Beste hittemelder

Laatste update: 13.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Hittemelders test van 2021

 

Ben je op zoek naar een degelijke hittemelder maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast onze koopgids aanraden. Daarin proberen we een aantal handige richtlijnen en tips mee te geven die de zoektocht net iets makkelijker kunnen maken. Echter kun je ook gelijk doorklikken naar onze 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hittemelders alvast even meedelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Elro Cavius 3002-003 hittemelder. Een vrij compact en lichtgewicht apparaatje dat je makkelijk ergens aan de muur kunt bevestigen. Met de Smartwares RM127K hittemelder kies je alvast voor een evenwaardig en duurzaam toestel dat bovendien wordt aangeboden tegen een mooi prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hittemelders koopgids

 

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende hittemelders bestaan, begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou alvast even helpen. Zo hebben we de beste hittemelders onderzocht en met elkaar vergeleken. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de diverse voordelen, de plaatsing en het prijskaartje ervan. Door rekening te houden met eventuele promoties, is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke hittemelder aanbieding te spotten. Kortom, neem rustig even de tijd om deze koopgids grondig door te nemen alvorens je een keuze maakt.

 

 

Wat is een hittemelder

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en praktische hittemelder. En dat is best wel een goede aanbeveling. Een hittemelder is een apparaatje dat je ongeveer kunt vergelijken met de werking van een rookmelder. Met dat verschil dat een hittemelder functioneert op basis van een thermo-differentiaal sensor. Dat is eigenlijk gewoon een soort van handige thermometer. Op het moment dat een bepaalde temperatuur overschreden wordt, dan zul je meteen een duidelijk signaal horen.

Een hittemelder kan dus vast en zeker wel levens redden. Op het moment dat er bijvoorbeeld een brand zou zijn, ergens in huis, dan zul je hiervan vrij snel op de hoogte worden gebracht. Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste hittemelder aan te kopen. Het is een goed idee om alvast een kijkje te nemen tussen de verschillende mogelijkheden. Vervolgens kun je een uiteindelijke beslissing nemen. Het kan eventueel helpen om ook de verschillende online beoordelingen van gebruikers even door te nemen.

 

De voordelen van een hittemelder

Heel veel personen hebben reeds één of meerdere rookmelders in huis hangen. Toch is een hittemelder ook een echte aanrader. Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu ook nog een krachtige hittemelder zou moeten plaatsen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een rookmelder mag je namelijk niet om het even waar gaan plaatsen. Zo kun je in vochtige ruimtes maar beter geen rookmelder plaatsen. In zulke gevallen is een degelijke hittemelder dan ook een veilig alternatief.

Een hittemelder is bestand tegen vocht, en kun je dus ook zonder problemen in vochtige ruimtes bevestigen. Denk hierbij maar aan de badkamer of de keuken. Op het moment dat er een temperatuur waargenomen wordt, die hoger is dan 58 graden Celsius, dan zul je meteen een duidelijk alarm horen afgaan. Kortom, indien je zelf nog geen hittemelder hebt geplaatst, dan is het alvast een goed idee om de verschillende apparaten even te bekijken.

 

De plaatsing van een hittemelder en het aantal

Het is dus ook een goede aanrader om even stil te staan bij de plaatsing van een hittemelder. Zo kun je maar beter rookmelders gaan combineren met hittemelders. Je zult merken dat een hittemelder op plaatsen kan geïnstalleerd worden die niet echt ideaal zijn voor rookmelders. Denk maar aan een badkamer, garage of keuken. Een hittemelder heeft namelijk het grote voordeel dat deze niet alleen bestand is tegen dampvorming maar ook tegen stof. Kortom, een hittemelder kun je op verschillende plaatsen in het huis bevestigen, en dit zonder problemen.

Het komt er eigenlijk op aan, om meerdere hittemelders in huis te plaatsen. Net zoals het ook beter is om meerdere rookmelders te monteren. Dit creëert meteen ook een veel veiliger gevoel, aangezien je meteen op de hoogte zult gebracht worden, indien er problemen mochten zijn. Aarzel dan ook niet, en bestel maar meteen meerdere hittemelders. Je zult vaststellen dat het helemaal geen tijd en moeite kost om deze apparaten te plaatsen. En dat is natuurlijk ook een bijzonder groot voordeel.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

In je zoektocht naar de voor jou ideale hittemelder zul je merken dat er heel wat prijsverschillen zullen opduiken. Zo zijn er heel wat goedkope hittemelders, net zoals er ook heel wat duurdere apparaten zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hittemelder voor amper 15 euro aan te kopen. Er zijn natuurlijk ook heel wat hittemelders die ruim 90 euro kosten. Uiteindelijk beslis je wel helemaal zelf hoeveel geld je wilt en kunt uitgeven aan degelijke hittemelders.

Door een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews, kun je bovendien een beter idee krijgen over bepaalde hittemelders. In de beoordelingen geven de klanten namelijk een positief of negatief advies over de toestellen. Dit kan je alvast een beter beeld geven over de verschillende hittemelders. Probeer ook zeker open te staan voor eventuele promoties of aanbiedingen. Het is namelijk altijd mogelijk dat je vroeg of laat een aantrekkelijk koopje tegenkomt dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Hittemelder Reviews – Top 5

 

In bedrijven of ook gewoon bij jou thuis kan een hittemelder echt wel een goede aanbeveling zijn. Het principe is een beetje hetzelfde als de standaard rookmelders van weleer. Omdat wij er zeker van willen zijn dat je met de beste hittemelder naar huis kunt gaan, hebben wij een top 5 samengesteld. We hebben dit kunnen doen na een grondig onderzoek van de verschillende online reviews en het advies van de vele klanten. Bekijk deze lijst eens rustig en wie weet zit er ergens wel een leuke hittemelder aanbieding tussen.

 

 

Elro Cavius 3002-003

 

Met deze handige hittemelder van Elro haal je een vrij compact doch duurzaam toestelletje in huis. Het apparaat werkt op basis van een hele krachtige lithium batterij die maar liefst 10 jaar lang zonder problemen meegaat. Deze batterij krijg je er bovendien bij de aankoop van het toestel gewoon bij.

Het apparaat zal meteen reageren zodra er extreme hitte waargenomen worden. Je zult meteen gealarmeerd worden door het heldere en krachtige geluid van maar liefst 85 dB. Het apparaat is ook geschikt om in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer te plaatsen. En er is een testknop voorzien zodat je een functietest kunt uitvoeren.

De klanten zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten van deze hittemelder. Een andere gebruiker laat meteen ook weten dat je het apparaat bijzonder eenvoudig kunt installeren en dat het perfect doet wat het moet doen.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment hittemelders. Echter kunnen wij jou alvast dit product van het bekende, en misschien door velen ook wel beschouwd als het beste merk, Elro aanraden. Bekijk hieronder de populairste kenmerken even grondig.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat de hittemelder vrij compact is en daarnaast ook gekenmerkt wordt door een beperkt gewicht. Dit maakt de hittemelder makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te installeren.

Voeding:

de hittemelder is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame lithium accu met een maximale levensduur van wel 10 jaar. Het grote pluspunt is dat de accu wordt meegeleverd.

Alarmsignaal:

op het moment dat er extreme temperaturen en hitte worden geconstateerd dan zul je meteen opgeschrikt worden door een krachtig alarm. Dit alarm biedt een maximaal geluidsniveau van wel 85 dB.

Vochtbestendig:

doordat de hittemelder vochtbestendig is, kun je dit apparaat ook zonder problemen in de badkamer installeren.

Nadelen
Batterij duur:

de aankoop van een nieuwe batterij zou volgens een enkele koper best wel duur zijn.

 

 

 

 

Smartwares RM127K

 

Indien je op zoek bent naar een duurzame hittemelder maar je er liefst van al niet zoveel geld aan spendeert dan is dit model van Smartwares iets voor jou. Dit exemplaar behoort tot de goedkope hittemelders en kun je ook probleemloos in de keuken of de badkamer plaatsen.

Het apparaat werkt op basis van een krachtige batterij die tot wel 1 jaar lang meegaat. De batterij wordt trouwens bij de aankoop van de hittemelder gewoon meegeleverd. Het toestel geeft bovendien ook aan wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Zodra temperaturen van 50 graden Celsius of meer worden waargenomen, zal het apparaat een duidelijk signaal van 85 dB laten horen.

Op dit moment zijn er nog maar enkele reviews bij dit toestel geplaatst. Daaruit kunnen we duidelijk de tevredenheid van de klanten waarnemen. De gebruikers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Door te kiezen voor de Smartwares hittemelder kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en degelijkheid. De hittemelder wordt geleverd inclusief een bijzonder krachtige accu die over een totale levensduur van 1 jaar beschikt. Of het toestel ook over de laagste prijs beschikt, dat valt nog even af te wachten.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de lage en betaalbare prijs van deze hittemelder.

Vochtbestendig:

doordat de hittemelder bestand is tegen vocht, is het mogelijk om dit apparaat eventueel ook in de badkamer of zelfs gewoon in de keuken te installeren.

85 dB:

het toestel wordt gekenmerkt door een krachtig geluidssignaal van maar liefst 85 dB dat meteen in werking treedt bij extreme hitte.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online beoordelingen toont aan dat slechts één koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de aangeboden kwaliteit.

 

 

 

 

Blaupunkt Temperatuur Sensor

 

Indien je op zoek bent naar een draadloze hittemelder dan is dit model van Blaupunkt echt iets voor jou. Het is eigenlijk ook het ideale alarmsysteem wanneer je slaapt. Dankzij het hoge aantal decibels zul je vrijwel meteen gewekt worden op het moment dat de melder afgaat.

Het apparaat werkt op krachtige batterijen en zal de temperatuur in de ruimte in de gaten houden. Bovendien worden de temperatuurmetingen elk half uurtje ook doorgestuurd naar een groter controlepaneel. Deze hittemelder heeft een krachtig meetbereik van -10 graden Celsius tot wel 50 graden Celsius.

De koper die momenteel op deze hittemelder gereageerd heeft, is werkelijk helemaal enthousiast over de voordelen ervan. Het is een gebruiksvriendelijk toestel dat bijzonder eenvoudig en snel te installeren is.

Mag het toch allemaal net iets meer zijn en verkies je bijgevolg een volledig draadloze hittemelder? Dan kunnen wij jou de goede raad geven om even dit apparaat van het bekende merk Blaupunkt onder de loep te nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

Voordelen
Meetbereik:

het is een bijzonder krachtige hittemelder dat gekenmerkt wordt door een ruim meetbereik dat varieert van -10 graden Celsius tot maar liefst 50 graden Celsius.

Installatie:

je hoeft je geen zorgen te maken want het kost helemaal geen moeite om deze hittemelder te installeren. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een handige schroefbevestiging.

Toebehoren:

op het moment dat je de hittemelder besluit aan te kopen dan wordt het bevestigingsmateriaal gewoon meegeleverd.

Gebruiksgemak:

de hittemelder zorgt voor een bijzonder krachtig signaal op het moment dat extreme hitte wordt gedetecteerd. Verder is er ook een testknop voorzien en is het toestel koppelbaar.

Nadelen
Prijzig:

in tegenstelling tot de vorige 2 hittemelders zul je voor dit toestel wel net iets meer hoeven te betalen.

 

 

 

 

FireAngel HM-F-1EU Optische

 

Met deze hittemelder haal je niet alleen een duurzaam apparaatje in huis maar het ziet er ook nog eens goed uit. De witte kleur laat de hittemelder er heel stijlvol en modern uitzien en minder hard opvallen in de ruimte.

Deze hittemelder werkt niet op basis van krachtige batterijen maar wel op basis van het lichtnet of een adapter. Zodra er een extreme hitte gedetecteerd wordt, zal het apparaat meteen in werking schieten. Met een kracht van 85 dB mag je er zeker van zijn dat je meteen wakker zult worden wanneer je ligt te slapen.

De hoge prijs kan een verklaring zijn voor het feit dat er momenteel nog geen online reviews werden geplaatst. Het is echter ook mogelijk dat het hier nog om een vrij recente hittemelder gaat. Haast je daarom naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Hecht je niet alleen belang aan de uitstekende kwaliteit maar vind je ook het design belangrijk, dan lijkt deze hittemelder misschien wel iets voor jou te zijn. De hittemelder wordt jou aangeboden door FireAngel en wordt gekenmerkt door een krachtig vermogen in combinatie met een sterk alarmsignaal.

Voordelen
Voeding:

in tegenstelling tot de vorige hittemelders zul je merken dat dit apparaat aan te sluiten is op het lichtnet. Of je kunt ook gebruik maken van een adapter.

85 dB:

er gaat een bijzonder krachtig en luid alarmsignaal af van maar liefst 85 dB op het moment dat extreme temperaturen worden waargenomen.

Nadelen
Geen batterij:

sommige kopers kunnen het als een nadeel beschouwen dat deze hittemelder niet voorzien is van krachtige accu.

Prijzig:

ook de hoge prijs zou mogelijks als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

 

 

 

 

Gev FMH 4184

 

Zodra je de prijs van deze handige hittemelder onder ogen krijgt dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een hittemelder aanbieding gaat. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk GEV en ziet er heel modern en stijlvol uit. Daardoor past het vrijwel in elke ruimte.

Het apparaat heeft een temperatuurbereik van 0 tot 60 graden Celsius en zal bij extreme hitte dus meteen in werking schieten. Met een geluidsniveau van maar liefst 85 dB zul je dus meteen gealarmeerd zijn. Het apparaatje werkt op basis van een krachtige batterij die toch wel behoorlijk lang meegaat.

Bij de aankoop van het toestel is het belangrijk dat je beseft dat eventuele rook niet zal worden waargenomen door deze hittemelder. Dit zou een reden kunnen zijn waarom er nog niemand op dit artikel heeft gereageerd. Laat je hierdoor echter niet afschrikken en wees de eerste in het plaatsen van een review.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke hittemelder jou aangeboden en geleverd door GEV. Wil je er graag wat meer over weten dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen.

Voordelen
Kostenplaatje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke hittemelder dan lijkt dit product misschien wel iets voor jou te zijn.

Meetbereik:

deze unieke hittemelder wordt gekenmerkt door een temperatuurbereik dat varieert van 0 tot en met 60 graden Celsius.

85 dB:

ook hier krijg je een duidelijk alarm van maar liefst 85 dB te horen op het moment dat extreme hitte wordt geconstateerd.

Nadelen
Geen rook:

dit product treedt alleen in werking op het moment dat er extreme temperaturen worden waargenomen. Echter is het geen rookmelder.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
W. Smit
W. Smit
1 year ago

Jammer dat in de beschrijving van (niet alle) hittemelders duidelijk gemaakt wordt bij welke omgevings-temperatuur de melder aanslaat en of de melder ( als deze gevoelig is voor infra-roodstraling, eventueel buiten het directe “zicht” van de warmtebron (bijv. CV-ketel/kooktoestel) geplaatst moet worden

10top Team
Admin
10top Team
1 year ago
Reply to  W. Smit

Hoi W. Smit,

Bedankt voor de eerlijke reactie. Het is zeket iets waar we aandachtig voor zullen zijn bij het actualiseren van de artikelen.

Aarzel zeker niet ons te contacteren bij verdere twijfels of vragen.

DMCA.com Protection Status