Beste hondenzwemvest

Laatste update: 27.05.20

 

Hondenzwemvesten test van 2020

 

Ga je graag en vaak met je hond gaan zwemmen? Of wil je je puppy zijn of haar eerste zwemles schenken? Een degelijke en veilige hondenzwemvest is dan ook geen overbodige luxe. Toch begrijpen wij dat het niet altijd makkelijk moet zijn om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hondenzwemvesten. Zo blijkt onder andere de Nobby Extra Small hondenzwemvest alvast een goede oplossing te zijn voor mensen met een klein hondenras in huis. Met de EzyDog SeaDog hondenzwemvest mag je zeker zijn van een uitstekend alternatief en meteen ook een mooie aanbieding dankzij het lage prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenzwemvesten koopgids

 

Bepaalde hondenrassen zijn dol op water en andere net iets minder. Jij kunt jouw trouwe viervoeter dan ook best verrassen met één van de beste hondenzwemvesten. Dit biedt namelijk heel wat voordelen. Let ook zeker op de mogelijkheden als je de verschillende modellen met elkaar wilt vergelijken. Probeer ook rekening te houden met de kostprijs en de maat. Het is zeker een aanbeveling om de aanbiedingen in de gaten te houden. Zo kun jij misschien wel een degelijke zwemvest aan een voordelig tarief aankopen.

 

 

Het voordeel van een hondenzwemvest

 

Iedereen die één of meerdere honden thuis heeft rondlopen zal het er zeker over eens zijn dat enkel het beste goed genoeg is. Deze trouwe viervoeters maken nu eenmaal deel uit van het gezin. En dan is het belangrijk dat ze de juiste verzorging en opleiding krijgen. En je zal het misschien niet meteen verwachten maar de uitrusting of de benodigdheden maken daar zeker deel van uit. Een degelijke hondenzwemvest is dan ook aan te raden voor iedereen die een hond heeft.

Het moet gezegd zijn dat honden van nature zeer goede zwemmers zijn. Ze hoeven het eigenlijk amper aangeleerd te krijgen want het maakt deel uit van hun natuurlijke instinct. Ze worden ermee geboren als het ware. Toch is het ook belangrijk om te weten dat niet alle honden even dol zijn op water.

Zo zijn er bepaalde hondenrassen zoals de Golden Retriever of de Duitse Herder die echt dol zijn op water en er meteen inspringen. Andere hondenrassen zijn iets terughoudender. Daar is helemaal niets mis mee maar toch kan het een goed idee zijn om ook hen aan het water te laten wennen. Dit kun je perfect realiseren door middel van een hondenzwemvest te gebruiken.

Bij de meeste hondenzwemvesten zijn er bovenaan een soort van handvatten voorzien. Op die manier kun jij je hond vasthouden en zal hij gemakkelijker over zijn trauma heen kunnen. Verder kan een hondenzwemvest ook in andere situaties heel erg positief zijn. Denk maar aan mogelijke revalidatie oefeningen na een ongeluk. Of gewoon als extra bescherming en veiligheid wanneer jij je hond meeneemt op een boottochtje.

 

 

De mogelijkheden en het formaat

 

Wanneer je beslist om een hondenzwemvest aan te kopen dan zul je al vrij snel opmerken dat er heel wat keuze is. Het is vooral belangrijk dat je de lichaamsbouw van je hond goed kent. Het is daarom aan te raden om eerst en vooral je hond te wegen, en de lichaamslengte en borstomvang te meten. Op die manier zal het je heel wat werk besparen om er de juiste maat uit te zoeken.

Er zijn heel veel hondenzwemvesten die geschikt zijn voor kleine hondjes met een gewicht tot en met 4 kg. Denk maar aan de Chihuahua honden. Uiteraard zijn er ook heel wat exemplaren voor grotere honden met een hoger gewicht. Verder heb je de mogelijkheid om een keuze te maken te kiezen tussen een oranje of gele zwemvest. Er zijn ook lichtblauwe modellen mogelijk. Het belangrijkste is dat je hond opvalt in het water zodat je hem op elk moment gemakkelijk kunt vinden. De meeste hondenzwemvesten zijn bovendien ook voorzien van reflecterende strepen.

Het kan een aanbeveling zijn om uit te kijken voor een hondenzwemvest die je in de wasmachine kunt wassen. Op die manier blijft de zwemvest altijd schoon en hygiënisch. De meeste hondenzwemvesten kun je bovendien ook aan de lichaamsbouw van je hond aanpassen. Niet elke Duitse Herder weegt evenveel of is even groot. Het is dan handig als je de buikband of borstband eventueel kunt aanspannen of verstellen. Sommige modellen zijn ook nog uitgerust met een soort van flapje dat ervoor moet zorgen dat het hoofd van je hond nooit onder water gaat

 

 

Design en budget

 

Uiteraard zal het niet verwonderen dat er ook heel wat verschillen waar te nemen zijn op het vlak van de kostprijs. Uiteindelijk beslis je helemaal zelf welk bedrag je er maximaal wilt en vooral kunt aan spenderen. Voor sommige mensen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de hondenzwemvest er heel mooi uitziet. Andere personen eisen enkel dat het kwalitatief goed materiaal is en dat de hond beschermd is.

Het is dus logisch dat het ene model veel meer zal kosten dan de andere hondenzwemvest. Vaak is het ook zo dat de prijs lichtjes kan verschillen naargelang het formaat. Zo is het in vele winkels mogelijk dat benodigdheden voor iets grotere honden vaak een heel klein beetje duurder uitvallen in vergelijking met die voor kleine honden. Over het algemeen merken we dat er hele goedkope hondenzwemvesten waar te nemen zijn van ongeveer 15 euro. Maar uiteraard bestaan er ook dure modellen vanaf 45 euro of zelfs meer.

Wij kunnen je ook aanraden eventueel een kijkje te nemen in de reviews van kopers. Op die manier kun je heel wat nieuw informatie krijgen en extra tips en advies bekomen. En wie weet kun jij op die manier wel een hondenzwemvest aanbieding tegenkomen.

 

 

Hondenzwemvest Reviews – Top 5

 

 

De meeste honden zijn van nature goede zwemmers. Het is echter geen overbodige luxe om je trouwe viervoeter van extra bescherming te voorzien. Koop daarom een hondenzwemvest zodat je hond zeker boven water blijft. Hieronder kun je onze top 5 vinden van goede hondenzwemvesten. Vergelijk de voor- en nadelen van elk product en kies er zelf de beste hondenzwemvest uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Nobby Extra Small

 

Deze reddingsvest van Nobby is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope hondenzwemvesten. De vest heeft een oranje kleur en reflecterende strepen zodat je hond meteen opvalt in het water. De vest is aan de bovenkant voorzien van een handvat zodat je je hond uit het water kunt heffen.

Via de verstelbare gespen aan de voor- en onderkant kun je de grootte aanpassen aan het formaat van je hond. Deze vest kan gewassen worden op 30º en is geschikt voor honden tot 8 kg. Er zijn nog 4 grotere maten beschikbaar voor grotere honden.

De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit maar vinden de vormgeving van de vest niet mooi. De zwemvest is functioneel en je kunt het makkelijk aan je hond bevestigen. De vest heeft de perfecte pasmaat en is veilig.

Het is niet altijd makkelijk om de ideale zwemvest te vinden voor je hond. Misschien kun je alvast even dit product hieronder bekijken. De hondenzwemvest wordt geleverd door het bekende, en misschien ook wel het beste merk Nobby en wordt door verschillende kopers aangeraden. Het zou zomaar eens één van de populairste hondenzwemvesten kunnen zijn.

Voordelen
Kostenplaatje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke hondenzwemvest? Dan is dit exemplaar van Nobby precies wat je zoekt.

Design:

de combinatie van enerzijds de oranje kleur en anderzijds de aangebrachte reflectoren zorgt ervoor dat je hond op eender welk moment altijd goed zichtbaar is in het water.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de zij riempjes wat meer aan te spannen of ze juist wat losser te trekken. Het handvat bovenaan biedt je dan weer de mogelijkheid om je hond meteen uit het water te trekken.

Gebruiksgemak:

de vest is ideaal voor honden met een maximaal gewicht van 8 kg. Indien je over een grote hond beschikt, dan kun je deze vest uiteraard ook in een ander formaat bestellen. Verder kun je het product gewoon in de wasmachine schoonmaken.

Nadelen
Vormgeving:

een kleine minderheid van de kopers is niet echt te spreken over de vormgeving en het design van deze hondenzwemvest.

Koop bij bol.com (€21.79)

 

 

 

 

EzyDog SeaDog

 

Deze hondenzwemvest aanbieding is beschikbaar in twee verschillende kleuren en vijf verschillende maten. De zwemvest is stevig en de kleinste maat is geschikt voor honden met een gewicht vanaf 7 kg. Voor lichtere honden is deze zwemvest niet geschikt.

De gebruikers schrijven in hun reviews dat de zwemvest stevig is en dat je het makkelijk kunt verstellen om het product aan het lichaam van je hond aan te passen. De zwemvest heeft een mooi design en drijft goed. Het is het ideale product om je hond mee te leren zwemmen op een veilige manier. De prijs van het artikel is een stuk duurder dan het vorige item, maar je krijgt er wel uitstekende kwaliteit voor terug.

Wanneer je kiest voor de EzyDog SeaDog hondenzwemvest dan mag je rekenen op een degelijk en duurzaam product. Het is misschien niet meteen de zwemvest met de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope hondenzwemvesten mogen spotten.

Voordelen
Leverbaar:

je kunt een keuze maken tussen maar liefst 5 diverse pasmaten en 2 opvallende kleuren.

Gebruiksgemak:

deze hondenzwemvest wordt vooral aangeraden voor middelgrote of grote hondenrassen met een minimaal gewicht van 7 kg.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de meeste klanten zijn best wel bijzonder tevreden over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze opvallende en degelijke hondenzwemvest.

Nadelen
Geen lichte honden:

het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat deze hondenzwemvest niet geschikt is indien je trouwe viervoeter minder dan 7 kg weegt.

Prijskaartje:

ondanks het feit dat men over een aanbieding spreekt, vindt een enkele klant de prijs toch net iets te hoog.

Koop bij bol.com (€43.95)

 

 

 

 

Ezydog Micro SeaDog

 

De Micro SeaDog van Ezydoy is een zwemvest die geschikt is voor honden die minder wegen dan 7 kg. De vest is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en maten. De stevige vest zorgt ervoor dat je hond veilig in het water kan zwemmen.

De kopers geven enkel maar positief advies over de aankoop van deze hondenzwemvest. Het is eenvoudig om de zwemvest aan je hond te bevestigen en om het te verwijderen. De kwaliteit is top en het design valt bij de gebruikers ook in de smaak.

De zwemvest zorgt voor extra veiligheid voor je hond en de kopers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de betaalde prijs.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze hondenzwemvest wordt aangeboden door het bekende merk Ezydog. In tegenstelling tot het vorige product is deze hondenzwemvest wel degelijk geschikt voor kleine hondjes met een maximaal gewicht van zo’n 7 kg. Hieronder alvast een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de hondenzwemvest is makkelijk en zonder problemen aan te brengen en is te verkrijgen in diverse kleuren en formaten.

Comfort:

het is mogelijk om de hondenzwemvest wat losser te krijgen of wat meer aan te spannen door middel van de verstelbare riemen. Het handvat bovenaan maakt het makkelijker om je hond meteen uit het water te kunnen trekken.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de overgrote meerderheid van de klanten geeft een positief advies over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de hondenzwemvest.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve beoordelingen bij dit product geplaatst. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om alsnog te informeren over mogelijke nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Besto 50N

 

Deze zwemvest voor honden is goed zichtbaar dankzij de felle oranje kleur. Met het handvat aan de bovenkant van de zwemvest kun je je hond makkelijk uit het water halen. Het product is geschikt voor honden tot maximaal 4 kg en beschikt over twee verstelbare buikbanden en een halsband.

Je kunt de zwemvest vastmaken aan de hondenriem via de D-ring die net naast het handvat zit. De vest is gemaakt van polyester voor extra stevigheid.

Hoewel er nog maar één review geplaatst is bij deze zwemvest is de commentaar van de koper volledig positief. Het product is perfect voor kleine honden met een laag gewicht en het design wordt ook gesmaakt. De kwaliteit van de vest is top en het zorgt voor extra veiligheid wanneer je met je hond wilt gaan zwemmen.

Wanneer je kiest voor de Besto 50N hondenzwemvest dan kies je alvast voor een opvallende exemplaar. Dat is uiteraard bijzonder positief want het zorgt ervoor dat je trouwe viervoeter altijd goed zichtbaar is in het water. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Ben je ook benieuwd naar de kenmerkende eigenschappen van deze hondenzwemvest?

Voordelen
Comfort:

de hondenzwemvest is niet alleen voorzien van een handige halsband maar beschikt verder ook nog eens over maar liefst 2 duurzame en degelijke buikbanden die je kunt verstellen. Het handvat bovenaan biedt je dan weer de mogelijkheid om je hond uit het water te halen.

Gebruiksgemak:

deze hondenzwemvest wordt vooral aangeraden voor hondjes die niet meer dan 4 kg wegen. De oranje kleur is extra opvallend en daardoor ook goed zichtbaar.

Materiaal:

deze hondenzwemvest bestaat uit duurzaam en degelijk polyester dat niet alleen comfortabel aanvoelt maar bovenal voor heel wat stevigheid zorgt.

D-ring:

het is mogelijk om de hondenriem aan deze hondenzwemvest vast te maken door middel van de daarvoor voorziene D-ring.

Nadelen
Design:

ondanks het feit dat de kopers helemaal positief reageren is het mogelijk dat sommige klanten het design niet zo aantrekkelijk zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alcott mariner

 

Deze zwemvest van Alcott zorgt ervoor dat je hond eenvoudig door het water kan bewegen. Dankzij de heldere blauwe kleur is de vest goed zichtbaar en er zitten reflecterende strepen op voor extra zichtbaarheid. De vest is voorzien van een flapje die ervoor zorgt dat de kop van je hond boven water blijft.

De vest is geschikt voor kleine tot middelgrote honden en heeft een medium maat. Dankzij het stevige materiaal is je hond beschermd tijdens het zwemmen. Het materiaal droogt ook snel wanneer je hond terug uit het water komt.

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. Omdat er nog geen review geschreven is kunnen wij je ook geen advies geven over deze hondenzwemvest aanbieding. Schrijf als eerste een mening zodat je andere kopers kunt helpen.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de hondenzwemvest van het bekende merk Alcott. Ideaal als je regelmatig met je hond gaat zwemmen. Bovendien is dit exemplaar makkelijk aan- en weer uit te trekken. Waar wacht je nog op?

Voordelen
Design:

de combinatie van de lichtblauwe kleur en de reflecteren zorgt voor een duidelijke zichtbaarheid zodanig dat je weet waar je hond zich bevindt.

Flapje:

het flapje aan de voorkant moet ervoor zorgen dat de kop van je trouwe viervoeter continue boven het wateroppervlak zal blijven.

Gebruiksgemak:

dit model wordt vooral aangeraden voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst.

Koop bij bol.com (€37.77)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status