Beste hanglamp

Laatste update: 03.06.20

 

Hanglampen test van 2020

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en designvolle hanglamp maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard een handje op weg helpen. Tegenwoordig bestaan er hanglampen in diverse formaten, materialen, vormen, kleuren en designs. Het assortiment is ruim en de keuze niet altijd makkelijk. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten en stellen deze graag aan je voor. Door bijvoorbeeld te kiezen voor de Eglo Vintage Tarbes hanglamp kies je duidelijk voor een opvallend design. Ideaal om in een moderne woning met een strak interieur te plaatsen. Met de Eglo Carlton 1 hanglamp kun je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. De lampenkap van dit product heeft een totale afmeting van 31 x 31 0 cm en is daardoor ideaal om in eender welke ruimte te plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hanglampen koopgids

 

Voor de beste hanglampen hoef je vandaag de dag niet steeds zoveel budget te voorzien. Er zijn tegenwoordig ook al heel wat goedkope hanglampen die kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design moeiteloos met elkaar combineren. Teneinde met de voor jou beste hanglamp huiswaarts te keren, is het een aanbeveling om zoveel mogelijk lampen met elkaar te vergelijken. Hierbij kun je rekening houden met verschillende factoren waaronder het design, het formaat en de plaatsing. En wie weet kun je wel nog een aantrekkelijke hanglamp aanbieding spotten.

Het nut en de soort verlichting

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame hanglamp? Dan zul je versteld staan van het ruime assortiment dat tegenwoordig voorhanden is. Zo bestaan er vandaag de dag hanglampen in allerlei formaten, vormen, kleuren en designs. Ook wat betreft de gebruikte materiaalsoorten zijn er heel wat mogelijkheden te spotten. Het hangt er maar juist vanaf waar jij precies naar op zoek bent en wat nu precies je verlangens en verwachtingen zijn. Maar wat is nu eigenlijk het nut van een kwalitatieve hanglamp?

Dat kan eigenlijk voor iedereen anders zijn. In de eerste plaats moet een hanglamp functioneel zijn en dus voor verlichting zorgen. De lamp moet de ruimte voldoende kunnen verlichten. Toch zijn er steeds meer mensen die naast het functionele aspect ook rekening houden met het sfeervolle aspect. In dergelijke gevallen moet een hanglamp niet noodzakelijkerwijze functioneel zijn maar vooral voor een bepaalde sfeer in de ruimte zorgen. Het moet de ruimte gewoon net dat tikkeltje gezelliger en huiselijker maken.

 

De mogelijke lichtbron

Zodra je besluit om één of meerdere hanglampen aan te kopen dan is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de eventuele lichtbron. Afhankelijk van de soort hanglamp waarvoor je besluit te kiezen, zul je merken dat de gebruikte lichtbron verschillend kan zijn. Zo zul je kunnen vaststellen dat sommige hanglampen voorzien zijn van een vaste lichtbron. Daarnaast kan het ook maar zo zijn dat bepaalde hanglampen met slechts één soort lichtbron kunnen worden gebruikt, of je hebt lampen die met meerdere soorten lichtbronnen kunnen worden gebruikt.

Enkele voorbeeld van duurzame en kwalitatieve lichtbronnen zijn bijvoorbeeld ledlampen, halogeenlampen en spaarlampen. Elke soort lichtbron biedt natuurlijk voor- en nadelen. Zo zul je merken dat een degelijke ledlamp bijzonder duur in de aankoop is maar wel gemiddeld 20.000 uren kan meegaan en ook veel energiezuiniger werkt. Een halogeenlamp is een voorbeeld van een goedkope lichtbron die je ook makkelijk kunt dimmen maar die wel minder duurzaam blijkt te zijn. Spaarlampen bijvoorbeeld zijn betaalbaar en gaan behoorlijk lang mee maar kun je niet onbeperkt aan- en uitschakelen.

 

De mogelijke lichteffecten

Daarnaast raden wij jou ook aan om even stil te staan bij de eventuele lichteffecten. Afhankelijk van de hanglamp die je aankoopt, kun je te maken krijgen met een ander lichteffect. En een ander lichteffect kan dan weer van invloed zijn op de sfeer die je in een bepaalde ruimte wenst te creëren.

Kies je voor een direct lichteffect dan zul je merken dat het licht, zonder enige vorm van mogelijke hindernissen, gewoon op jou en tegelijk ook op het gehele interieur zal terechtkomen. Je zult dus kunnen vaststellen dat de stralen in mindere mate of zelfs helemaal niet zullen worden tegengehouden door bijvoorbeeld het gebruik van een lampenkap. Bij indirect licht is dat niet het geval; daar wordt het licht in een bepaalde mate tegengehouden en doet daarom vaak dienst als sfeerlicht.

Ook diffuus licht behoort tot de mogelijke lichteffecten. Wanneer je spreekt van een diffuus lichteffect dan zul je merken dat het licht door een bepaald object heen schijnt. Denk maar aan een lampenkap vervaardigd uit bijvoorbeeld textiel of zelfs kunststof. De lichtinval of het lichteffect is dus meteen een pak geringer en beperkter. Ook hier spreekt men van sfeerlicht. Wil je echter een bepaalde ruimte bijzonder goed kunnen verlichten omdat je er bijvoorbeeld moet werken? Dan is een gericht lichteffect precies wat je zoekt.


Plaatsing en installatie van een hanglamp

Houd ook rekening met de plaatsing en de installatie van de hanglamp. Ben je van plan om de hanglamp in de woonkamer, badkamer of misschien wel slaapkamer te plaatsen? Indien je bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel wilt plaatsen, zorg er dan voor dat deze niet te laag komt te hangen. Bekijk ook altijd of de hanglamp voorzien is van een kroonsteen. Hang je meerdere lampen op? Bedenk dan de onderlinge afstand van elkaar.

 

Het mogelijke budget

Hanglampen hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je makkelijk een exemplaar aankopen van amper 36 euro. Echter zijn er ook heel wat hanglampen waarvoor je net iets dieper in de buidel zult moeten tasten. Hierbij zijn ook prijskaartjes van 82 euro of meer alvast geen uitzondering. Bedenk hoeveel je wilt maar vooral ook kunt spenderen en houd eventueel rekening met aantrekkelijke aanbiedingen en promoties.

 

Hanglamp Reviews – Top 5

 

Lampen zorgen voor sfeerverlichting in je huis. Het aanbod is groot en voor ieder is er wel een geschikte. Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd op basis van het advies van onze klanten. Daarbij hebben wij ons beperkt tot hanglampen voor in huis. Ben je op zoek naar een industriële hanglamp dan zul je die in dit rijtje niet vinden.

 

 

Eglo Vintage Tarbes

 

Een verfraaiing van je interieur biedt deze Eglo hanglamp. Hij is met een bescheiden grootte uitermate geschikt voor een wat kleinere ruimte zoals een hal of toilet. Met zijn aantrekkelijke prijs krijg je het gevoel met een hanglamp aanbieding te maken te hebben. Voor een heel vriendelijke prijs haal je een mooie vintage lamp in huis.

Hij is uitgevoerd in een mooie klassieke koperkleur en past daarmee in veel interieurs. De afmetingen van dit leuke hanglampje bedragen 17 x 17 x 23 cm en de hoogte is 110 cm. De kabel kun je natuurlijk ook zelf inkorten bij het ophangen. De doorsnede is 18 cm. De lamp wordt zonder gloeilamp geleverd en is geschikt voor alle soorten lampen tot max. 60 Watt.

Klanten zijn erg positief over deze aankoop. De prijs is heel vriendelijk voor een hanglamp van deze kwaliteit. Hij heeft zeker een toegevoegde waarde aan hun interieur geleverd.

 

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

Eglo Carlton 1

 

Deze fraaie, opvallende lamp zal een aanwinst zijn voor bijvoorbeeld je woonkamer. Maar hij leent zich ook prima voor de slaapkamer of de gang. Hij is uitgevoerd in zwart metaal met koperkleurige accenten. Deze lamp zal een blikvanger zijn als je vrienden op bezoek krijgt.

Hij heeft een hoogte van 110 cm maar het snoer kun je inkorten bij het ophangen. Hij is voorzien van een standaard E27 fitting en geschikt voor alle lampen tot 60 Watt. Een gloeilamp wordt niet meegeleverd. De doorsnede van deze lamp is 31 cm.

Kopers van deze hanglamp zijn zeer tevreden met deze lamp. Hij heeft een stoere uitstraling en een opvallend design. Bovendien is hij van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. De afwerking is fraai te noemen. Kortom een top product.

 

Koop bij bol.com (€62.99)

 

 

 

 

Lucide Vinti

 

Ben je nu echt op zoek naar een blikvanger in je interieur? Dan zou dit voor jou wel eens de beste hanglamp kunnen zijn. Met zijn koperen ringen geeft deze lamp een heel bijzonder lichteffect. Maar ook als hij niet brandt zal hij in het oog vallen. Je zou zelfs kunnen overwegen er twee aan te schaffen.

Ze zijn met hun doorsnede van 30 cm niet groot. Je kunt de kabel inkorten en zo twee lampjes op verschillende hoogte naast elkaar hangen. De gloeilamp wordt niet meegeleverd maar de E27 fitting is geschikt voor elk type lamp tot 60 Watt. De lamp is eenvoudig op te hangen en aan te sluiten op een dimmer.

Klanten zijn erg lovend over deze lamp in hun review. Het licht geeft door de ringen een heel fraai effect op plafond en muren. De kwaliteit en de afwerking zijn heel mooi en er is hier echt sprake van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€43.95)

 

 

 

 

Eglo Townshend 

 

Wil je een hanglamp van glas? Dan is dit misschien wel de eettafel hanglamp voor jou. Aan de zwart metalen plafondsteun hangt een stoere houten balk. Om de balk zijn nonchalant 6 kabels gewikkeld met aan het einde de fittingen. Daarmee kun je dan naar eigen inzicht spelen.

Deze lamp is voorzien van 6 E27 fittingen die voor alle gloeilampen tot 60 Watt geschikt zijn. Hij heeft de stoere uitstraling van een houten hanglamp, maar de glazen lampen geven dan net dat stukje subtiliteit van een glazen lamp. Met de montagehandleiding is hij zelf prima te bevestigen.

Kopers van deze hanglamp zijn heel positief. Hoewel deze lamp niet tot de goedkope hanglampen behoort is hier zeker sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding. De lamp heeft een stoere uitstraling en is mooi afgewerkt.

 

Koop bij bol.com (€80)

 

 

 

 

Draadlamp Blauw Kidsdepot

 

Deze subtiel blauwe hanglamp is bij uitstek geschikt voor een baby- of kinderkamer. Hij is vervaardigd uit polypropyleen en daarmee zeer licht in gewicht. Door de open structuur biedt hij veel verlichting en ook een leuke tekening op plafond en muur. Je kind zal er zeker blij mee zijn.

De afmetingen van deze lamp zijn 29 x 5 x 29 cm en hij heeft een doorsnede van 25 cm. Een echte blikvanger, die de baby- of kinderkamer helemaal afmaakt. Hij heeft een standaard E27 fitting en is geschikt voor elk type lamp tot 60 Watt. De gloeilamp wordt niet meegeleverd.

Klanten die deze lamp kochten, zijn zeer tevreden. Hij heeft met een subtiele kleur toch een stoere uitstraling voor je kind. Hij is bovendien mooi afgewerkt en er is hier zeker sprake van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status