontwerp van de bal ontvangt ook positieve commentaren in de reviews.

Kies je voor de Select Solera handbal dan kies je opnieuw voor een product dat voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit duurzaam en degelijke PU-materiaal. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen diverse kleuren en designs en ook formaten.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de bal voelt niet alleen zacht aan maar biedt heel wat grip en een optimale terugsprong. Ideaal om te gebruiken tijdens trainingen en wedstrijden.

IHF:

deze handbal is niet alleen getest maar bovendien ook goedgekeurd volgens de normen van de Internationale Handbal Federatie.

Prijskaartje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke handbal dan is dit exemplaar een goede aanbeveling.

Nadelen
Design:

tot op heden is er nog maar één reactie geplaatst die volledig positief is. Echter kan het zijn dat het design niet iedereen aanspreekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Erima Griptonyte kids Lite

 

De griptonyte heeft ook een versie voor kinderen met een kleiner formaat. Net als de andere ballen is dit product vervaardigd uit PU dat zorgt voor een optimale grip. Bovendien is de handbal uitstekend bestand tegen slijtage, mede doordat de PU is aangebracht op een laag textiel die zorgt voor stabilisatie.

De bal beschikt over hele zachte naden en de latex blaas is afgesloten zodat de bal een mooie ronde vorm krijgt na het oppompen. Dankzij het ABS-ventiel blijft de bal langer in de lucht maar ook de stuitereigenschappen zijn uitstekend.

Niet alleen vinden de kopers deze bal heel mooi, maar ze vinden het ook nog eens handig in gebruik. De kwaliteit van het product is top en voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers. Een mooie handbal aanbieding die je als cadeau kunt geven aan je kind.

Net zoals het eerste product uit onze lijst, zul je merken dat ook deze handbal aangeboden wordt door het bekende, en misschien wel het beste merk Erima. De handbal maakt deel uit van de Erima Griptonyte serie. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Kindvriendelijk:

de handbal is afgewerkt in een veel kleiner en compacter formaat en is daardoor ideaal voor kindjes om handbal te spelen.

Bestand tegen slijtage:

doordat de kwalitatieve PU laag bovenop een stevige laag textiel werd aangebracht, is er net iets meer stabilisatie voorzien. Daardoor wordt de kans op slijtage meteen heel wat kleiner.

Materiaal:

de bal is hoofdzakelijk vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijke PU-materiaal dat niet alleen comfortabel aanvoelt maar ook zorgt voor heel wat grip.

ABS-ventiel:

het ABS-ventiel zorgt ervoor dat je de bal net iets langer in de lucht zult kunnen houden en dat ook de stuitereigenschappen verbeterd worden.

Nadelen
Design:

we durven vermoeden dat het geel met blauwe design misschien niet voor iedereen is weggelegd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Select Future Soft

 

Net als de Solera behoort de Future Soft van Select tot de categorie van goedkope handballen. Deze bal is geschikt om mee te trainen maar ook om wedstrijden te spelen. De bal is beschikbaar in verschillende maten en heeft een goede grip dankzij het zachte oppervlak.

De bal gebruikt een combinatie van de kleuren paars en geel om op te vallen en is gemaakt van polyurethaan, net zoals de meeste handballen.

De kopers geven aan dat de bal goed in de hand ligt en dat je er een optimale grip op hebt. Verder zorgt de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product ook voor algemene tevredenheid. Het zachte oppervlak voelt goed aan tijdens het handballen.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame handbal? Dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor dit Select Future Soft exemplaar. Zo zul je werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

Voordelen
Formaat:

het is een degelijke handbal die je kunt bekomen in tal van diverse formaten en daardoor ook geschikt is voor kindjes die handbal willen spelen.

Materiaal:

zoals de meeste handballen uit ons lijstje zul je merken dat ook dit exemplaar uit stevig en duurzaam PU-materiaal is vervaardigd.

Nadelen
Design:

het opvallende paarse met gouden design kan een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Uhlsport Kempa Leo

 

Deze bal van Kempa is geschikt om te trainen en beschikt over een optimale grip dankzij het gebruik van PU-materiaal om de bal te vervaardigen. Bovendien is de bal voorzien van gestempelde Kempa munten die zorgen voor meer balcontrole tijdens het sporten.

Onder de vlakken zit er een schuimlaag die zorgt voor extra comfort tijdens het handballen. De latex blaas verzekert een optimale terugsprong van de bal en minimaliseert het luchtverlies. Deze bal is geschikt om te gebruiken voor het spelen met hars. De bal is bovendien goedkoop dus je hebt geen groot budget nodig om dit product aan te schaffen.

Op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst bij dit product. Vanwege de afwezigheid van een beoordeling is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over deze handbal aanbieding.

Het rijtje wordt uiteindelijk afgesloten met een unieke handbal van het bekende merk Kempa. Ideaal om eender welke training of wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het zal niet verrassen dat de handbal voornamelijk vervaardigd is uit duurzaam PU-materiaal. Laten we even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van dit product.

Voordelen
Grip:

het gebruik van het bekende en kwalitatieve PU-materiaal zorgt niet alleen voor een zacht en comfortabel gevoel maar meteen ook voor net iets meer grip.

Schuimlaag:

de vlakken van de bal zijn voorzien van een extra schuimlaag die iets meer comfort aanbieden tijdens het spelen.

Latex:

de blaas van de handbal is vervaardigd uit latex. Op die manier kun je genieten van een degelijke terugsprong en wordt bovendien ook verhinderd dat je de bal net iets teveel zou gaan oppompen.

Nadelen
Design:

het gele met zwarte design zal misschien niet meteen heel aantrekkelijk zijn voor meisjes of vrouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status