Beste hoofdtelefoon met bluetooth

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Hoofdtelefoons met bluetooth test van 2022

 

Tegenwoordig zijn de meeste personen in het bezit van een degelijke en duurzame hoofdtelefoon. Toch hebben al heel wat mensen geklaagd over de beperkte bewegingsvrijheid omwille van de draden. Met behulp van een hoofdtelefoon met bluetooth ben je verlost van die vervelende draden die blijven haperen aan je kledij en je bewegingsvrijheid beperken. Bekijk alvast onze koopgids eens aandacht omdat daar heel wat handige tips en elementen worden uitgelegd. Je kunt ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we de beste 3 hoofdtelefoons met bluetooth aan bod brengen. De AA Commerce Sport hoofdtelefoon is zeker en vast al een goede aanrader. Ze zijn zodanig ontworpen dat je er zonder problemen mee kunt gaan hardlopen of gaan fietsen. Ideaal als je dus van sport houdt. De Catshi Bluetooth hoofdtelefoon hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Bovendien is dit product ook nog eens helemaal waterdicht waardoor het geen probleem is mocht het plots hevig beginnen regenen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hoofdtelefoons met bluetooth koopgids

 

Een hoofdtelefoon die over bluetooth beschikt is makkelijk want je hoeft je niet meer druk te maken over een snoer, je kunt gewoon draadloos naar je favoriete muziek luisteren. We bespreken even de belangrijkste punten om rekening te houden bij het kopen van een draadloze hoofdtelefoon zoals het type, noise cancelling, aan- of afwezigheid van een microfoon en geluidskwaliteit.

Soorten hoofdtelefoons

 

Bij het kopen van een hoofdtelefoon met bluetooth heb je de keuze tussen over-ear, on-ear en in-ear. Over-ear hoofdtelefoons bedekken je oren volledig, ook rondom zodat er zo weinig mogelijk geluid van buitenaf kan binnendringen. Deze zijn meestal duurder en ook niet echt geschikt voor gebruik onderweg omdat ze groter zijn en daarom moeilijker op te bergen zijn. Ze beschikken echter wel over een uitstekende geluidskwaliteit maar kosten ook meer.

Een on-ear hoofdtelefoon heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als een over-ear model maar ze zijn een stuk goedkoper. Ze bedekken de oren maar gaan niet rond de oren dus je hebt iets meer gevoel van vrijheid. Daardoor kan er wel meer geluid van de omgeving voorkomen tijdens het gebruik.

Tenslotte heb je nog de in-ear hoofdtelefoons. Vele mensen vergelijken deze soort met oordopjes maar er zijn toch enkele verschillen. Oordopjes zijn goedkoper maar de kwaliteit is ook minder en ze vallen makkelijk uit je oren. Verwacht geen hoge geluidskwaliteit en gebruik ze niet om te gaan sporten.

 

 

Gebruik van de hoofdtelefoon

 

Het is belangrijk om te weten waarvoor je een hoofdtelefoon vooral zult gebruiken voordat je één aankoopt. Als je enkel een hoofdtelefoon wilt om op de trein naar muziek te luisteren dan is de keuze makkelijk, zorg er dan wel voor dat het toestel over noise cancelling beschikt.

Noise cancelling zorgt ervoor dat het geluid van de omgeving onderdrukt wordt zodat je meer kunt genieten van de muziek. Als je bijvoorbeeld in een vliegtuig zit zul je veel last hebben van de geluid van de motoren en zet je automatisch het volume hoger. Dit is echter niet goed voor je gehoor. Koop daarom een apparaat met noise cancelling zodat je op een normaal volume toch kunt genieten van een optimale geluidskwaliteit.

Voor mensen die een hoofdtelefoon willen om te sporten is een draadloos model het ideale product. Kies dan best voor een in-ear model met noise cancelling zodat je de hoofdtelefoon makkelijk kunt verbinden met je smartphone of MP3 speler. Je hebt dan geen last van een kabel en je kunt je vrij bewegen tijdens het lopen. Let wel op in het verkeer met noise cancelling want je zult er minder goed een aankomende auto mee horen.

Je kunt ook een model kiezen met een microfoon. Een microfoon is vooral handig als je de hoofdtelefoon wilt gebruiken om gesprekken mee te voeren. Met een hoofdtelefoon met bluetooth kun je namelijk ook oproepen beantwoorden op je smartphone.

 

 

Soorten draadloze verbinding

 

Natuurlijk is bluetooth niet de enige manier om draadloos verbinding te maken. Bluetooth is vooral geschikt als je niet ver van de geluidsbron zit. Het is aanbevolen om een afstand van maximaal 10 meter te houden wanneer je een hoofdtelefoon met bluetooth koopt. Deze worden vooral gebruikt in combinatie met een smartphone om te sporten of tijdens een gewone dagelijkse verplaatsing naar het werk of naar huis.

Er bestaan ook modellen die verbinding maken via een radiosignaal. Deze hebben een veel groter bereik dan bluetooth, er bestaan apparaten die tot 100 meter ver reiken. Deze worden veel in huis gebruikt en je hebt een zendstation nodig die je moet aansluiten op de geluidsbron om dit soort hoofdtelefoon te kunnen gebruiken.

Nog een andere manier om draadloze verbinding te maken is via infrarood. Volgens functionaliteit is dit te vergelijken met een radiosignaal maar het is veel gevoeliger voor storingen. Zo gaat een infrarood signaal niet makkelijk door muren en objecten en het heeft een bereik van slechts maximaal 6-7 meter.

Prijskaartje

 

Een draadloze hoofdtelefoon is iets duurder dan een hoofdtelefoon met snoer maar er zijn al zodanig veel producten op de markt dat de prijzen tegenwoordig wel meevallen. Je kunt een duidelijk verschil zien tussen producten voor speciale toepassingen zoals bijvoorbeeld een gaming headset. Deze speciaal ontworpen hoofdtelefoons kosten meer geld omdat ze specifieke kenmerken hebben.

Maak gebruik van online websites om mooie aanbiedingen te vinden en producten te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. De reviews van andere gebruikers kunnen je daarbij helpen want deze personen hebben het product al uitgetest en kennen de kwaliteit van het product beter.

 

 

Hoofdtelefoon met bluetooth reviews – top 5

 

 

Als je graag naar muziek luistert maar je wilt geen geluidsoverlast veroorzaken dan gebruik je een hoofdtelefoon. Maar dan heb je weer al dat gedoe met draden die niet lang genoeg zijn of ze blijven haperen aan iets. De oplossing is een hoofdtelefoon met bluetooth. Wi j hebben vijf verschillende aanbiedingen vergeleken op basis van online reviews. Neem gerust een kijkje en maar voor jezelf uit welke de beste hoofdtelefoon met bluetooth is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

AA Commerce Sport

 

Deze oortjes zijn perfect voor als je gaat lopen of wielrennen of gelijk welke andere sport. Hij is licht en comfortabel en is zelfs waterwerend. Dankzij de verschillende maten van plugs en oorhouders kun je de oortjes eenvoudig aanpassen naar de vorm van elk type hoofd en de stand van de oren.

Met de ingebouwde noise cancellation functie heb je veel minder last van verkeers- en stadsgeluiden, zo hoor je veel beter de muziek! Je koppelt eenvoudig je headset aan verschillende soorten telefoons zoals iPhone en smartphones maar ook aan een tablet of iPod. Hij is geschikt voor handenvrij bellen en heeft een batterijduur van 5 uur non-stop.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. Ze zijn eenvoudig in gebruik en passen perfect dankzij de verschillende plugs en oorhouders. Je kan het volume regelen en van nummer veranderen zonder je telefoon te moeten gebruiken. Volgens één persoon is de verbinding maar matig en heb je ook veel last van de wind bij het gebruik buitenshuis.

De oortjes van AA Commerce zijn bestand tegen water en ideaal om te sporten. De oortjes worden geleverd met plugs en houders in verschillende maten en je kunt het product eenvoudig verbinden met een smartphone.

 

Voordelen:

 

Noise Cancelling: dankzij deze functie worden de omgevingsgeluiden zoveel mogelijk weggefilterd. Dit zorgt ervoor dat je de muziek goed kunt horen zonder het volume hoog te zetten. Zo vermijd je schade aan je gehoor.

Handsfree bellen: via het controlepaneel dat ingebouwd is in het rechteroortje kun je eenvoudig gesprekken beantwoorden. De ingebouwde microfoon is van goede kwaliteit zodat je niet hoeft te roepen en de verbinding is stabiel tot 10 meter dankzij de encryptie.

Batterijduur: je kunt tot 5 uur lang naar muziek luisteren en daarna de batterij in minder dan 2 uur terug opladen met de meegeleverde USB kabel.

 

Nadelen:

 

Verbinding: de verbinding is met sommige apparaten niet echt stabiel. Bij sommigen werkt het perfect met een iPhone maar is het gevoelig voor storing bij een computer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Catshi Bluetooth

 

Ook de Catshi is perfect voor outdoor activiteiten. De oortjes zijn waterbestendig dus zelfs in de regen kun je ze gebruiken.

Hij wordt geleverd met verschillende plugs en oorhouders zodat hij geschikt is voor elk hoofd en de stand van de oren.

Je koppelt eenvoudig je smartphone of tablet aan je headset met bluetooth 4.0. Hij beschikt ook over noise cancellation om minder ruis van buiten de oortjes te ondervinden. Hij behoort ook tot de goedkope hoofdtelefoons met bluetooth.

De meningen van kopers zijn overwegend positief. Hij werkt prima en is perfect voor rennen of andere activiteiten.

Ze zijn ook heel tevreden over de kwaliteit voor de lage prijs. Het geluid is prima, zelfs in een omgeving met veel geluid van buitenaf.  Sommigen vinden wel dat de batterijen snel leeg zijn.

De Catshi oortjes van SoFetch is het populairste product van onze lijst, dit kan te maken hebben met de reden dat dit product ook de laagste prijs heeft. De oortjes zijn bestand tegen water en zijn geschikt voor iedereen vanwege de plugs en houders in verschillende maten.

 

Voordelen:

 

Noise cancelling: net als het vorige product beschikken deze oordopjes over noise cancelling. Dankzij deze functie heb je minder last van omgevingsgeluiden en kun je beter de muziek horen zonder het volume hoger te zetten.

Compatibel: de hoofdtelefoon kan aangesloten worden op vele verschillende apparaten. Zo kun je zowel Android smartphones als iPhones gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de hoofdtelefoon met twee apparaten tegelijk te verbinden.

Handenvrij bellen: de oortjes zijn voorzien van een ingebouwde microfoon zodat je eenvoudig gesprekken kunt beantwoorden. De hoofdtelefoon schakelt automatisch over naar telefoon wanneer je een oproep ontvangt.

 

Nadelen:

 

Verbinding: de verbinding met sommige smartphones is niet stabiel en bij enkele kopers gingen de oortjes vlug kapot.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mmobiel Bluetooth

 

Deze koptelefoon heeft een bereik van 10 meter en is ook waterwerend.

Hij is geschikt voor alle soorten sportactiviteiten en je kan hem ook aanpassen aan verschillende types hoofd en oren dankzij de bijgeleverde plugs en oorhouders.

Noise cancellation is ook hier aanwezig zodat je meer van de muziek kan genieten en minder last hebt van andere externe geluiden. Hij is compatibel met verscheidene soorten telefoons maar ook met tablets en MP3 spelers.

De reviews over dit product zijn een beetje verdeeld. Sommigen vinden hem top, anderen vinden toch enkele minpunten. Hij zit gemakkelijk maar het geluid is niet echt super. Bij één iemand was hij al na 2 maand kapot.

Hij is goedkoop maar sommigen twijfelen daardoor over de kwaliteit. De meningen verschillen over deze hoofdtelefoon met bluetooth aanbieding.

Net als de andere producten zijn deze oortjes bestand tegen water en geschikt om te sporten. Ook hier worden verschillende plugs en houders meegeleverd en zijn de oortjes compatibel met een groot aanbod aan smartphones en andere mobiele apparaten.

 

Voordelen:

 

Waterwerend: deze oortjes zijn bestand tegen water zodat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer het begint te regenen. Je kunt gewoon verder lopen en blijven genieten van je favoriete muziek.

Noise cancelling: deze belangrijke functie is op bijna alle hoofdtelefoons aanwezig. De geluidskwaliteit is veel beter omdat het meeste omgevingsgeluid geblokkeerd wordt. Zo loop je het risico niet om schade aan je gehoor te veroorzaken door te luisteren op een te hoog volume.

Batterijduur: je kunt tot 6 uur lang spreken of 5 uur lang naar muziek luisteren. Bovendien kun je de batterij snel terug opladen met de meegeleverde USB kabel.

 

Nadelen:

 

Bereik en batterij: het draadloze bereik zou minder dan 10 meter bedragen en de batterij is sneller leeg dan opgegeven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Streetz HL-347

 

Deze headset is geschikt voor films, muziek, gaming, smartphones,… Je kan hem draadloos gebruiken maar je krijgt er ook een kabel bij om hem via kabel aan te sluiten.

Dit is handig in geval van veel storing of bijvoorbeeld voor in het vliegtuig. Je kan tot 10 uur lang naar muziek luisteren. De batterij kun je opladen met de bijgeleverde micro-USB kabel en hij is heel licht van gewicht.

Over dit product is momenteel enkel één review te vinden maar de koper is er heel tevreden mee. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit.

Verder behoort hij ook tot de goedkope hoofdtelefoons met bluetooth door z’n lage prijs. Een mooie aanbieding voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven.

Deze on-ear hoofdtelefoon is beschikbaar in vier verschillende kleuren en kun je zowel draadloos als met de bijgeleverde kabel verbinden. Het product is licht van gewicht en de batterij heeft een gebruiksduur van maximaal 10 uur.

 

Voordelen:

 

Verbinding: je kunt deze hoofdtelefoon draadloos verbinden via bluetooth maar je kunt ook de meegeleverde kabel gebruiken. Dit is vooral handig als je last hebt van veel storing op de draadloze verbinding.

Batterijduur: je kunt genieten van een maximale speelduur van 10 uur. Daarna is de batterij terug opgeladen in minder dan 3 uur met de meegeleverde USB kabel.

Vorm: omdat de hoofdtelefoon op je oren zit houden ze je oren ook goed warm. Het product biedt dus nog een extra voordeel op koude dagen.

 

Nadelen:

 

Compatibiliteit: de hoofdtelefoon werkt niet op een PS4.

 

Koop bij bol.com (€26.5)

 

 

 

 

Intcrown Bluetooth In-ear Draadloze

 

De Intcrown is compatibel met verschillende apparaten zoals de iPhone of smartphones.

Maar niet alleen telefoons, ook tablets of MP3 spelers kun je erop aansluiten. Hij is waterwerend en is geschikt voor verschillende soorten activiteiten en sporten.

De headset switcht automatisch van muziek naar audio wanneer je gebeld wordt dus je hoeft je geen zorgen te maken om oproepen te missen.

Je hoeft gewoon op het rechteroortje te drukken en je kunt de oproep aannemen en rustig praten.

De online reviews zijn positief. Kopers gebruiken deze oortjes niet alleen voor het sporten maar voor veel verschillende andere toepassingen. Ze zitten perfect en je krijgt een goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Ook de Intcrown hoofdtelefoon is van het merk SoFetch, dit doet ons vermoeden dat dit misschien wel één van de beste merken is op het vlak van bluetooth hoofdtelefoons. Het product is bestand tegen water en kun je met verschillende apparaten verbinden.

 

Voordelen:

 

Makkelijke koppeling: je hebt geen extra software nodig om deze hoofdtelefoon met een apparaat te verbinden. Je hoeft gewoon de bluetooth verbinding te gebruiken.

Noise cancelling: geniet van een betere klank dankzij deze functie die het omgevingsgeluid wegfiltert zodat je het volume niet te hoog hoeft te zetten. Het is bovendien ook beter voor je trommelvliezen.

Handsfree: je kunt eenvoudig oproepen beantwoorden en gesprekken voeren dankzij de ingebouwde microfoon.

 

Nadelen:

 

Momenteel zijn alle kopers tevreden over dit product en hebben ze nog geen minpunten ontdekt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status