Beste home theater receiver

Laatste update: 09.08.20

 

Home theater receivers test van 2020

 

Met behulp van een degelijke home theater receiver is het mogelijk om meerdere externe digitale toestellen te verbinden met slechts één enkel apparaat. Het zal natuurlijk niet verwonderen dat er heel wat verschil te noteren is tussen de verschillende home theater receivers. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben we de beste 3 toestellen in het lijstje hieronder samengevat. Zo haal je met de Onkyo TX-NR656 een zeer degelijk en handig apparaat in huis. Dankzij de Digital to Analog Converter is het mogelijk om te genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. De Sony STR-DH550 hoeft zeker en vast niet onder te doen. Bovendien zul je versteld staan van het voordelige prijskaartje van dit toestel. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke home theater receiver.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Home theater receivers koopgids

 

Met een home theater receiver kun je verschillende apparaten aansluiten en zo genieten van een prachtig geluid. Gebruik dit toestel om je spelconsole, televisie en geluidsinstallatie met de receiver om ze tegelijk te kunnen gebruiken. Om een goede receiver te kopen moet je vooral letten op het vermogen, de aansluitingen, welke luidsprekers je gebruikt en de extra functies en prijs.

Het vermogen van een receiver

 

Het vermogen van een receiver is een indicatie van de kracht van het toestel. Dit wordt uitgedrukt in watt en je moet dit verdelen over het aantal speakers die je er op aangesloten hebt. Heb je bijvoorbeeld een vermogen van 80 watt en 4 luidsprekers, dan is het vermogen per luidspreker 20 watt.

Het vermogen wordt echter overschat. Je moet met meerdere factoren rekening houden zoals de bandbreedte, de weerstand en het aantal kanalen die gebruikt worden op een receiver. Meestal wordt gedacht dat een hoger wattage gelijk staat aan een betere geluidskwaliteit, dit is echter niet waar. Een receiver met een vermogen van 80 watt kan beter klinken dan een receiver van 100 watt.

Het wattage moet je wel in gedachten houden voor je luidsprekers. Als je luidsprekers hebt die 100 watt aankunnen dan moet je geen receiver kopen die slechts een vermogen heeft van 60 watt. Iets meer vermogen dan de luidsprekers kan ook geen kwaad, je zult enkel vlugger aan het maximale volume zitten.

 

 

Mogelijke aansluitingen

 

Sommige modellen beschikken over een uitgebreide waaier aan aansluitingen. Meestal hebben duurdere receivers meer mogelijkheden dan goedkope toestellen. Je kunt bijvoorbeeld beschikken over een netwerkaansluiting om internetradio mee te beluisteren. Dit maakt het ook mogelijk om muziek van je computer naar je receiver te streamen.

De audio aansluitingen zijn meestal analoog maar je kunt ook over digitale aansluitingen beschikken. Andere modellen beschikken over een USB aansluiting zodat je een USB stick of een mp3 speler kunt aansluiten op je receiver.

Als je nog altijd een grote vinylcollectie in je bezit hebt dan kun je kiezen voor een receiver met een platenspeleraansluiting. Met deze aansluiting moet je geen extra versterker meer aansluiten en kun je direct je platencollectie afspelen via de receiver.

De belangrijkste aansluiting tegenwoordig is de HDMI aansluiting. Het is zelfs beter als je receiver over meerdere HDMI aansluitingen beschikt. Dit maakt het makkelijker om moderne apparaten op je receiver aan te sluiten. Denk maar aan je spelconsole, je televisie of je laptop.

 

 

Luidsprekers

 

De meeste mensen hebben de luidsprekers al die ze willen aansluiten op de receiver. Is dit niet het geval, beslis dan zelf hoeveel speakers je wilt kunnen aansluiten. Als je wilt genieten van een surround geluid dan heb je al vlug een 5.1 opstelling nodig. Dit is het aantal kanalen waarmee je receiver uitgerust is om luidsprekers te kunnen aansluiten. Met een 5.1 opstelling kun je twee frontspeakers, een centerspeaker, twee achterspeakers en een subwoofer aansluiten.

Je kunt dit nog uitbreiden met twee extra luidsprekers als je een 7.1 kanaals receiver koopt. Er bestaan ook modellen waar je twee subwoofers kunt aansluiten. Het hangt van je eigen keuze af. De dag van vandaag zijn er nieuwere opstellingen mogelijk waar je bijvoorbeeld extra kanalen aan het plafond bevestigt om nog een betere geluidskwaliteit te krijgen.

Hoe meer kanalen een receiver heeft, hoe duurder het zal zijn. Bij sommige receivers met een 7.1 opstelling is het mogelijk om de twee extra kanalen te gebruiken voor een andere ruimte. Je kunt dan bijvoorbeeld speakers aansluiten en in de keuken of eetruimte hangen.

Extra functies en prijs

 

Er zijn tegenwoordig vele extra functies beschikbaar op receivers. Maar de vraag is of je die echt wel nodig hebt. Denk daar even over na voordat je een receiver koopt want door de extra functies kan de prijs hoger liggen. Je kunt verschillende modellen vergelijken en beslissen welke de beste receiver is. Met sommige kun je bijvoorbeeld muziek naar je receiver streamen met Spotify Connect. Dit is niet voor iedereen een noodzaak.

Als je over een televisie met 4K Ultra HD beeldkwaliteit beschikt dan is het nodig om een receiver te kopen met HMDI 2.0 aansluitingen. Deze zijn geschikt voor 4K kwaliteit.

Een receiver kan je een flinke duit kosten, maar het hangt er allemaal van af welke functies het net heeft en hoeveel apparaten en luidsprekers je op de receiver kunt aansluiten. Informeer je op voorhand over de voor- en nadelen van enkele topproducten zodat je makkelijker kunt kiezen. Je kunt de aanbevelingen van andere kopers volgen door hun beoordelingen te lezen.

 

 

Home theater receiver reviews – Top 5

 

 

Met een home theater receiver heb je de oplossing om al je digitale apparaten aan te sluiten op één toestel. Verbindt je spelconsole met je televisie maar ook met je geluidsinstallatie om zo te kunnen genieten van een perfect geluid tijdens het gamen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben vijf verschillende apparaten vergeleken, maak voor jezelf uit welke jij de beste home theater receiver vindt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Onkyo TX-NR656

 

Met de Onkyo TX-NR656 kun je genieten van het beste geluid dankzij de ingebouwde Digital to Analog Converter. Met de interne WiFi ontvanger is het eenvoudig om draadloos muziek van het netwerk te streamen en hij beschikt ook over een ingang om een platenspeler op aan te sluiten. Zo kun je nog genieten van je platencollectie.

Hij beschikt over 6 HDMI ingangen om vele verschillende apparaten op aan te sluiten. Hij heeft ook nog Bluetooth, Airplay, Spotify Connect, Deezer en TuneIn radio. De installatie van dit toestel is simpel dankzij de visuele weergave van aan te sluiten componenten en de microfoon instellen is zelfs nog eenvoudiger.

De meeste kopers vinden dit product top en geven dus een positief advies in hun online reviews. De prijs ligt iets hoger maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Hij is ook eenvoudig in gebruik. Toch zijn er andere kopers die niet tevreden zijn. Ze vinden de kwaliteit matig, de prijs te hoog en het apparaat werkt niet naar behoren.

Deze home theater receiver behoort daarom niet meteen tot de goedkope modellen want het beschikt niet over de laagste prijs. Toch blijkt uit de vele reacties dat het wel eens één van de populairste home theater receivers zou kunnen zijn. Laten we dus even kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Digital to Analog Converter:

de Digital to Analog Converter zit in het toestel ingebouwd. Daardoor is het mogelijk om te kunnen genieten van het beste en helderste geluid.

Wifi:

in deze home theater receiver is er een interne wifi ontvanger aanwezig. Op die manier kun jij probleemloos muziek downloaden van het netwerk.

Handig in gebruik:

er is een ingang voorzien om een platenspeler op aan te sluiten. Via de 6 HDMI poorten kun je er nog een heleboel andere apparaten feilloos op aansluiten.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen en mogelijkheden van dit toestel, vindt een kleine minderheid dat de prijs toch iets te hoog is. Dit zou dus een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony STR-DH550

 

De Sony STR-DH550 is een stijlvolle 5.2 receiver om gemakkelijk al je randapparatuur op aan te sluiten. Het apparaat beschikt over HDMI, composiet en optische aansluitingen. Aan de voorkant heb je ook nog een USB aansluiting om zo je smartphone aan de receiver te koppelen en te genieten van de muziek op je telefoon.

Het toestel is geschikt voor audio met hoge resolutie en met de MHL-verbinding kun je hem ook gebruiken om films op een groot scherm te bekijken. Hij heeft vijf versterkingskanalen en dankzij zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope home theater receivers.

Het merendeel van de online reviews geeft een positief advies voor dit product. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en vinden dat het apparaat eenvoudig in gebruik is. Het geluid is prachtig en het toestel is gemakkelijk in te stellen. Hij wordt wel niet geleverd met een handleiding.

In de technologie wereld is Sony zeker en vast een bekend merk en voor vele gebruikers wordt het ook aanzien als het beste merk. Deze home theater receiver heeft een vermogen van maar liefst 140 Watt. De zwarte kleur maakt het tijdloos maar tegelijk enorm elegant. Daardoor kun je er zeker van zijn dat het in vrijwel elk interieur zal passen.

Voordelen
Aansluitmogelijkheden:

dit apparaat is voorzien van een HDMI poort. Daarnaast heeft het ook optische aansluitingen en composiet. Het is ook mogelijk om er een USB op aan te sluiten via de USB-poort die zich aan de voorkant bevindt. Deze poort kun je ook gebruiken om je smartphone op aan te  sluiten.

Prijs:

je zult verschieten als je de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel ziet. Doordat het de laagste prijs heeft, zul je dit apparaat zeker aan een voordelige prijs kunnen aankopen.

Gebruiksgemak:

je kunt dit apparaat ook eenvoudigweg gebruiken om films te kijken. Verder beschikt het over maar liefst 5 versterkingskanalen.

Nadelen
Handleiding:

bij de aankoop van dit toestel zul je merken dat er helemaal geen handleiding meegeleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Harman Kardon AVR 151S

 

De Harman Kardon AVR 151S heeft een uitgangsvermogen van maar liefst 375 Watt. Je kunt er eenvoudig je Blu-ray speler op aansluiten maar ook je televisie of spelconsole. Hij beschikt over 4 HDMI aansluitingen en heeft ook Spotify Connect om rechtstreeks je muziek af te spelen vanaf je smartphone, laptop of tablet.

Hij is niet uitgerust met Bluetooth en behoort ook niet tot de goedkope home theater receivers door zijn hogere prijs. Op het voorpaneel beschik je nog over een USB aansluiting om Apple producten zoals bijvoorbeeld een iPhone op aan te sluiten. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening.

De online reviews liegen er niet om, kopers vinden dit een top product. Ze zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de prijs en zijn ook tevreden over de vele aansluitmogelijkheden. Enige minpunt is dat de gebruiksaanwijzing niet in het Nederlands is.

Met een vermogen van maar liefst 375 Watt behoort deze home theater receiver van Harman Kardon zeker tot de krachtigere toestellen. De zwarte kleur zorgt voor een heel tijdloos en klassevol ontwerp dat beslist in elk interieur past.

Voordelen
Vermogen:

dankzij het hoge uitgangsvermogen is het mogelijk om verschillende kanten op te gaan met dit apparaat. Je kunt er je televisie op aansluiten of een spelconsole en zelfs een Blu-ray speler.

Spotify Connect:

dankzij de ingebouwde Spotify Connect is het mogelijk om zonder problemen muziek te beluisteren afkomstig van je laptop of smartphone.

Gebruiksgemak:

er zijn maar liefst 4 HDMI poorten aanwezig op dit toestel. Daarnaast is er ook een USB aansluiting voorzien en krijg je een afstandsbediening meegeleverd.

Nadelen
Prijzig:

deze home theater receiver zul je niet direct tussen de goedkope exemplaren terugvinden. Dit komt omdat het nogal een dure aankoop is.

Bluetooth:

dit toestel beschikt niet over bluetooth.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pioneer VSX-531-B

 

De Pioneer VSX-531-B behoort dankzij zijn lage prijs tot de goedkope home theater receivers. Het apparaat kan Full HD beelden opwaarderen naar Ultra HD resolutie. Daardoor wordt het nog leuker om films te kijken want ze worden extra scherp en gedetailleerd weergegeven.

Je kunt natuurlijk ook audiobronnen aansluiten om naar muziek te luisteren. Aan de voorkant beschikt het toestel over een ingang voor mp3 spelers en USB sticks en via Bluetooth kun je gemakkelijk muziek streamen vanaf je smartphone. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening.

Over deze home theater receiver aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven maar deze is helemaal positief.

De koper is tevreden over de prijs en vindt dat hij er kwaliteit voor terug krijgt. Best wel een subwoofer er bij aanschaffen.

Kijk jij ook graag thuis een filmpje op groot scherm? Of speel jij liever urenlang games met vrienden? Dan kan deze home theater receiver van Pioneer misschien wel het geknipte toestel zijn voor jou. Met een vermogen van 130 Watt is het zeker en vast een krachtig toestel dat handig is in gebruik.

Voordelen
Prijskaartje:

als je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel wenst uit te geven, hoef je zeker dit product van Pioneer eens te bekijken.

Kijkplezier:

dit toestel maakt het mogelijk om Full HD beelden vanaf nu te bekijken in een hogere resolutie van Ultra HD. Op die manier worden de beelden nog veel scherper en dus gedetailleerder.

Handig in gebruik:

de home theater receiver is voorzien van een USB-poort en bluetooth. Bij de aankoop krijg je er ook meteen een afstandsbediening bij.

Nadelen

De koper die dit product gekocht heeft is volledig overtuigd. Voor deze gebruiker zijn er helemaal geen minpuntjes aan. Daardoor wordt het voor ons ook heel moeilijk om eventuele nadelen op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Yamaha RX-V381

 

Met deze receiver kun je eenvoudig muziek streamen dankzij de ingebouwde Bluetooth en met de 4 HDMI kun je alle soorten randapparatuur aansluiten zoals je spelconsole of Blu-ray speler. Hij beschikt over 5.1 kanaals surround sound met een vermogen van 100 Watt en is zeker niet te duur.

Het apparaat is eenvoudig te installeren en heeft een extra bass modus. Met de Yamaha Compressed Music Enhancer kun je de kwaliteit van gecomprimeerde muziek verhogen om zo meer te genieten van je favoriete liedjes. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening.

Ook over dit product is nog maar één review geschreven. De koper van dit apparaat vindt het perfect. De prijs/kwaliteitverhouding is goed en de versterker werkt naar behoren. Volgens deze gebruiker de beste koop ooit.

Aan de beoordelingen te zien is deze home theater receiver van Yamaha echt het ideale toestel voor de gebruikers. Voor hen zijn er hoofdzakelijk voordelen aan verbonden. Laten we deze dus ook even kort bekijken en vergelijken met de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Design:

het apparaat is beschikbaar in maar liefst 2 verschillende kleuren. Zo kies jij de home theater receiver die het beste in jouw interieur past.

Bluetooth:

dankzij de ingebouwde bluetooth verbinding is het heel eenvoudig om muziek te downloaden en te beluisteren. Daarnaast kun je nog heel wat andere apparaten aansluiten doordat er 4 HDMI poorten zijn.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor slechts één enkele gebruiker is er toch een klein minpuntje aan verbonden. Het toestel heeft nood aan een woofer met voorversterker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status