fbpx

Beste hondenborstel

Laatste update: 22.10.19

 

Hondenborstels test van 2019

 

 

Hondenborstels koopgids

 

Wanneer je zelf één of meerdere honden hebt dan weet je natuurlijk dat het belangrijk is om in hun opvoeding en verzorging te voorzien. Het is dus ook belangrijk om je hond regelmatig te borstelen. Daarvoor heb je natuurlijk één van de beste hondenborstels nodig. Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken aangezien er tegenwoordig zoveel soorten bestaan. En daarnaast moet je ook nog eens rekening houden met het type vacht van je hond. Probeer daarom deze koopgids even aandachtig door te nemen en vroeg of laat zul je zeker en vast de perfecte hondenborstel vinden voor jouw trouwe viervoeter.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Honden hebben niet alleen nood aan een portie dagelijkse voeding en een drinkbak met fris vers water. Het is ook belangrijk om hun vacht zo goed mogelijk te onderhouden. Daarmee bedoelen we niet dat je hond dagelijks in bad hoeft. Het volstaat om je hond op een regelmatige basis eens goed te borstelen. Op die manier kun je bijvoorbeeld de losse haren gemakkelijk en zonder problemen verwijderen. En dat is natuurlijk ook best wel aangenaam voor je huisdier want op die manier wordt de kans op irritatie natuurlijk een pak kleiner.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat je niet meteen de eerste de beste hondenborstel hoeft aan te kopen. Om te weten welke hondenborstel voor jouw viervoeter het beste is, zul je moeten rekening houden met verschillende factoren. Denk maar aan het type vacht. De vacht van een labrador is bijvoorbeeld helemaal anders dan die van een Duitse herdershond. Probeer daarom zoveel mogelijk producten en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Door rekening te houden met promoties kun je zomaar een aantrekkelijke hondenborstel aanbieding tegenkomen.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien

 

Doordat er verschillende soorten hondenborstels bestaan dan zal het natuurlijk ook niet verwonderen dat er meerdere prijscategorieën mogelijk zijn. In de eerste plaats beslis je natuurlijk helemaal zelf hoeveel geld je er wilt maar vooral kunt aan uitgeven.

De goedkope hondenborstels hoeven niet noodzakelijkerwijs slecht van kwaliteit te zijn, integendeel. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk borstels met elkaar te vergelijken en rekening te houden met wat je hond precies nodig heeft.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen verschillende hondenborstels dan kan het een goede aanbeveling zijn om even de online reviews te bekijken. Daarin geven de klanten een positief of een negatief advies over een bepaalde hondenborstel. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van het product en beslissen of het wel iets voor jou en je hond zou kunnen zijn.

 

 

De voordelen van borstelen

 

Zoals we het reeds min of meer aan bod hebben laten komen, is het toch wel belangrijk om je hond regelmatig te borstelen. Het is afhankelijk van het ras en van het vachttype hoe vaak je je hond moet borstelen. Het spreekt voor zich dat een hond met langere haren of ruwe haren iets meer onderhoud vraagt dan een hond met een kortharige of zachte vacht. Door je trouwe viervoeter regelmatig te borstelen kun je klitvorming gaan voorkomen.

Daarnaast helpt het ook goed tegen het verharen en stimuleert het tevens de haargroei in de winterperiode. Verder zul je merken dat de vacht er ook een pak glanzender door zal worden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je tijdens het borstelen ook zorgt voor een aangename huidmassage. Dankzij deze huidmassage wordt bovendien de bloeddoorstroming extra gestimuleerd. Kortom het regelmatig borstelen van je hond brengt alleen maar voordelen met zich mee.

 

 

Het type hondenborstel

 

Zodra je de zoektocht start dan zul je merken dat er heel wat verschillende soorten hondenborstels op de markt gebracht zijn. Dat is eigenlijk ook niet meer dan normaal. De grote verscheidenheid aan hondenrassen zorgt ervoor dat er ook heel wat verschil zit op het type vacht van de hond. Zo kun je kiezen voor een standaard universele borstel. Dit zijn vaak de goedkope hondenborstels en worden ook het meest verkocht. Het is een normale borstel die voorzien is van allemaal kleine gebogen metalen haakjes.

Je kunt ook opteren voor de pennenborstel die voorzien is van rechte metalen pennen die bevestigd zitten in een rubberen oppervlak. Ideaal voor langharige hondenrassen. Ook de rubber borstel is een bekend alternatief. Het is dus uiteraard een rubberen borstel die voorzien is van rubberen noppen. En tot slot is er ook nog de poetsborstel. Dit exemplaar is vaak voorzien van zachte synthetische haartjes. Ideaal om losse haren uit de vacht van je hond te verwijderen.

 

 

Het type vacht van je hond

 

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het belangrijk om ook rekening te houden met het type vacht van je hond. Net zoals er verschillende hondenrassen bestaan, bestaan er ook heel wat verschillen in het vachttype. Zo heb je honden met een korte zachte vacht die minder onderhoud vergen. Honden met een lange vacht of een ruwe vacht vergen dan weer iets meer en vaker onderhoud. Afhankelijk van het type vacht van je viervoeter kun je dan op zoek gaan naar de ideale hondenborstel.

 

 

Hondenborstel Reviews – Top 5

 

 

Wanneer je één of meerdere honden bij jou thuis hebt lopen dan is het belangrijk om hen alles te bieden wat ze nodig hebben. Eten en drinken alleen is vaak niet genoeg. Het is ook belangrijk dat je de vacht van je hond probeert te onderhouden. Dit kun je doen met behulp van één de beste hondenborstel. Hieronder hebben wij een top 5 samengesteld op basis van een grondig onderzoek. We hebben hierbij rekening gehouden met de verschillende online reviews, het advies en de gebruikerservaring van onze klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Furminator Hond Kortharig

 

Indien je op zoek bent naar een handige hondenborstel voor je kortharige hond dan loont het de moeite om dit model van Furminator eens grondig te bekijken. Het is misschien niet direct een elektrische hondenborstel maar het is zeker even efficiënt.

Door je hond regelmatig te kammen, kun je ervoor zorgen dat het verharen met maar liefst 90 % verminderd wordt. De furminator is bovendien te verkrijgen in 3 verschillende maten en is er dus ook voor langharige honden bijvoorbeeld.

Als we  de vele online reviews bekijken dan kunnen we tot hiertoe enkel positieve reacties opmerken. Zo zijn heel wat klanten tevreden over het feit dat het een gebruiksvriendelijke hondenborstel is. Verder beschikt het over een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en is het enorm duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€29.45)

 

 

 

 

Harten Deals Langharig M

 

Ook langharige honden verdienen de beste verzorging en dit kan nu ook met deze handige hondenborstel van het bekende merk Harten Deals. Bovendien zou het zomaar eens een hondenborstel aanbieding kunnen zijn vanwege de voordelige prijs ervan.

Door je hond op geregelde tijdstippen eens grondig te borstelen, kun je de verharing met maar liefst 90 % doen afnemen. Dit komt niet alleen jouw ten goede maar uiteraard ook je hond aangezien deze dan veel minder last zal hebben van jeuk. Dit model is ontwikkeld voor honden met een vacht die langer is dan 5 cm. Je kunt de borstel in verschillende trimmogelijkheden bekomen.

Voor deze kopers is dit echt een heel degelijk en kwalitatief sterk product. Bovendien is het een sterke hondenborstel die eenvoudig te gebruiken is en bovenal zeer efficiënt is.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Sitna Borstel Blauw

 

Indien je op zoek bent naar goedkope hondenborstels die toch nog een uitstekende kwaliteit afleveren dan kun je altijd dit model van Sitna eens bekijken. De borstel komt in de vorm van een soort van handschoen.

De handschoen zorgt er niet alleen voor dat je het overtollige haar op een eenvoudige en snelle manier kunt verwijderen maar biedt ondertussen ook een ontspannende massage aan. Het is geschikt voor honden, katten en paarden en het maakt niet uit of het langharige of kortharige rassen zijn.

Aan de vele positieve reacties te zien, zou dit hier wel eens om een topproduct kunnen gaan. De kopers vinden het een gebruiksvriendelijk en handig product dat er bovendien ook nog eens heel erg leuk uit ziet. Haast je dus naar de winkel want misschien is deze hondenborstel wel iets voor jou.

 

Koop bij bol.com (€4.1)

 

 

 

 

Nobby Starline Luxe Zwart

 

Deze luxe hondenborstel van het bekende merk Nobby is werkelijk heel erg handig. De borstel komt in een maatje small maar is ook te verkrijgen in andere formaten.

Aan de ene kant van het product krijg je een borstel die bestaat uit kleine stalen pinnen die voorzien zijn van een beschermhoesje. Deze bieden een masserende werking aan en stimuleren de doorbloeding. Aan de andere kant krijg je een zachte nylon borstel die zorgt voor een mooie glanzende vacht.

Momenteel zijn er nog geen online reviews geplaatst waardoor het voor ons niet zo eenvoudig is om jou verdere informatie te geven omtrent dit product. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken want wij vermoeden namelijk dat het nog om een vrij recent product gaat. Dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen beoordelingen zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

MyPet Draadloze Stofzuiger

 

Indien je op zoek bent naar een elektrische hondenborstel dan kun je altijd dit model van MyPet eens grondig bestuderen. Het is een draadloze stofzuiger die dus helemaal op batterijen werkt en daardoor ook meer bewegingsvrijheid aanbiedt.

Dit model kun je gebruiken bij zowel katten als honden en zowel bij langharige rassen alsook de kortharige rassen. Bovendien biedt deze hondenborstel ook nog een masserende werking aan waardoor de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt.

Ook hier zijn er momenteel nog geen reacties geplaatst. Het kan zijn dat sommige kopers het product reeds in huis hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een review te plaatsen. Laat je hierdoor dan ook zeker niet afschrikken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status