Beste hangend toilet

Laatste update: 27.05.20

 

Hangende toiletten test van 2020

 

Een hangend toilet ziet er niet alleen heel erg fraai en klassevol uit maar het is ook bijzonder praktisch gebleken. Toch is het niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment hangende toiletten. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse hangende toiletten. Zo blijkt de Diamond Line Wandcloset alvast een schot in de roos te zijn. Het is een duurzaam toilet dat is uitgerust met een inbouwreservoir in combinatie met een krachtig en betrouwbaar diepspoel systeem. Je zou ook kunnen kiezen voor het VidaXL keramiek hangend toilet dat, zoals de naam doet vermoeden, voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden keramiek werd vervaardigd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hangende toiletten koopgids

 

De beste hangende toiletten hoeven niet per sé de meest dure exemplaren te zijn. Er zijn ook heel wat goedkope hangende toiletten die perfect de moeite waard zijn en zowel op kwaliteit als design heel erg goed scoren. Het hangt er maar van af waar je precies naar op zoek bent. Neem daarom rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden even te bekijken en met elkaar te vergelijken. Welke spoeltechniek wordt er gebruikt en welke spoelvormen bestaan er? Is er onderscheid in materialen en design? En heeft dit invloed op de prijs?

Wat is een hangtoilet en het gebruiksgemak

Een hangend toilet, ook wel hangtoilet genaamd, is één van de meest populaire hedendaagse toiletvormen. En dat is eigenlijk niet eens onlogisch aangezien het hangend toilet heel wat voordelen met zich lijkt mee te brengen. Een hangend toilet is, zoals de naam doet vermoeden, een duurzaam toilet dat aan de wand of de muur bevestigd wordt. Het steunt dus niet op de grond zoals een standaard toilet,

Dat wil dus zeggen dat je bij hangtoiletten het inbouwreservoir niet zult zien, aangezien dit meteen achter de wand of de muur wordt geïnstalleerd. Dat zorgt ervoor dat een hangend toilet er niet alleen veel netter en zorgzamer uitziet maar tegelijk ook veel meer ruimte beoogt. Kortom, indien je nog mocht twijfelen om voor een hangend toilet te kiezen, dan raden wij jou aan om deze koopgids even rustig door te nemen.

 

Welke spoeltechniek

Algemeen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 afzonderlijke technieken. Zo kun je kiezen voor de spoeltechniek met spoelrand, de techniek zonder spoelrand of deze met een open spoelrand. We proberen hieronder even wat meer uitleg te verschaffen.

De meeste standaard hangende toiletten zijn voorzien van een spoelrand. Dergelijke hangtoiletten zijn vaak iets goedkoper maar houd er wel rekening mee dat ze niet zo eenvoudig schoon te maken zijn. Zo blijft er toch wel vaak heel wat kalk en/ of vuil achter de rand plakken. Door te kiezen voor een randloos hangtoilet wordt de kans op bacteriën, kalk en vuil helemaal verhinderd. Een uniek design en makkelijk in onderhoud. Echter is het vaak ook iets duurder in de aankoop.

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor het hangtoilet met open spoelrand. Dit is zo een beetje de middenmoot tussen het toilet met spoelrand en het randloze exemplaar. Een open spoelrand is dus veel hygiënischer dan een exemplaar met spoelrand, is ook veel eenvoudiger te onderhouden en werkt ook heel waterbesparend. Echter is het niet zo duur als het randloze hangtoilet.

 

De verschillende soorten spoelvormen

Naast de gebruikte spoeltechniek is ook de spoelvorm belangrijk. Ook hier kunnen we een onderscheid maken tussen 3 diverse soorten spoelvormen. Zo heb je de diepspoel, de vlakspoel en de cascade. Kies je voor een diepspoel hangtoilet dan zul je merken dat je behoefte direct in het toiletwater terechtkomt, zonder omwegen. Daardoor worden eventuele geurtjes zoveel mogelijk vermeden.

Echter kun je ook kiezen voor een hangtoilet met vlakspoel. Zoals de naam doet vermoeden, zal je behoeft op een plateau blijven liggen. Handig indien je geen last wilt hebben van spetters en ideaal op medisch vlak. Net zoals bij een vlakspoel hangtoilet is het cascade hangtoilet ook voorzien van een plateau. Het grootste verschil tussen beide spoelvormen kun je noteren op basis van de afvoer. Zo bevindt de afvoer zich bij een cascade toilet aan de achterkant en bij en vlakspoel aan de voorkant.

 

Gebruikte materiaalsoorten

De meeste hangtoiletten zijn vervaardigd uit duurzaam keramiek. Keramiek oogt niet alleen modern en elegant maar is ook stevig en bovendien makkelijk te onderhouden. Echter kun je ook hangtoiletten aankopen in diverse andere materiaalvormen. Denk maar aan RVS, Duroplast, kunststof en porselein. Aan jou de keuze dus om te kiezen welk materiaal jij het mooiste en/ of het meest praktisch vindt.

Het onderhoud en extra kenmerken

Een hangtoilet is behoorlijk eenvoudig schoon te maken. Indien mogelijk, kijk dan uit of het hangtoilet voorzien is van een vuilafstotende coating. Dit maakt het toilet nog net dat tikkeltje hygiënischer. Verder kan een soft-close sluiting ook een meerwaarde betekenen aangezien het deksel dan niet langer met een klap dicht gaat. Wordt het toilet geleverd inclusief toiletbril en reservoir? Of moet je die zelf nog apart gaan bijkopen? Houd hier dus rekening mee.

 

Kostenplaatje

Tenslotte willen we toch nog even je aandacht vestigen op het prijskaartje van een degelijk en duurzaam hangend toilet. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 260 euro. Uiteraard is het altijd mogelijk om aanbiedingen te spotten, net zoals sommige hangende toiletten ook iets meer dan 260 euro zullen kosten. De gebruikte materiaalsoorten net zoals het design kunnen een invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Indien je mocht twijfelen tussen verschillende hangende toiletten, dan lijkt het ons een goede aanbeveling even een kijkje te nemen tussen de online reviews. Daarin geven klanten hun ongezouten mening, positief of negatief, over een bepaald hangend toilet. En misschien kun je zo nog wel een aantrekkelijke hangend toilet aanbieding spotten. Veel succes!

 

Hangend toilet Reviews – Top 5

 

Steeds meer mensen kiezen voor een hangend toilet wanneer ze besluiten te renoveren. Toch ligt het prijskaartje vaak iets hoger alhoewel er tegenwoordig ook heel wat goedkope hangende toiletten te vinden zijn. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde producten. Deze top 5 kun je hieronder rustig raadplegen en er vervolgens het voor jou beste hangend toilet uitkiezen. Probeer ook zeker even de online reviews, het advies en de ervaringen van klanten te bekijken.

 

 

Diamond Line Wandcloset

 

Het hangend toilet van het bekende merk Diamond Line is misschien niet meteen één van de goedkoopste producten uit deze lijst, maar staat toch garant voor heel wat kwaliteit. Het is een duurzaam inbouwtoilet waarbij je de afvoer ofwel in de muur of ofwel langs de wand heen kunt plaatsen.

Het toilet is voorzien van een praktisch inbouwreservoir en een handig diepspoel systeem. Hierbij ben je verzekerd van een stevige spoelrand. Dankzij de softclose functie zul je merken dat de toiletbril zachtjes terug sluit. De toiletpot is vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen zoals keramiek. Vervolgens werd het product afgewerkt met een speciale beschermende coating.

Je zult merken dat dit hangend toilet heel erg makkelijk te onderhouden is. En ook dat kan door heel wat kopers als een pluspunt beschouwd worden. De klant laat duidelijk weten tevreden te zijn over de stijl en de kwaliteit van het product maar wil toch even vermelden dat het toilet helemaal niet rimfree is.

 

Koop bij bol.com (€139)

 

 

 

 

VidaXL keramiek

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit hangend toilet vervaardigd is uit duurzaam en makkelijk te onderhouden keramiek. Het product wordt geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk vidaXL en het lijkt hier wel om een hangend toilet aanbieding te gaan.

Je wordt verzekerd van een modern en tijdloos design dat vrijwel in eender welke badkamer zal passen. Het toilet is bovendien makkelijk te installeren. Zo kun je de afvoer ofwel in de wand ofwel langs de wand heen installeren. Dit product wordt uiteraard geleverd inclusief een degelijke wc-bril en werkt met behulp van een krachtig diepspoel systeem.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om alsnog op zoek te gaan naar mogelijke minpuntjes. Laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€103.99)

 

 

 

 

Grohe Bau Keramiek

 

Mag het voor jou toch allemaal net iets meer zijn? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor het hangende toilet van het bekende merk GROHE. Bovendien kies je hier niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design.

Het toilet heeft een neutrale en tijdloze witte kleur en is gemaakt uit duurzaam keramiek dat ook makkelijk te onderhouden is. Bij de levering krijg je er natuurlijk ook een handige wc-bril en deksel bij. Het is mogelijk om de afvoer in de wand aan te sluiten maar je kunt deze ook langsheen de muur laten lopen. Verder maakt het toilet gebruik van een diepspoel systeem.

Besef wel dat er bij de levering jammer genoeg geen rekening wordt gehouden met het bevestigingsmateriaal. Daar zul je dus zelf nog moeten voor zorgen. Het zou alvast een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het ontbreken van online beoordelingen.

 

Koop bij bol.com (€120.3)

 

 

 

 

Douche Concurrent Rimfree

 

Het is misschien één van de duurdere producten uit deze reeks, maar toch kunnen we vaststellen dat de koper duidelijk bijzonder tevreden is. Het hangend toilet wordt geleverd door het al dan niet bekende merk Douche Concurrent en is makkelijk te installeren. Zo kun je beslissen of je de afvoer wilt aansluiten in de wand of langsheen de muur.

Het toilet is vervaardigd uit degelijk keramiek en vervolgens afgewerkt met een speciale nano coating. Daardoor zul je merken dat het toilet z’n glans en duurzaamheid niet verliest. De softclose zitting maakt het mogelijk om de toiletpot zachtjes te sluiten. Verder is dit product, in tegenstelling tot de vorige toiletten hierboven, volledig rimfree. Dat wil dus zeggen dat er helemaal geen spoelrand aanwezig is waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent wordt!

De koper is duidelijk bijzonder tevreden over dit product en geeft dan ook een positief advies over de kwaliteit en het design ervan. Ben je benieuwd of dit hangend toilet aan jou verwachtingen zal voldoen? Neem dan alvast zeker even een kijkje!

 

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

Soak Bondo Lola

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke hangend toilet? Dan is het raadzaam om even dit product van Soak grondig onder de loep te nemen. Je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje ervan. Dit toilet behoort tot de Bondo Mari serie en wordt gekenmerkt door een tijdloze witte kleur.

Dankzij de softclose zitting kun je de wc-bril zachtjes laten vallen. Het toilet is makkelijk te installeren en kost dan ook niet veel moeite. Zo kun je beslissen om de afvoer in de wand of langsheen de wand te installeren. En verder is er de aanwezigheid van een stevige wc-bril en een krachtige diepspoel systeem.

Het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat het voor ons niet zo makkelijk is om verder op zoek te gaan naar minpuntjes. Daarnaast kunnen wij jou voorlopig evenmin veel informatie geven over de verschillende ervaringen van kopers.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status