5 Beste Home Cinema Sets Test van 2022

Laatste update: 30.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Home Cinema Sets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke en duurzame home cinema set kun jij de bioscoopervaring ook gewoon bij jou thuis beleven. Vanaf nu wordt het meteen mogelijk om al jouw favoriete series of favoriete films te bekijken en te genieten van een intense geluidservaring. Uiteraard zul je tijdens je zoektocht meteen opmerken dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende apparaten. In onze koopgids geven wij jou daarom enkele belangrijke tips en advies waarmee je eventueel rekening zou kunnen houden. Indien je echt heel dringend op zoek bent naar een nieuwe home cinema set dan kun je ook gewoon onze top 3 bekijken. Hierin komen de 3 beste apparaten aan bod. Zo zul je van de Samsung HT-J5500 home cinema set vast heel erg blij worden. Bovendien zul je praktisch meteen versteld staan van het bijzonder gunstige tarief. De Lg LHB625 hoeft zeker en vast niet onder te doen. Dit apparaat is bijzonder krachtig en is uitgerust met een vermogen van maar liefst 1000 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Home cinema sets koopgids

 

Met een home cinema set kun je je persoonlijke kijkervaring naar een hoger niveau brengen. Geniet van optimaal geluid terwijl je naar je favoriete film kijkt. Als je dan nog eens over een televisie van hoogwaardige kwaliteit beschikt moet je geen geld meer uitgeven aan de bioscoop. Denk bij de aankoop van een home cinema set aan je budget, het aantal luidsprekers die je wilt, welke aansluitingen, het vermogen, enzovoort.

Aantal luidsprekers

Je kunt verschillende sets kopen met een verschillend aantal luidsprekers. Dit wordt meestal aangegeven in de naam of beschrijving van de home cinema set. Zo beschikt een 2.1 home cinema set over 2 luidsprekers en 1 subwoofer. Een 5.1 home cinema set bevat 5 luidsprekers en een subwoofer. Deze worden dan opgedeeld in een centrale luidspreker, twee front luidsprekers en twee luidsprekers die je achter je plaatst. Zo geniet je van surround sound, dit wil zeggen dat je het geluid van meerdere kanten hoort.

Het kan natuurlijk nog beter want tegenwoordig bestaan er al 7.1 modellen. Je hebt dan wel een redelijk grote woonkamer nodig om alle luidsprekers te kunnen plaatsen of installeren. De extra twee luidspreker plaats je dan aan de zijkant van waar je zit. Het nadeel hieraan is dat er overal kabels liggen maar daar is er nu een oplossing voor. Veel home cinema sets werken met draadloze speakers die over een batterij beschikken.

Tenslotte kun je ook kiezen voor een soundbar als je je woonkamer niet wilt vullen met luidsprekers. Een soundbar is een brede luidspreker die je onder je televisie plaatst zodat je het geluid van films en series beter hoort. Door de opgang van flatscreens is de kwaliteit van de ingebouwde geluidsinstallaties namelijk naar beneden gegaan. Meestal wordt hier ook een subwoofer bij geleverd.

 

Het vermogen

Het vermogen is niet overdreven belangrijk. Zo is er niet veel verschil tussen een systeem met een vermogen van 100 Watt of 120 Watt. Een met een vermogen van 100 Watt is meestal voldoende. Denk eraan dat het totale vermogen verdeeld wordt over het aantal luidsprekers. Dus als je een vermogen van 100 Watt en vijf luidsprekers hebt dan is het vermogen per luidspreker 20 Watt.

Je moet je echter niet concentreren op het geleverd vermogen van de luidsprekers. Het is belangrijk dat je luidspreker het geleverde vermogen van je home cinema systeem aankunnen. Als je luidspreker een te laag wattage hebben vergeleken met je home cinema systeem dan bestaat de kans dat je de luidsprekers opblaast.

Over het algemeen kunnen grote luidsprekers ook meer vermogen verwerken, er zijn echter fabrikanten die nu ook al kleine luidsprekers met een hoog vermogen maken. Dit komt omdat fabrikanten investeren in het behouden van de compacte vorm van luidsprekers maar het geluid wel willen verbeteren.

 

Aansluitingen

De belangrijkste aansluiting op een systeem is HDMI. Deze kabels geven zowel geluid als beeld door en bijna alle moderne apparaten maken er gebruik van. Zorg ervoor dat je over meerdere HDMI aansluitingen beschikt op je home cinema systeem. Zo kun je niet enkel je televisie aansluiten maar bijvoorbeeld ook een spelconsole.

Andere mogelijke aansluitingen op een home cinema systeem zijn scart, USB en coax. Natuurlijk kunnen ze ook een hoofdtelefoonaansluiting hebben zodat je naar een film kunt kijken zonder anderen te storen.

Nieuwere modellen hebben de optie om je apparaten draadloos te verbinden met je home cinema set. Als je product over bluetooth beschikt dan zul je bijna alle andere apparaten met bluetooth kunnen verbinden. Denk maar aan een smartphone of tablet, zo kun je dan muziek streamen naar je home cinema set. Sommige merken bieden apps aan waarmee je het systeem kunt bedienen via je smartphone. Tenslotte kun je beschikken over WiFi om je computer te verbinden met je systeem en muziek te streamen. Min of meer dezelfde functie als bluetooth dus.

Beschikbaar budget

Een home cinema set kan een dure aankoop zijn maar je kunt er wel vele jaren plezier aan beleven. De prijs hangt vooral af van de punten die we net besproken hebben maar niet exclusief van deze punten. Anderen kunnen meer belang hechten aan design bijvoorbeeld. Houd daar dus ook allemaal rekening mee.

Het is beter om eerst een lijstje samen te stellen met alle functies waarover jouw ideale product moet beschikken. Zo kun je doelgerichter zoeken naar het perfecte toestel voor jouw situatie. Gelukkig kun je online vele extra informatie vinden, niet alleen in de beschrijving van de producten maar ook in de reviews van andere kopers.

Vergaar al deze informatie en vergelijk de beste aanbiedingen die je vindt om zo jouw ideale product te kiezen. Je kunt natuurlijk ook vragen om een aanbeveling aan vrienden of familie.

 

5 Beste Home cinema sets (Reviews) van 2022

 

Als je graag een film bekijkt bij jou thuis en je wilt voelen zoals in de bioscoop dan koop je best een home cinema set. Met deze set krijg je een fantastisch geluid bij het bekijken van je favoriete films en series. Wij hebben vijf verschillende sets online opgezocht en vergeleken op basis van reviews. Gebruik ons lijstje gerust om je te helpen kiezen welke voor jou de beste home cinema set is.

 

 

1. Samsung HT-J5500 5.1 Home cinema set

 

Met de Samsung HT-J5500 5.1 Home Cinema set geniet je van krachtig surround sound. De bijgeleverde blu-ray speler zorgt voor indrukwekkende 3D Full-HD beelden. Hij beschikt verder nog over Bluetooth, Wi-Fi en diverse apps. Hij behoort ook tot de goedkope home cinema sets door zijn lage prijs.

De online reviews liegen er niet om, kopers van dit product vinden hem echt top en geven dus een positief advies. Hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk te monteren. Je kunt de kabels zelf verlengen of inkorten. Gebruikers zijn ook heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding.

Toch zijn er een paar minpuntjes. Sommigen vinden hem te kwetsbaar en hij zou ook enkel maar surround sound weergeven bij het afspelen van een DVD, dus niet als je gewoon naar de radio aan het luisteren bent. Er zit verder ook maar 1 HDMI aansluiting aan.

Samsung maakt zeker en vast deel uit van de bekende en misschien zelfs populairste merken als het op technologie aankomt. Dit zie je ook duidelijk terugkomen in de vele positieve reacties die bij het product geplaatst zijn. Dankzij de home cinema set van samsung kun jij vanaf nu de bioscoop naar je toe laten komen.

Voordelen
Full HD:

dankzij de krachtige Blu-ray speler kun jij vanaf nu helemaal genieten van een onvergetelijke 3D ervaring bij jou thuis. Zo kun jij de film nog intenser beleven.

Opties:

dit model beschikt daarnaast ook over heel wat mogelijkheden. Denk maar aan Wi-Fi en Bluetooth. Verder zijn er zelfs heel wat verschillende apps beschikbaar.

Prijskaartje:

deze home cinema set heeft misschien niet de laagste prijs van alle 5 de producten uit onze lijst. Toch kun je het eerder bij de goedkope exemplaren weten te vinden.

Nadelen
Kwetsbaar:

doordat dit model slechts 1 HDMI poort bezit, en de surround sound niet altijd even goed werkt, is het product voor sommigen redelijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lg LHB625 Home Cinema Set

 

Ook deze home cinema set beschikt over een 3D Blu-ray speler en 1000 watt vermogen voor een nog scherper en helderder beeld. Met LG Smart TV heb je een groot aantal populaire streaming entertainment opties en apps tot je beschikking, zowel voor individueel als gezinsentertainment.

Met de Simplink afstandsbediening heb je totale controle, je bedient je gehele systeem of TV met deze afstandsbediening. Hij is ook nog eens compatibel met alle LG producten. Hij beschikt over 1 HDMI en 1 USB ingang en heeft bluetooth. Dankzij zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope home cinema sets.

De online reviews geven een positief advies voor deze home cinema set aanbieding. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en hij is eenvoudig in gebruik. Als je hem aangesloten hebt op een LG TV dan start hij automatisch op bij het aansteken van je televisie. Hij geeft een goed geluid, de bas is iets minder maar in het algemeen is dit product echt top.

Met deze home cinema set van LG haal je zeker een topproduct in huis volgens de vele kopers. Voor de meesten onder hen is LG ook veruit het beste merk. Bovendien is het toestel momenteel in prijs verlaagd waardoor je het aan een veel voordeliger tarief kunt aankopen.

Voordelen
Vermogen:

dankzij het krachtige vermogen van maar liefst 1000 Watt kun jij vanaf nu zorgeloos naar jouw films kijken. Bovendien zul je merken dat het beeld nog net dat tikkeltje scherper en helderder is.

Extra:

je kunt beschikken over een ruim gamma aan bekend streaming entertainment. Dit wordt mogelijk gemaakt door LG Smart TV.

Handig in gebruik:

je kunt dit exemplaar eenvoudig bedienen door middel van de Simplink afstandsbediening. Verder heeft de home cinema set 1 HDMI poort en 1 USB poort. Daarnaast is er ook bluetooth.

Nadelen
Formaat:

je hoeft wel iets meer ruimte te voorzien doordat het apparaat redelijk groot en is dus veel plaats nodig heeft.

Koop bij bol.com (€399)

 

 

 

 

3. Sony BDV-E2100 5.1 Home cinema set

 

Deze goedkope home cinema set vult jouw woonkamer met helder en gedetailleerd bioscoopgeluid. Hij komt inclusief een 3D Blu-ray speler en heeft ook een krachtige subwoofer voor betere basgeluiden. Je kunt draadloos muziek streamen met Bluetooth en hij beschikt over ingebouwde Wi-Fi voor een eenvoudige verbinding met het internet.

Met deze home cinema set zal het lijken of je in het midden van de film zit. Met het Sony Entertainment Network kun je al je HD-films streamen en miljoenen liedjes thuis afspelen. Bovendien beschikt je ook over tv-kanalen, een webbrowser en verschillende apps.

De meningen over dit product zijn overwegend positief. Kopers vinden hem eenvoudig in gebruik en zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Hij geeft een prachtig geluid weer. Toch zijn sommigen niet heel tevreden en vinden dat hij kwetsbaar is en een matige kwaliteit heeft.

Als je op zoek bent naar het toestel met de laagste prijs dan hoef je deze home cinema set van Sony maar eens te bekijken. Met dit apparaat kun jij bij jou thuis hetzelfde gevoel creëren als wanneer je in de bioscoop zou plaatsnemen. Dankzij de Blu-ray spelen kun jij jouw films zelfs in 3D bekijken.

 

Voordelen
Subwoofer:

dit toestel beschikt over een zeer krachtige en goede subwoofer. Op die manier kun jij er zeker van zijn dat de basgeluiden er veel beter uitkomen.

Gebruiksgemak:

dankzij de ingebouwde Wi-Fi kun jij probleemloos verbinding maken met het internet. Daarnaast is er ook bluetooth voorzien. Zo kun jij ten alle tijde naar je muziek luisteren bijvoorbeeld.

Extra opties:

met deze home cinema set is het ook mogelijk om over tv-kanalen en meerdere apps te beschikken en er gebruik van te maken.

Prijskaartje:

dit is de goedkoopste home cinema set in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst.

Nadelen
Kwetsbaar:

toch vinden enkele gebruikers dat het toestel toch nog net iets te prijzig is doordat het kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pioneer HTP-074 5.1 Home Cinema Set

 

De Pioneer HTP-074 5.1 Home Cinema Set wordt geleverd inclusief met een Blu-Ray speler. Hij heeft een gemiddeld vermogen van 550 Watt en ondersteunt zowel de AM als FM frequentiebanden.

Hij is al iets duurder dan de vorige home cinema sets. Hij beschikt over vijf luidsprekers en een subwoofer. Hij heeft ook Bluetooth maar heeft geen Wi-Fi verbinding.

Over dit product is nog maar één review geschreven maar de koper van deze home cinema set aanbieding geeft er een positief advies over. Hij is tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het apparaat is eenvoudig in gebruik.

Hij is makkelijk te installeren en geeft een prachtig geluid weer. Het enige minpuntje is dat de luidsprekerkabel van de set erg dun is.

Wil jij ook je films in 3D kunnen bekijken en ze zo intenser beleven? Dan heb jij een home cinema set nodig waarbij er een Blu-Ray speler wordt meegeleverd. Dit model van het merk Pioneer is hier zo een voorbeeld van. Laten we de voordelen van dit product dan ook even afwegen tegenover de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Kracht:

dit is een krachtig toestel dat beschikt over een vermogen van 550 Watt. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat beide frequentiebanden AM en FM ondersteund worden.

Gebruiksgemak:

deze home cinema set heeft bluetooth en maar liefst 5 verschillende luidsprekers. Dankzij de aanwezigheid van de subwoofer komen de basgeluiden er nog eens extra duidelijk uit.

Nadelen
Prijzig:

sommige kopers ergeren zich toch aan de hoge prijs van dit product.

Wi-Fi:

deze home cinema set beschikt niet over een Wi-Fi verbinding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Fidelio E6 Draadloze Home Cinema set

 

Deze draadloze Home Cinema set behoort door zijn hoge prijs zeker niet tot de goedkope home cinema sets. Hij heeft twee afneembare luidsprekers die je op elk moment draadloos in de kamer kunt plaatsen. Je kunt deze luidsprekers ook als losse Bluetooth luidsprekers gebruiken.

Hij beschikt over ingebouwde Google Cast en Spotify Connect. Dankzij de Voice Clarity kun je de stemmen goed verstaan. Er ontbreekt wel een kabel om hem te verbinden met de TV. Dankzij de NFC technologie kun je gemakkelijk bluetooth apparaten met één druk op de knop koppelen.

Kopers van dit product zijn er tevreden over. Ze vinden dat het een goede kwaliteit heeft en eenvoudig te gebruiken is. Het enige minpunt is dat hij nogal duur is dus voor mensen met een beperkt budget is hij niet ideaal.

Op vlak van technologie is Philips zeker één van de bekendere merken. Het staat voor velen dan ook garant voor degelijkheid en duurzaamheid. Dit wordt ook nogmaals bevestigd in de alleen maar positieve reviews van kopers.

Voordelen
Subwoofer:

dankzij de aanwezigheid van de subwoofer, zijn de basgeluiden nog eens extra duidelijk. Bovendien is de subwoofer bij dit toestel volledig draadloos.

Luidsprekers:

deze home cinema set is voorzien van 2 verschillende luidsprekers die je er zelfs kunt afhalen. Je kunt ze op gelijk welke plaats in de kamer zetten en dit volledig draadloos. Het is ook mogelijk om ze te gebruiken als bluetooth luidsprekers.

Voice Clarity:

dankzij de Voice Clarity is het mogelijk om de stemmen in de film probleemloos te verstaan. Het toestel beschikt daarnaast ook over Spotify Connect en Google Cast.

Nadelen
Prijzig:

als je een eerder beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel geld wenst uit te geven, dan is dit toestel minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Bas

March 13, 2020 at 2:49 pm

Raatr artikel dit…. Gister (12-3-20) voor het laatst up to date gemaakt en 3 van de 5 sets zijn niet (nooit) meer leverbaar…. Noem ik niet up to date…

Reply
10top Team

March 14, 2020 at 11:20 pm

Hoi Bas,

We bekijken de pagina’s dagelijks en indien aanpassingen nodig zijn dan doen we dit.

Soms is het echter mogelijk dat een product op amper enkele uurtjes al helemaal uitverkocht is en niet meer leverbaar, zoals ook hier gebeurd is.

Reply
DMCA.com Protection Status