Beste hetelucht friteuse

Laatste update: 05.06.20

 

Hetelucht friteuses test van 2020

 

Ben je op dieet maar heb je zo nu en dan toch wel zin in een heerlijk bakje patat of enkele lekkere bitterballen? Kies dan voor de beste hetelucht friteuse. Een handig apparaatje waarmee je diverse gerechten kunt klaarmaken en dit bovendien met veel minder vet. Een hetelucht friteuse is dus een pak gezonder dan een ouderwetse standaard frituurpan. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse hetelucht friteuses. We hebben gemerkt dat de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 alvast een topproduct blijkt te zijn. Zo blijkt het toestel uitgerust te zijn met een helder en duidelijk digitaal display waarop je onder andere de bereidingstijd en/ of de maximale temperatuur kunt regelen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Princess Digitale Aerofryer XL 182020 hetelucht friteuse. Dergelijk apparaat is voorzien van een vrij grote inhoud van maar liefst 3,2 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hetelucht friteuses koopgids

 

Zo nu en dan een heerlijke goudbruine frietjes, kunnen altijd wel smaken. Uiteraard heb je daarvoor één van de beste hetelucht friteuses nodig. We raden jou dan ook aan om niet meteen het eerste het beste toestel te kopen, maar verschillende friteuses met elkaar te vergelijken. Aangezien sommige producten niet meteen tot de goedkope hetelucht friteuses behoren, is het een goed idee om aandachtig te zijn voor leuke aanbiedingen. Bekijk verder ook even de werking van het apparaat en of er al dan niet een verschil is met een airfryer toestel. Wat zijn de mogelijkheden en met welk prijskaartje moet je rekening houden?

 

 

Wat is een hetelucht friteuse en het gebruiksgemak

Met een hetelucht friteuse kies je ervoor om je ingrediënten op een gezonde maar toch heel lekkere manier te gaan frituren. Het kan hier om frietjes gaan maar ook kip of groentjes horen daarbij. Doordat het apparaat hoofdzakelijke gebruik maakt van hete lucht, verloopt het frituren van eender welk ingrediënt met minder vet, en dus gezonder. Zodra je dus besluit om een hetelucht friteuse in huis te halen, dan hoef je niet langer gebruik te maken van frituurvet of eender welke frituurolie.

Indien je wat op gewicht wilt blijven maar zo nu en dan toch eens zin hebt in een heerlijk frietje of kroket, dan is het frituren door gebruik van hete lucht werkelijk helemaal geschikt voor jou. Het is echter wel een goede aanbeveling om niet meteen eender welke hetelucht friteuse aan te kopen. Houd goed rekening met je verwachtingen en beschikbare budget alvorens je de zoektocht begint. Neem rustig de tijd en wie weet ga je wel naar huis met een hetelucht friteuse aanbieding.

 

De werking van het apparaat

We hebben het al min of meer wat uit de doeken gedaan, maar de werking van een degelijke hetelucht friteuse steunt voornamelijk op het gebruik van hete lucht. Je hoeft dus niet langer gebruik te maken van verschillende soorten frituuroliën of vetten zodra je zin hebt in friet, vlees of kroket. Gewoon even de hetelucht friteuse in het stopcontact en klaar is Kees! Doordat er geen vet aan te pas komt, zijn de gerechten ook iets gezonder. Ook wat de smaak betreft, hoef je niets te vrezen want die is ronduit heerlijk.

De hete lucht wordt op een eenvoudige manier verspreid en over het hele toestel gecirculeerd met behulp van een soort van convectie mechanisme. Een compacte doch krachtige ventilator zal er dus voor zorgen dat hete lucht gecirculeerd wordt in de friteuse en dit tegen een behoorlijk hoge snelheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat het voedsel kan garen waardoor er op termijn een knapperig korstje ontstaat. Kortom, hoog tijd om je vrienden en familie uit te nodigen voor een heerlijke gezonde gefrituurde maaltijd.

 

Is er enig verschil met een airfryer toestel

Misschien heb je wel al eens gehoord van de airfryer. Een degelijk toestel dat nog niet zo lang geleden op de markt gebracht is, en ondertussen al een enorm succes heeft gekend. Eigenlijk is er weinig tot geen verschil tussen hetelucht friteuses en airfryer apparaten. Beide toestellen maken dus gebruik van een soort van ventilator die de aanwezige hete lucht over de volledige friteuse moet verdelen. En dit aan een behoorlijk hoog tempo. Een airfryer is dus met andere woorden, gewoon een soort van hetelucht friteuse.

 

 

Het onderhoud, extra kenmerken en mogelijkheden

Indien je op het punt staat een hetelucht friteuse aan te kopen, dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud ervan. De meeste hedendaagse hetelucht friteuses beschikken over onderdelen die je zonder problemen eruit kunt nemen. Deze losse onderdelen kunnen in de meeste gevallen ook gewoon in de vaatwasmachine gestopt worden. Zo bespaar je heel wat werk en tijd.

Er bestaan tegenwoordig ook verschillende hetelucht friteuses die zijn uitgerust met een krachtige luchtfilter. Daardoor kan worden voorkomen dat vervelende geuren vrijkomen en de hele keuken laten ruiken. Kortom heel wat mogelijkheden, die al dan niet een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

Met welke prijs hoef je rekening te houden

Een degelijke hetelucht friteuse hoeft eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Zo heb je best wel al een topproduct voor amper 69 euro. Alhoewel er ook apparaten bestaan van 230 euro of meer. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel geld je eraan wilt maar vooral ook kunt spenderen. Daarnaast kan het ook altijd handig zijn om de verschillende online reviews even te bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over diverse hetelucht friteuses. En dat kan de keuze misschien wel wat makkelijker maken.

 

Hetelucht friteuse Reviews – Top 5

 

Gebakken lucht bestaat echt. Sinds enkele jaren is er namelijk een nieuw apparaat op de markt. Hiermee kun je met behulp van hete lucht bakken. Met deze hetelucht friteuse kun je niet alleen producten als patat en bitterballen bakken. Ook vlees, groenten, taart en pizza zijn heel eenvoudig te bereiden.Wij hebben op basis van advies en reviews van onze klanten 5 top producten geselecteerd, waaronder de beste hetelucht friteuse.

 

 

Philips Avance  Airfryer XL HD9240/90

 

Wil je iets snel bereiden, dat toch gezond en goed van smaak is? Dan is deze Philips hetelucht friteuse iets voor jou. In een mum van tijd kun je bijvoorbeeld lekkere knapperige frietjes of bitterballen op tafel zetten. Of je serveert een lekker stukje vlees. En wat dacht je van een pizza? En dan geen onaangename luchtjes meer.

Deze Philips hetelucht friteuse heeft een capaciteit voor maximaal 5 personen. Hij beschikt over een digitaal scherm voor het instellen van de temperatuur en de bereidingstijd. Hij is geluidsarm en eenvoudig te reinigen. Deze hetelucht friteuse heeft een vermogen van 2100 Watt.

Vele klanten hebben een review gegeven over deze Philips hetelucht friteuse. Meer dan 80 % hiervan beoordeelt dit product met de maximale 5 sterren. Regelmatig komen we opmerkingen tegen als voldoet aan alle verwachtingen. Kortom een aanrader en een top product.

 

Koop bij bol.com (€289.99)

 

 

 

 

Princess Digitale Aerofryer XL 182020

 

 

Een hetelucht friteuse hoeft bepaald niet duur te zijn. Er zijn ook goedkope hetelucht friteuses.Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hetelucht friteuse van Princess. Hij voldoet aan alle wensen en biedt vele mogelijkheden. Je kunt er naast knapperige frietjes ook krieltjes in bakken, broodjes afbakken en zelfs een eitje koken.

Deze hetelucht friteuse van Princess biedt diverse extra’s. Bijvoorbeeld een grillrooster; 8 voorgeprogrammeerde standen en ook een extra beveiliging tegen oververhitting. Hij heeft een inhoud van 3,2 liter voldoende voor bijvoorbeeld 5 porties friet.

Volgens de vele reviews zijn klanten zeer tevreden over deze hetelucht friteuse van Princess. De simpele bediening en het zelf kunnen instellen van temperatuur en tijd zijn duidelijke pluspunten. De vele mogelijkheden in combinatie met de prijs maken dit tot een hetelucht friteuse aanbieding.

 

Koop bij bol.com (€66.22)

 

 

 

 

Philips Viva Airfryer HD 9220/20.

 

Ben je de vettigheid en vieze luchtjes van het frituren een beetje beu? Dan ben je toe aan deze Airfryer. De hetelucht friteuse van Philips. De ouderwetse frituurpan kan eindelijk de deur uit.

Deze Airfryer van Philips heeft een capaciteit voor maximaal 3 personen. Etenswaren krijgen een knapperig korstje en de smaak blijft optimaal. Naast het frituren van friet en snacks biedt deze Philips hetelucht friteuse meer mogelijkheden. Je kunt er vlees mee braden of groenten mee grillen. Je kunt er zelfs taarten mee bakken.

Het merendeel van onze klanten is zeer tevreden over dit product. Regelmatig kwamen we opmerkingen tegen dat bijvoorbeeld de snacks nu veel beter smaken. Bijkomend pluspunt is dat deze friteuse makkelijk te reinigen is.

 

Koop bij bol.com (€163.99)

 

 

 

 

Inventum GF 250 HL.

 

Met zijn vermogen van 1500 Watt is dit een snelle hetelucht friteuse van Inventum. In  een mum van tijd bereid je de heerlijkste friet en snacks. Met deze hetelucht friteuse zijn de maaltijden veel minder vet. Naast frituren kan hij ook grillen, roosteren en bakken.

Het gaat hier om een klein type hetelucht friteuse met een inhoud van 2,5 ltr. Dit is  goed voor bijvoorbeeld 2 tot 3 porties friet. Ideaal als je geen groot huishouden hebt. Vlees braden of een taart bakken is niet mogelijk. Daar staat tegenover dat hij vanwege zijn compacte en kleine formaat wel weer makkelijk te plaatsen en op te bergen is.

Deze inventum hetelucht friteuse wordt goed beoordeeld. Hij doet wat hij moet doen. Is geschikt voor tenminste 2 personen en makkelijk schoon te maken. Super prijs-kwaliteit verhouding.

 

Koop bij bol.com (€69.95)

 

 

 

 

Aigostar Dragon Pro 30 LDX Airfryer

 

Dat bakken zonder olie niet meer een luxe hoeft te zijn, bewijst bijvoorbeeld deze goedkope hetelucht friteuse van Aigostar. Met deze friteuse kun je heerlijke knapperige frietjes en snacks bereiden. Geen ongezond vet en vervelende luchtjes meer.

De royale pan heeft een inhoud van 3,2 liter en is  goed voor circa 4 porties. Het automatisch uitschakelen na gebruik wordt als handig ervaren. Oververhitting is daardoor niet mogelijk. Met zijn uitneembare pan is hij makkelijk te reinigen. Deze hetelucht friteuse is voorzien van een cool touch handgreep.

Onze klanten vinden deze hetelucht friteuse van Aigostar erg gebruiksvriendelijk. Een aanrader voor mensen die zoeken naar een betaalbare hetelucht friteuse. De simpele bediening is een pluspunt. De vele mogelijkheden van dit apparaat in combinatie met de aantrekkelijke prijs maken deze tot een echte hetelucht friteuse aanbieding.

 

Koop bij bol.com (€55.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status