5 Beste Heggenscharen Test van 2021

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Heggenscharen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je van een mooi tuin wilt kunnen genieten dan is het natuurlijk wel noodzakelijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Daarbij zijn bepaalde apparaten en benodigdheden praktisch onmisbaar geworden. Een heggenschaar biedt je de mogelijkheid om de haag telkens heel mooi en nauwkeurig af te knippen en in te korten. Raadpleeg alvast eens onze koopgids alvorens je zomaar het eerste het beste toestel aankoopt. Uiteraard kun je ook altijd onze top 3 raadplegen waarin we de 3 beste heggenscharen aan bod laten komen. Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat je met de Bosch AHS 45-16 een uitstekende heggenschaar zult aankopen. Het is een krachtig apparaat dat beschikt over een sterk vermogen van maar liefst 420 Watt. Verder blijkt ook de Wolf-Garten Elektrische heggenschaar een schot in de roos. Deze machine beschikt bovendien over een zwaardlengte van maar liefst 50 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Heggenscharen koopgids

 

Je moet een heg regelmatig snoeien zodat het in model blijft en de groei niet onderbroken wordt. Koop daarvoor een goede heggenschaar en beslis zelf welke kenmerken er voor jou belangrijk zijn. We doelen daarmee op het type heggenschaar, het soort mes, de veiligheid en de prijs.

Type heggenschaar

Je kunt de soorten heggenscharen indelen in drie belangrijke types: elektrische heggenscharen, accu heggenscharen of heggenscharen die werken op benzine. Een elektrisch model is meestal kleiner dan de andere en is ook goedkoper in prijs. Je gebruikt ze door ze aan te sluiten op netstroom en deze worden het meeste gebruikt. Het is het ideale product voor kleine of middelgrote tuinen.

Een heggenschaar die op een accu werkt zorgt voor meer bewegingsvrijheid want je hebt geen kabel meer nodig. Deze apparaten zijn ook stiller dan de andere soorten maar je moet natuurlijk regelmatig de batterij opladen om het toestel te kunnen gebruiken.

De modellen die op benzine werken zijn krachtiger dan de andere en zijn dus beter geschikt om dikkere takken te snoeien. Ze zorgen voor meer geluidsoverlast dan de andere types en je moet ze regelmatig onderhouden zodat ze goed blijven werken. Je hebt ook een extra kost omdat je benzine moet aankopen om het toestel bij te vullen.

 

Soort mes

Er bestaan heggenscharen met dubbelzijdige knipmessen. Deze apparaten zijn uitermate geschikt om vorm te geven aan je heg en ze zorgen voor meer flexibiliteit. Dubbelzijdige messen hebben het grote voordeel dat je takken afsnijdt tijdens het heen en het weer bewegen. Deze hebben een korter blad en je kunt er een minder grote oppervlakte in één keer mee snoeien.

Daartegenover kun je ook kiezen voor een model met een eenzijdig snijmes die meer geschikt zijn om rechte stukken van je heg te snoeien. Deze toestellen beschikken meestal over een langer blad zodat je meteen grotere stukken kunt snoeien. Je snijdt er echter enkel de takken mee af tijdens het heen bewegen.

Het mes bepaalt ook de dikte van de takken die je kunt snoeien. Het mes moet stevig genoeg zijn en de openingen tussen de tanden moeten op een bepaalde afstand liggen om dikkere takken te kunnen snoeien. De motor moet ook sterk genoeg zijn om dikkere takken te kunnen snoeien.

De kwaliteit van het snijblad is belangrijk, probeer er voor te zorgen dat je een apparaat koopt met een lasergesneden snijblad, deze zijn scherper dan geperste snijbladen en je kunt er preciezere sneden mee maken.

 

Veiligheid

Om je veiligheid tijdens het werken te waarborgen is het handig dat je toestel over een slipkoppeling beschikt. Dit zorgt ervoor dat je beschermd bent in geval dat de machine vastslaat in de takken. Het is ook beter voor de levensduur van de machine.

Als je heggenschaar voorzien is van een snelstop dan stop je apparaat meteen met snoeien bij het loslaten van de knop. Wees ook voorzichtig met de kabel zodat deze niet in de schaar terecht komt. Leg de kabel daarom altijd over je schouder, zo weet je op elk moment waar het is en komt het niet toevallig in de heggenschaar terecht.

Een goede aanbeveling is het dragen van een veiligheidsbril en soms zelfs gehoorbescherming te gebruiken, vooral bij apparaten die op benzine werken want deze maken veel geluid.

Als je een accu heggenschaar in je bezit hebt, bewaar het toestel dan zonder de accu, op die manier kan het niet inschakelen wanneer de kinderen het apparaat vinden en willen spelen. Zo waarborg je de veiligheid van je kinderen.

Als je een hoge heg hebt kun je best een stokheggenschaar kopen, deze hebben een veel groter bereik en je zult niet vlug een ladder nodig hebben. Je kunt het snijmes ook kantelen en de motor werkt als contragewicht zodat het toestel goed in balans blijft.

Prijskaartje

Afhankelijk van het type heggenschaar die je wilt kopen zul je meer of minder geld moeten uitgeven. Houd in gedachten dat bij een model die op benzine werkt je ook moet denken aan de extra benzinekosten. Hetzelfde geldt voor een model die op accu werkt, om te vermijden dat je plots moet stoppen met snoeien omdat de batterij leeg is koop je beter een tweede accu zodat je kunt blijven verder werken.

Vergelijk de voor- en nadelen van verschillende producten voordat je een beslissing maakt. Je kunt online vele aanbiedingen vinden en je baseren op de meningen van andere kopers. Let er op dat goedkoop meestal duurkoop is, bij een goedkope heggenschaar is de kwaliteit van het snijblad ondermaats in vergelijking met de duurdere modellen.

 

5 Beste Heggenscharen (Reviews) van 2021

 

Is je haag weer eens te groot geworden en wil je hem een mooie knipbeurt geven? Koop dan een heggenschaar om je haag weer mooi af te toppen. In ons lijstje zal je 5 verschillende heggenscharen vinden die we vergeleken hebben gebaseerd op meningen van kopers om jouw aankoop makkelijker te maken. Lees gerust verder en ontdek welke jij de beste heggenschaar vindt!

 

1. Bosch Heggenschaar AHS 45-16

 

De Bosch AHS 45-16 is een elektrische haagschaar met een vermogen van 420 Watt en een zwaardlengte van 45 cm. Hij is ideaal voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Hij weegt bovendien slechts 2,6 kg dus je zal niet vlug vermoeid worden wanneer je hem gebruikt.

Hij beschikt over ergonomische handgrepen voor een comfortable werkhouding en heeft een mesafstand van 16 mm. Hij wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding. Hij behoort ook tot de goedkope heggenscharen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit apparaat. Kopers vinden hem heel handig in gebruik en ideaal om klimop of kleinbladerige hagen te snoeien. Verder zijn ze heel tevreden over de goedkope prijs. Toch is het beter om bij deze elektrische heggenschaar nog een verlengkabel bij te kopen als je een grote tuin hebt. Al bij al een mooie heggenschaar aanbieding.

Bosch staat bij heel wat mensen bekend omwille van zijn elektrische toestellen. Je zult ook vrij snel merken dat dit product daarnaast ook nog eens over de laagste prijs beschikt. Uiteraard is dit gebaseerd op de andere toestellen die we hier in deze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Comfort:

het toestel beschikt over ergonomische handgrepen die zorgen voor meer comfort. Bovendien is het apparaat vrij licht en daardoor zeer handig in gebruik.

Vermogen:

deze heggenschaar heeft een krachtige motor van 420 Watt. Hierdoor is het geschikt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Verder beschikt deze heggenschaar over een mesafstand van 16 mm. Ideaal dus ook voor bijvoorbeeld het snoeien van klimop.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

als je echt een heel grote tuin hebt dan is het beter om een verlengkabel aan te kopen.

Koop bij bol.com (€79.65)

 

 

 

 

2. Wolf-Garten Elektrische heggenschaar HS 50 E 500 Watt

 

Met deze elektrische heggenschaar van het sterk gewaardeerde Duitse merk Wolf-Garten, kies je volgens velen alvast voor een topproduct. Dat bewijzen ook de vele positieve reacties van klanten en de uitzonderlijke eindscore van maar liefst 4,8 sterren op 5. Maar wat maakt deze heggenschaar dan zo speciaal?

Zo zul je meteen kunnen vaststellen dat het een elektrische heggenschaar betreft die voorzien is van een snoer dat je eenvoudig op een stopcontact met 230 V spanning kunt aansluiten. Dit maakt hem alvast handig en onbeperkt bruikbaar. Anderzijds kan de bewegingsvrijheid als iets beperkter worden beschouwd. Hij garandeert overigens een ruim vermogen van wel 500 Watt waarmee het mogelijk wordt om takken en struiken van maximaal 22 mm doorsnede te knippen.

Hij wordt verder aangevuld met een zwaardlengte van 50 cm, tweezijdig geslepen precisiemessen, een antiblokkeersysteem, een tweehands veiligheidsschakelaar en een quickstop functie. Ook al betreft het een elektrisch apparaat, het prijskaartje blijkt echter goed mee te vallen. Enkel het geluidsniveau, maximaal 86 dB, had beter gekund.

Voordelen
Voeding:

het betreft een elektrische heggenschaar die je, met behulp van het snoer, makkelijk met het stopcontact kunt verbinden. De maximale aansluitspanning bedraagt hierbij 230 Volt.

Vermogen:

de heggenschaar wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 500 Watt kan behalen. Takken en struikjes met een diameter van maximaal 22 mm vormen dan ook geen enkel probleem.

Veiligheid:

de heggenschaar is voorzien van verschillende vormen van veiligheid onder de vorm van een quickstop functie, een tweehands veiligheidsschakelaar en een antiblokkeersysteem.

Nadelen
Lawaai:

ben je van plan om deze heggenschaar aan te kopen dan zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met een hoger geluidsniveau van maar liefst 86 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar 55 cm zwaardlengte

 

Ook de Bosch AHS 55-20 is een accu heggenschaar. Hij heeft een zwaardlengte van 55 cm en een mesafstand van 20 mm. Dankzij de 18V batterij kun je gemakkelijk elke plek in je tuin bereiken. Dankzij z’n Quick-cut mechanisme snoei je alle takken in één beweging.

Hij is geschikt voor het snoeien van takken met een diameter van 20 mm en hagen tot 2 meter hoog. Hij weegt slechts 2,6 kg zodat je langer kan doorwerken zonder moe te worden. De messen zijn lasergesneden en diamantgeslepen voor een optimaal resultaat. Hij wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding.

De reviews over dit product zijn top! Enkel maar positieve reacties! Hij behoort niet tot de goedkope heggenscharen maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Hij is handig in gebruik en de batterij is heel duurzaam. Een mooie heggenschaar aanbieding!

Net zoals het eerste product is ook deze heggenschaar van het merk Bosch. Toch is ze behoorlijk duur in vergelijking met het andere toestel. Voor sommige personen is Bosch het beste merk en zullen zij dit bedrag betalen zonder problemen. Daarnaast weegt het toestel weinig waardoor het handig is in gebruik.

Voordelen
Quick-cut:

dankzij dit mechanisme stelt het toestel je in staat om takken in slechts één enkele beweging te snoeien. Dit apparaat kun je moeiteloos inzetten voor heggen van 2 m hoog en takken tot wel 20 mm dik.

Anti-blocking systeem:

doordat dit apparaat over een anti-blocking systeem beschikt, kun je continu verder snoeien.

Comfort:

het toestel weegt relatief weinig. In combinatie met de ergonomische handgrepen zorgt dit ervoor dat het gemakkelijk in gebruik is en comfortabel.

Gebruiksvriendelijk:

de messen van dit toestel zijn allemaal lasergesneden en diamantgeslepen. Hierdoor zijn ze veel scherper en gaan ze langer mee.

Nadelen
Aankoopprijs:

dit zou voor bepaalde kopers misschien wel eens een minpuntje kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€149.95)

 

 

 

 

4. Gardena Comfort Heggenschaar 700 T 25 cm meslengte 

 

Indien je tuin voornamelijk uit grote en hoge heggen bestaat, dan geef je misschien beter de voorkeur aan deze unieke heggenschaar van Gardena. Zo wordt de Gardena 700T heggenschaar gekenmerkt door een ergonomisch gevormd handvat waarvan je de steel tot maar liefst 20 cm kunt uitschuiven en blijken de messen zelf maar liefst 25 cm lang te zijn. Bovendien zijn de messen nog eens voorzien van een antikleefcoating wat het werken bevordert alsook het onderhoud achteraf.

Deze telescopische heggenschaar blijkt eveneens uitgerust te zijn met een geïntegreerde takafsnijder alsook een schokdemping door middel van de bekende aanslagbuffer. Doordat dit apparaat volledig handmatig functioneert, geniet je bijgevolg ook heel wat bewegingsvrijgheid. Dus je hoeft je alvast geen zorgen te maken over een snoer dat je mogelijks kunt doorknippen.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan zien we een mooie eindscore van 4,6 sterren verschijnen. Zo blijken heel wat klanten duidelijk tevreden over de kwaliteit en de vele voordelen van deze heggenschaar terwijl anderen toch wel wat twijfels blijken te hebben over de aangeboden kwaliteit.

Voordelen
Formaat:

je zult zien dat de heggenschaar voorzien is van een telescopische steel die je kunt aanpassen van 70 tot 90 cm.

Aandrijving:

het betreft een 100% handmatige heggenschaar waardoor je je dus geen zorgen hoeft te maken over een kabel die in de weg zit.

Gebruiksgemak:

deze heggenschaar van Gardena wordt voornamelijk aangeraden om hoge struiken en heggen onder handen te nemen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één koper is niet helemaal tevreden met de kwaliteit van deze handmatige heggenschaar. Zo zouden dunne takjes zelfs amper kunnen worden doorgeknipt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Black & Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar 18V

 

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze heggenschaar net een tikkeltje duurder is in de aankoop. Toch kunnen we vooral heel wat positieve reacties van kopers op het product waarnemen. Het is een stevige heggenschaar met een zwaardlengte van zo’n 45 cm en een snijbreedte van ruim 18 mm.

Deze unieke heggenschaar is voorzien van een handige en vooral bijzonder krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu. Bovendien is het apparaat geheel snoerloos en daardoor heb je ook iets meer bewegingsvrijheid. Dankzij de E-Drive technologie kun er op een eenvoudige manier voor zorgen dat het toerental constant blijft en het toestel niet aan kracht verliest.

Verder is er een beveiliging voorzien zodat het apparaat niet zomaar plotseling begint te draaien. Zo heb je wel degelijk je beide handen nodig om deze heggenschaar te kunnen inschakelen. Kopers zijn dan ook tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Met deze heggenschaar haal je een krachtig apparaat in huis dat voorzien is van een oplaadbare accu. Zodra de accu helemaal is opgeladen dan kun je het toestel toch wel een behoorlijk lange tijd gebruiken. Je kunt verder rekenen op een totaal aantal messlagen van wel 1300 strokes en dit telkens per minuut.

Voordelen
Comfort:

doordat het om een compleet draadloze heggenschaar gaat, zul je heel wat meer bewegingsvrijheid ondervinden.

Voeding:

het apparaat maakt gebruik van een 18V 2.0Ah Lithium-ion accu die je steeds weer opnieuw kunt gaan opladen.

E-Drive technologie:

de E-Drive technologie biedt de mogelijkheid om het toerental van deze heggenschaar constant te kunnen houden.

Nadelen
Oplaadtijd:

je moet echter wel rekening houden met een totale oplaadtijd van maar liefst 180 minuten. Dat kan voor sommigen misschien wel een struikelblok zijn.

Koop bij bol.com (€83.99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Powerplus POWEG4010 Elektrische haagschaar 520 W

 

Met deze unieke elektrische haagschaar haal je niet alleen een krachtig apparaat in huis maar bovendien ook tegen een mooi economisch prijskaartje. Het toestel wordt geleverd door het bekende merk Powerplus en heeft een totaal vermogen van maar liefst 520 Watt. Met een zaaglengte van ruim 55 cm is het een comfortabel toestel om mee te werken.

In vergelijking met andere heggenscharen zul je merken dat dit apparaat bijzonder weinig weegt en daardoor makkelijk wendbaar is en dus comfortabel in gebruik. De elektrische veiligheidsrem zorgt er bovendien voor dat het mes van het toestel vrijwel meteen stopt met functioneren zodra er gevaar optreedt. Het toestel wordt geleverd in een unieke en stevige beschermhoes zodat je de heggenschaar na gebruik altijd veilig kunt opbergen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de heggenschaar over een vrij kort snoer beschikt. Het is dan ook een aanbeveling om uit te kijken naar een functioneel verlengsnoer. Toch is de meerderheid van de kopers overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid.

Net zoals Bosch is ook het merk Powerplus een vaste waarde op het gebied van tuinapparatuur. Indien je in de tuin wat opknapwerk wilt verrichten en er heel wat dunne en dikke takjes te snoeien zijn, dan kun je alvast rekenen op de positieve kwaliteiten van deze unieke heggenschaar.

Voordelen
Beschermhoes:

de heggenschaar wordt geleverd in een duurzame en stevige opberghoes. Op die manier kun je de schaar na gebruik steeds weer veilig gaan opbergen.

Veiligheid:

er is een elektrische veiligheidsrem voorzien die ervoor zal zorgen dat de heggenschaar automatisch gaat uitschakelen zodra er zich gevaar voordoet.

Comfort:

het is een handige en lichte heggenschaar die je makkelijk kunt wenden en op die manier heel wat klusjes mee kunt uitvoeren.

Nadelen
Netsnoer:

het is wel een aanrader om ook even uit te kijken naar de aanschaf van een duurzaam verlengsnoer.

 

 

Bosch Heggenschaar AHS 70-34 700 W 70 cm meslengte

 

Ben je op zoek naar een krachtige en degelijke heggenschaar? Dan zou dit apparaat van Bosch misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn. Bosch staat niet alleen garant voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Je kunt dus rekenen op een krachtig en betrouwbaar toestel met een maximaal vermogen van maar liefst 700 Watt.

Verder heeft de Bosch heggenschaar een meslengte van maximaal 70 cm en een messenafstand van ongeveer 34 mm. Het is een vrij licht toestel waardoor het handig wordt om het lange tijd te gebruiken. Dankzij de mesprotector kun je ook op moeilijk bereikbare plekjes probleemloos snoeien. Je geniet van een transparante handbescherming in combinatie met een unieke softgripbeugel voor meer comfort. Je hebt verder de mogelijkheid een keuze te maken uit verschillende schakelstanden.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit product. Het is niet alleen handig in gebruik maar bovenal voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

We beseffen dat het niet altijd eenvoudig is om een goede keuze te maken tussen de verschillende heggenscharen. Toch loont het alvast de moeite om dit apparaat van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk, Bosch even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Goede prijs-kwaliteitverhouding:

de overgrote meerderheid van de klanten is duidelijk tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

Vermogen:

je zult dit apparaat zonder twijfel tussen de krachtige heggenscharen kunnen spotten met een totaal vermogen van wel ruim 700 Watt.

Gewicht:

ondanks de grootte van het toestel weegt het bijzonder weinig waardoor het ook weer makkelijker en comfortabeler aanvoelt indien je er enkele uurtjes mee moet werken.

Handig in gebruik:

het apparaat is makkelijk te bedienen en is voorzien van diverse schakelstanden waaruit je kunt kiezen. De softgrip en de ergonomische vormgeving zorgen dan weer voor iets meer comfort.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten op het product vaststellen. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

 

 

Gardena EasyCut 42

 

De Gardena EasyCut is een heggenschaar die op een accu werkt. Dankzij de krachtige 18V batterij kan je tot wel 60 minuten lang snoeien. Hij is comfortabel in gebruik door de ergonomisch gevormde handgreep en de grote startknop voor een veilige start.

Hij is geschikt om takken te snoeien met een diameter van 16 mm, ideaal dus voor kleine hagen. De schaar is voorzien van een mesbeschermer, zo kan je ook veilig dichtbij de grond snoeien. Dankzij de geoptimaliseerde mesgeometrie kan je snel en efficiënt snoeien. De batterij kan je ook gebruiken bij andere GARDENA artikelen.

Kopers van dit apparaat zijn er heel tevreden over. De online reacties zijn vooral positief. Hij is handig in gebruik en het is makkelijk om zowel verticaal als horizontaal te snoeien. Hij is duurzaam en het feit dat hij snoerloos is, is voor veel mensen een pluspunt. De motor maakt wel een beetje lawaai.

Met deze heggenschaar van Gardena kun jij op een eenvoudige en vooral snelle manier takken snoeien. Ook grote of kleine heggen in de tuin zijn helemaal geen probleem voor dit apparaat. Dit doet ons vermoeden dat het misschien onder de gebruikers wel eens tot de populairste toestellen zou kunnen horen.

Voordelen
Accu:

deze heggenschaar werkt helemaal niet met een snoer maar heeft een ingebouwde accu. Deze beschikt over een batterij van 18 V. Als de batterij volledig opgeladen is, kun je gemakkelijk 1 uur lang snoeien.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de startknop kun je het apparaat gemakkelijk op gang brengen. De ergonomische handgrepen waarover dit toestel beschikt, staan garant voor meer comfort. Dankzij de mesbeschermer kun je zonder problemen ook tot heel dicht tegen de grond gaan snoeien.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele gebruikers blijken zich te storen aan het helse lawaai van dit toestel. Sommige vinden de prijs dan weer net iets te hoog.

 

 

Makita UH4570

 

De Makita is een elektrische heggenschaar met een vermogen van 550 Watt en een zwaardlengte van 45 cm. Hij is licht en is voorzien van een tweezijdig geslepen mes. Dankzij de drievoudige achtergreep kan hij zowel gebruikt worden door links- als rechtshandigen.

Hij beschikt over een slipkoppeling waardoor hij beveiligd is tegen vastslaan en heeft een snelstop door de elektrische rem. Verder heeft hij nog een neusbeschermstuk om terugslag te voorkomen en de messen voldoende te beschermen. Hij wordt geleverd met een kabelgeleider zodat de kabel niet tussen de messen terechtkomt.

Gebruikers van deze heggenschaar zijn heel tevreden erover. Hij is krachtig en snoeit ook makkelijk door de dikkere takken van de haag heen. Hij ligt goed in de hand en de beveiliging is top. Dankzij de diverse handgrepen is het mogelijk om hem in verschillende situaties te gebruiken.

Met de Makita heggenschaar kun je probleemloos hard en iets zachter hout gaan snoeien. Ideaal dus voor verschillende tuinkarweitjes. Bovendien kun je het zelfs gemakkelijk gebruiken voor kleine tot middelgrote takken doordat het over een zwaardlengte beschikt van 45 cm.

Voordelen
Motor:

dit toestel beschikt over een krachtige motor met een vermogen van 550 Watt. Hierdoor snoeit het moeiteloos kleine en middelgrote heggen. Verder is het geschikt voor zowel zacht alsook hard hout.

Gebruiksgemak:

deze heggenschaar is één van de weinige modellen die zowel voor linkshandigen als rechtshandigen geschikt zijn. Dankzij de veiligheidsslipkoppeling kun je voorkomen dat de machine vast komt te zitten. En de elektrische rem zorgt ervoor dat het toestel vrijwel meteen stopt zodra je de handvatten los laat.

Nadelen
Snoer:

bij dit toestel moet je werken op basis van een snoer. Hierdoor heb je niet altijd volledige bewegingsvrijheid. Dit kan gebruikers misschien wel eens ergeren.

 

 

Stihl HS 45

 

De Stihl is de enige heggenschaar in ons lijstje die op benzine werkt. Hij heeft een zwaardlengte van 60 cm en een tandafstand van 30 mm.

Hij weegt 5 kg waardoor hij iets zwaarder is dan de andere heggenscharen. Hij is geschikt voor het snoeien van lage hagen en struiken.

Dankzij de speciale mesgeometrie bekom je een precieze snit. De cilinderinhoud van het apparaat bedraagt 27,2 cm3 en hij heeft een geluiddrukniveau van 97 dB. Hij heeft een totale lengte van 110 cm.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Stihl is misschien niet het meest bekende merk onder de kopers en dit zie je ook aan het ontbreken van enige commentaren. Toch biedt het heel wat mogelijkheden. Zo is het toestel geschikt voor zowel kleine heggen als heggen van een gemiddelde hoogte. Je kunt ook heel nauwkeurig werk leveren dankzij de speciale mesgeometrie waarover deze heggenschaar beschikt.

Voordelen
Motor:

deze heggenschaar beschikt over een motor die werkt op basis van benzine. De cilinder heeft een inhoud van 27,2 cm3.

Handig in gebruik:

het product heeft een tandafstand van 30 mm en de zwaardlengte bedraagt ongeveer 60 cm. Hierdoor is deze heggenschaar ideaal voor kleine tot middelgrote heggen.

Nadelen
Motor:

dit is de enigste heggenschaar van deze lijst die werkt op basis van benzine. Sommige gebruikers zouden hierop kunnen afknappen doordat ze een oplaadbaar model verkiezen. Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon.

 

 

 Beste accu heggenscharen (Reviews) 

 

Bosch AHS 50-20 LI Accu Heggenschaar 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader

 

Ben je op zoek naar een degelijke 18v accu heggenschaar? Bekijk dan alvast even dit apparaat van Bosch. Bosch staat bekend omwille van z’n kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien gaat het hier om een apparaat dat voorzien is van een krachtige 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu in combinatie met een snellader. Doordat het om een snoerloos apparaat gaat, geniet je meer bewegingsvrijheid.

Het gaat hier om een heggenschaar met een maximale zwaardlengte van wel 50 cm en een mesafstand van 20 mm. Dankzij het Quick-Cut systeem is het mogelijk om in één enkele beweging dunne takken en twijgjes af te knippen. Daarnaast hoef je niet te vrezen dat de machine blokkeert bij iets dikkere takken vanwege het „anti-blocking” systeem. Het toestel is compact en licht van gewicht en daardoor comfortabel om mee te werken.

Ook het snoeien langsheen muren en dicht bij de grond, is geen enkel probleem dankzij het „Mes-Protector” systeem. We merken hoofdzakelijk positieve reacties op van klanten die tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Black+Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar 18V

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een degelijke en duurzame accu heggenschaar? Dan kan dit product van BLACK+DECKER misschien wel een oplossing bieden. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een accu heggenschaar aanbieding zou kunnen gaan.

De heggenschaar is vrij compact en licht van gewicht en daardoor bijzonder handig en comfortabel om mee te werken. De handgrepen zijn bovendien ook ergonomisch gevormd en bieden daardoor extra comfort aan. Je geniet volledige bewegingsvrijheid daar het apparaat geheel snoerloos is en gebruik maakt van een 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij.

Dankzij de E-Drive technologie kun je er zeker van zijn dat het toerental behouden blijft en er bijgevolg ook geen kracht verloren gaat. Daarnaast dien je altijd beide handen te gebruiken zodanig de heggenschaar te kunnen starten. Wat dus ook veiligheid garandeert op het moment dat er kindjes rondlopen thuis. Kopers reageren dan ook vooral positief en spreken in sommige gevallen zelfs van een topproduct.

 

 

Gardena ComfortCut Li-18/50 heggenschaar 18 V meslengte 50cm

 

Net zoals het vorige product zul je ook deze accu heggenschaar tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. De lage prijs maakt de heggenschaar dan ook bijzonder toegankelijk bij het grote publiek. De heggenschaar wordt jou aangeboden door GARDENA en maakt deel uit van de Gardena Comfortcut serie.

De accu heggenschaar maakt gebruik van een bijzonder krachtige en oplaadbare 18 Volt Li-ion accu. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de accu en snellader er, bij de aankoop van het apparaat jammer genoeg niet bij krijgt. Het toestel weegt behoorlijk weinig en is daardoor makkelijk te hanteren. Verder geniet je een maximale meslengte van wel 50 cm en een mesopening van ruim 16 mm.

Doordat het geluidsniveau op maximaal 89 dB ligt, is het misschien niet meteen één van de meeste stille apparaten. Desondanks kunnen we hoofdzakelijk positieve online reviews waarnemen waarin klanten niet alleen een positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de duurzaamheid.

 

 

Makita DUH651Z Heggenschaar met Dubbel accu systeem

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke accu heggenschaar van het bekende merk Makita. Het apparaat geniet een dubbel accu systeem dat even makkelijk te hanteren is als een 18 Volt apparaat maar dan met de kracht van maar liefst 36 Volt. Daarnaast is het mogelijk om het toerental, dat varieert van 1000 tot 1800, zonder problemen in te stellen.

Het apparaat is vrij licht van gewicht en voorzien van stevig ergonomisch gevormde handgrepen. Ideaal en comfortabel om gedurende een langere periode met het toestel te werken. Je geniet een mesafstand van maar liefst 36 mm en takken van maximaal 18 mm dik zijn alvast geen probleem. Daarnaast kun je gebruik maken van de elektrische rem die extra veiligheid aanbiedt.

Tot op heden is er nog maar één klant die een reactie bij het product heeft geplaatst. De koper reageert duidelijk positief op het krachtige vermogen en het feit dat het apparaat snoerloos werkt. Ondanks alles vindt de klant het toestel wel nog iets te zwaar wegen.

 

 

Wolf Accu Heggens LI-ION 72V LI PWR 55 H

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke accu heggenschaar van WOLF-Garten. De heggenschaar is voorzien van een krachtige oplaadbare Li-ion accu van maar liefst 72 Volt. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je de heggenschaar makkelijk 1 uur lang zonder problemen gebruiken.

De heggenschaar wordt gekenmerkt door een maximale meslengte van maar liefst 55 cm waardoor ook iets hoger gelegen takken en twijgjes helemaal geen probleem vormen. Dankzij de kracht van het apparaat en de vormgeving van de messen, kun je takken tot maximaal 26 mm dik snoeien. Zowel de accu als de lader worden bij de aankoop gewoon meegeleverd.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. Toch heeft de klant de accu heggenschaar met een maximumscore van maar liefst 5 sterren beoordeeld, waardoor het hier wel om een topproduct lijkt te gaan. Echter zou het prijskaartje misschien door sommigen als een minpuntje kunnen worden bestempeld.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status