Beste hondenriem

Laatste update: 03.06.20

 

Hondenriemen test van 2020

 

Of je nu één of meerdere honden in huis hebt, het is belangrijk om hen allemaal van een dagelijkse wandeling te voorzien. Om met hen naar buiten te kunnen, hoef je uiteraard rekening te houden met een duurzame en stevige hondenriem. Sommige hondenriemen zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor grote hondenrassen met heel wat kracht, net zoals andere exemplaren dan niet altijd ideaal zullen zijn voor kleine hondjes. In onze top 3 hieronder laten we jou even kort de 3 best beoordeelde hondenriemen van dit moment zien. Kies je voor de Flexi Vario Blauw L 8M hondenriem dan kies je voor een uitstekend product. De riem heeft een maximale lengte van maar liefst 8 meter, en biedt je hond dus de mogelijkheid om even goed te lopen en plezier te hebben. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Karlie Flamingo Rondo hondenriem. De riem heeft een totale lengte van ongeveer 2 meter en een breedte van ruim 18 mm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenriemen koopgids

 

Als je zelf ook één of meerdere honden bij jou thuis hebt rondlopen dan is een hondenriem geen overbodige luxe. Om jou een beetje te helpen om meteen het juiste model aan te kopen, hebben wij een klein onderzoek verricht. Zo zijn we te weten gekomen dat je kunt rekening houden met het nut, het type, de kenmerken en het materiaal wanneer je de verschillende hondenriemen en aanbiedingen gaat vergelijken. Zo ben jij zeker dat je met één van de beste hondenriemen naar huis zult gaan en misschien heb je wel geluk en spot je een hondenriem aanbieding.

 

 

Het nut van een degelijke hondenriem

Als je dieren in huis beslist te halen dan is het niet meer dan logisch dat je daar ook zo goed mogelijk probeert voor te zorgen. Als je dus honden in huis haalt dan hebben deze dieren niet alleen nood aan voedsel en drinken maar ook aan beweging en avontuur. In dat geval is een hondenriem dan zeker en vast een goede aanbeveling. Toch zul je merken dat het niet zo eenvoudig geworden is om er het juiste model uit te halen. Doordat er momenteel een heel ruim assortiment aan hondenriemen aangeboden wordt, raden wij jou dan ook aan om niet meteen het eerste het beste model aan te kopen.

Probeer eerst rekening te houden met de grootte en het ras van je hond. En denk daarna meteen ook aan het doel. Wil je gewoon met je hond gaan wandelen of is het echt de bedoeling dat je hond met jou mee gaat hardlopen. Het lijkt misschien banaal maar als deze kleine elementen zullen de beslissing van een bepaalde hondenriem gaan beïnvloeden. Probeer niet meteen naar de  goedkope hondenriemen te gaan. Deze zijn namelijk niet altijd de beste keuze. Houd rekening met je hond en het doel dat je voor ogen hebt.

 

Het type hondenriem

Zodra je op zoek gaat naar een degelijke hondenriem zul je versteld staan van de enorme keuze die er is. Om het voor jou iets eenvoudiger te laten verlopen, kun je eventueel rekening houden met een aantal factoren zoals het ras van je hond en de grootte. Een flexibele hondenriem met een dunne nylon draad zal bijvoorbeeld minder aan te raden zijn om een met een Mastin te gaan wandelen. Deze hebben namelijk zoveel kracht dat de nylon draad wel eens zou kunnen kapot springen. Grote en krachtige hondenrassen vragen om een dikkere en vooral stevige hondenriem die niet zomaar kapot springt indien ze toch eens aan de hondenriem trekken.

Indien je hond de neiging heeft om bijzonder veel te trekken tijdens het wandelen dan kun je ook een hondenriem aankopen die dit probleem aanpakt. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Zo heb je hondenriemen waarbij de muil van de hond wordt dichtgehouden. Telkens wanneer je hond dan trekt, zal hij dit gewaar worden ter hoogte van de mond. Je hebt modellen waarbij de hondenriem op de borst van de hond zit waardoor het trekken aan de leiband kan verminderen. Verder heb je ook hondenriemen om met je hond te gaan hardlopen en modellen waar je tot wel 2 honden aan kunt vastklikken.

 

Kenmerken en accessoires

Je zult merken dat bepaalde hondenriemen ook over net iets meer kenmerken en accessoires beschikken. Uiteraard zul je dit ook allemaal voelen in het uiteindelijke prijskaartje. Zo heb je heel wat hondenriemen waar opbergzakjes aan voorzien zijn. Deze kun je dan gebruiken om je smartphone of sleutels in te bewaren of eventueel een koekje voor je hond.

Daarnaast zijn er ook heel wat hondenriemen waarbij je de mogelijkheid hebt om deze te personaliseren. Zo kun je er bijvoorbeeld de naam van je hond op laten plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit niet zo goedkoop zal zijn. Tegenwoordig heb je ook hondenriemen in verschillende kleuren en met verschillende prints. En sommige modellen hebben zelfs reflecterende elementen. Ideaal voor als jij je hond ook ’s avonds nog eventjes wilt uitlaten.

 

 

Het materiaal

Het zal je ondertussen ongetwijfeld ook wel opgevallen zijn dat er ook heel wat onderscheid te vinden is op het gebied van het materiaal. Zo heb je heel wat hondenriemen die gemaakt zijn uit nylon. Zo heb je de typische oprolbare hondenriemen die ideaal zijn voor kleinere hondenrassen. Maar je hebt ook de brede hondenriemen uit nylon die stevig en krachtig genoeg zijn om een grote hond uit te laten.

Bovendien kun je nylon ook heel snel terug schoonmaken en wegen deze hondenriemen helemaal niet zoveel. Je kunt ook kiezen voor een exemplaar uit leer. Leer is niet alleen bijzonder sterk en krachtig maar ook heel erg duurzaam. Probeer er wel op te letten of het leer gestikt of geniet is. Wanneer je hond de neiging heeft om te trekken dan is een gestikte hondenriem uiteraard veel beter en steviger.

 

Hondenriem Reviews – Top 5

 

Heb jij één of meerdere honden? Dan ken jij zonder twijfel het nut van een goede hondenriem. Je zult weten dat de goedkope hondenriemen niet noodzakelijkerwijs de slechtste zijn. Toch is het heel erg belangrijk om voor de beste hondenriem te gaan. Dit kan voor elke hond anders zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal topproducten geselecteerd. Neem dus gerust een kijkje.

 

Flexi Vario Blauw  L 8M

 

Deze flexi hondenriem is gemaakt uit kunststof en kun je in verschillende kleuren krijgen. Zo kies jij het kleur dat het beste bij jezelf en je trouwe viervoeter past. Dit model beschikt over een riem van 8 meter en is perfect om honden tot 50 kg mee op wandel te nemen.

Dankzij het oprolsysteem kun jij je hond heel wat bewegingsvrijheid geven. Zo kun jij zelf beslissen wanneer je je hond iets korter wilt houden en wanneer je de riem iets verder wilt uitrollen. Dankzij het remsysteem kun je de riem als het ware vastklikken.

We merken dat er heel wat mensen dit product in huis gehaald hebben. De meeste zijn er dan ook heel erg lovend over. Zo is het een sterk product dat nog eens heel praktisch is. Een aantal gebruikers geven positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Eén enkele gebruiker vindt dat de hondenriem misschien net iets steviger had mogen zijn.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan hondenriemen. Zo zou je kunnen kiezen voor het één van de hondenriemen van Flexi. Flexi is een bekend merk en misschien voor heel wat hondeneigenaars ook wel het beste merk. Laten we daarom even op zoek gaan naar de populairste kenmerken.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzame hondenriem die vervaardigd is uit stevig en kunststof.

Doelgroep:

de hondenriem is maar liefst 8 meter lang en kan gebruikt worden voor kleine tot middelgrote honden met een maximaal gewicht van 50 kg.

Design:

je zult merken dat de hondenriem is afgewerkt in een opvallende blauwe kleur. Indien je toch liever een ander kleurtje ziet, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Handig in het gebruik:

de riem wordt gekenmerkt door de combinatie van het oprolsysteem en het remsysteem. Dankzij het remsysteem kan je hond niet verder weglopen en met het oprolsysteem bepaal je zelf de maximale afstand die je hond kan en mag verwijderd zijn.

Nadelen
Niet stevig:

slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden over de stevigheid van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Karlie Flamingo Rondo

 

Deze hondenriem van Karlie Flamingo behoort zeker tot de goedkope hondenriemen in vergelijking met sommige andere riemen. Misschien zou dit wel de hondenriem kunnen zijn die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Het product is gemaakt uit leer en heeft een zwarte kleur. Hierdoor ziet het er heel robuust en stoer uit. Verder bevat de hondenriem ook een aantal punten die gemaakt zijn uit metaal om extra stevigheid te garanderen. De riem is 18 mm breed en is 2 meter lang. Zo kun jij jouw hond net voldoende bewegingsvrijheid geven tijdens de wandeling.

We merken dat de meningen hier lichtjes verdeeld zijn. Zo zijn er personen die graag een handleiding hadden gekregen bij dit product. Uit een andere review blijkt dan weer dat het handvat vrij stug is in het begin. Toch zijn de meeste gebruikers echter wel overtuigd van de stevigheid en het design van dit product.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke hondenriem van het sterk gewaardeerde merk Karlie Flamingo. Indien je bovendien op zoek bent naar een betaalbare hondenriem, al dan niet voorzien van de laagste prijs, dan heb je met dit exemplaar echt wel geluk. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Materiaal:

het is een stevige hondenriem die volledig vervaardigd is uit duurzaam en kwalitatief sterk leer.

Formaat:

Formaat: de riem heeft een maximale lengte van zo’n 2 meter en is bovendien ongeveer 18 mm breed.

Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van deze prachtige hondenriem.

Nadelen
Geen handleiding:

een kleine minderheid van de klanten blijkt het echter wel jammer te vinden dat het product niet voorzien was van een handleiding.

Koop bij bol.com (€28.59)

 

 

 

 

Wigzi Dual Doggie  Zwart

 

Heb je twee honden lopen dan kan deze duo hondenriem van Wigzi eventueel wel een goede aanbeveling zijn. Dankzij het gel handvat dat zich aanpast aan de vorm van jouw hand, biedt deze riem ook voor jou heel wat comfort.

Je hoeft trouwens geen schrik te hebben dat de riemen in elkaar verstrengeld raken. Beiden riemen draaien namelijk heel erg goed mee met elke beweging die jouw honden maken. Bovendien is de hondenriem reflecterend. Zo kun jij ook als het donker is jouw honden veilig uitlaten. Als jij middelgrote of grote honden hebt dan is dit model geschikt.

Werkelijk iedereen is helemaal overtuigd van het praktische design ervan. Daarnaast zijn de riemen ook heel sterk en hebben beide honden voldoende vrijheid om te bewegen. Verder ziet de riem er gewoon nog eens heel erg goed uit.

Heb je niet 1 maar 2 honden in huis rondlopen dan kan deze Wigzi hondenriem misschien wel een betere aanbeveling zijn voor jou. Op die manier kun je zonder zorgen en problemen met je 2 honden op stap gaan. Een echte aanrader dus! Toch lijkt het handig om op voorhand even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Comfort:

de hondenriem wordt gekenmerkt door een duurzaam handvat vervaardigd en voorzien van gel. Dit voelt handig en comfortabel aan.

Handig in gebruik:

doordat de riemen bij iedereen beweging heel soepel meedraaien zul je merken dat de kans dat de riemen in de knoop raken, veel kleiner is.

Doelgroep:

het is een stevige hondenriem die ideaal is om te worden gebruikt bij middelgrote en/of grotere hondenrassen.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat het prijskaartje door sommige kopers misschien wel eens als een minpuntje zou kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canny Collar Zwart NR 5

 

Er is niets dat vervelender is dan een hond die je meesleurt tijdens de wandeling. Toch is het mogelijk om je hond aan te leren om niet langer aan de riem te trekken. Dankzij dit model van Canny kun jij jouw hond op een handige manier trainen. Door de lage prijs zou dit wel een hondenriem aanbieding kunnen zijn.

Je kunt deze hondenriem gewoon gebruiken naast de standaard riem die je altijd gebruikt. Het principe is heel eenvoudig. Je hoeft gewoon de hondenriem vast te maken zoals een gewoon exemplaar. De lus trek je dan gewoon over de neus van je viervoeter.

Elke keer jouw hond trekt, zal hij een druk voelen ter hoogte van de neus. Dit wordt niet als pijnlijk ervaren maar is gewoon vervelend. De meeste kopers zijn tevreden over deze riem omdat het effectief werkt. Uit één enkele review kunnen we opmerken dat de gebruiker vindt dat je de neusriem er gemakkelijk kunt afduwen.

Sommige honden trekken heel wat aan de riem. Als eigenaar is het dan handig indien je je hond op een aangewezen manier kunt aanleren om je niet telkens mee te sleuren. Zit je in dezelfde situatie dan is het alvast een goed idee om deze unieke hondenriem van Canny even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Kostenplaatje:

het is natuurlijk ook heel mooi meegenomen dat de hondenriem wordt aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Gebruiksgemak:

de hondenriem is heel makkelijk aan- en uit te trekken en kun je bovendien gewoon in combinatie met de gewone hondenriem blijven gebruiken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we merken wel dat één enkele koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de geleverde kwaliteit van deze unieke hondenriem.

Koop bij bol.com (€31.79)

 

 

 

 

Trixie Riem 60-120 cm

 

Als je graag loopt dan kun je voortaan ook je viervoeter meenemen. Dit kun je doen met deze hondenriem van Trixie. De werkwijze is heel eenvoudig. Je hoeft de riem enkel en alleen maar rond je middel vast te maken.

Het andere uiteinde bevestig je aan de halsband van je hond. Er zijn opbergzakjes voorzien zodat jij je gsm of sleutels perfect kunt meenemen. Je zou de riem kunnen personaliseren door er de naam van je hond op te plaatsen. Deze hondenriem met naam ziet er stoer uit door de zwarte kleur.

Niet iedereen is even tevreden. Maar dat hoeft ook niet want zo is er ruimte voor verbetering. Zo vindt één persoon dat de hondenriem lawaai maakt. Terwijl de meerderheid wel overtuigd is van dit model en het fraaie design.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om voor deze unieke Trixie hondenriem te kiezen. Ideaal als je er kunt van genieten om met je hond een rondje te gaan rennen. Indien je interesse mocht hebben in deze unieke hondenriem dan kan het overzicht hieronder alvast enkele elementen ophelderen. Neem gerust een kijkje.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de riem is handig rond je middel te klikken en het andere uiteinde hoef je dan gewoon aan de halsband van je trouwe viervoeter vast te maken.

Comfort:

de riem is voorzien van enkele handige opbergzakjes. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je sleutels, poepzakjes of mobiele telefoon in op te bergen.

Formaat:

de riem heeft een lengte die zonder problemen kan variëren tussen 60 en 120 cm.

Nadelen
Teveel lawaai:

slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden en vindt dat de riem behoorlijk wat lawaai zou maken.

Koop bij bol.com (€23)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status