fbpx

Beste hittemelder

Laatste update: 23.10.19

 

Hittemelders test van 2019

 

 

Hittemelders koopgids

 

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende hittemelders bestaan, begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou alvast even helpen. Zo hebben we de beste hittemelders onderzocht en met elkaar vergeleken. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de diverse voordelen, de plaatsing en het prijskaartje ervan. Door rekening te houden met eventuele promoties, is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke hittemelder aanbieding te spotten. Kortom, neem rustig even de tijd om deze koopgids grondig door te nemen alvorens je een keuze maakt.

 

 

Wat is een hittemelder

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en praktische hittemelder. En dat is best wel een goede aanbeveling. Een hittemelder is een apparaatje dat je ongeveer kunt vergelijken met de werking van een rookmelder. Met dat verschil dat een hittemelder functioneert op basis van een thermo-differentiaal sensor. Dat is eigenlijk gewoon een soort van handige thermometer. Op het moment dat een bepaalde temperatuur overschreden wordt, dan zul je meteen een duidelijk signaal horen.

Een hittemelder kan dus vast en zeker wel levens redden. Op het moment dat er bijvoorbeeld een brand zou zijn, ergens in huis, dan zul je hiervan vrij snel op de hoogte worden gebracht. Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste hittemelder aan te kopen. Het is een goed idee om alvast een kijkje te nemen tussen de verschillende mogelijkheden. Vervolgens kun je een uiteindelijke beslissing nemen. Het kan eventueel helpen om ook de verschillende online beoordelingen van gebruikers even door te nemen.

 

 

De voordelen van een hittemelder

 

Heel veel personen hebben reeds één of meerdere rookmelders in huis hangen. Toch is een hittemelder ook een echte aanrader. Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu ook nog een krachtige hittemelder zou moeten plaatsen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een rookmelder mag je namelijk niet om het even waar gaan plaatsen. Zo kun je in vochtige ruimtes maar beter geen rookmelder plaatsen. In zulke gevallen is een degelijke hittemelder dan ook een veilig alternatief.

Een hittemelder is bestand tegen vocht, en kun je dus ook zonder problemen in vochtige ruimtes bevestigen. Denk hierbij maar aan de badkamer of de keuken. Op het moment dat er een temperatuur waargenomen wordt, die hoger is dan 58 graden Celsius, dan zul je meteen een duidelijk alarm horen afgaan. Kortom, indien je zelf nog geen hittemelder hebt geplaatst, dan is het alvast een goed idee om de verschillende apparaten even te bekijken.

 

 

De plaatsing van een hittemelder en het aantal

 

Het is dus ook een goede aanrader om even stil te staan bij de plaatsing van een hittemelder. Zo kun je maar beter rookmelders gaan combineren met hittemelders. Je zult merken dat een hittemelder op plaatsen kan geïnstalleerd worden die niet echt ideaal zijn voor rookmelders. Denk maar aan een badkamer, garage of keuken. Een hittemelder heeft namelijk het grote voordeel dat deze niet alleen bestand is tegen dampvorming maar ook tegen stof. Kortom, een hittemelder kun je op verschillende plaatsen in het huis bevestigen, en dit zonder problemen.

Het komt er eigenlijk op aan, om meerdere hittemelders in huis te plaatsen. Net zoals het ook beter is om meerdere rookmelders te monteren. Dit creëert meteen ook een veel veiliger gevoel, aangezien je meteen op de hoogte zult gebracht worden, indien er problemen mochten zijn. Aarzel dan ook niet, en bestel maar meteen meerdere hittemelders. Je zult vaststellen dat het helemaal geen tijd en moeite kost om deze apparaten te plaatsen. En dat is natuurlijk ook een bijzonder groot voordeel.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale hittemelder zul je merken dat er heel wat prijsverschillen zullen opduiken. Zo zijn er heel wat goedkope hittemelders, net zoals er ook heel wat duurdere apparaten zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hittemelder voor amper 15 euro aan te kopen. Er zijn natuurlijk ook heel wat hittemelders die ruim 90 euro kosten. Uiteindelijk beslis je wel helemaal zelf hoeveel geld je wilt en kunt uitgeven aan degelijke hittemelders.

Door een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews, kun je bovendien een beter idee krijgen over bepaalde hittemelders. In de beoordelingen geven de klanten namelijk een positief of negatief advies over de toestellen. Dit kan je alvast een beter beeld geven over de verschillende hittemelders. Probeer ook zeker open te staan voor eventuele promoties of aanbiedingen. Het is namelijk altijd mogelijk dat je vroeg of laat een aantrekkelijk koopje tegenkomt dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Hittemelder Reviews – Top 5

 

 

In bedrijven of ook gewoon bij jou thuis kan een hittemelder echt wel een goede aanbeveling zijn. Het principe is een beetje hetzelfde als de standaard rookmelders van weleer. Omdat wij er zeker van willen zijn dat je met de beste hittemelder naar huis kunt gaan, hebben wij een top 5 samengesteld. We hebben dit kunnen doen na een grondig onderzoek van de verschillende online reviews en het advies van de vele klanten. Bekijk deze lijst eens rustig en wie weet zit er ergens wel een leuke hittemelder aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Elro Cavius 3002-003

 

Met deze handige hittemelder van Elro haal je een vrij compact doch duurzaam toestelletje in huis. Het apparaat werkt op basis van een hele krachtige lithium batterij die maar liefst 10 jaar lang zonder problemen meegaat. Deze batterij krijg je er bovendien bij de aankoop van het toestel gewoon bij.

Het apparaat zal meteen reageren zodra er extreme hitte waargenomen worden. Je zult meteen gealarmeerd worden door het heldere en krachtige geluid van maar liefst 85 dB. Het apparaat is ook geschikt om in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer te plaatsen. En er is een testknop voorzien zodat je een functietest kunt uitvoeren.

De klanten zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten van deze hittemelder. Een andere gebruiker laat meteen ook weten dat je het apparaat bijzonder eenvoudig kunt installeren en dat het perfect doet wat het moet doen.

 

Koop bij bol.com (€13.99)

 

 

 

 

Smartwares RM127K

 

Indien je op zoek bent naar een duurzame hittemelder maar je er liefst van al niet zoveel geld aan spendeert dan is dit model van Smartwares iets voor jou. Dit exemplaar behoort tot de goedkope hittemelders en kun je ook probleemloos in de keuken of de badkamer plaatsen.

Het apparaat werkt op basis van een krachtige batterij die tot wel 1 jaar lang meegaat. De batterij wordt trouwens bij de aankoop van de hittemelder gewoon meegeleverd. Het toestel geeft bovendien ook aan wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Zodra temperaturen van 50 graden Celsius of meer worden waargenomen, zal het apparaat een duidelijk signaal van 85 dB laten horen.

Op dit moment zijn er nog maar enkele reviews bij dit toestel geplaatst. Daaruit kunnen we duidelijk de tevredenheid van de klanten waarnemen. De gebruikers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€10.99)

 

 

 

 

Blaupunkt Temperatuur Sensor

 

Indien je op zoek bent naar een draadloze hittemelder dan is dit model van Blaupunkt echt iets voor jou. Het is eigenlijk ook het ideale alarmsysteem wanneer je slaapt. Dankzij het hoge aantal decibels zul je vrijwel meteen gewekt worden op het moment dat de melder afgaat.

Het apparaat werkt op krachtige batterijen en zal de temperatuur in de ruimte in de gaten houden. Bovendien worden de temperatuurmetingen elk half uurtje ook doorgestuurd naar een groter controlepaneel. Deze hittemelder heeft een krachtig meetbereik van -10 graden Celsius tot wel 50 graden Celsius.

De koper die momenteel op deze hittemelder gereageerd heeft, is werkelijk helemaal enthousiast over de voordelen ervan. Het is een gebruiksvriendelijk toestel dat bijzonder eenvoudig en snel te installeren is.

 

Koop bij bol.com (€37.5)

 

 

 

 

FireAngel HM-F-1EU Optische

 

Met deze hittemelder haal je niet alleen een duurzaam apparaatje in huis maar het ziet er ook nog eens goed uit. De witte kleur laat de hittemelder er heel stijlvol en modern uitzien en minder hard opvallen in de ruimte.

Deze hittemelder werkt niet op basis van krachtige batterijen maar wel op basis van het lichtnet of een adapter. Zodra er een extreme hitte gedetecteerd wordt, zal het apparaat meteen in werking schieten. Met een kracht van 85 dB mag je er zeker van zijn dat je meteen wakker zult worden wanneer je ligt te slapen.

De hoge prijs kan een verklaring zijn voor het feit dat er momenteel nog geen online reviews werden geplaatst. Het is echter ook mogelijk dat het hier nog om een vrij recente hittemelder gaat. Haast je daarom naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€98.89)

 

 

 

 

Gev FMH 4184

 

Zodra je de prijs van deze handige hittemelder onder ogen krijgt dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een hittemelder aanbieding gaat. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk GEV en ziet er heel modern en stijlvol uit. Daardoor past het vrijwel in elke ruimte.

Het apparaat heeft een temperatuurbereik van 0 tot 60 graden Celsius en zal bij extreme hitte dus meteen in werking schieten. Met een geluidsniveau van maar liefst 85 dB zul je dus meteen gealarmeerd zijn. Het apparaatje werkt op basis van een krachtige batterij die toch wel behoorlijk lang meegaat.

Bij de aankoop van het toestel is het belangrijk dat je beseft dat eventuele rook niet zal worden waargenomen door deze hittemelder. Dit zou een reden kunnen zijn waarom er nog niemand op dit artikel heeft gereageerd. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en wees de eerste in het plaatsen van een review.

 

Koop bij bol.com (€34.14)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status