5 Beste HDMI kabels Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

HDMI kabels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame HDMI kabel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je niet langer te panikeren want wij willen jou graag helpen. In onze koopgids proberen we jou een aantal tips, adviezen en richtlijnen te bieden die de zoektocht makkelijker moeten maken. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke HDMI kabel dan kun je ook onze top 3 raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Tubetech Pro HDMI kabel alvast één van de betere kabels in huis haalt. De HDMI kabel is maar liefst 7,5 meter lang maar is ook in andere formaten te bestellen. Je kunt ook nog altijd kiezen voor de HQ Zwart Male/Male HDMI kabel met een maximale lengte van maar liefst anderhalve meter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

HDMI kabels koopgids

 

Als jij je spelconsole of misschien wel je laptop wilt aansluiten aan het televisietoestel dan heb je daar een HDMI kabel voor nodig. Om de allerbeste beeldkwaliteit te bereiken is het belangrijk dat je gebruik maakt van één van de beste HDMI kabels. Momenteel zijn er heel wat verschillende soorten. Verder kun je ook aandacht besteden aan de lengte en het budget als je de aanbiedingen gaat vergelijken. En wie weet spot je onderweg wel een HDMI kabel aanbieding.

 

 

Wat is een HDMI kabel?

Het zal niet verwonderen maar de technologie staat helemaal niet stil. Elke dag veranderen en verbeteren er dingen. Zo ook de kwaliteit van het beeld en van het geluid op de computer, het televisietoestel of andere apparaten. In combinatie met het betere beeld en het betere geluid, komt dan ook meteen de HDMI kabel ter sprake.

HDMI is eigenlijk de afkorting van de Engelse benaming “High – Definition Multimedia Interface”. Het is een lange misschien iets moeilijkere term voor een kabel om de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit te verbeteren. Een HDMI kabel zal eigenlijk beeld- en geluidsfragmenten in HD kwaliteit doorgeven van het ene toestel naar het andere toestel. Deze overdracht gebeurt volledig digitaal. Denk maar aan bijvoorbeeld het beeld en je geluid van je computer doorgeven naar het televisietoestel. Of van je spelconsole naar een ander groter beeldscherm.

Toch is het niet aan te raden om zomaar de eerste de beste HDMI kabel aan te kopen. Er bestaan zoveel verschillende soorten HDMI kabels dat het belangrijk is om toch met een aantal dingen rekening te houden. Het kan misschien een aanbeveling zijn om na te denken over de toestellen die je wilt verbinden en de plaats die je moet overbruggen bijvoorbeeld.

 

De lengte en het budget van de HDMI kabel

Je zult er misschien niet meteen aan gedacht hebben maar het kan wel handig zijn om even stil te staan bij het formaat van de HDMI kabel. Het lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het zeker en vast niet. Om de lengte van je HDMI kabel te kunnen bepalen is het een idee om rekening te houden met de apparaten die je met elkaar wilt verbinden. Wat is de afstand bijvoorbeeld tussen deze apparaten. Afhankelijk van deze afstand kun je kiezen voor een kleinere of juist langere HDMI kabel.

Als je apparaten op dit moment redelijk dicht bij elkaar staan, maar je regelmatig iets verandert in je interieur dan kan een langere kabel toch aangewezen zijn. Een langere HDMI kabel kan ook een goed idee zijn als je bijvoorbeeld alle kabels in een kastje achter de toestellen of onder de toestellen wilt kunnen wegwerken. Met een langere HDMI kabel heb je dan net iets meer reserve.

Net zoals er verschillende HDMI kabels bestaan, zul je ook lichte schommelingen in de prijskaartjes kunnen opmerken. In principe hoef je niet meteen het duurste model aan te kopen om er zeker van de zijn dat je een beter beeld en geluidskwaliteit zal bekomen. Vaak zijn de goedkope HDMI kabels even goed als de duurdere varianten. Bij de lange HDMI kabels is het echter wel aan te raden om iets meer te betalen om een betere kwaliteit te bekomen.

 

 

Het type HDMI kabel

In je zoektocht naar de voor jou ideale HDMI kabel zul je opmerken dat er werkelijk heel wat keuzemogelijkheden zijn. De HDMI kabel die het beste aan jouw verwachtingen voldoet is afhankelijk van de toestellen die je met elkaar wilt verbinden. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen 3 soorten HDMI kabels. Zo zijn er de standaard HDMI kabels, de HDMI mini kabel en de HDMI micro kabel. Elkeen heeft zijn eigen specifieke mogelijkheden.

De HDMI kabel die het meeste aangekocht wordt en dus gebruikt wordt is de standaard HDMI kabel. Dit is dus ook één van de goedkopere modellen. Met deze kabel kun je vrijwel alle standaard apparaten met elkaar verbinding laten aangaan. Denk maar aan bijvoorbeeld dvd-spelers en televisies. Ook HD ontvangers en spelconsoles horen daar uiteraard ook helemaal bij.

Wanneer je beschikt over een HD videocamera dan heb je natuurlijk meer baat bij een HDMI mini kabel. Hierdoor wordt het mogelijk om in een mum van tijd de beelden van je videocamera op je televisietoestel of laptop te bekijken. Doordat de videocamera een kleinere aansluiting heeft, is een mini HDMI kabel nodig.

Nog kleiner dan de HDMI mini kabel is de HDMI micro kabel. Dit type kabel kun je gebruiken om kleinere apparaten zoals bijvoorbeeld je smartphone of tablet met het televisietoestel te verbinden. Op die manier kun je videos of fotos op je smartphone op een groter scherm bekijken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Het hangt er maar van af waar jij naar op zoek bent.

 

5 Beste HDMI kabels (Reviews) van 2021

 

De beste beeldkwaliteit wordt tegenwoordig verkregen via een HDMI kabel, al dan niet samen aangekocht met één van de beste DVI kabels. Met deze kabel kun je je laptop of spelconsole aansluiten op je televisie en genieten van HD beeldkwaliteit. We hebben enkele topproducten opgezocht en vergeleken op basis van de reviews van andere kopers. Neem een kijkje en kies er zelf de beste HDMI kabel uit voor jouw situatie.

 

1. Tubetech Pro HDMI Kabel 7.5 meter

 

Deze HDMI kabel heeft een lengte van 7,5 meter maar is ook verkrijgbaar in 4 andere lengtes. Het betreft een kabel met HDMI 1.4 die ondersteuning geeft voor een 4K x 2K resolutie. De kabel beschikt over een HDMI C en HDMI A aansluiting voor een overdracht van zowel video als audio.

De kopers geven positief advies over deze HDMI kabel aanbieding. Het is een voordelige koop en de kabel zorgt voor een helder beeld. Je kunt de kabel in verschillende lengtes kopen en het is ook een duurzaam product.

De kwaliteit van het geluid is ook top en het is beter om een langere kabel te kopen zodat je enkele meters extra hebt.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke en duurzame HDMI kabel te spotten. Dit Tubetech Pro exemplaar kan alvast een goede aanbeveling zijn. Je kunt deze HDMI kabel bestellen in meerdere lengtes. Bekijk hieronder alvast even het overzichtje van de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Handig in gebruik:

dankzij de combinatie van de HDMI C en de HDMI A poorten is het mogelijk om zowel videobeelden alsook audio bestanden over te dragen.

Ondersteuning:

het is een krachtige en degelijke HDMI kabel die voldoende ondersteuning biedt aan een hoge en heldere 4K x 2K resolutie.

Helder beeld:

de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van deze HDMI kabel en beoordelen het heldere beeld met een topscore.

Nadelen
Prijskaartje:

het is duidelijk niet het product met de laagste prijs en het is mogelijk dat sommige kopers deze HDMI kabel net iets te duur zullen vinden.

Koop bij bol.com (€8.75)

 

 

 

 

2. HQ 1.2 HDMI kabel 1.5 m

 

Deze HDMI kabel heeft een lengte van 1,5 meter en is het ideale product voor kopers met een beperkt budget want het behoort tot de categorie van goedkope HDMI kabels. De kabel is voorzien van een dubbele bescherming tegen interferentie en je kunt het eenvoudig op je HD televisie aansluiten voor een uitstekende overdracht van beeld en klank.

Het merendeel van de kopers is heel tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze HDMI kabel aanbieding. De kabel is van goede kwaliteit en is ook geschikt voor spelconsoles. De beeldkwaliteit is uitstekend en de kabel is soepel.

Toch zijn er ook enkele kopers die niet tevreden zijn. Voor sommige gebruikers is de kwaliteit van het product maar matig en bij één koper werkte de kabel na een half jaar niet meer.

Ben je toch op zoek naar een duurzame en tegelijk beter betaalbare HDMI kabel? Bekijk dan alvast even de HQ kabel. Vanwege het lage prijskaartje is deze HDMI kabel werkelijk ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld aan een duurzame kabel wenst uit te geven.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie economische prijskaartje van deze HDMI kabel. Daardoor zou het zomaar tot de populairste HDMI kabels van de lijst kunnen behoren.

Bescherming:

je zult merken dat deze HDMI kabel afgewerkt is met een dubbele bescherming om eventuele interferentie tegen te gaan.

Gebruiksgemak:

het is een degelijke HDMI kabel waar de meeste kopers duidelijk tevreden over blijken te zijn. Bovendien kun je de kabel makkelijk en zonder veel problemen gaan aansluiten op eender welk HD televisietoestel.

Nadelen
Kwetsbaar:

een enkele koper is van mening dat de HDMI kabel vrij snel stuk gaat en dus kwetsbaar is.

Matige kwaliteit:

enkele klanten vermelden in de online review dat ze een betere kwaliteit hadden verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Valueline High Speed HDMI-kabel met ethernet HDMI-connector

 

Deze HDMI kabel van Valueline heeft een lengte van 5 meter maar is beschikbaar in 8 verschillende maten. De kabel is geschikt voor videoresoluties van 1080p en biedt ondersteuning voor 4K en 3D. Voor de conductor werd koper gebruikt als materiaal en de kabel heeft een diameter van 7 mm.

Met meer dan honderd positieve reviews kunnen we besluiten dat het hier gaat om een topproduct. De gebruikers zijn lovend over de kwaliteit van de kabel en vinden het een duurzaam product. De kabel is ook goedkoop dus je hoeft niet veel geld uit te geven.

Er zijn slechts enkele minpunten te vinden die aangegeven worden door een paar kopers. De kabel is nogal kwetsbaar en voor één koper is de prijs van het product te hoog.

Door te kiezen voor de Valueline High Speed HDMI kabel kies je voor een kabel met een totale lengte van maar liefst 5 meter. Uiteraard is het mogelijk om deze HDMI kabel ook in een ander formaat te bestellen. Houd er wel rekening mee dat het uiteindelijke prijskaartje hierdoor lichtjes positief of negatief kan veranderen.

Voordelen
Ondersteuning:

deze HDMI kabel biedt perfecte ondersteuning voor een vrij hoge resolutie van maar liefst 4K en zelfs 3D.

Conductor:

bij het creëren van de conductor heeft men bovendien gebruik gemaakt van duurzaam en degelijk koper.

Handig in gebruik:

de kabel is makkelijk en moeiteloos op je televisietoestel aan te sluiten en kun je zelfs gebruiken voor video’s met een resolutie van maar liefst 1080p. De kabel zelf heeft een maximale doorsnede van ruim 7 mm.

Nadelen
Te prijzig:

ondanks de voordelige prijs van deze HDMI kabel, is één enkele gebruiker er toch van overtuigd dat de prijs nog altijd iets te duur is.

Koop bij bol.com (€7.25)

 

 

 

 

4. Blueqon HDMI Kabel 3 meter High Speed

 

Het product is beschikbaar in 8 verschillende lengtes maar wij zullen ons focussen op de HDMI kabel van 3 meter. De kabel is gemaakt van stevig materiaal en de binnenkabels zijn individueel afgeschermd voor meer veiligheid. De kabel zorgt voor een kwaliteitsvolle overdracht van beeld en klank op een hoge snelheid.

De kabel kan snelheden halen van meer dan 100 MB per seconde en is extra beveiligd tegen breken dankzij de flexibele materialen. De kabel ondersteunt 4K resolutie en is ook geschikt voor 3D.

Door de goedkope prijs geven de kopers positief advies over de prijs/kwaliteitverhouding van deze HDMI kabel aanbieding. De kabel is handig in gebruik maar enkele kopers schrijven dat de kabel geen 4K kwaliteit ondersteunt en zijn dus niet tevreden over de aankoop.

Je hebt uiteraard ook de optie om te kiezen voor een Blueqon HDMI kabel. Dit product heeft een maximale lengte van maar liefst 3 meter maar kun je uiteraard ook in een groter of kleiner formaat bekomen. Het lijkt ons alvast een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid want zo heeft men de binnenkabels allemaal individueel nog eens extra afgeschermd. Verder is de kabel ook beschermd tegen de mogelijke gevaren van breken.

Snelheid:

het is een krachtige en duurzame HDMI kabel die moeiteloos een topsnelheid kan bereiken van ruim 100 MB en dit bovendien per seconde.

Prijskaartje:

vanwege de economische prijs zul je deze HDMI kabel vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal klanten vermelden dat deze HDMI kabel helemaal niet aan hun verwachtingen voldoet.

Koop bij bol.com (€5.84)

 

 

 

 

5. Blueqon 1.4 High Speed HDMI kabel 10 meter

 

Deze HDMI kabel heeft een lengte van 10 meter en beschikt over dezelfde kenmerken als het vorige artikel in onze lijst. De kabel heeft een zwarte kleur en kan snelheden behalen van meer dan 100 MB per seconde. Zo ben je verzekerd van een kwaliteitsvolle overdracht van beeld en klank en heb je ook geen last van storingen.

De meeste koper zijn tevreden over deze kabel. Je krijgt goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs en de kabel is lang genoeg om grote afstanden mee te overbruggen. Het product werd snel geleverd en werkt naar behoren.

Voor enkele kopers is de gegeven informatie niet correct. Zo zou de kabel niet geschikt zijn voor 4K resolutie terwijl dit wel in de informatie staat.

Net zoals het vorige product zul je merken dat het ook hier om een Blueqon HDMI kabel gaat. De laatste in ons lijstje, en voor vele kopers misschien ook wel eentje afkomstig van het beste merk. De kabel heeft, zoals de naam doet vermoeden, een maximale lengte van maar liefst 10 meter. Zo is er toch heel wat bewegingsvrijheid.

Voordelen
Snelheid:

het is een krachtige kabel met een topsnelheid van ruim 100 MB en dit telkens per seconde. Dit resulteert niet alleen in een uitstekend beeld maar ook in een uitstekende klank.

Prijskaartje:

de meeste klanten zijn van mening dat de prijs werkelijk overeenkomt met de aangeboden kwaliteit.

Nadelen
Geen 4K resolutie:

ondanks anders beschreven in de productbeschrijving, zijn sommige kopers van mening dat deze HDMI kabel helemaal geen 4K resolutie ondersteunt.

Koop bij bol.com (€16.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status