5 Beste Hondenvoer Test van 2022

Laatste update: 26.05.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Hondenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als jij ook zo een grote dierenliefhebber bent en misschien wel 1 of meerdere honden hebt lopen, dan wil jij ook gewoon het beste voor hen. Daarom is het ook zo belangrijk om heel wat aandacht te besteden aan het geschikte hondenvoer. Een bepaalde voeding kan heel geschikt zijn voor de ene hond maar misschien net iets minder voor een andere hondensoort. Wij hebben daarom verschillende soorten hondenvoer grondig onderzocht en vergeleken op basis van voedingsstoffen en eiwitten. Daaruit hebben we geleerd dat Royal Canin Selection Croc alle belangrijke voedingsstoffen bevat die je trouwe viervoeter nodig heeft. Ook de Prins Procare Super Actieve Hond loont zeker en vast de moeite. Vooral voor de actieve honden die nog volop in de groei zijn is dit hondenvoer uitstekend.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenvoer koopgids

 

Als dierenliefhebber wil jij enkel het beste voor je hond. Dat geldt ook voor het hondenvoer, je wilt dat je trouwe viervoeter enkel het beste voedsel geeft zodat hij of zij levendig en gezond blijft. Welk soort hondenvoer koop je dus het best voor jouw hond, welke voedingsstoffen zijn belangrijk? Hoeveel geld heb je over voor het voedsel van je huisdier? Spelen de grootte van de hondenbrokken en van de verpakking een rol?

 

 

Verschillende soorten hondenvoer

Het is aangeraden om je hond twee keer per dag voedsel te geven, bij sommige honden kun je dit spreiden over 4 keer maar dan door kleinere porties per keer te geven. Er bestaan vele soorten hondenvoer die verschillen voor jonge en oudere honden. Het hangt van verschillende factoren af. Je hond is misschien allergisch aan één van de ingrediënten of krijgt er een dunne ontlasting van. Je moet dus tijd maken om het ideale hondenvoer voor jouw hond te vinden, er bestaat zelfs hondenvoer specifiek per ras.

Je kunt kiezen voor droogvoer, dit is het bekendste voedsel voor honden. Het zijn de typische hondenbrokken die zorgen dat het gebit van je hond sterk blijft. Dit type voedsel blijft ook langer goed maar er zit minder water in. Zorg dus altijd voor vers water bij het droogvoer van je hond.

Een andere keuze is natvoer of blikvoer. Dit voedsel bestaat voor een groot deel uit water. Het nadeel is echter dat honden er niet op kauwen dus er bestaat meer kans dat tandsteen voorkomt. Je wisselt dit soort voer beter af met droogvoer.

Verder bestaat er nog puppyvoer voor honden die jonger zijn dan 6 maanden. Dit voer bevat meer eiwitten en calorieën zodat de puppy’s beter groeien. Het omgekeerde is senioren hondenvoeding voor honden vanaf ongeveer 6 jaar. Dit hondenvoer bevat stoffen die voorkomen dat je hond dik wordt omdat ze op deze leeftijd al minder actief zijn.

 

Essentiële voedingsstoffen

Hondenvoer heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om voordelig te zijn voor je hond. De belangrijkste zijn water, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en vetten. Het water dient als transport voor de voedingsstoffen, zo kan je viervoeter de voedingsstoffen beter opnemen.

Eiwitten zijn heel belangrijk. Het weefsel in het lichaam van je hond bestaat voor de helft uit eiwitten dus het is belangrijk dat er zeker 20% eiwitten in het hondenvoer zit. Dit is belangrijk voor verschillende redenen. Zo blijven bijvoorbeeld de huid en de vacht gezond door genoeg eiwitten. Toch zijn er ook minder nuttige eiwitten zoals collageen.

Koolhydraten en vetten geven energie aan je hond en vetten zijn ook belangrijk voor een goed onderhoud van de huid en de vacht van je viervoeter. Als er meer dan 14% vetten in het voedsel zit dan geven de brokken genoeg energie aan je hond om de ganse dag te spelen en te wandelen.

Mineralen zorgen voor een goede spierbeweging en zijn ook belangrijk voor de botten en het gebit van je trouwe viervoeter. De vitaminen zorgen voor biochemische processen zodat het lichaam van je hond beter werkt. Dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen om rekening mee te houden.

Controleer ook of je hond geen allergieën heeft. Granen en maïs zijn de meest voorkomende boosdoeners. Als je hond meer gaat krabben nadat je het eten veranderd hebt dan zou dat wel eens het gevolg kunnen zijn van een allergie. Je kunt dan beter een ander hondenvoer met andere ingrediënten proberen om het probleem te ontdekken.

 

 

Grootte van de brokken en de verpakking en de kostprijs

De vorm en de kleur van de hondenbrokken hebben geen enkel belang bij het kiezen van het perfecte voedsel voor jouw hond. De grootte van de hondenbrokken, daarentegen, is een ander paar mouwen. Grotere hondenrassen zullen geen problemen hebben met het eten van grote hondenbrokken maar als je een kleinere hond hebt zou dat wel eens voor problemen kunnen zorgen. Denk maar aan een chihuahua, voor zo’n kleine hond koop je beter kleinere hondenbrokken.

Er bestaan verschillende verpakkingen voor hondenbrokken. Je kunt zakken kopen van 3 kg maar er bestaan ook zakken van 12 kg. Reken eerst zelf uit hoeveel brokken je hond of honden eten per maand want het is aanbevolen om de brokken niet langer dan een maand na opening te bewaren. Het aroma en de textuur kunnen namelijk aangetast worden.

De prijs van hondenbrokken varieert volgens de soort en de kwaliteit. Wil je enkel het beste voor je hond met biologische ingrediënten dan zul je natuurlijk meer geld betalen dan wanneer je gewone zakken in de supermarkt koopt. Online kun je makkelijk verschillende aanbiedingen vergelijken voordat je beslist welke hondenbrokken je wilt kopen.

 

5 Beste Hondenvoer (Reviews) van 2022

 

Ben jij ook een dierenliefhebber en heb jij ook honden? Dan wil je jouw trouwe viervoeter zeker het beste hondenvoer dat voor hen bestaat aanbieden. Er zijn verschillende soorten en merken hondenvoer verkrijgbaar. Probeer 1 van de 5 soorten uit, om uit te vinden welke het beste hondenvoer is voor uw huisdier.

 

1. Royal Canin Selection Croc Hondenvoer 20 kg

 

De Royal Canin Selection Croc – Hondenvoer – 20 kg is een volledig samengestelde diervoeder voor uw trouwe makker. Dit product bestaat uit onder andere granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige eiwitextracten, mineralen en diverse vitaminen.

Het heeft een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen dat ervoor zorgt dat uw hond optimaal de belangrijke voedingsstoffen opneemt. Op zo een manier verbetert de gezondheid van uw hond.

Het zorgt ook voor een verbeterde darmbalans. De meeste kopers hebben al jarenlang ervaring met dit product en zijn er tevreden mee. De honden eten dit hondenvoer graag en zijn er dol op.

Ze geven daarom positief advies voor dit product, want het is van goede kwaliteit en de prijs is ook redelijk. Het behoort in elk geval wel tot de categorie van goedkope hondenvoer en lijkt wel op een hondenvoer aanbieding. Andere kopers hebben de mening dat dit product er niet aantrekkelijk uitziet.

Royal Canin is zonder twijfel één van de beste merken op het vlak van hondenvoer, de meeste mensen zullen de naam zeker kennen. Dit hondenvoer zit vol van belangrijke voedingsstoffen om de gezondheid van je hond hoog te houden. Het is bovendien ook het populairste hondenvoer.

Voordelen
Prijs-hoeveelheid:

je ontvangt 20 kilo hondenvoer en betaalt de laagste prijs in vergelijking met vele andere producten. Je hebt genoeg hondenvoer voor een lange tijd zonder veel geld te moeten uitgeven.

Grootte:

de brokjes zijn klein zodat ze geschikt zijn voor kleine hondenrassen maar ook grotere honden kunnen er zonder problemen van genieten. De brokken zijn hard genoeg om de tanden van je hond gezond te houden.

Houdbaarheid:

de brokken zijn lang houdbaar dus je kunt gerust een grote zak hondenvoer kopen die enkele maanden bewaard kan worden na opening.

Nadelen
Verpakking:

de zak scheurt snel dus je moet er voorzichtig mee zijn. Dit is echter een klein minpuntje vergeleken met de vele voordelen van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Prins Procare Super Actieve Hond Hondenvoer 15 kg

 

De Prins Procare Hondenvoer Super – Opgroeiende Actieve Hond – 15 kg is speciaal bestemd voor honden die in de actieve jaren van hun leven zijn.

Dit hoogwaardige voer houdt je hond in een goede conditie en zorgt voor een gezonde en glanzende huid en vacht. De speciale vetzuren zorgen ervoor dat je actieve hond genoeg energie naar binnen krijgt.

Door de hoge verteerbaarheid worden al de belangrijke voedingsstoffen optimaal opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je hond gezond en actief blijft. Er is ook aan vetverbranding gedacht door L-carnitine toe te voegen aan dit product. Dit product is geschikt voor actieve honden, dragende of zogende honden tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar.

De smaak is van vlees zodat uw viervoeter het ook gemakkelijker opeet. Er zijn tot nu alleen positieve reviews te lezen van dit product. De kopers vinden dit een top product, want het is van goede kwaliteit.

Dit hondenvoer is geschikt voor honden die heel actief zijn en zorgt ook voor een gezonde vacht. Voorzie je trouwe viervoeter van genoeg energie om te lopen en te spelen, vooral als je hond al voorbij de puppy fase zit.

Voordelen
Smaak:

bijna alle honden zijn dol op de smaak van deze brokken en eten er dus met plezier van. De brokken hebben een vleessmaak.

Vacht:

de brokken hebben een voordelig effect op de vacht van je hond. Dankzij dit voer zal de vacht van je hond mooi glanzen en gezond blijven.

Hoeveelheid:

met de inhoud van 15 kg ben je wel even zoet en hoef je niet te vlug opnieuw een zak hondenvoer te kopen. Je kunt ook direct twee zakken bestellen om van een kleine korting te genieten.

Nadelen
Leeftijd:

dit hondenvoer is geschikt voor volwassen honden maar mist de nodige ingrediënten en voedingsstoffen voor puppies en senior honden.

Koop bij bol.com (€56.95)

 

 

 

 

3. Cavom Compleet Hondenvoer 5 kg

 

Als je besluit om een hond te adopteren of te kopen dan zul je wel begrijpen dat dit heel wat werk met zich meebrengt. Zo hoef je alvast uit te kijken naar degelijk hondenvoer en er tevens ook voor zorgen dat je trouwe viervoeter steeds voldoende drinkwater heeft.

Het hondenvoer van het bekende merk Cavom wordt duidelijk door meerdere kopers sterk aangeraden. De verpakking bevat ruim 5 kilogram en dit aan een mooi prijsje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grotere hoeveelheid maar dan zal de prijs uiteraard ook veranderen. Dit hondenvoer is vooral geschikt voor volwassen honden en voorziet in hun dagelijkse behoeften.

Het hondenvoer bevat voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Op de verpakking kun je zien hoeveel hondenvoer je je hond hoeft te geven. Dit is afhankelijk van het gewicht. We merken dan ook vooral positieve reacties op van de klanten. Volgens één enkele gebruiker is dit hondenvoer toch echt wel nog iets te duur.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat het beste hondenvoer is en wat nu precies het beste merk is. We kunnen alvast opmerken dat de meerderheid van de kopers duidelijk een positief advies geven over dit product. Daardoor zou het vast en zeker wel eens één van de populairste producten in hondenvoer kunnen zijn.

Voordelen
Leeftijd:

dit hondenvoer wordt vooral aangeraden voor volwassen honden en biedt hen alle nodige voedingsstoffen.

Verpakking:

de verpakking bevat ruim 5 kg aan degelijk hondenvoer. Indien je liever een grotere hoeveelheid hondenvoer wilt kopen dan kan dit zonder problemen. Maar de prijs zal dan lichtjes veranderen.

Voedingsstoffen:

dit hondenvoer zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten. Verder zijn er ook granen aanwezig die makkelijk te verteren zijn en heerlijke maar vooral gezonde plantaardige oliën.

Gebruiksgemak:

op de verpakking zul je een soort van voedingsschema kunnen zien. Zo weet jij ongeveer hoeveel hondenvoer je aan je hond hoeft te geven. Dit is vooral afhankelijk van het gewicht.

Nadelen
Prijskaartje:

volgens sommige klanten moet je echt nog wel duur betalen om dit hondenvoer te kunnen kopen. En dit vinden ze best wel vervelend.

Koop bij bol.com (€17.89)

 

 

 

 

4. Farm Food High Energy Classic Hondenvoer 2 kg

 

Het is niet altijd makkelijk om het beste hondenvoer te vinden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat voor elke hond wel iets anders goed zal zijn. Zo is het hondenvoer van een puppy niet hetzelfde als het hondenvoer voor een volwassen hond. Met dit hondenvoer van Farm Food haal je een product in huis dat echter voor heel wat rassen en leeftijden geschikt is.

De verpakking heeft een maximale inhoud van maar liefst 2 kg maar is ook beschikbaar in grotere hoeveelheden. Echter moet je er dan wel rekening mee houden dat ook het prijskaartje lichtjes kan veranderen. Het voer is om een natuurlijke wijze tot stand gekomen zonder toevoegingen van chemische stoffen zoals geur- en smaakstoffen. Daardoor wordt het voer makkelijk verteerd en is het bijzonder zuiver van smaak.

Aan de vele positieve online beoordelingen te zien, zouden we durven zeggen dat de meeste honden het voer duidelijk lekker vinden. Echter is er ook een kleine minderheid van de baasjes die toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de matige prijs-kwaliteitverhouding.

Heb je één of meerdere honden in huis lopen? Dan weet je natuurlijk ook dat daarvoor moet gezorgd worden. Eten en drinken zijn daarbij voorbeelden van echte basisbehoeften. Om te weten of dit hondenvoer van Farm Food iets voor jou is, kan het handig zijn om de selectie van de belangrijkste punten hieronder alvast even te bekijken.

Voordelen
Inhoud:

de verpakking telt een totaal volume van ruim 2 kg hondenbrokken. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een zak hondenvoer met een groter volume aan te kopen.

Natuurlijk:

het grote pluspunt is dat er bij de productie van dit hondenvoer helemaal geen schadelijke en chemische stoffen aan te pas zijn gekomen. Geen toevoegingen dus van geur- of smaakstoffen.

Comfort:

het hondenvoer is zuiver en verteert bovendien bijzonder makkelijk.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteit:

slechts enkele gebruikers zijn niet helemaal overtuigd van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin 3 kg

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van het bekende merk Pro Plan. Dit voer is werkelijk ideaal voor honden die vaak last hebben van een geïrriteerde of gevoelige huid. Het helpt te huid te ondersteunen draagt ook bij tot een glanzende en perfecte vacht. De verpakking telt een inhoud van ruim 3 kg maar indien je graag een grotere hoeveelheid aankoopt dan is dit mogelijk.

Het Pro Plan hondenvoer wordt aangeraden voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. En dan vooral specifiek voor middelgrote tot grote hondenrassen. Het voer is voorzien van geselecteerde eiwitbronnen en verschillende vitamines en andere voedingsstoffen om de huid en vacht te ondersteunen.

De meeste kopers reageren bijzonder positief over de uitstekende kwaliteit en de snelle levering. Echter is er ook een enkele gebruiker die helemaal niet tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit en van mening is dat het niet aan te raden is voor honden met een slechte spijsvertering.

We kunnen tenslotte deze top 5 afsluiten met het Pro Plan hondenvoer. Bij heel veel mensen bekend en door velen ook beschouwd als veruit het beste merk. Dit product is ideaal voor volwassen honden en wordt geleverd met een zeer unieke zalmsmaak. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste mogelijkheden.

Voordelen
Verpakking:

het hondenvoer wordt geleverd in een compacte verpakking van ongeveer 2 kg maar is ook beschikbaar in grotere hoeveelheid.

Doelgroep:

dit hondenvoer wordt vooral aanbevolen voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. Verder hoofdzakelijk voor de middelgrote en iets grotere hondenrassen.

Nadelen
Gevoelige spijsvertering:

volgens één enkele gebruiker zou dit hondenvoer helemaal niet aan te raden zijn voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering.

Koop bij bol.com (€23.41)

 

 

 

 

Bibliografie

1) Royal Canin | Hondenvoeding

2) All About Dogs and Chewing

3) How Long Does Pet Food Stay Fresh? | Cuteness

4) Drfoxmag Magazine

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Canex Adult Fish/Rice 12.5 kg

 

Met de Canex Adult Fish/Rice – Hondenvoer – 12.5 kg blijft jouw hond in topconditie. Dit hondenvoer is glutenvrij en speciaal geschikt voor honden die een aanleg hebben voor spijsverteringsproblemen of voor honden die een gevoelige huid hebben.

Het is een voer dat volledig hypoallergene is en het is geschikt voor kleine tot grote rassen honden.

Met dit hondenvoer krijgt jouw hond de juiste hoeveelheid aan vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten en koolhydraten naar binnen. Hierdoor zal je hond er mooi en gezond uitzien. Er zijn tot nu toe ook geen negatieve reviews te lezen van dit product.

De kopers zijn zeer tevreden met dit voer, want het treft hun hond wel en is voor velen een oplossing geweest voor het vinden van het juiste voer voor hun hond. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft ook een redelijke prijs.

Het hondenvoer van Canex is speciaal vervaardigd voor honden die moeite hebben om voeding te verteren. Het voer is glutenvrij en is geschikt voor zowel kleine als grote rassen. Je kunt uit verschillende verpakkingen kiezen.

Voordelen
Verpakking:

er zijn verschillende formaten beschikbaar beginnend bij 1,5 kilo per verpakking of een grote zak van 25 kg. Voor personen met vele honden is het beter om een grote hoeveelheid te kopen.

Rassen:

de voeding is geschikt voor volwassen honden van zowel kleine als grote rassen. Als je eigenaar bent van verschillende honden komt dit voer dus goed van pas.

Gezondheid:

dit hondenvoer is glutenvrij, anti-allergeen en is geschikt voor honden met een gevoelige huid.

Nadelen
Houdbaarheid:

je kunt de zak niet opnieuw afsluiten nadat je het geopend hebt. Dit zorgt ervoor dat het hondenvoer niet lang houdbaar is.

 

 

Wooof Puppy 2X15 KG

 

De Wooof Puppy Hondenvoer – 2X15 KG zorgt ervoor dat er een gelijkmatige groei van de botten, de banden en pezen plaatsvind. Hierdoor groeien de honden stabieler. Dit voer zorgt ervoor dat je hond een lang en gezond leven kan hebben. Het bevat alle natuurlijke producten die je hond nodig heeft zoals vitaminen en mineralen.

Dit product is hoog verteerbaar, wat ervoor zorgt dat je hond zoveel als mogelijk belangrijke voedingsstoffen zal opnemen. Het zorgt voor een mooie en glanzende huid en een verbeterde weerstand van uw hond. Dit voer is niet alleen een voordeel voor uw portemonnee, maar dus vooral voor uw hond.

De kopers van dit product zijn tevreden ermee, want het is van goede kwaliteit. De brokken zijn klein, zodat het gemakkelijk is voor puppies om het te eten. De ontlasting is goed en de vacht van de hond glimt inderdaad. Sommige kopers vinden dat het wel zorgt voor kruimelige restjes, wat minder prettig is.

Je ontvangt meteen twee zakken hondenvoer om je honden van voedsel te voorzien. Het voer zorgt voor een gelijkmatige groei van de botten en komt ten goede van de algemene gezondheid.

Voordelen
Geperste brokken:

deze brokken bevatten meer vitaminen en mineralen en zijn ook veel makkelijker om te verteren. Ze zorgen voor minder belasting op de maag en lossen snel op.

Natuurlijk:

dit hondenvoer is volledig natuurlijk en er worden geen artificiële smaken aan toegevoegd.

Formaat:

door de kleine grootte zijn de brokken makkelijk op te eten, ook door kleine hondenrassen.

Nadelen
Leeftijd:

dit voer is enkel geschikt voor puppies. Je kunt het dus niet kopen voor volwassen of senior honden.

 

 

Hill’S Canine Adult Advanced Fitness

 

De Hill’S Canine Adult Advanced Fitness – Hondenvoer – 12 kg is in het bijzonder voor honden van grote rassen zoals Labradors, Golden retrievers etc.

Dit hondenvoer ondersteunt de ontwikkeling van gewrichten en spieren door de natuurlijke producten die het bevat zoals anti oxidanten, glucosamine en chondroïtine.

Het bevat gemakkelijk verteerbare ingrediënten die ervoor zorgen dat de spijsvertering goed verloopt en dat alle nodige voedingsstoffen opgenomen worden door uw hond. Daarnaast heeft het ook ingrediënten van hoge kwaliteit die zorgen voor een lekkere smaak van het voer voor uw trouwe viervoeter.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van topkwaliteit en het valt in goede smaak bij de honden. Het overgrootste deel van de kopers koopt dit product al vanaf hun hond een pup was. Het zorgt ervoor dat hun hond er goed uitziet.

Dit hondenvoer van het merk Hill’s is geschikt voor grote rassen en zorgt voor een goede ontwikkeling van spieren en gewrichten. De smaak zal de honden goed bevallen en de zak van 12 kg zorgt ervoor dat je een tijdje zoet bent.

Voordelen
Gezondheid:

je zult zien dat de gezondheid van je hond erop vooruit gaat. Het dier zal actiever zijn en de vacht van je hond zal een mooiere glans hebben.

Ingrediënten:

de ingrediënten van deze brokken zijn zorgvuldig uitgekozen om je hond te voorzien van de belangrijkste voedingsstoffen. De glucosamine en chondroïtine zorgen voor een goede ondersteuning van de gewrichten en de eiwitten zijn voordelig voor de spieren.

Nadelen
Prijs:

voor sommigen is de prijs van dit product te hoog. Je kunt kiezen voor goedkoper hondenvoer maar de kans bestaat dat de kwaliteit minderwaardig is.

Ras:

dit voer is geschikt voor grote rassen. Vanwege het formaat van de brokken is het niet zo geschikt voor kleinere rassen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

9 COMMENTAIRES

peet

November 3, 2020 at 7:48 pm

gesubsidieerd door RC? Royal canin is al niet best maar Selection croc is de goedkoopste troep die ze verkopen. Alleen maar bijproducten en niet nader noemde granen op 1… afval…Houd toch op met deze volksverlakkerij..

Reply
10top Team

November 4, 2020 at 10:40 pm

Hoi Peet,

Wij gaan steeds op zoek naar degelijke en kwalitatieve hedendaagse producten.
Daarbij houden we rekening met verschillende factoren waaronder de klantenreviews.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Rick

October 13, 2020 at 2:23 pm

Er staat niet 1 merk voer in dat bij de top 10 zou mogen staan. Alle merken voeren veel ballast stoffen, voor honden ongezonde granen en kijk maar goed zeer lage vlees percentages en dan nog vaak afval/ spuitvlees. Een echte goede hondenmaaltijd bestaat uit zo,n 70 % vlees van goede kwaliteit, zacht gegaard in eigen sappen, met daarnaast groenten en kruiden die goed voor spijsvertering zijn en voldoende natuurlijke vitamines en mineralen bevat. Geen van deze merken kunnen dat waarmaken. De geperste brok en nog minder goed de gebakken brok ( met veel lucht, vulmiddelen en kapotgebakken voedingsmiddelen) behoren gewoon tot de mindere kwaliteit hondenvoeding. Dus wat mij betreft niet de top tien.

Reply
Kim

November 8, 2021 at 10:07 am

Beste Rick,
Ik ben het helemaal met je eens… Geen enkele genoemde brok biedt een hond wat hij nodig heeft. Het spijsverteringsstelsel van een hond is gebaseerd op dat van een wolf, dus hoort idd als hoofdbestanddeel vers vlees te bevatten (het liefst boven de 60%). Daarnaast dient het groenten en fruit/ kruiden te bevatten, zoals ook de wolf die binnenkrijgt als hij een prooidier (inclusief maaginhoud) opeet.
Absolute geen gluten en granen, daar kan een hond niets mee, zijn alleen maar goedkope vulmiddelen!
Kies op zijn minst een brok die gluten- en graanvrij is met minimaal 60% aan vers vlees gehalte.
Ik weet dat er om merken gevraagd gaat worden en dat zijn dus niet de mega-commerciële merken waar dierenartsen vaak contracten mee hebben zoals Royal Canin, Hills, Prince, enz…
Ik noem een aantal (voor mij) geschikte merken, maar er zijn er nog veel meer:
Primordial, Canagan, Orijen, Acana, enz.
Zoek een brok met soortgelijke ingrediënten en samenstelling, of ga KVV voeren. Dat laatste is ook prima maar veel mensen hebben een aversie tegen het voeren van vers vlees, hebben geen plek om een extra vriezer neer te zetten en vinden brokken makkelijker…
Iedereen zijn mening, maar er worden zoveel slechte brokken aangeraden op internet dat ik even moest reageren

Reply
10top Team

November 13, 2021 at 3:47 pm

Hoi Kim,

Bedankt voor de reactie op het artikel over “hondenvoer”.

Wij begrijpen jouw reactie 100% maar moeten jammer genoeg steeds op zoek gaan naar dat product dat op verschillende punten hoog scoort. En daar horen de krantenreviews, die duidelijk een grote impact hebben op de selectie, nu eenmaal bij.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Lida Anderson

March 13, 2021 at 2:05 pm

Hallo Rick, ik heb dit eens heel aandachtig gelezen. Wat is volgens jouw dan een goede hondenbrok en van welk merk zou jij aanbevelen? Daar ben ik wel benieuwd naar. Groetjes Lida

Reply
10top Team

October 16, 2020 at 10:43 pm

Hoi Rick,

Bedankt voor de reactie op het artikel over het hondenvoer.
Wij waarderen uiteraard je mening en vinden het jammer dat wij je niet hebben kunnen verder helpen.
Aarzel niet ons te contacteren bij verdere vragen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Bd

January 8, 2020 at 7:11 am

Ik weet niet wie deze heeft uitgevoerd maar RC op nummer 1 is wel heel slecht voer

Reply
10top Team

January 8, 2020 at 9:38 am

Hoi Bd,

We begrijpen je reactie vast en zeker. Echter is dit vaak ook een persoonlijke keuze. Zo zullen sommigen RC als een topproduct beschouwen terwijl andere personen RC absoluut niet aanraden.

Wij proberen steeds een selectie van 5 topproducten te maken. Hierbij houden we rekening mey verschillende factoren zoals de online reviews, het advies en de gebruikservaringen van klanten. Regelmatig worden hierdoor ook vaak updates doorgevoerd.

Hopelijk heeft dit de reactie kunnen beantwoorden. Indien verdere vragen of problemen mag je altijd contact opnemen.

Reply
DMCA.com Protection Status