Beste headset

Laatste update: 17.09.20

 

Headsets test van 2020

 

Als je regelmatig aan het gamen bent of je wilt gewoon in alle rust van je muziek of een avontuurlijke film genieten dan kun je dit doen door middel van een degelijke headset. Uiteraard zal het niet verwonderen dat je heel wat verschillen kunt opmerken tussen de modellen. Zo hebben sommige headset net iets meer opties in vergelijking met andere exemplaren. In de top 3 hieronder stellen wij jou de 3 beste headsets voor. De Logitech G933 Artemis Spectrum is een degelijk apparaat dat je helemaal kunt afstellen naar je eigen wensen en verwachtingen. Bovendien kun je de speakerplaten niet alleen verwisselen maar ook verlichten. De Turtle Beach Ear Force Recon 50P is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Deze headset werkt probleemloos in combinatie met de PC of een PS4 toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Headsets koopgids

 

Een headset is voor vele zaken nuttig. In de eerste plaats zul je voor geen geluidsoverlast zorgen voor vrienden of buren. Denk erover na waarvoor je een headset wilt gebruiken zoals telefoongesprekken beantwoorden, gamen of muziek luisteren. Je kunt dan kiezen welke soort headset je wilt kopen, hoeveel geld je wilt uitgeven, welke functies het moet hebben, welk design, enzovoort.

 

 

Soorten headsets

 

We kunnen headsets indelen in drie verschillende soorten: over-ear headsets die over je oren zitten, on-ear headsets die op je oren zitten en in-ear headsets of earbuds die in je oren zitten, ook wel beter gekend als oordopjes.

Een over-ear headset draag je met een beugel over je hoofd en je oren zijn volledig bedekt met de luidsprekers. Deze modellen hebben vaak een hogere kostprijs en zijn vooral geschikt om thuis te gebruiken. Deze modellen worden veel gebruikt voor gaming en beschikken dan ook over een microfoon zodat je kunt communiceren met andere gamers.

De on-ear headset wordt ook met een beugel gedragen maar zijn kleiner en bedekken je oren niet volledig. Dit model kun je makkelijker buitenshuis gebruiken en is ook een stuk goedkoper. Je hebt wel meer last van omgevingsgeluid en ze zijn minder stevig. Ook deze soort is geschikt voor thuis, om te gamen of voor op kantoor.

De in-ear headsets gebruik je door ze in je oren te steken. Zo zitten ze stevig vast en ontsnapt er minder geluid. Meestal heb je ook nog veel last van omgevingsgeluid bij deze modellen maar tegenwoordig kun je vele sets met ruisonderdrukking kopen. Dit model is uitermate geschikt om mee te sporten maar ook voor het dagelijkse leven om gesprekken mee te beantwoorden. Sommigen maken een onderscheid tussen in-ear en oordopjes. Oordopjes zijn goedkoper en van mindere kwaliteit. Je moet tenslotte nog de keuze maken tussen draadloze headsets of een model met kabel.

 

 

Functies van de headset

 

Noise Cancelling is tegenwoordig de belangrijkste functie op een headset. De term ruisonderdrukking wordt ook veel gebruikt voor deze functie want het onderdrukt omgevingsgeluiden zodat je beter van je muziek kunt genieten.

Als je bijvoorbeeld een vlucht neemt dan zul je veel geluidsoverlast ervaren van de motoren en moet je het volume van je MP3 speler al hoog zetten om iets te kunnen horen. Dit is echter nadelig voor je gehoor. Met noise cancelling kun je het volume op een normaal niveau laten maar toch beter de muziek horen omdat geluiden van buitenaf onderdrukt worden.

Vele modellen beschikken over een microfoon maar niet iedereen heeft dit natuurlijk nodig. Als je een headset koopt om mee naar televisie te kijken of naar muziek te luisteren dan is dit niet nodig. Koop je echter een headset om te gamen, telefoongesprekken of videogesprekken te voeren dan is het zeker handig om over een microfoon te beschikken.

Als je kiest voor een draadloze headset dan moet je controleren of je het kunt verbinden met de apparaten waarvoor je het wilt gebruiken. Je kunt verbinden via infrarood, dit werkt meestal met een zender die je moet aansluiten, aan bijvoorbeeld je televisie, en die een signaal naar je headset zendt. Je moet dan in het zicht staan van de zender. Je kunt ook verbinding maken via bluetooth, dit is handig met moderne apparaten zoals met je smartphone. Tenslotte kun je kiezen voor een headset die verbindt via radiosignaal. Het voordeel van deze wijze is dat je een grote afstand hebt en de verbinding van hoge kwaliteit is.

 

 

Design en prijs

 

Omdat vele mensen een koptelefoon dragen wanneer ze het huis verlaten, gebruiken meer en meer mensen een headset tegenwoordig als een mode gadget. Je kunt dus headsets kopen met een retro-look of design headsets. De prijs van een headset kan om deze reden dan ook een stuk hoger liggen terwijl het net dezelfde kwaliteit heeft als die goedkope zwarte headset die ernaast ligt.

Denk erover na als design voor jou echt belangrijk is want je kunt geld besparen door je enkel op de kwaliteit van de headset te concentreren en het design zijdelings te laten liggen. Het is ook belangrijker dat een headset comfortabel op je hoofd zit, vooral als je van plan bent om het dagelijks te gebruiken.

De prijzen van headsets kunnen grote verschillen tonen. Een DJ zal bijvoorbeeld meer geld moeten neertellen voor een headset dan een kantoormedewerker. Het model van de DJ beschikt dan wel over meer technologische snufjes en zeker een goede ruisonderdrukking.

Maak een lijstje met de voor jou belangrijkste kenmerken van een goede headset. Daarna kun je verschillende modellen vergelijken en op zoek gaan naar interessante aanbiedingen. Je kunt dit zowel online doen of in de locale electronicawinkel.

 

 

Headset reviews – Top 5

 

 

Als gamer of frequente PC gebruiker beschik je graag over een goede headset. De beste hebben natuurlijk een goede geluidskwaliteit en komen ook met een microfoon zodat je tijdens het gamen kunt overleggen met je teamgenoten of vrienden. Wij hebben vijf verschillende headsets opgezocht en vergeleken op basis van online reviews van gebruikers. Neem maar een kijkje in ons lijstje en maak voor jezelf uit welke de beste headset is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Logitech G933 Artemis Spectrum

 

De Logitech is een gaming headset met opvouwbare microfoon die geschikt is voor PC, PS4 of zelfs mobile games. Geniet van een surround sound met de geavanceerde Pro-G audiodrivers. Je kunt vanop afstand audio, verlichting en zelfs programmeerbare macroknoppen bedienen, en dit allemaal direct vanaf je headset.

Je kunt hem aanpassen naar je persoonlijke keuze dankzij de verwisselbare en verlicht speakerplaten. Je kunt tot 3 apparaten tegelijkertijd verbinden zodat je tijdens het gamen je telefoon kunt beantwoorden of je eigen muziek kunt spelen. Hij werkt draadloos met PC, consoles zoals de PS4, mobiele apparaten en de meeste thuisbioscopen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. De meesten vinden hem echt top. Hij past perfect en is eenvoudig in gebruik. Hij is wel nogal duur maar je krijgt er uitstekende kwaliteit voor terug. Een echte aanrader deze headset aanbieding!

Als je op zoek bent naar een leuk geschenk voor jouw partner dan kun je misschien deze headset eens bekijken. Doordat het niet over de laagste prijs beschikt, zul je het eerder tussen de duurdere exemplaren hoeven te zoeken. Toch blijkt het om een degelijk toestel te gaan en misschien is het ook wel de populairste headset als we de reviews mogen geloven.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is mogelijk om bepaalde functies zoals de verlichting en de audio van op een afstand te bedienen. Daarnaast kun je de headset met maar liefst 3 andere apparaten op hetzelfde moment verbinden. Op die manier is het mogelijk om een berichtje op je telefoon te beantwoorden of naar je eigen muziek te luisteren.

Aansluiting:

je kunt deze headset gemakkelijk aansluiten op je PC, PS4 en zelfs ook op mobile games. Doordat je de microfoon kunt opvouwen is het toestel heel eenvoudig te gebruiken.

Nadelen
Prijskaartje:

de meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product. Voor slechts enkele kopers is dit apparaat toch net iets te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Turtle Beach Ear Force Recon 50P

 

Ook deze headset is geschikt voor verschillende apparaten zoals PC, PS4,… Dankzij de ingebouwde bediening in de kabel zijn de microfoondemping en het hoofdvolume altijd binnen bereik. Je kunt de staafmicrofoon gebruiken om te chatten tijdens het gamen en als je naar muziek wilt luisteren of films bekijken kun je deze gemakkelijk verwijderen.

Je kunt deze headset rechtstreeks aansluiten op de PS4 controller maar ook op een PS Vita, PC, Mac of mobiele apparaten. Hij is verder nog licht en comfortabel om te gebruiken en door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope headsets.

Gebruikers zijn heel tevreden over deze headset en geven dus ook een positief advies. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een goede geluidskwaliteit. Kopers zijn verder ook tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. Je bent niet afgesloten van de omgeving dus hij is ook veiliger en je krijgt geen pijn aan je oren na langdurig gebruik. Volgens sommigen past hij wel niet optimaal.

Als je op zoek bent naar een degelijke headset en er liefst niet teveel geld wilt aan uitgeven, dan is dit misschien wel een ideaal product voor jou. Het merk Turtle Beach biedt je deze mooie headset aan. Je hebt bovendien de keuze uit 2 verschillende kleuren. Zo kies jij het model dat je het liefste ziet.

 

Koop bij bol.com (€21.2)

 

 

 

 

Genesis PC Gaming Headset H59

 

Deze headset is bedoeld voor PC gamers en komt in een combinatie van de kleuren zwart en rood. Hij is niet draadloos en de lengte van het snoer is 1,5 m.

Hij ondersteunt zowel Windows als Mac. Hij behoort verder ook nog tot de goedkope headsets dankzij zijn lage prijs.

De meningen over deze headset aanbieding zijn iets meer verdeeld maar toch blijven de meesten tevreden. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs en vinden dat hij perfect past. Hij is eenvoudig te gebruiken en ideaal om muziek te beluisteren of games te spelen.

Toch zijn enkele mensen niet tevreden over hun aankoop. Zij vinden dat de headset van matige kwaliteit is en dat hij niet optimaal past. Verder vinden ze hem ook te kwetsbaar.

Uit de vele reacties bij dit product kunnen we opmaken dat het zeker tot de populairste headsets zou kunnen behoren. Het is ook mogelijk dat dit voor veel gebruikers ook veruit het beste merk is. Laten we dan ook even een kijkje nemen naar de voordelen en eventuele nadelen van dit product.

Voordelen
Aankoopprijs:

aangezien dit toestel de laagste prijs heeft, zul je het zeker aan een heel voordelig tarief kunnen aankopen.

Snoerlengte:

dit apparaat beschikt over een snoer dat een lengte heeft van 1,5 meter. Het is daardoor de ideale headset voor mensen die graag en vaak gamen. Uiteraard kun je er ook zonder problemen muziek mee luisteren.

Nadelen
Kwetsbaar:

voor een aantal gebruikers is dit eerder een kwetsbaar product. Anderen laten weten dat de headset niet optimaal past en daardoor pijnlijk wordt na langdurig gebruik.

Koop bij bol.com (€34.99)

 

 

 

 

Trust GXT 320

 

Deze draadloze bluetooth headset is ideaal om te gebruiken voor online gaming met je Playstation 3 of PC. Dankzij de microfoon en de comfortabele pasvorm kun je gemakkelijk met je teamgenoten strategieën uitwerken tijdens het gamen.

Hij beschikt over zachte oorkussens voor meer comfort en heeft een rubberen earclip. Hij heeft bedieningsknoppen voor volume en call-pickup en natuurlijk een aan- en uitknop. Je kunt snel met elk apparaat verbinden dankzij bluetooth en hij heeft een bereik van 8 meter.

De meeste gebruikers zijn tevreden over hun aankoop. Ze vinden dat deze headset een mooi design heeft en fantastisch geluid weergeeft.

Hij zit lekker en is ook eenvoudig te installeren. Toch zijn er enkelen die vinden dat hij lastig te installeren is en dat hij niet geschikt is om muziek mee te beluisteren.

Misschien ben je wel op zoek naar een draadloze headset? Dan hoef je enkel en alleen maar dit model eens grondig te bekijken. Deze headset werkt op basis van bluetooth waardoor je dus helemaal geen internetverbinding nodig hebt. Bovendien behoort het zeker niet tot de dure modellen.

Voordelen
Draadloos:

deze headset is volledig draadloos en kun je probleemloos door middel van bluetooth gebruiken. Zo kun jij eenvoudigweg met je vrienden of andere gamers strategieën bespreken en verder uitwerken.

Gebruiksgemak:

er is een microfoon voorzien en je kunt de headset naar jouw wensen aanpassen. Het is eenvoudig aan te sluiten op een PC of zelfs Playstation 3. Je kunt het volume eenvoudigweg regelen en er is ook een aan- en uitknop voorzien.

Comfort:

De zachte oorkussens bieden net dat tikkeltje meer comfort. Zo kun jij zonder problemen langdurig gamen.

Bluetooth:

doordat deze headset via bluetooth werkt, heb je helemaal geen internetverbinding nodig. Bovendien is er een bereik van maar liefst 8 meter mogelijk.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het product niet zo eenvoudig te installeren. Daarnaast blijkt het ook niet zo degelijk te zijn om er muziek mee te beluisteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Razer Kraken Pro Neon

 

Deze headset aanbieding is geschikt voor de PC of voor gamers. Hij is niet draadloos en de lengte van het snoer is 1,3 meter.

Hij beschikt ook nog over een microfoon. Hoewel hij niet de duurste headset is is hij ook niet de goedkoopste.

De gevoeligheid van de microfoon ligt op -40 dB een hij is enkel in een oranje kleur verkrijgbaar.

Over dit product zijn er nog geen reviews geschreven door kopers. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over deze headset.

Ben jij ook zo dol op gamen en ben je er ook vaak mee bezig. Misschien kun je dan deze headset van het merk Razer eens bekijken. Het design met de zwarte kleur in combinatie met oranje laat het er heel stoer uitzien.

Voordelen
Snoerlengte:

dit apparaat beschikt over een snoer dat een lengte heeft van 1,3 meter. Op die manier heb je toch iets meer bewegingsvrijheid.

Microfoon:

er is een ingebouwde microfoon voorzien waarvan de gevoeligheid rond de -40dB ligt.

Nadelen
Reviews:

op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit hoeft uiteraard helemaal geen slecht teken te zijn. Toch kan het zijn dat sommige kopers het toestel daardoor niet echt durven aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status