Beste heteluchtoven

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Heteluchtovens test van 2021

 

Als je vaak en graag in de keuken bezig bent dan is een degelijke heteluchtoven bijna onmisbaar voor jou. Alvorens je het eerste het beste toestel aankoopt, kan het echter wel handig zijn om even onze koopgids door te nemen. Daarin leggen we jou uit met welke factoren je tijdens je zoektocht zoal rekening kunt houden. Indien je echt heel wat haast hebt bij het vinden van de ideale heteluchtoven dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Bosch HBG632BS1 werkelijk een topproduct in huis neemt. Het is een model dat je bovendien makkelijk en zonder problemen in je keuken kunt inbouwen. Met de Tristar OV-1441 heteluchtoven haal je zonder twijfel een meer dan evenwaardig toestel in huis met een totaal volume van maar liefst 28 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Heteluchtovens koopgids

 

Ben je op zoek naar een heteluchtoven of wil je je oude toestel door een iets recenter model vervangen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren. Daarom hebben wij voor jou enkele elementen extra toegelicht zodat jij op basis hiervan kan vergelijken en een keuze kan maken uit de beste heteluchtovens.

 

 

Type heteluchtoven

 

De eerste belangrijke keuze die je zal moeten maken is of je voor een vrijstaand model gaat of voor een inbouw.  Je moet hierbij goed weten wat je met de oven wil doen en daarnaast is het ook belangrijk rekening te houden met de ruimte die je ter beschikking hebt.

Wanneer je beslist om voor een inbouw heteluchtoven te gaan dan kom je al meteen voor de volgende keuze te staan. Een standaard model of eerder een compacte heteluchtoven? Houd ook hierbij rekening met de beschikbare ruimte.

De afmetingen van een standaard model heteluchtoven zijn 60 cm breed op 60 cm hoog. Voor het compactere model is er de mogelijkheid tot 45 cm hoog en 60 cm breed, of ook 38 cm hoog en 60 cm breed. Een correcte aanbeveling zou zijn om rekening te houden met extra ruimte aan de achterkant van je oven, dit om een optimale verluchting te garanderen. Bij een standaard heteluchtoven voorzie je best een 2 tal cm aan vrije ruimte, en bij een compact model ongeveer 4,5 cm.

Als je voldoende ruimte hebt voor een standaard oven kan je uiteraard ook beslissen om er een compact model in te plaatsen. De overblijvende ruimte kan je dan bijvoorbeeld gaan opvullen met lades die zorgen voor iets meer opbergruimte. Kortom mogelijkheden genoeg.

 

 

Inhoud van het toestel

 

Ook de inhoud of het volume van de heteluchtoven is belangrijk om rekening mee te houden. Uit het vorige puntje bleek dat de beschikbare ruimte hierbij een belangrijke rol speelt. Daarna kun je beginnen kijken naar de verschillende aanbiedingen omtrent inhoud en volumes van de toestellen.

Bij een vrijstaande oven heb je toestellen waarbij de inhoud varieert van 18 liter tot en met 50 liter. Wanneer het gaat over een inbouw heteluchtoven dan spreken we van een ovencapaciteit die varieert tussen de 35 en 70+ liter. Met een volume tussen de 35 liter en de 40 liter heb je ruimschoots voldoende om voor twee personen een perfect bereide maaltijd voor te schotelen.

Wanneer je met drie of vier personen bent is het toch aan te raden om te kijken naar een oven met een ovencapaciteit tussen de 40 en de 70 liter. Voor een huishouden met meer dan vier personen is er dan de heteluchtoven aanbieding met een volume van meer dan 70 liter. Houd hierbij uiteraard rekening met het feit of je een compact model koopt of een standaard model.

Probeer ook rekening te houden met de inschuifhoogtes. Wil je veel gerechten tegelijk in de oven steken, dan heb je uiteraard meer inschuifhoogtes nodig. Dit betekent dat je dus meer plaats en dus meer volume nodig zal hebben.

 

 

Extra functies

 

Een heteluchtoven gaat warmte gaan verspreiden over de volledig beschikbare ovenruimte waardoor je dus op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kan gaan bakken. De toestellen zijn dus sowieso voorzien van verschillende standaard ovenstanden waarbij je kan kiezen uit enkel bovenwarmte of enkel onderwarmte. Daarnaast bestaat ook een optie tot het combineren van zowel de boven- als onderwarmte. Bovendien kan je ook beslissen om enkel bovenwarmte te gaan gebruiken in combinatie met hetelucht, of zowel boven- als onderwarmte in combinatie met hetelucht.

Naast deze standaard ovenstanden, kan je nog verschillende extra functies voorzien op de heteluchtoven waardoor het bakken en eventueel ook het schoonmaken veel gemakkelijker kan worden.

Zo is er bijvoorbeeld de automatische functie waarbij het toestel zelf de juiste bereidingstijd en temperatuur gaat uitkiezen voor jouw gerecht. Op die manier hoef je daarover niet meer te twijfelen of na te denken.

Ook ontdooien van bereide maaltijden wordt eenvoudig als je kiest voor een oven die beschikt over de ontdooifunctie.

Heb je kindjes die houden van pizza of hou je gewoon zelf van een lekker stukje pizza, dan kun je vandaag de dag ook kiezen voor een oven die over deze functie beschikt. Voor kleine kindjes is er zelfs eventueel een beveiligingsfunctie waarmee je de oven kan vergrendelen en terug ontgrendelen. Kortom er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je verschillende toestellen met elkaar gaat vergelijken. Toestellen met meer functies zullen misschien niet tussen de goedkope heteluchtovens te vinden zijn, maar zijn misschien wel iets duurzamer.

 

 

Heteluchtoven Reviews – Top 5

 

 

Als je van koken en bakken houdt, dan is een goed werkende heteluchtoven wel onmisbaar in jouw keuken. Met zo een apparaat bak jij heerlijke lekkernijen en zoetigheden. Daarnaast kun je nog zoveel meer met een oven doen, zoals vlees erin laten stoven, grillen etc. Het maken van heerlijke schotels is ook zo gedaan als je kiest voor de beste heteluchtoven.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch HBG632BS1

 

Maak je keuken compleet met de inbouw heteluchtoven Bosch HBG632BS1. Dit is een geweldig product die je zoveel functies biedt. Dit apparaat heeft een inhoud van 71 liter en je kunt de temperatuur instellen van 30 tot en met 300 graden Celsius. Je hebt de keuze uit 8 verschillende ovensystemen, waarbij dit apparaat ook nog zuinig is.

De deur van de oven is voorzien van SoftClosing & SoftOpening en het is ook voorzien van een kinderslot. Met dit apparaat krijg je de beste bakresultaten en je kunt het ook gebruiken voor grillen, ontdooien en nog veel meer. Dit apparaat heeft een 4D hetelucht functie die ervoor zorgt dat er een gelijkmatige en optimale verdeling plaatsvindt van de warmte.

De enige persoon die een review heeft gegeven voor dit product vindt het top. Dit apparaat is geweldig op alle gebieden, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om te gebruiken.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke heteluchtoven dan zul je meteen een heleboel apparaten van het merk Bosch zien verschijnen. Het is niet alleen één van de populairste merken maar voor heel wat gebruikers is het ook veruit het beste merk.

Voordelen
Installatie:

met de Bosch HBG632BS1 haal je meteen een degelijk inbouw toestel in huis met een ruime inhoud van maar liefst 71 liter.

Functies en kenmerken:

het apparaat beschikt over 8 ovensystemen waaruit je kunt kiezen en heel wat andere functies. Zo kun je het ook toepassen om gerechten te grillen, te bakken en zelfs te ontdooien.

Temperatuur:

het is mogelijk om de temperatuur van dit toestel zelf in te stellen en te regelen. De minimale temperatuur bedraagt 30 graden Celsius en de maximale temperatuur ligt rond de 300 graden Celsius.

Temperatuur:

het is mogelijk om de temperatuur van dit toestel zelf in te stellen en te regelen. De minimale temperatuur bedraagt 30 graden Celsius en de maximale temperatuur ligt rond de 300 graden Celsius. Handig in gebruik: naast het kinderslot is de oven ook voorzien van een SoftClosing en een SoftOpening functie. Zo zal de deur van de oven nooit met een plof openvallen of dicht gaan.

Nadelen
Prijskaartje:

de kopers zijn duidelijk laaiend enthousiast over dit product. Toch vermoeden we dat de prijs voor sommige toekomstige klanten een mogelijk struikelblok zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€600)

 

 

 

 

Tristar OV-1441

 

Met de Tristar OV-1441 vrijstaande heteluchtoven heb jij een klein wonder in de keuken. Dit product heeft een inhoud van 28 liter. Met dit apparaat kun je diverse gerechten klaarmaken en heb je de keuze uit bakken, grillen of roosteren.

Het heeft 5 standen en je hebt ook een handige ontdooifunctie die je kunt gebruiken. Handig is dat je de temperatuur van het bovenste en onderste gedeelte apart kunt instellen. Aan de voorkant heb je een glazen venster, waardoor je naar binnen kunt kijken. Ook heeft dit product aan de binnenkant verlichting, zodat je ook goed kunt zien en het kookproces in de gaten kunt houden.

Als je op zoek bent naar een heteluchtoven aanbieding, dan zou je deze vrijstaande oven eens moeten bekijken. Het heeft, ondanks de lage prijs van dit product, wel nog geen review dat door een persoon is geplaatst die dit product heeft gebruikt.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke heteluchtoven maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kunnen we jou dit model van Tristar aanraden. In vergelijking met alle andere toestellen uit deze lijst, zul je merken dat deze heteluchtoven over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Vrijstaand:

in tegenstelling tot het voorgaande model hoef je deze heteluchtoven niet in te bouwen aangezien het om een vrijstaand model gaat.

Inhoud:

met een totale capaciteit van ongeveer 28 liter is dit toestel ideaal om bijvoorbeeld in een studentenhuis te plaatsen of in een kampeerwagen.

Functies:

het is een krachtig toestel dat over 5 verschillende standen beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld je gerechten grillen, bakken of roosteren. Ook ontdooien behoort tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de temperatuur zelf te regelen en in te stellen. Hierbij is het ook mogelijk om een andere temperatuur aan te duiden in het bovenste of onderste gedeelte van de oven.

Nadelen
Prijskaartje:

volgens één enkele koper is het prijskaartje nog steeds te hoog. Dat wordt duidelijk niet bevestigd door de andere gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bauknecht BLPMS8100PT

 

De Bauknecht BLPMS8100PT inbouw multifunctionele heteluchtoven heeft een inhoud van 73 liter. Dit apparaat is gemaakt van roestvrij staal en je kunt de temperatuur instellen tussen 0 en 250 graden.

Het is een elektrische oven dat valt in de categorie van energie efficiëntie klasse A, wat betekent dat het een zuinig apparaat is. De bediening ervan is eenvoudig, want het heeft een draaiknop. Het is voorzien van een elektronische klok, zodat je de tijd bij het koken in de gaten kunt houden. Dit apparaat heeft verschillende functies en je kunt er veel mee doen. Zo heb je een ontdooifunctie, pizzastand, snel voorverwarmen, grill, slow cooking etc.

Het is moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product, aangezien er nog geen review staat geschreven hiervoor. Als jij van plan bent om dit product aan te schaffen, dan kun jij de eerste persoon zijn die een beoordeling plaatst.

Net zoals het eerste toestel haal je met de Bauknecht heteluchtoven ook een inbouw model in huis. Dit toestel heeft een ruim volume van maar liefst 73 liter en is daardoor ideaal om meerdere gerechten tegelijkertijd in klaar te maken. Kortom het is werkelijk geschikt voor grote gezinnen.

Voordelen
Energiezuinig:

we hebben hier te maken met een elektrische heteluchtoven die over het energielabel A beschikt. Dit wil zeggen dat het toestel weinig energie verbruikt.

Materiaal:

deze heteluchtoven is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en stevig roestvrij staal. Dit maakt het meteen ook eenvoudig om te onderhouden en het schoon te maken.

Temperatuur:

het is mogelijk om zelf de temperatuur aan te passen en in te stellen. Je kunt hebt hierbij een ruime marge van 0 tot en met 250 graden Celsius.

Functies en kenmerken:

het toestel is niet alleen voorzien van een grillfunctie en een ontdooifunctie maar beschikt daarnaast ook over een pizzastand en een slow cooking functie. Er is ook een elektronische klok aanwezig en een functie om de oven sneller voor te verwarmen.

Nadelen
Prijskaartje:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Het is mogelijk dat de hoge prijs sommige kopers tegenhoudt om het toestel aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pelgrim MAC-696rvs

 

De Pelgrim MAC-696rvs inbouw heteluchtoven is een geweldig product, waarmee je voldoende opties hebt. Dit apparaat heeft een inhoud van 50 liter en het biedt zelfs een magnetronfunctie. Het is een ruime oven waarmee je kunt grillen, bakken, stomen en verwarmen. Er is een speciaal bakje dat je kunt gebruiken om te stomen. Binnen enkele minuten kun je jouw groente gezond en lekker stomen.

Het is gemakkelijk om schoon te maken, want dit apparaat heeft ook een stoomfunctie waarbij het apparaat zelf wordt schoon gestoomd. Het heeft geen draaiplateau dus je kunt alle ruimte die er is goed gebruiken.

De prijs van dit product ligt in vergelijking met de 4 andere producten aan de hoge kant. Dat is de reden dat je dit product niet kunt categoriseren onder de groep van goedkope heteluchtovens. Het feit dat er nog geen review is geplaatst voor dit product, kan ook hiermee te maken hebben.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Pelgrim heteluchtoven. Net zoals het voorgaande model is ook deze heteluchtoven ideaal om in te bouwen. In vergelijking met het vorige apparaat is deze inbouw heteluchtoven wel iets compacter aangezien het over een totale capaciteit beschikb van ongeveer 50 liter.

Voordelen
Functies:

deze heteluchtoven biedt je niet alleen de mogelijkheid om je gerechten te grillen en te bakken maar je kunt er ook mee stomen. Er is zelfs een handige magnetronfunctie voorzien.

Onderhoud:

dankzij de krachtige stoomfunctie zul je merken dat de heteluchtoven helemaal wordt schoon gestoomd. Zo bespaar je heel wat tijd.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je deze heteluchtoven niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inventum IOH6070RK

 

Met de Inventum IOH6070RK inbouw heteluchtoven kun jij nu snel en gemakkelijk een volledige maaltijd klaarmaken. Dit product is ideaal om te gebruiken voor het bakken, grillen, ontdooien en verwarmen.

Het heeft een inhoud van 65 liter en je kunt kiezen uit maar liefst 8 ovenprogramma’s. Het is voorzien van een speciale laag, waardoor het schoonmaken van dit product gemakkelijk is. Dit apparaat is heel zuinig en gemakkelijk om te gebruiken. Handig is dat de voordeur van glas is, zodat je naar binnen kunt kijken en het kookproces in de gaten kunt houden. De oven heeft aan de binnenkant ook verlichting, zodat je goed kunt zien.

Zonder de ervaring van een persoon die dit product al heeft gebruikt, is het moeilijk om dit product aan te raden. Wel heeft dit inbouwmodel een lage prijs in vergelijking met de overige inbouwmodellen.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Pelgrim heteluchtoven. Net zoals het voorgaande model is ook deze heteluchtoven ideaal om in te bouwen. In vergelijking met het vorige apparaat is deze inbouw heteluchtoven wel iets compacter aangezien het over een totale capaciteit beschikb van ongeveer 50 liter.

Voordelen
Functies:

je kunt deze heteluchtoven gebruiken om je gerechten te bakken, ontdooien, te verwarmen en zelfs te grillen.

Onderhoud:

dankzij de speciale coating waarover dit model beschikt, zul je merken dat de heteluchtoven gemakkelijk schoon te maken is.

Gebruiksgemak:

het toestel is eenvoudig te bedienen en beschikt over meerdere ovenprogramma’s. De glazen deur maakt het mogelijk om het kookproces te volgen.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen reviews geplaatst waardoor het moeilijk is om advies te geven over de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€267.68)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status