Beste hoofdbord

Laatste update: 05.06.20

 

Hoofdborden test van 2020

 

Steeds meer bedden worden vandaag de dag geleverd inclusief hoofdbord. Toch bestaan er nog heel wat bedden waarbij het hoofdbord een aangename optie is. Het is dan ook niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom willen wij jou aanraden om toch maar even een kijkje te nemen naar onze koopgids. Daarin proberen we iets meer uitleg te bieden omtrent een aantal belangrijke factoren. Daarnaast kan het ook helpen om gelijk verder te scrollen naar onze top 3. Zo blijkt het Slaaploods Zeus 140×200 cm hoofdbord alvast een schot in de roos te zijn. Kwaliteit en comfort worden hier moeiteloos met elkaar gecombineerd. Kies je echter voor het Slaaploods Zeus 180×220 cm hoofdbord dan kies je voor een vrij groot product. Kortom, het ideale tweepersoonsbed.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hoofdborden koopgids

 

Ben je van plan om één van de beste hoofdborden aan te kopen? Dan zul je merken dat er steeds meer keuzemogelijkheden op de markt komen. Dit is uiteraard positief maar het maakt de uiteindelijke beslissing ook een pak moeilijker. Het is daarom een goede aanbeveling om met een aantal belangrijke factoren rekening te houden wanneer je de hoofdborden gaat vergelijken. Denk maar aan de voordelen, het gebruiksgemak, het materiaal, het design en het mogelijke prijskaartje ervan. Probeer daarnaast eventuele promoties niet uit de weg te gaan want wie weet kun je zo wel een hoofdbord aanbieding spotten.

 

 

Wat is een hoofdbord

 

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een hoofdbord dan is het natuurlijk ook wel belangrijk om te weten wat dit precies allemaal inhoudt. Je zult kunnen zien dat een hoofdbord een product is dat deel uitmaakt van een bed. Het is dus het geheel dat aan het hoofdeinde van je bed bevestigd of gemonteerd kan worden. Je hebt hierbij de keuze om te kiezen uit verschillende materiaalsoorten, designs en kleuren.

In de meeste gevallen zal een hoofdbord standaard geleverd worden in combinatie met het bed zelf. Toch is het ook mogelijk om een los hoofdbord aan te kopen of dit ook gewoon zelf te creëren. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een hoofdbord. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te bekijken alvorens je overgaat tot het nemen van een uiteindelijke beslissing.

 

 

Wat zijn nu de voordelen ervan

 

Je zult je misschien wel afvragen wat je nu eigenlijk met een hoofdbord kunt doen of waarvoor dit nuttig kan zijn. Toch brengt een hoofdbord heel wat leuke en aangename voordelen met zich mee. Een hoofdbord zorgt in de eerste plaats namelijk voor stabiliteit, stevigheid en ondersteuning. Je kunt er je hoofdkussen dus makkelijk tegen plaatsen zonder dat het omvalt of verschuift. Dit kan best wel handig zijn als je bijvoorbeeld ’s avonds in bed graag nog even geniet van een goed boek.

Verder zorgt een hoofdbord er ook voor dat er geen ventilatiegleuf ontstaat tussen het hoofdeinde van je bed en de wand van je slaapkamer. Met andere woorden, een hoofdbord kan de koude toch wel aanzienlijk tegenhouden. Een hoofdbord kan ook helpen vermijden dat de muur van je slaapkamer beschadigd wordt. Kortom een hoofdbord biedt meer voordelen dan je misschien op het eerste zicht zou denken. En daarnaast is het ook gewoon gezellig en sfeervol.

 

 

Design en prijskaartje

 

Doordat er zoveel keuze is op het gebied van een degelijk hoofdbord dan zul je ook wel merken dat er verschillende prijskaartjes kunnen ontstaan. Sommige producten zul je zeker tot de goedkope hoofdborden kunnen rekenen terwijl je voor andere hoofdborden dan weer iets duurder zult betalen. Het is uiteraard aan jezelf om te beslissen welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan geven natuurlijk. Toch kan het prijskaartje van een degelijk hoofdbord door bepaalde factoren in meer of mindere mate beïnvloedt worden.

Zo kunnen de gebruikte materiaalsoorten een invloed hebben net zoals ook het design ervan. Toch is de grootst bepalende factor het feit of het hoofdbord in combinatie met een bed geleverd wordt. Aangezien de meeste hoofdborden in combinatie met een degelijke en duurzaam bed geleverd worden, zal de prijs vaak iets hoger zijn. Indien je kiest voor een los hoofdbord dan is de prijs vaak goedkoper. Ook wanneer je beslist om het hoofdbord zelf te maken dan kun je de prijs nog altijd wat gaan beperken.

 

 

Materiaalsoorten en onderhoud

 

Zoals we het min of meer al even aan bod hebben laten komen, zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van een hoofdbord. Zo zijn de meeste hoofdborden vaak gemaakt uit duurzame stoffen en textiel. Toch is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoofdbord dat vervaardigd is uit natuurlijke en duurzame houtsoorten. En je hebt zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een gecombineerd hoofdbord waarbij de materiaalsoorten dus gecombineerd worden. Uiteraard is dit een heel persoonlijke keuze.

Probeer bij het nemen van die keuze ook rekening te houden met het onderhoud. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een houten hoofdbord dan zul je merken dat dit heel makkelijk en snel te onderhouden is. Je hoeft er gewoon maar even met een vochtig doekje over te wrijven om al het stof en vuil te verwijderen. Ook gestoffeerde hoofdborden zijn vrij eenvoudig schoon te maken want deze kun je namelijk gewoon gaan stofzuigen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek gaat tussen de verschillende materiaalsoorten. Houd zeker zoveel mogelijk rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Hoofdbord Reviews – Top 5

 

 

De meeste mensen kiezen vandaag de dag steevast voor een handig en degelijk hoofdbord. Omdat wij het jou iets gemakkelijker willen maken, hebben wij een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben hierbij vooral gekeken naar de verschillende reviews en het advies dat meerdere klanten gegegeven hebben. Bekijk dus eens rustig deze 5 opties en haal er voor jou het beste hoofdbord uit en wie weet is het meteen ook wel een hoofdbord aanbieding.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Slaaploods Zeus 140×200 cm

 

Zodra je de prijs opmerkt zul je beseffen dat dit niet meteen één van de goedkope hoofdborden zal zijn. Toch blijkt de koper helemaal tevreden te zijn over dit product.

De hoge prijs kan verklaard worden doordat je niet alleen een hoofdbord mee naar huis neemt maar ook een boxspring met een stevige en vooral duurzame matras. Je zult merken dat het hoofdbord telkens iets breder is ten opzichte van het bed maar dit is standaard. Het hoofdbord is bovendien ook volledig gestoffeerd waardoor het er bijzonder stijlvol uitziet.

De koper is helemaal overtuigd van de uitstekende en vooral ook correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit hoofdbord. In combinatie met het fraaie design is dit voor deze klant echt wel een topproduct.

Met dit unieke hoofdbord van het bekende, en misschien meteen ook wel het beste merk, Slaaploods kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. Ben je benieuwd naar de kenmerken van dit product. Dan raden wij jou aan om het lijstje hieronder even grondig door te nemen.

Voordelen
Verpakking:

het hoofdbord wordt geleverd inclusief een degelijke boxspring in combinatie met een duurzame en comfortabele matras.

Ontwerp:

het unieke design dat hoofdzakelijk gekenmerkt wordt door de donkere kleur en het gebogen hoofdbord, zorgen ervoor dat dit echt een product voor de durvers is.

Formaat:

met een maximaal formaat van maar liefst 140 bij 200 cm, haal je meteen een degelijke twijfelaar boxspring in huis.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je voor dit product wel wat extra budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€1039)

 

 

 

 

Slaaploods Zeus 180×220 cm

 

Net zoals het voorgaande model is ook dit hoofdbord afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Slaaploods.nl. Ook hier krijg je er naast het hoofdbord ook een boxspring bij met een handige en duurzame matras.

Je kunt hierbij kiezen uit 2 verschillende maar neutrale kleuren en meerdere afmetingen. Je zult meteen zien dat het hoofdbord ook hier 20 cm langer is ten opzichte van het bed waardoor het geheel een luxueuze uitstraling krijgt. Het hoofdbord is volledig rondom gestoffeerd waardoor het er bijzonder elegant en stijlvol uitziet.

Op dit moment is er nog maar één enkele reactie gegeven. Toch kun je duidelijk opmerken dat de koper helemaal tevreden is over de prijs-kwaliteitverhouding van dit hoofdbord in combinatie met het fraaie design.

Opnieuw hebben we te maken met een hoofdbord dat jou wordt aangeboden door het merk Slaaploods. Daarom durven wij vermoeden dat het merk misschien wel tot de populairste merken op het gebied van hoofdborden behoort. Het product is vrij gelijkaardig aan het eerste hoofdbord dat we besproken hebben maar wordt gekenmerkt door een opvallend bleke kleur.

Voordelen
Formaat:

met een totale afmeting van maar liefst 180 bij 220 cm kies je meteen voor een uniek tweepersoonsbed hoofdbord.

Levering:

op het moment dat je het product bij jou thuis ontvang dan zul je merken dat niet alleen het hoofdbord maar ook een bijbehorende boxspring en zelfs matras worden meegeleverd.

Materiaal:

bij de productie van dit product heeft men gebruik gemaakt van verschillende materiaalsoorten. Zo bestaat de toplaag van de matras uit polyether, de kern van de boxspring uit bonellvering en is het hoofdbord helemaal gestoffeerd.

Belastbaarheid:

je kunt dit product belasten met maximaal 120 kg.

Nadelen
Prijskaartje:

ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat het niet meteen één van de goedkope hoofdborden uit het lijstje betreft.

Koop bij bol.com (€1314)

 

 

 

 

Woood Visgraat Grenen Wit

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk hoofdbord dat tegelijk ook bijzonder voordelig is qua prijs dan kun je altijd eens dit model van Woood bekijken. Het hoofdbord is gemaakt uit hout en is beschikbaar in 2 verschillende kleuren waaronder wit en zwart.

Het hoofdbord is een onderdeel van de Connect serie en dient eigenlijk om als een soort hoofdbeschermer te gebruiken in combinatie met een tweepersoons bed. De kleine oneffenheden en de kleine fijne scheurtjes die zichtbaar zijn, zorgen voor een vintage accent.

We merken dat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn waardoor het moeilijk is om jou verder advies te geven over dit hoofdbord specifiek. Toch hoef je helemaal geen schrik te hebben. Het is namelijk altijd mogelijk dat het nog om een vrij recent product gaat. Haast je dus naar de winkel en wees de eerste in het plaatsen van een beoordeling.

Door te kiezen voor het hoofdbord van Wood kies je niet alleen voor comfort en kwaliteit maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. Het bord is bovendien afgewerkt in een neutrale doch bijzonder elegante witte kleur en oogt daardoor mooi in eender welke slaapkamer.

Voordelen
Design:

indien je de witte kleur toch maar niets vindt, dan kun je het hoofdbord ook altijd nog bestellen in een opvallende zwarte kleur.

Materiaal:

bij de productie van het hoofdbord heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam natuurlijk hout.

Prijskaartje:

in vergelijking met de vorige 2 producten die we besproken hebben, zul je merken dat het prijskaartje hier wel meevalt.

Formaat:

het hoofdbord is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met een standaard tweepersoons bed.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat sommige klanten niet meteen overtuigd zullen zijn van het eenvoudige design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Select Fresh Hoofdbord

 

Net zoals het voorgaande hoofdbord zul je ook dit model van het al dan niet bekende merk Select eerder in tussen de goedkopere exemplaren kunnen terugvinden. Ideaal voor mensen die dus niet zoveel wensen uit te geven.

Het hoofdbord is gemaakt uit een combinatie van kunststof en spaanplaat dat niet alleen bijzonder stevig maar ook nog eens duurzaam blijkt te zijn. Verder is dit model beschikbaar in de kleuren zwart en rood. Je kiest dus zelf het bord dat je het liefste ziet. In combinatie met het daarvoor voorziene ledikantje van Fresh, zul je een bijzonder mooi geheel kunnen creëren.

Jammer genoeg kunnen wij jou niets vertellen over de gebruikerservaring aangezien er nog geen reacties gegeven zijn. Toch hoef je hierdoor niet te schrikken want het is altijd mogelijk dat het nog om een vrij recent product gaat. Bekijk het dus zeker eens rustig.

Wil je toch liever niet zoveel budget voorzien voor de aankoop van een degelijk hoofdbord? Dat hoeft ook helemaal niet. Bekijk daarom dit unieke product van Select Fresh alvast even. Zo zul je meteen versteld staan van het aantrekkelijke en bovenal betaalbare prijskaartje. Een echte aanrader!

Voordelen
Materiaal:

bij de productie van dit unieke hoofdbord heeft men gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals spaanplaat en kunststof.

Design:

je hebt de mogelijkheid om het product in meerdere kleuren te bestellen zoals bijvoorbeeld zwart en opvallend rood.

Formaat:

het hoofdbord heeft een maximaal formaat van maar liefst 15 bij 140 cm en is daardoor vooral geschikt om te gebruiken in combinatie met een eenpersoons bed.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat sommige klanten eerder op zoek zijn naar een hoofdbord in bleke en/ of rustige tinten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HomingXL Boxspringset Eiffel

 

Dit hoofdbord van het bekende merk HomingXL komt in combinatie met een stevige en vooral duurzame boxspringset. Je kunt hierbij kiezen uit 2 verschillende formaten tweepersoons bedden.

Het hoofdbord is maar liefst 120 of 180 cm breed afhankelijk van het formaat van de boxspring die je aankoopt. Verder zul je merken dat het hoofdbord helemaal gestoffeerd is en daardoor een mooie en stijlvolle uitstraling krijgt. Ideaal om te plaatsen in een moderne en designvolle slaapkamer.

Ook hier moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen reviews werden geplaatst. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat het om een product van slechte kwaliteit gaat. Het is namelijk altijd mogelijk dat het om een vrij recent hoofdbord gaat ofwel vinden sommige klanten misschien de prijs net iets te hoog.

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met dit unieke hoofdbord dat jou wordt aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk HomingXL. Bovendien wordt het hoofdbord geleverd inclusief een degelijk boxspringset. Kortom, het loont de moeite om de kenmerkende eigenschappen alvast even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Formaat:

het hoofdbord inclusief boxspringset is te bekomen in 2 diverse standaardformaten. Ofwel kies je dus voor een hoofdbord van maximaal 120 cm breed, of je kiest er eentje uit met een totale breedte van 180 cm.

Materiaal:

net zoals sommige andere producten uit het lijstje, is ook dit hoofdbord volledig gestoffeerd.

Nadelen
Kostenplaatje:

heb je interesse en ben je van plan om dit product aan te kopen. Dat kan uiteraard maar houd dan wel rekening met het prijskaartje. In vergelijking met andere producten zul je voor dit hoofdbord net iets meer betalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status