5 Beste Huistelefonen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Huistelefonen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame huistelefoon maar zie je door de bomen het bos niet meer? In onze koopgids proberen we een aantal belangrijke factoren verder uit te diepen. Bekijk dit alvast even en misschien kan het wel van toepassing zijn bij de zoektocht naar de beste huistelefoon. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou graag de 3 best beoordeelde huistelefonen presenteren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Gigaset A415 Duo DECT telefoon die geleverd wordt in een set van 2 afzonderlijke huistelefonen. Ook wanneer je kiest voor de Philips D2302 Duo Dect Telefoon mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig toestel. Bovendien kun je exemplaar dit niet alleen gebruiken in combinatie met een Nederlandse telefoonaansluiting maar ook met een Belgische aansluiting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Huistelefonen koopgids

 

Tegenwoordig bezitten de meeste gebruikers een duurzame smartphone maar dat wil niet zeggen dat het tijdperk van de huistelefoon voorgoed verleden tijd is. Er zijn namelijk nog heel wat huishoudens die zweren bij één van de beste huistelefonen. Indien je op zoek bent naar een huistelefoon dan is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen te vergelijken. Zo zou je onder andere aandachtig kunnen zijn voor het nut, het type, het mogelijke prijskaartje en de eventuele functies en eigenschappen. Houd ook rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Het nut van een degelijke huistelefoon

Je zult je misschien wel afvragen waarom het nodig is om een huistelefoon aan te kopen in een tijdperk waarin bijna iedereen over een mobiele telefoon beschikt. Het is een feit dat heel veel klanten tegenwoordig over een duurzame smartphone beschikken met allerhande snufjes en opties. Toch merken we dat de huistelefoon ook nog altijd heel belangrijk is voor heel wat huishoudens. Heel veel gebruikers hebben het bovendien ook vaak over “vaste telefoon”. Het is een handig apparaatje waarmee je makkelijk kunt bellen of gebeld worden.

Je wordt dus aangesloten op een soort van telefoonnetwerk. Daarnaast kun je met een huistelefoon vaak ook intern gaan doorverbinden. Extra handig als je bijvoorbeeld op het gelijkvloers de telefoon opneemt en die kunt doorverbinden met de persoon die op de bovenverdieping bijvoorbeeld aan het werken is. Het zorgt voor heel wat bewegingsvrijheid en bovendien ben je ook altijd bereikbaar. Toch is het best wel handig om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem de tijd om verschillende huistelefonen te bekijken en maak vervolgens jouw keuze.

 

Het type huistelefoon

In je zoektocht naar de voor jou beste huistelefoon zul je merken dat er een onderscheid kan gemaakt worden tussen 2 types. Zo kun je enerzijds opteren voor een draadloze huistelefoon die voorzien is van een praktisch dockingstation. Anderzijds heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de standaard huistelefoon die voorzien is van een authentieke hoorn en dito druktoetsen. Welk exemplaar je ook kiest, het is en blijft uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Toch merken we dat de draadloze modellen vandaag de dag aan een opmars begonnen zijn.

Draadloze huistelefonen zijn niet alleen comfortabel maar ook bijzonder praktisch. Je kunt ze makkelijk verplaatsen en zelfs meenemen naar buiten. Ideaal dus als je eventjes op het terras of in de tuin wilt zitten. Daarnaast biedt een draadloze huistelefoon ook heel wat meer bewegingsvrijheid. Je bent dus niet gebonden aan een vast plekje ergens in huis en dat is een echte meevaller. Bij de meeste hedendaagse huistelefonen kun je zeker zijn van een maximaal bereik van 30 meter binnenshuis en een maximaal bereik van ruim 300 meter buitenshuis.

 

Mogelijke functies van de hedendaagse huistelefoon

Zodra je besluit om een huistelefoon aan te kopen dan betekent dat eigenlijk dat je vanaf dat moment met een zogenaamd “vast toestel” op het telefoonnetwerk zult worden aangesloten. Maar wat houdt dat nu precies in? In de eerste plaats wil dat dus zeggen dat het mogelijk is om eender wie op te bellen en dat andere mensen ook naar jou kunnen bellen. Uiteraard beperken de opties van de hedendaagse huistelefoon zich niet enkel en alleen tot gebeld worden of zelf even een belletje plegen. Tegenwoordig zijn er heel wat meer opties en mogelijkheden voorhanden.

Zo beschikken de meeste huistelefoons vandaag de dag ook over een antwoordapparaat. Dat is best wel handig indien je bijvoorbeeld niet thuis bent. Zo kan de andere persoon gewoon een boodschap inspreken die je dan later even kunt beluisteren. Ook het intern doorverbinden en het gebruik van een telefoonboek behoort tot de mogelijkheden van heel veel hedendaagse huistelefonen. Verder hebben de meeste apparaten ook een SMS functie, een speakerfunctie en een VOIP (Intercom Bellen via internet) functie.

 

 

Het mogelijke prijskaartje en het design

In je zoektocht naar de voor jou perfecte huistelefoon zul je niet alleen merken dat er heel wat mogelijkheden zijn, maar je zult ook merken dat dit verschillende prijskaartjes met zich meebrengt. Of je nu kiest voor één van de goedkope huistelefonen of je kiest voor een duurder exemplaar, dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Het kan misschien een goede aanbeveling zijn om voor jezelf op voorhand even uit te maken waar je precies naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn. En welk budget wil of kun je maximaal uitgeven?

Het aanbod aan extra opties en kenmerken bepaalt dan ook in grote mate het uiteindelijke prijskaartje. Sommige van deze opties kunnen best wel handig zijn en dan ook een meerwaarde vormen terwijl andere opties misschien eerder een leuke extra zijn. Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere huistelefonen dan kan het een leuk idee zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over bepaalde huistelefonen. Door rekening te houden met de promoties kun je altijd nog een huistelefoon aanbieding spotten.

 

5 Beste Huistelefonen (Reviews) van 2020

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone in huis, toch is een huistelefoon ook nog altijd bijzonder handig. Het biedt heel wat voordelen zoals aan een verlaagd tarief bellen na een bepaald tijdstip. Om het voor jou eenvoudiger te maken, zijn we op zoek gegaan naar de beste huistelefoon. We hebben hierbij een selectie gemaakt van 5 topproducten. Zo zul je modellen tegenkomen van Panasonic, Siemens of Philips en kun je kiezen voor een draadloze telefoon of een niet draadloos model. Probeer daarnaast ook zeker rekening te houden met het advies en de reviews van de klanten.

 

1. Gigaset A415 Duo DECT telefoon

 

Indien je op zoek bent naar een huistelefoon aanbieding dan is dit model van Gigaset precies waar jij naar op zoek bent. De lage prijs is werkelijk ideaal voor personen die liever niet zoveel wensen te spenderen aan een degelijke toestel of gewoon een beperkter budget hebben.

De set bestaat uit 2 huistelefoons maar je hebt ook de mogelijkheid om voor 3 huistelefoons te kiezen. We vermoeden wel dat het prijskaartje dan eventueel lichtjes zou kunnen stijgen. Dit model biedt voldoende ruimte om tot wel 100 contacten probleemloos op te slaan. Daarnaast krijg je ook een melding bij eventueel gemiste oproepen.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit model alleen maar geschikt is om te gebruiken in combinatie met een Nederlandse telefoonaansluiting. Ondanks dit kleine minpuntje kunnen we toch vooral tevreden reacties opmerken tussen de vele online reviews.

 

Koop bij bol.com (€39)

 

 

 

 

2. Philips D2302 Duo Dect Telefoon

 

Indien je toch op zoek bent naar een toestel dat zowel geschikt is voor een Nederlandse alsook voor een Belgische aansluiting dan hoef je zeker dit model even te bekijken. Deze set bestaat uit 2 huistelefonen en is afkomstig van het bekende merk Philips.

Je zou het kunnen zien als een seniored model aangezien het voorzien is van een bijzonder groot scherm waarop alles duidelijk afleesbaar is. Oudere mensen of personen die iets minder goed zien, zullen helemaal geen problemen ondervinden. Bovendien wordt het display ook nog eens verlicht wanneer het donker wordt.

Het is een milieuvriendelijk toestel dat over een ruime opslagcapaciteit beschikt. Al deze voordelen en mogelijkheden zorgen ervoor dat het apparaat op heel wat positieve online beoordelingen kan rekenen. Het is een degelijk apparaat dat bijzonder gebruiksvriendelijk is en er daarnaast ook nog goed uitziet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fysic FX-3360 Big Button Telefoon met fototoetsen

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke telefoon voor een oudere persoon dan kan dit model van Fysic misschien wel iets voor jou zijn. Dit model is voorzien van handige grote toetsen waar je zelfs een foto kunt aan toevoegen. Op die manier kun je via de afbeeldingen zien naar wie je gaat bellen.

Dit apparaat is bovendien zowel geschikt voor een Belgische alsook voor een Nederlandse telefoonaansluiting en biedt dus heel wat voordelen. Verder beschikt het apparaat ook nog eens over een intern telefoonboek waarin je met gemak tot wel 13 contactpersonen kunt opslaan. Ook wanneer je een hoortoestel draagt, is deze huistelefoon helemaal ideaal.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar heel wat positieve reacties waarnemen. Het toestel beschikt niet alleen over een uitstekende kwaliteit maar biedt ook heel wat gebruiksmogelijkheden aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Panasonic KX-TG6822 Duo Dect telefoon 

 

Net zoals bij het voorgaande toestel haal je ook met deze Panasonic huistelefoon een apparaat in huis dat je zowel op het Belgische alsook op het Nederlandse telefoonnetwerk kunt aansluiten. Toch zul je net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien je het niet meteen tussen de goedkope huistelefonen zult spotten.

De set bestaat uit 2 huistelefonen die elk ook over een antwoordapparaat beschikken. Op het moment dat de telefonen helemaal zijn opgeladen dan kun je rekenen op een totale gesprekstijd van maar liefst 15 uur lang. De standbytijd bedraagt dan ruim 170 uur.

Uit de reacties kunnen we afleiden dat de overgrote meerderheid van de kopers het toestel meteen aanraadt. De huistelefoon beschikt over een uitstekende kwaliteit en een groot en helder scherm. Daarnaast biedt het ook heel wat extra mogelijkheden.

 

Koop bij bol.com (€75.99)

 

 

 

 

5. Siemens OpenStage 15 VoIP Telefoon

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze huistelefoon van Siemens. Dit model is niet meteen één van de goedkoopste alternatieven dus je zult er net iets meer budget voor moeten voorzien.

Deze handset huistelefoon kun je zowel op het Belgische alsook op het Nederlandse netwerk gaan aansluiten zonder problemen. Daarnaast beschikt het over 3 voorgeprogrammeerde functietoetsen en 8 toetsen die je naar eigen wensen kunt gaan programmeren. Er is ook een luidsprekerfunctie voorzien.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken want misschien is dit wel de huistelefoon waar jij naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€89.1)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status