5 Beste Heggenscharen Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Heggenscharen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je van een mooi tuin wilt kunnen genieten dan is het natuurlijk wel noodzakelijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Daarbij zijn bepaalde apparaten en benodigdheden praktisch onmisbaar geworden. Een heggenschaar biedt je de mogelijkheid om de haag telkens heel mooi en nauwkeurig af te knippen en in te korten. Raadpleeg alvast eens onze koopgids alvorens je zomaar het eerste het beste toestel aankoopt. Uiteraard kun je ook altijd onze top 3 raadplegen waarin we de 3 beste heggenscharen aan bod laten komen. Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat je met de Bosch AHS 45-16 een uitstekende heggenschaar zult aankopen. Het is een krachtig apparaat dat beschikt over een sterk vermogen van maar liefst 420 Watt. Met de Bosch AHS 70-340 haal je een krachtige en degelijke heggenschaar met een bijzonder hoog vermogen van wel 700 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Heggenscharen koopgids

 

Je moet een heg regelmatig snoeien zodat het in model blijft en de groei niet onderbroken wordt. Koop daarvoor een goede heggenschaar en beslis zelf welke kenmerken er voor jou belangrijk zijn. We doelen daarmee op het type heggenschaar, het soort mes, de veiligheid en de prijs.

 

 

Type heggenschaar

Je kunt de soorten heggenscharen indelen in drie belangrijke types: elektrische heggenscharen, accu heggenscharen of heggenscharen die werken op benzine. Een elektrisch model is meestal kleiner dan de andere en is ook goedkoper in prijs. Je gebruikt ze door ze aan te sluiten op netstroom en deze worden het meeste gebruikt. Het is het ideale product voor kleine of middelgrote tuinen.

Een heggenschaar die op een accu werkt zorgt voor meer bewegingsvrijheid want je hebt geen kabel meer nodig. Deze apparaten zijn ook stiller dan de andere soorten maar je moet natuurlijk regelmatig de batterij opladen om het toestel te kunnen gebruiken.

De modellen die op benzine werken zijn krachtiger dan de andere en zijn dus beter geschikt om dikkere takken te snoeien. Ze zorgen voor meer geluidsoverlast dan de andere types en je moet ze regelmatig onderhouden zodat ze goed blijven werken. Je hebt ook een extra kost omdat je benzine moet aankopen om het toestel bij te vullen.

 

Soort mes

Er bestaan heggenscharen met dubbelzijdige knipmessen. Deze apparaten zijn uitermate geschikt om vorm te geven aan je heg en ze zorgen voor meer flexibiliteit. Dubbelzijdige messen hebben het grote voordeel dat je takken afsnijdt tijdens het heen en het weer bewegen. Deze hebben een korter blad en je kunt er een minder grote oppervlakte in één keer mee snoeien.

Daartegenover kun je ook kiezen voor een model met een eenzijdig snijmes die meer geschikt zijn om rechte stukken van je heg te snoeien. Deze toestellen beschikken meestal over een langer blad zodat je meteen grotere stukken kunt snoeien. Je snijdt er echter enkel de takken mee af tijdens het heen bewegen.

Het mes bepaalt ook de dikte van de takken die je kunt snoeien. Het mes moet stevig genoeg zijn en de openingen tussen de tanden moeten op een bepaalde afstand liggen om dikkere takken te kunnen snoeien. De motor moet ook sterk genoeg zijn om dikkere takken te kunnen snoeien.

De kwaliteit van het snijblad is belangrijk, probeer er voor te zorgen dat je een apparaat koopt met een lasergesneden snijblad, deze zijn scherper dan geperste snijbladen en je kunt er preciezere sneden mee maken.

 

Veiligheid

Om je veiligheid tijdens het werken te waarborgen is het handig dat je toestel over een slipkoppeling beschikt. Dit zorgt ervoor dat je beschermd bent in geval dat de machine vastslaat in de takken. Het is ook beter voor de levensduur van de machine.

Als je heggenschaar voorzien is van een snelstop dan stop je apparaat meteen met snoeien bij het loslaten van de knop. Wees ook voorzichtig met de kabel zodat deze niet in de schaar terecht komt. Leg de kabel daarom altijd over je schouder, zo weet je op elk moment waar het is en komt het niet toevallig in de heggenschaar terecht.

Een goede aanbeveling is het dragen van een veiligheidsbril en soms zelfs gehoorbescherming te gebruiken, vooral bij apparaten die op benzine werken want deze maken veel geluid.

Als je een accu heggenschaar in je bezit hebt, bewaar het toestel dan zonder de accu, op die manier kan het niet inschakelen wanneer de kinderen het apparaat vinden en willen spelen. Zo waarborg je de veiligheid van je kinderen.

Als je een hoge heg hebt kun je best een stokheggenschaar kopen, deze hebben een veel groter bereik en je zult niet vlug een ladder nodig hebben. Je kunt het snijmes ook kantelen en de motor werkt als contragewicht zodat het toestel goed in balans blijft.

 

 

Prijskaartje

Afhankelijk van het type heggenschaar die je wilt kopen zul je meer of minder geld moeten uitgeven. Houd in gedachten dat bij een model die op benzine werkt je ook moet denken aan de extra benzinekosten. Hetzelfde geldt voor een model die op accu werkt, om te vermijden dat je plots moet stoppen met snoeien omdat de batterij leeg is koop je beter een tweede accu zodat je kunt blijven verder werken.

Vergelijk de voor- en nadelen van verschillende producten voordat je een beslissing maakt. Je kunt online vele aanbiedingen vinden en je baseren op de meningen van andere kopers. Let er op dat goedkoop meestal duurkoop is, bij een goedkope heggenschaar is de kwaliteit van het snijblad ondermaats in vergelijking met de duurdere modellen.

 

5 Beste Heggenscharen (Reviews) van 2020

 

Is je haag weer eens te groot geworden en wil je hem een mooie knipbeurt geven? Koop dan een heggenschaar om je haag weer mooi af te toppen. In ons lijstje zal je 5 verschillende heggenscharen vinden die we vergeleken hebben gebaseerd op meningen van kopers om jouw aankoop makkelijker te maken. Lees gerust verder en ontdek welke jij de beste heggenschaar vindt!

 

1. Bosch Heggenschaar AHS 45-16

 

De Bosch AHS 45-16 is een elektrische haagschaar met een vermogen van 420 Watt en een zwaardlengte van 45 cm. Hij is ideaal voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Hij weegt bovendien slechts 2,6 kg dus je zal niet vlug vermoeid worden wanneer je hem gebruikt.

Hij beschikt over ergonomische handgrepen voor een comfortable werkhouding en heeft een mesafstand van 16 mm. Hij wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding. Hij behoort ook tot de goedkope heggenscharen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit apparaat. Kopers vinden hem heel handig in gebruik en ideaal om klimop of kleinbladerige hagen te snoeien. Verder zijn ze heel tevreden over de goedkope prijs. Toch is het beter om bij deze elektrische heggenschaar nog een verlengkabel bij te kopen als je een grote tuin hebt. Al bij al een mooie heggenschaar aanbieding.

Bosch staat bij heel wat mensen bekend omwille van zijn elektrische toestellen. Je zult ook vrij snel merken dat dit product daarnaast ook nog eens over de laagste prijs beschikt. Uiteraard is dit gebaseerd op de andere toestellen die we hier in deze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Comfort:

het toestel beschikt over ergonomische handgrepen die zorgen voor meer comfort. Bovendien is het apparaat vrij licht en daardoor zeer handig in gebruik.

Vermogen:

deze heggenschaar heeft een krachtige motor van 420 Watt. Hierdoor is het geschikt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Verder beschikt deze heggenschaar over een mesafstand van 16 mm. Ideaal dus ook voor bijvoorbeeld het snoeien van klimop.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

als je echt een heel grote tuin hebt dan is het beter om een verlengkabel aan te kopen.

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

 

2. Bosch Heggenschaar AHS 70-34 700 W 70 cm meslengte

 

Ben je op zoek naar een krachtige en degelijke heggenschaar? Dan zou dit apparaat van Bosch misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn. Bosch staat niet alleen garant voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Je kunt dus rekenen op een krachtig en betrouwbaar toestel met een maximaal vermogen van maar liefst 700 Watt.

Verder heeft de Bosch heggenschaar een meslengte van maximaal 70 cm en een messenafstand van ongeveer 34 mm. Het is een vrij licht toestel waardoor het handig wordt om het lange tijd te gebruiken. Dankzij de mesprotector kun je ook op moeilijk bereikbare plekjes probleemloos snoeien. Je geniet van een transparante handbescherming in combinatie met een unieke softgripbeugel voor meer comfort. Je hebt verder de mogelijkheid een keuze te maken uit verschillende schakelstanden.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit product. Het is niet alleen handig in gebruik maar bovenal voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

We beseffen dat het niet altijd eenvoudig is om een goede keuze te maken tussen de verschillende heggenscharen. Toch loont het alvast de moeite om dit apparaat van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk, Bosch even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Goede prijs-kwaliteitverhouding:

de overgrote meerderheid van de klanten is duidelijk tevreden over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

Vermogen:

je zult dit apparaat zonder twijfel tussen de krachtige heggenscharen kunnen spotten met een totaal vermogen van wel ruim 700 Watt.

Gewicht:

ondanks de grootte van het toestel weegt het bijzonder weinig waardoor het ook weer makkelijker en comfortabeler aanvoelt indien je er enkele uurtjes mee moet werken.

Handig in gebruik:

het apparaat is makkelijk te bedienen en is voorzien van diverse schakelstanden waaruit je kunt kiezen. De softgrip en de ergonomische vormgeving zorgen dan weer voor iets meer comfort.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten op het product vaststellen. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar 55 cm zwaardlengte

 

Ook de Bosch AHS 55-20 is een accu heggenschaar. Hij heeft een zwaardlengte van 55 cm en een mesafstand van 20 mm. Dankzij de 18V batterij kun je gemakkelijk elke plek in je tuin bereiken. Dankzij z’n Quick-cut mechanisme snoei je alle takken in één beweging.

Hij is geschikt voor het snoeien van takken met een diameter van 20 mm en hagen tot 2 meter hoog. Hij weegt slechts 2,6 kg zodat je langer kan doorwerken zonder moe te worden. De messen zijn lasergesneden en diamantgeslepen voor een optimaal resultaat. Hij wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding.

De reviews over dit product zijn top! Enkel maar positieve reacties! Hij behoort niet tot de goedkope heggenscharen maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Hij is handig in gebruik en de batterij is heel duurzaam. Een mooie heggenschaar aanbieding!

Net zoals het eerste product is ook deze heggenschaar van het merk Bosch. Toch is ze behoorlijk duur in vergelijking met het andere toestel. Voor sommige personen is Bosch het beste merk en zullen zij dit bedrag betalen zonder problemen. Daarnaast weegt het toestel weinig waardoor het handig is in gebruik.

Voordelen
Quick-cut:

dankzij dit mechanisme stelt het toestel je in staat om takken in slechts één enkele beweging te snoeien. Dit apparaat kun je moeiteloos inzetten voor heggen van 2 m hoog en takken tot wel 20 mm dik.

Anti-blocking systeem:

doordat dit apparaat over een anti-blocking systeem beschikt, kun je continu verder snoeien.

Comfort:

het toestel weegt relatief weinig. In combinatie met de ergonomische handgrepen zorgt dit ervoor dat het gemakkelijk in gebruik is en comfortabel.

Gebruiksvriendelijk:

de messen van dit toestel zijn allemaal lasergesneden en diamantgeslepen. Hierdoor zijn ze veel scherper en gaan ze langer mee.

Nadelen
Aankoopprijs:

dit zou voor bepaalde kopers misschien wel eens een minpuntje kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€156)

 

 

 

 

4. Powerplus POWEG4010 Elektrische haagschaar 520 W

 

Met deze unieke elektrische haagschaar haal je niet alleen een krachtig apparaat in huis maar bovendien ook tegen een mooi economisch prijskaartje. Het toestel wordt geleverd door het bekende merk Powerplus en heeft een totaal vermogen van maar liefst 520 Watt. Met een zaaglengte van ruim 55 cm is het een comfortabel toestel om mee te werken.

In vergelijking met andere heggenscharen zul je merken dat dit apparaat bijzonder weinig weegt en daardoor makkelijk wendbaar is en dus comfortabel in gebruik. De elektrische veiligheidsrem zorgt er bovendien voor dat het mes van het toestel vrijwel meteen stopt met functioneren zodra er gevaar optreedt. Het toestel wordt geleverd in een unieke en stevige beschermhoes zodat je de heggenschaar na gebruik altijd veilig kunt opbergen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de heggenschaar over een vrij kort snoer beschikt. Het is dan ook een aanbeveling om uit te kijken naar een functioneel verlengsnoer. Toch is de meerderheid van de kopers overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid.

Net zoals Bosch is ook het merk Powerplus een vaste waarde op het gebied van tuinapparatuur. Indien je in de tuin wat opknapwerk wilt verrichten en er heel wat dunne en dikke takjes te snoeien zijn, dan kun je alvast rekenen op de positieve kwaliteiten van deze unieke heggenschaar.

Voordelen
Beschermhoes:

de heggenschaar wordt geleverd in een duurzame en stevige opberghoes. Op die manier kun je de schaar na gebruik steeds weer veilig gaan opbergen.

Veiligheid:

er is een elektrische veiligheidsrem voorzien die ervoor zal zorgen dat de heggenschaar automatisch gaat uitschakelen zodra er zich gevaar voordoet.

Comfort:

het is een handige en lichte heggenschaar die je makkelijk kunt wenden en op die manier heel wat klusjes mee kunt uitvoeren.

Nadelen
Netsnoer:

het is wel een aanrader om ook even uit te kijken naar de aanschaf van een duurzaam verlengsnoer.

Koop bij bol.com (€69.9)

 

 

 

 

5. Black & Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar 18V

 

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze heggenschaar net een tikkeltje duurder is in de aankoop. Toch kunnen we vooral heel wat positieve reacties van kopers op het product waarnemen. Het is een stevige heggenschaar met een zwaardlengte van zo’n 45 cm en een snijbreedte van ruim 18 mm.

Deze unieke heggenschaar is voorzien van een handige en vooral bijzonder krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu. Bovendien is het apparaat geheel snoerloos en daardoor heb je ook iets meer bewegingsvrijheid. Dankzij de E-Drive technologie kun er op een eenvoudige manier voor zorgen dat het toerental constant blijft en het toestel niet aan kracht verliest.

Verder is er een beveiliging voorzien zodat het apparaat niet zomaar plotseling begint te draaien. Zo heb je wel degelijk je beide handen nodig om deze heggenschaar te kunnen inschakelen. Kopers zijn dan ook tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Met deze heggenschaar haal je een krachtig apparaat in huis dat voorzien is van een oplaadbare accu. Zodra de accu helemaal is opgeladen dan kun je het toestel toch wel een behoorlijk lange tijd gebruiken. Je kunt verder rekenen op een totaal aantal messlagen van wel 1300 strokes en dit telkens per minuut.

Voordelen
Comfort:

doordat het om een compleet draadloze heggenschaar gaat, zul je heel wat meer bewegingsvrijheid ondervinden.

Voeding:

het apparaat maakt gebruik van een 18V 2.0Ah Lithium-ion accu die je steeds weer opnieuw kunt gaan opladen.

E-Drive technologie:

de E-Drive technologie biedt de mogelijkheid om het toerental van deze heggenschaar constant te kunnen houden.

Nadelen
Oplaadtijd:

je moet echter wel rekening houden met een totale oplaadtijd van maar liefst 180 minuten. Dat kan voor sommigen misschien wel een struikelblok zijn.

Koop bij bol.com (€97.99)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Gardena EasyCut 42

 

De Gardena EasyCut is een heggenschaar die op een accu werkt. Dankzij de krachtige 18V batterij kan je tot wel 60 minuten lang snoeien. Hij is comfortabel in gebruik door de ergonomisch gevormde handgreep en de grote startknop voor een veilige start.

Hij is geschikt om takken te snoeien met een diameter van 16 mm, ideaal dus voor kleine hagen. De schaar is voorzien van een mesbeschermer, zo kan je ook veilig dichtbij de grond snoeien. Dankzij de geoptimaliseerde mesgeometrie kan je snel en efficiënt snoeien. De batterij kan je ook gebruiken bij andere GARDENA artikelen.

Kopers van dit apparaat zijn er heel tevreden over. De online reacties zijn vooral positief. Hij is handig in gebruik en het is makkelijk om zowel verticaal als horizontaal te snoeien. Hij is duurzaam en het feit dat hij snoerloos is, is voor veel mensen een pluspunt. De motor maakt wel een beetje lawaai.

Met deze heggenschaar van Gardena kun jij op een eenvoudige en vooral snelle manier takken snoeien. Ook grote of kleine heggen in de tuin zijn helemaal geen probleem voor dit apparaat. Dit doet ons vermoeden dat het misschien onder de gebruikers wel eens tot de populairste toestellen zou kunnen horen.

Voordelen
Accu:

deze heggenschaar werkt helemaal niet met een snoer maar heeft een ingebouwde accu. Deze beschikt over een batterij van 18 V. Als de batterij volledig opgeladen is, kun je gemakkelijk 1 uur lang snoeien.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de startknop kun je het apparaat gemakkelijk op gang brengen. De ergonomische handgrepen waarover dit toestel beschikt, staan garant voor meer comfort. Dankzij de mesbeschermer kun je zonder problemen ook tot heel dicht tegen de grond gaan snoeien.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele gebruikers blijken zich te storen aan het helse lawaai van dit toestel. Sommige vinden de prijs dan weer net iets te hoog.

 

 

Makita UH4570

 

De Makita is een elektrische heggenschaar met een vermogen van 550 Watt en een zwaardlengte van 45 cm. Hij is licht en is voorzien van een tweezijdig geslepen mes. Dankzij de drievoudige achtergreep kan hij zowel gebruikt worden door links- als rechtshandigen.

Hij beschikt over een slipkoppeling waardoor hij beveiligd is tegen vastslaan en heeft een snelstop door de elektrische rem. Verder heeft hij nog een neusbeschermstuk om terugslag te voorkomen en de messen voldoende te beschermen. Hij wordt geleverd met een kabelgeleider zodat de kabel niet tussen de messen terechtkomt.

Gebruikers van deze heggenschaar zijn heel tevreden erover. Hij is krachtig en snoeit ook makkelijk door de dikkere takken van de haag heen. Hij ligt goed in de hand en de beveiliging is top. Dankzij de diverse handgrepen is het mogelijk om hem in verschillende situaties te gebruiken.

Met de Makita heggenschaar kun je probleemloos hard en iets zachter hout gaan snoeien. Ideaal dus voor verschillende tuinkarweitjes. Bovendien kun je het zelfs gemakkelijk gebruiken voor kleine tot middelgrote takken doordat het over een zwaardlengte beschikt van 45 cm.

Voordelen
Motor:

dit toestel beschikt over een krachtige motor met een vermogen van 550 Watt. Hierdoor snoeit het moeiteloos kleine en middelgrote heggen. Verder is het geschikt voor zowel zacht alsook hard hout.

Gebruiksgemak:

deze heggenschaar is één van de weinige modellen die zowel voor linkshandigen als rechtshandigen geschikt zijn. Dankzij de veiligheidsslipkoppeling kun je voorkomen dat de machine vast komt te zitten. En de elektrische rem zorgt ervoor dat het toestel vrijwel meteen stopt zodra je de handvatten los laat.

Nadelen
Snoer:

bij dit toestel moet je werken op basis van een snoer. Hierdoor heb je niet altijd volledige bewegingsvrijheid. Dit kan gebruikers misschien wel eens ergeren.

 

 

Stihl HS 45

 

De Stihl is de enige heggenschaar in ons lijstje die op benzine werkt. Hij heeft een zwaardlengte van 60 cm en een tandafstand van 30 mm.

Hij weegt 5 kg waardoor hij iets zwaarder is dan de andere heggenscharen. Hij is geschikt voor het snoeien van lage hagen en struiken.

Dankzij de speciale mesgeometrie bekom je een precieze snit. De cilinderinhoud van het apparaat bedraagt 27,2 cm3 en hij heeft een geluiddrukniveau van 97 dB. Hij heeft een totale lengte van 110 cm.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Stihl is misschien niet het meest bekende merk onder de kopers en dit zie je ook aan het ontbreken van enige commentaren. Toch biedt het heel wat mogelijkheden. Zo is het toestel geschikt voor zowel kleine heggen als heggen van een gemiddelde hoogte. Je kunt ook heel nauwkeurig werk leveren dankzij de speciale mesgeometrie waarover deze heggenschaar beschikt.

Voordelen
Motor:

deze heggenschaar beschikt over een motor die werkt op basis van benzine. De cilinder heeft een inhoud van 27,2 cm3.

Handig in gebruik:

het product heeft een tandafstand van 30 mm en de zwaardlengte bedraagt ongeveer 60 cm. Hierdoor is deze heggenschaar ideaal voor kleine tot middelgrote heggen.

Nadelen
Motor:

dit is de enigste heggenschaar van deze lijst die werkt op basis van benzine. Sommige gebruikers zouden hierop kunnen afknappen doordat ze een oplaadbaar model verkiezen. Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status