5 Beste Hogedrukreinigers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Hogedrukreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke hogedrukreiniger is het mogelijk om behoorlijke vuile objecten weer helemaal proper te krijgen. Denk maar aan een fiets die helemaal onder de modder zit, of vuile tuinmeubelen die nood hebben aan een dringende schoonmaakbeurt. Door de online beoordelingen van de klanten eens grondig te onderzoeken en hierbij rekening te houden met het advies en de gebruikerservaring, hebben wij een top 3 kunnen samenstellen. Zo zul je met de Kärcher K2 Basic een bijzonder goede aankoop doen. Het is een bijzonder krachtige hogedrukreiniger met een 1400 Watt vermogen. Ook met de Bosch Universal Aquatak 135 mag je rekenen op een krachtig apparaat dat in een mum van tijd al het vuil van je tuinmeubelen of auto haalt. De maximale druk bij dit toestel ligt gemakkelijk rond de 135 bar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hogedrukreinigers koopgids

 

Een hogedrukreiniger komt goed van pas om je oprit of autowielen goed schoon te maken. Dankzij de hoge druk waarmee het water door het apparaat gaat kun je vuil makkelijker verwijderen. Bij het kopen van een hogedrukreiniger moet je letten op het type, de werkdruk, de wateropbrengst, de accessoires en de prijs.

Type

Het is belangrijk om in eerste instantie te weten waarvoor je een hogedrukreiniger zult gebruiken. Je kunt ze onderverdelen in drie types: basis, medium en pro. Het verschil tussen deze types hangt af van de werkdruk, het type motor, de wateropbrengst, enzovoort.

Een basis hogedrukreiniger kun je gebruiken voor kleinere klussen zoals een fiets schoonmaken of zelfs een klein terras. Deze beschikken meestal over een lagere werkdruk en wateropbrengst en zijn geschikt voor kleinere oppervlaktes. Ze zijn meestal ook goedkoper dan andere toestellen.

De medium hogedrukreinigers zijn geschikt voor zwaardere klussen zoals een auto of middelgroot terras schoonmaken. De werkdruk en wateropbrengst zijn hoger dan die van een basis apparaat.

Tot slot is er nog de professionele of pro hogedrukreiniger die gebruikt wordt voor het reinigen van grote oppervlaktes zoals een zwembad. Deze zijn geschikt om hardnekkig vuil mee te verwijderen. Ze beschikken over een hoge werkdruk en hoge wateropbrengst maar zijn ook meestal duurder.

 

Werkdruk en wateropbrengst

De werkdruk of waterdruk heeft een directe invloed op de kracht van de waterstraal. Hoe hoger de werkdruk, hoe krachtiger de straal en hoe beter je vuil kunt verwijderen. Een basis hogedrukreiniger beschikt meestal over een werkdruk tussen 100 en 120 bar terwijl een pro hogedrukreiniger een minimale werkdruk van 140 bar heeft. Dit is nodig als je hardnekkig vuil wilt verwijderen.

Bij de meeste hogedrukreinigers kun je zelf de waterdruk regelen en kiezen hoe krachtig de straal moet zijn. Dit is heel handig want door een te hoge druk te gebruiken kun je ook voorwerpen beschadigen. Een simpel voorbeeld is je auto, bij te hoge druk kan de lak van je auto beschadigd worden.

Sommige apparaten kunnen de lage druk van het leidingwater verhogen, soms zelfs tot 150 bar. Daardoor verbruik je minder water tijdens het schoonmaken. Dat is goed voor het milieu maar brengt ook minder kosten met zich mee.

De wateropbrengst is de hoeveelheid water die per uur door het toestel verbruikt wordt. Hoe hoger de wateropbrengst is bij een gelijke werkdruk, hoe beter het apparaat zal reinigen. Voor een grotere oppervlakte koop je beter een hogedrukreiniger met een hoge wateropbrengst.

 

Accessoires

Je kunt een hogedrukreiniger uitrusten met tal van soorten accessoires om bepaalde plaatsen schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een terrasreiniger aankoppelen. Daarmee wordt de straal afgeschermd door een kap zodat het vuil niet naar alle kanten spat. Dankzij de borstels aan de onderkant kun je de reiniger makkelijk verplaatsen.

Een spuitlans is een verlengstuk die zorgt voor een snel roterende puntstraal. Deze puntstraal maakt het makkelijker om mos en vuil op en tussen tegels te verwijderen.

Een wasborstel is geschikt voor het wassen van je auto of caravan. Dankzij de zachte haren van de borstel worden beschadigingen voorkomen. Voor een optimale schoonmaak kun je deze borstel gebruiken met een reinigingsmiddel.

Met een rioolreiniger kun je buizen, riolen en goten ontstoppen. De slang is uitgerust met verschillende spuiten zodat de hele buis onder druk kan gereinigd worden.

Bij de ene machine is het makkelijk om een accessoire te verwisselen dan bij de andere. Houd hier ook rekening mee want als je de hogedrukreiniger graag gebruikt voor verschillende soorten klussen dan kan dit een groot voordeel zijn.

Veiligheid en prijs

Bij het gebruik van een hogedrukreiniger is het belangrijk om aan je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen te denken. De druk die wordt gebruikt bij zo’n apparaat is heel hoog dus richt de waterstraal nooit op een andere persoon. Sommige machines zijn voorzien van een aquastop systeem die ervoor zorgt dat het water stopt met spuiten als je het handvat loslaat.

Hogedrukreinigers zijn niet altijd even goedkoop en kunnen nogal wat ruimte innemen. Je kunt er ook voor kiezen om een hogedrukreiniger te huren als je het apparaat slechts een paar keer per jaar nodig hebt. Toch is het handig als je altijd zo’n toestel tot je beschikking hebt, dus je kunt misschien met een groep vrienden of buren samen een hogedrukreiniger kopen.

Duurdere modellen beschikken vaak over meer accessoires en gaan minder vlug stuk. Je kunt online verschillende aanbiedingen vergelijken en je baseren op de aanbevelingen van eerdere kopers om een goed doordachte keuze te maken.

 

5 Beste Hogedrukreinigers (Reviews) van 2020

 

Om vuil beter te verwijderen van sommige objecten, zoals een fiets of tuinmeubelen, gebruik je best een hogedrukreiniger. Deze apparaten doen wat het woord zegt, ze kunnen reinigen op hoge druk zodat je beter en makkelijker de vuilresten verwijdert. Gebruik hem zelfs om je oprit een beetje op te poetsen of de velgen van je auto. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Lees dus verder en maak voor jezelf uit welke de beste hogedrukreiniger is.

 

1. Kärcher K2 Basic Hogedrukreiniger 110 bar

 

Deze hogedrukreiniger aanbieding is ideaal voor sporadisch gebruik en om vuil te verwijderen van fietsen of tuinmeubelen en gereedschap.

Hij heeft een druk van 110 bar en een vermogen van 1400 Watt. Door z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope hogedrukreinigers.

Kärcher hogedrukreinigers zijn duurzaam en van goede kwaliteit. Gebruik hem voor je auto of terras of vele andere mogelijkheden. Hij heeft een snoerlengte van 5 meter en een slanglengte van 3 meter.

De online reviews geven een overwegend positief advies. Hij beschikt over voldoende druk om een terras te reinigen en hij is compact.

Kopers vinden hem gemakkelijk in gebruik en daarbovenop nog eens goedkoop. Toch zijn enkelen er niet tevreden mee en zeggen dat hij na een paar weken al stuk was. Ook is de slang nogal aan de korte kant.

Als je op zoek bent naar goedkope hogedrukreinigers dan moet je zeker dit model van Kärcher eens bekijken. Het is namelijk het toestel met de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. Dit toestel is werkelijk ideaal om zo nu en dan eens te gebruiken.

Voordelen
Motor:

dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van 1400 Watt. Hierdoor behoort het zeker tot één van de krachtige hogedrukreinigers. De druk bedraagt maar liefst 110 bar.

Lengte:

de hogedrukreiniger beschikt over een snoer dat wel 5 meter lang is. De slanglengte bedraagt dan weer 3 meter.

Gebruiksgemak:

dit toestel is meteen heel geschikt als je het sporadisch wilt gebruiken. Het werkt perfect om een auto of zelfs je terras schoon te maken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor enkele gebruikers is dit toestel heel erg kwetsbaar. Bovendien blijkt de slang voor één enkele koper toch net iets te kort te zijn.

Koop bij bol.com (€64.99)

 

 

 

 

2. Bosch Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger 1900 W

 

De Bosch Aquatak is een krachtige hogedrukreiniger en beschikt over een  auto-stop systeem waardoor de motor uitschakelt bij het loslaten van de schakelaar. Hij is geschikt voor het reinigen van oppervlakken en voertuigen maar ook voor voorwerpen. Hij heeft ook een hogedruk-accessoire voor reinigingsmiddel.

Hij heeft een sterke pomp van 135 bar en wordt gebruiksklaar geleverd zodat je hem zelf niet in elkaar moet zetten. Hij is makkelijk te verplaatsen met de telescoopgreep en grote wielen en heeft een 3-in-1 sproeier met PencilJet om de reinigingsprestaties te verbeteren.

De meningen over dit product zijn positief. Kopers vinden hem compact en krachtig. Hij is eenvoudig te gebruiken en verwijdert bijna al het vuil zonder problemen. Hij beschikt over verschillende standen en maakt weinig lawaai. Het enige minpuntjes is dat de handleiding niet echt duidelijk is.

Bosch is een heel bekend merk als het gaat om toestellen om in de tuin te werken. Voor heel wat gebruikers is het zelfs het beste merk. Het behoort zeker niet tot de goedkope toestellen maar wel tot de populairste als we de commentaren van kopers bekijken.

Voordelen
Vermogen:

dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van 1900 Watt en is bijgevolg zeer krachtig. Het heeft daarnaast een maximale druk van 135 bar.

Autostop systeem:

dankzij dit systeem zal het toestel automatisch uitschakelen op het moment dat je de schakelaar loslaat.

Gebruiksgemak:

dankzij de grote wielen kun je het toestel gemakkelijk verplaatsen. Het apparaat is ook voorzien van een telescoopgreep. Er is ook een hogedruk accessoire voorzien om het reinigingsmiddel handig en snel aan te brengen.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

volgens enkele kopers is de handleiding te beknopt en niet duidelijk genoeg.

Koop bij bol.com (€149.99)

 

 

 

 

3. Powerplus POWXG9030 Hogedrukreiniger 1900W 135 bar

 

De Powerplus hogedrukreiniger kun je voor alles gebruiken dankzij z’n vele handige accessoires. Hij heeft een vermogen van 1900 Watt en en levert water met een druk van 135 bar. De spuitmond is verstelbaar en je kunt er het spuitpatroon mee regelen, kies tussen een krachtige precisiestraal of een zachtere sproeistraal.

Dankzij het hoekmondstuk kun je moeilijk bereikbare plekken reinigen, zoals bijvoorbeeld de onderkant van een auto. Je kan verder ook nog een borstel en een zeepfles aansluiten en hij beschikt over een roterende terrasreiniger om terrassen en opritten spatvrij te kunnen reinigen. Hij behoort ook tot de goedkope hogedrukreinigers.

De gebruikers zijn heel tevreden over hun aankoop. Ze vinden dit apparaat echt top. Hij is eenvoudig maar heel efficiënt, vooral dankzij z’n vele hulpstukken om alles beter te kunnen reinigen. Hij is goedkoop en licht van gewicht. Het enige minpuntje is dat hij teveel geluid maakt. Een mooie hogedrukreiniger aanbieding!

Deze hogedrukreiniger van Powerplus heeft een vermogen van 1900 Watt en beschikt over een druk van rond de 135 bar. Daardoor maakt het zeker deel uit van de krachtigere toestellen. Als we de commentaren bekijken die gebruikers geplaatst hebben, zou het ook één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Voordelen
Gebruik:

als je op zoek bent naar een hogedrukreiniger om regelmatig te gebruiken dan is dit apparaat echt wel geschikt.

Hoekspuit:

het toestel beschikt over een hoekspuit. Dit is heel erg handig om moeilijk te bereiken plaatsen grondig schoon te maken. Denk maar aan de onderkant van je grasmaaier bijvoorbeeld.

Handig in gebruik:

er is zelfs een terrasreiniger voorzien waarmee jij de oprit of het terras veilig en probleemloos kunt sproeien. Daarnaast kun je de zeepfles met detergent op het toestel aansluiten.

Nadelen
Geluid:

één enkele gebruiker ergert zich enorm aan het lawaai dat het toestel maakt. Verder blijkt de spuitslang ook iets te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nilfisk E 150.1-10 H X-Tra Hogedrukreiniger 150 bar

 

Deze hogedrukreiniger is gemakkelijk te gebruiken dankzij z’n telescopische handgreep en brede wielen. De slang is 10 meter lang en is versterkt met staal.

De handgreep is in hoogte verstelbaar voor een betere werkhouding. Met het Click&Clean systeem kun je snel mondstukken en accessoires wisselen.

Hij is uitgerust met een inductiemotor voor een laag geluidsniveau en een langere levensduur. Hij is wel iets duurder.

Over dit product is slechts 1 review geschreven maar de koper geeft wel een positief advies. Hij vindt dat het apparaat perfect werkt en heel krachtig is.

Hij geeft meer druk dan de reinigers van een carwash. Een product van topkwaliteit om je terras, oppervlakken of voorwerpen mee te reinigen.

In vergelijking met de vorige 3 producten is deze hogedrukreiniger van Nilfisk echt wel bijzonder krachtig. Het heeft een vermogen van maar liefst 2300 Watt en een druk van 150 bar. Het apparaat beschikt tevens over een staalversterkte slang die een lengte heeft van wel 10 meter.

Voordelen
Handig in gebruik:

je kunt het toestel vrij vlot verplaatsen dankzij de wielen. Daarnaast is er ook een telescopische handgreep voorzien om extra comfort te bieden. En die handgreep kun je trouwens in hoogte aanpassen.

Click&Clean systeem:

dankzij dit Click&Clean systeem kun je op een handige en vooral snelle manier van mondstuk of accessoire wisselen.

Inductiemotor:

de inductiemotor zorgt ervoor dat het toestel niet teveel lawaai maakt en bovendien langer meegaat.

Nadelen

De koper van dit product is werkelijk helemaal tevreden hierover en ondervindt geen nadelen. Hierdoor is het voor ons moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kranzle hogedrukreiniger koud Profi160TST/41.230 1

 

De Kranzle hogedrukreiniger is het duurste apparaat van ons lijstje. Je kan de druk zelf instellen tussen 10 en 140 bar.

Wanneer je het pistool opent start de motor en wanneer je het pistool sluit dan stop de motor. Je kunt warm water gebruiken tot 60 graden Celsius en hij beschikt over een chemicaliën injector.

Hij weegt 41 kg en heeft een geïntegreerd wagentje. De toegelaten overdruk van de sproeier is 160 bar en de hogedrukslang is versterkt met staal.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven. Dit komt misschien door de hoge prijs van het product.

Als je dit apparaat van Kranzle bekijkt dan zul je al vrij snel merken dat het niet tot de goedkope hogedrukreinigers behoort. Toch biedt het heel wat mogelijkheden die wij met jou willen delen. We kijken meteen of er eventuele nadelen aan verbonden zijn.

Voordelen
Druk:

dit toestel heeft een druk die je helemaal zelf kunt aanpassen tussen 10 en 140 bar. De maximale overdruk die bij dit toestel is toegestaan, is 160 bar.

Gebruiksgemak:

dit toestel is uitermate handig te gebruiken. Zodra je het pistool opent dan zal de motor starten. Op het ogenblik dat je het sluit dan schakelt de motor ook af. Je hebt warm water tot wel 60 graden Celsius. Er is ook een chemicaliën injector voorzien.

Nadelen
Prijskaartje:

dit is geen goedkoop product en dit zou dan ook wel eens een nadeel kunnen vormen voor een aantal gebruikers.

Koop bij bol.com (€1267.8)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status