5 Beste Hygrometers Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Hygrometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een hygrometer is een handig toestelletje waarmee je de luchtvochtigheid op een snelle een eenvoudige manier kunt meten. Dit kan ideaal zijn in musea maar ook bijvoorbeeld gewoon bij jou thuis in de babykamer. Indien je op zoek gaat naar een hygrometer dan raden wij jou aan om meteen voor het beste toestel te kiezen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Boneco X200 Thermo Hygrometer Digitaal voor binnen alvast voor een topproduct kiest. Het is een handig apparaatje om eenvoudigweg de binnentemperatuur en het luchtvochtigheid niveau te bepalen. Indien je op zoek bent naar een degelijke hygrometer voor in huis dan kun je alvast de TFA Dostmann even bekijken. Het is een bijzonder krachtig toestel dat volledig op batterijen werkt en heel nauwkeurig is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hygrometers koopgids

 

Een hygrometer is een woord die je niet alle dagen in de mond neemt. We leggen even uit wat een hygrometer is en waar het gebruikt wordt. We zullen je ook enkele tips geven over factoren waar je kunt op letten wanneer je een hygrometer koopt. Denk maar aan de prijs, de soort hygrometer.

Wat is een hygrometer?

Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid in een ruimte meten. Deze instrumenten worden veel gebruik in musea en broeikassen maar ook sauna’s. In een museum is het belangrijk dat de luchtvochtigheid niet te hoog is want anders kan het de schilderijen aantasten of er kan schimmelvorming optreden.

Mensen die veel last hebben van droge lucht kopen meestal een luchtbevochtiger om dit te verhelpen. Niet alle bevochtigers beschikken echter over een hygrometer dus je zult nooit precies weten wat de ideale luchtvochtigheid is voor jouw situatie. Er bestaan gelukkig modellen met een ingebouwde hygrometer zodat je de vochtigheid kunt meten en oplossen met de bevochtiger.

In veel gevallen worden thermometers verkocht met een hygrometer functie. Zo kun je tegelijkertijd de temperatuur en de luchtvochtigheid van een ruimte aflezen. Zo hoef je geen twee verschillende apparaten te kopen.

 

Soorten hygrometers

De meeste hygrometers de dag van vandaag werken digitaal en komen in combinatie met een ander apparaat zoals een thermometer. Maar vroeger werden er echter ook analoge hygrometers verkocht dus je hoeft vooral een keuze te maken tussen een digitaal of een analoog model.

Een analoge hygrometer is geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken een meestal zijn de metingen ook precies. Deze meters hebben een ouderwetse look en kunnen in bepaalde gevallen groot van formaat zijn.

Een digitale hygrometer kun je al veel vlugger vinden. Meestal gaat dit zelfs gepaard met een thermometer. Het voordeel aan een digitale hygrometer is dat het meerdere informatie tegelijk op het scherm kan tonen. Zo kan naast de luchtvochtigheid ook de temperatuur van een ruimte weergegeven worden.

Er bestaan ook modellen die de vochtigheid aantonen door middel van afbeeldingen of pictogrammen. Als de luchtvochtigheid ideaal is dan wordt er een lachend gezichtje afgebeeld, wanneer de ruimte te droog of te vochtig is dan verandert het pictogram naar een gezicht die er niet tevreden uitziet.

 

Grootte van het scherm en functies

Dit is vooral van belang bij de digitale hygrometers. Als je de meter koopt voor een oudere persoon die problemen heeft met zijn of haar zicht dan is het beter om een toestel te kopen met een groot scherm die de informatie weergeeft in grote cijfers en letters. Zo is dat makkelijker af te lezen voor mensen die niet meer goed zien.

Een groter scherm betekent natuurlijk een groter apparaat dus het zal ook iets meer plaats innemen, zorg er dus voor dat je genoeg plaats hebt om het toestel neer te zetten. Je kunt eventueel een model kopen die je aan de muur kunt hangen.

Meestal wordt een hygrometer verkocht als analoog toestel of als extra functie van een digitale thermometer. Zo kun je meteen de temperatuur en de vochtigheid meten. Sommige modellen beschikken over een indicator om het comfort aan te tonen via smileys of pictogrammen. Als de lucht vochtig genoeg is zie je een lachende smiley, als de lucht te droog is dan zie je een ontevreden smiley.

 

 

Prijs van een hygrometer

Je kunt best eerst beslissen als je enkel een hygrometer wilt kopen of wil je er ook een thermometer bij? Als je enkel een hygrometer wilt dan zul je meer keuze hebben bij de analoge toestellen. Als je liever een digitaal apparaat hebt dan zit er meestal ook een thermometer functie bij.

Gelukkig kosten zowel de analoge als de digitale apparaten niet teveel geld. Het is tegenwoordig ook makkelijk om aanbiedingen te vinden op verschillende websites die zo’n apparaten aanbieden. Het extra voordeel die je daarbij krijgt is dat je niet eens je woning hoeft te verlaten en dat het product zelfs aan de deur geleverd wordt.

Je kunt van vooraf een budget opstellen om te beslissen hoeveel je wilt uitgeven aan een hygrometer. Als je veel last hebt van de effecten van te droge lucht dan is het zeker aangeraden om dit toestel te kopen. Je kunt dan bijgevolg nog een luchtbevochtiger kopen om de luchtvochtigheid op peil te krijgen in je woning.

 

5 Beste Hygrometers (Reviews) van 2020

 

Hygrometers zijn belangrijk in bijvoorbeeld musea waar de luchtvochtigheid constant op hetzelfde punt moet blijven om de schilderijen goed te bewaren. Maar ook bij jou thuis kan dit instrument zijn nut hebben, bijvoorbeeld om de luchtvochtigheid in de babykamer in de gaten te houden. Is de lucht te droog dan koop je best een luchtbevochtiger. Kies uit de volgende mogelijkheden de beste hygrometer uit.

 

 

1. Boneco X200 Thermo Hygrometer Digitaal voor binnen

 

Ben je op zoek naar een degelijk apparaatje om de temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis te bepalen? Dan lijkt deze unieke thermo-hygrometer misschien wel iets voor jou. Het product wordt jou aangeboden en geleverd door Boneco en zul je vast en zeker tussen de goedkopere producten kunnen spotten.

Deze thermo-hygrometer is uitgerust van een helder en duidelijk leesbaar LCD display. Daarop verschijnt alle belangrijke informatie inzake de luchtvochtigheid en de temperatuur binnenshuis. Je hebt hierbij de mogelijkheid om de temperatuur uit te drukken in Celsius of in Fahrenheit. Je geniet een maximaal meetbereik van 0-50 graden Celsius op het gebied van de temperatuur, en 20% tot 90% wat betreft de luchtvochtigheid. Indien je dat wenst dan is het mogelijk om het geheugen te resetten.

Er is ook een handige “MAX” en “MIN” functie voorzien zodanig dat je de maximum en minimum temperatuur en luchtvochtigheid kunt opvragen. Tot op heden kunnen we dan ook alleen maar positieve reacties vaststellen. Kopers zijn tevreden over het elegante design en de uitstekende kwaliteit van het product.

Wil je toch liever niet zoveel budget spenderen aan een degelijke en duurzame hygrometer? Dan kun je alvast dit product van Boneco even grondig bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

Voordelen
Multifunctioneel:

het is een multifunctioneel product waarmee je zowel de temperatuur alsook de luchtvochtigheid binnen in huis kunt berekenen.

Gebruiksgemak:

je kunt de gegevens in Celsius weergeven maar ook in Fahrenheit. Daarnaast heb je ook de optie om de minimum en maximum gegevens per categorie; temperatuur en luchtvochtigheid, te bepalen.

Meetbereik:

het toestel biedt een ruim meetbereik aan voor de temperatuur en luchtvochtigheid. De temperatuur biedt een bereik van 0 tot 50 graden Celsius aan. De luchtvochtigheid situeert zich van minimaal 20% tot maximaal 90%.

Nadelen
Niet buitenshuis:

het is echter aan te raden om deze thermo-hygrometer niet buitenshuis te gebruiken.

Koop bij bol.com (€26.99)

 

 

 

 

2. Tfa Dostmann digitale thermo hygrometer

 

In vergelijking met sommige andere hygrometers dan zul je denken dat het hier om een aanbieding gaat. Het is volgens verschillende kopers een uitstekend apparaat dat sterk aangeraden wordt. Het is een digitale hygrometer die je vooral binnenshuis kunt gebruiken en die heel wat informatie weergeeft.

Naast een hygrometer is dit toestel ook een soort van thermometer. Het zal je dus niet alleen informatie geven over de luchtvochtigheid maar tevens ook over de temperatuur. Bovendien werkt het toestel volledig draadloos waardoor je het kunt plaatsen waar jij wilt. Je hebt dus iets meer bewegingsvrijheid.

Slechts één enkele koper vindt de kwaliteit van de hygrometer vrij matig. Toch gaat de meerderheid van de kopers daar helemaal niet mee akkoord. Zo zijn er veel gebruikers die een positief advies geven over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het apparaat en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Alvorens je besluit om deze hygrometer aan te kopen dan kan het altijd een aanbeveling zijn om even te kijken naar de verschillende eigenschappen. Wat zijn zoal de voordelen van het toestel en wat zijn de nadelen ervan. Hieronder geven we je graag eventjes wat meer informatie hierover.

Voordelen
Formaat:

het toestel is 9,4 cm hoog, 9,4 cm breed en ongeveer 3,7 cm lang. Het is dus niet heel erg groot wat het makkelijk maakt om het ergens een plekje te geven.

Draadloos:

het apparaat werkt op een stel krachtige batterijen en is dus volledig draadloos. Je hoeft dus niet continu op zoek te gaan naar een stopcontact.

2 in 1 toestel:

eigenlijk is dit niet alleen een hygrometer maar ook een thermometer. Zo biedt het toestel informatie over de temperatuur en over de luchtvochtigheid binnen in huis.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele gebruiker is niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit van het toestel. Het voldoet niet volledig aan het verwachtingspatroon.

Koop bij bol.com (€11.17)

 

 

 

 

3. Hama Thermo/Hygrometer TH50

 

De Hama Th50 is zowel een thermometer als een hygrometer. Je kunt je er dus zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid mee meten. Het toestel is geschikt voor buiten en binnen en toont via een comfortindex aan of de lucht te droog of te vochtig is.

De meeste kopers zijn tevreden over deze hygrometer aanbieding maar toch zijn er ook een paar negatieve punten.

Gebruikers zijn tevreden over het functionele design en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Het merendeel is van mening dat het apparaat een goed display heeft en het is ook een goedkoop product, hij behoort zeker tot de goedkope hygrometers.

Volgens andere kopers zijn de metingen niet nauwkeurig en is het display onduidelijk. Verder vinden ze het apparaat ook niet praktisch in gebruik.

De Hama Th50 is de populairste hygrometer. Dit kan te maken hebben met de lage prijs of door het feit dat je het apparaat ook kunt gebruiken als thermometer. Maar er zijn nog andere redenen waarom dit product een aanwinst is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het apparaat is eenvoudig om te bedienen en je kunt er naast de luchtvochtigheid ook de temperatuur van een ruimte mee meten. Er is ook een indicator die aangeeft of de lucht te vochtig of te droog is.

Prijs:

dit is het product met de tweede laagste prijs in ons artikel. Door de goedkope prijs is het toestel betaalbaar voor een grotere groep kopers.

Formaat:

het toestel is klein van formaat waardoor het weinig plaats inneemt. Je kunt het makkelijk op een nachtkastje of tafel plaatsen.

Nadelen
Nauwkeurigheid:

de metingen van het toestel zijn niet echt nauwkeurig, naast een geijkte hygrometer werden er verschillen van wel 10% of meer waargenomen. Ook de temperatuurmetingen zijn niet volledig correct.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Komodo Hygrometer Analoog 

 

De Komodo is een hygrometer met een analoog wijzerdisplay. Hij is gemakkelijk te bevestigen en geeft nauwkeurig de luchtvochtigheid weer. Dankzij z’n goedkope prijs behoort hij tot de goedkope hygrometers.

De kopers van dit product zijn er heel positief over. Deze hygrometer is handig in gebruik en je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij is duurzaam en sommigen vinden het design ook mooi.

Dankzij de schaalverdeling in groen, oranje en rood is hij eenvoudig af te lezen voor iedereen, zelfs voor oudere kinderen.

Andere gebruikers zijn er niet tevreden over en vinden dat het product maar een matige kwaliteit heeft. Ook vinden ze het jammer dat je het apparaat niet kunt afstellen en zou het ook niet duurzaam genoeg zijn voor enkelen. Volgens één koper zijn de metingen totaal niet betrouwbaar.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan moet je kiezen voor de analoge hygrometer van Komodo. Dit toestel beschikt niet over extra functies maar is wel handig in gebruik en neemt weinig plaats in.

Voordelen
Prijs:

dankzij de goedkope prijs is dit product populair bij vele kopers, daarenboven geven de meeste kopers ook nog eens positieve beoordelingen over dit apparaat.

Formaat:

de hygrometer is klein en is licht van gewicht. Je kunt het dus gerust ergens vastplakken en het zal weinig ruimte innemen.

Nadelen
Bevestiging:

je kunt de hygrometer door middel van een kleefstrip op de achterkant vastmaken aan een muur of oppervlak. Dit is voor velen een minpunt want je kunt het product niet verplaatsen naar een andere ruimte.

Nauwkeurigheid:

vergeleken met de meeste digitale en analoge hygrometers zijn de metingen van de Komodo minder nauwkeurig. Het duurt ook iets langer eer een analoge meter de correcte vochtigheidsgraad weergeeft.

Koop bij bol.com (€15.43)

 

 

 

 

5. ThermoPro TP50 Hygrometer Digitaal Voor binnen

 

De Thermo Pro TP50 is een thermometer en hygrometer om zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid te meten in huis.

Het is een klein en compact apparaat die door middel van een smiley aangeeft of de temperatuur en de luchtvochtigheid in je huis op dit moment gezond of ongezond is. De hygrometer beschikt over een alarmfunctie en je kunt het toestel eenvoudig bevestigen met de magneet of neerzetten door middel van de voet.

Over deze hygrometer aanbieding is voorlopig nog maar één online review geschreven maar de koper geeft een volledig positief advies. Het toestel is makkelijk in gebruik en heeft ook een functioneel design.

Het is een elegant apparaat en hoewel hij toch iets duurder is dan de meeste andere hygrometers, vindt deze koper hem echt top. Je kunt de hoogste en de laagste waardes opslaan in het toestel en hij geeft verder ook nog de tijd weer op het display.

Deze digitale thermo- en hygrometer gebruikt afbeeldingen om het comfort van een ruimte weer te geven. Het apparaat is compact en beschikt over een magneet om het aan een metalen oppervlak vast te maken.

Voordelen
Verplaatsbaar:

je kunt de meter eenvoudig naar een andere ruimte meenemen. Dankzij de magneet kun je het product aan een metalen oppervlak vastmaken maar je kunt het ook gewoon neerzetten met de voet.

Functies:

het toestel kan zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid van een ruimte meten en beschikt daarbovenop ook nog over een alarmfunctie.

Formaat:

het apparaat is compact maar is toch voorzien van een duidelijk afleesbaar scherm om de resultaten eenvoudig te controleren.

Nadelen
Prijs:

hoewel het toestel over meerdere functies beschikt ligt het ook in een hogere prijsklasse. Dit zal voor sommige kopers een reden zijn om het product links te laten liggen.

Koop bij bol.com (€15)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Topcom TH-4675 Thermometer/Hygrometer

 

Deze thermometer kun je ook gebruiken als hygrometer om de de luchtvochtigheid in de babykamer te meten. Dit toestel is geschikt voor binnen en geeft de temperatuur en de luchtvochtigheid aan via pictogrammen die het comfortniveau in de kamer aangeven.

Het merendeel van de kopers is tevreden over deze thermometer en hygrometer aanbieding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit. De informatie op het display is goed afleesbaar, enkel de cijfers na de komma zijn heel erg klein en moeilijk te lezen. Dus voor mensen met zichtproblemen is het niet het ideale product.

Volgens sommigen is het apparaat niet 100% nauwkeurig. Ook is het jammer dat het toestel geen lichtje heeft om het ‘s nachts of in het donker te gebruiken. Ook vinden vele mensen de prijs van dit apparaat te hoog, hij behoort dan ook niet tot de goedkope hygrometers.

Dit apparaat beschikt over een hygrometer en een thermometer. Het toestel is eenvoudig in gebruik en op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding is Topcom het beste merk. Dit kun je merken aan de pluspunten die deze meter te bieden heeft.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de grote cijfers op het scherm zijn makkelijk af te lezen, en om nog meer informatie te verschaffen wordt er gebruik gemaakt van pictogrammen om het comfortniveau van de kamer weer te geven. Een lachend gezicht is positief en een triestig gezicht is negatief.

Functies:

naast het meten van de luchtvochtigheid kun je dit apparaat ook gebruiken om de temperatuur van een kamer te nemen. Dit toestel is heel geschikt voor een babykamer.

Nadelen
Leesbaarheid:

het scherm van de hygrometer licht niet op, in het donker kun je de informatie dus niet aflezen zonder hulp van een zaklamp of een andere lichtbron. De waarden na de komma worden ook heel klein weergegeven en zijn voor vele personen niet goed leesbaar.

 

 

Hendrik Jan Rond

 

De Hendrik Jan hygrometer is ideaal om de luchtvochtigheid mee te meten. Het toestel maak een analoge meting van de relatieve vochtigheid en is geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken.

Hij beschikt over een ophanghaakje om hem bijvoorbeeld in de keuken of de babykamer op te hangen.

Het merendeel van de kopers is tevreden over hun aankoop en vinden dit produkt echt top. Ze vinden het toestel handig in gebruik en zijn tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding. Hij werkt snel en maakt nauwkeurige metingen.

De enige minpunten volgens sommige gebruikers zijn het onaantrekkelijke en nogal ouderwetse design. Volgens andere kopers is hij ook nogal moeilijk te hanteren.

Deze analoge hygrometer heeft een mooi design en kun je makkelijk ophangen. Als je een product zoekt die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken dan kun je kiezen voor dit model met een sober en eenvoudig design.

Voordelen
Gebruik:

je kunt deze meter zowel binnen als buiten gebruiken. Het product is geschikt om de luchtvochtigheid te meten in badkamers, kelders, lokalen, opslagruimtes, enzovoort.

Nauwkeurigheid:

deze analoge hygrometer maakt preciezere metingen dan de digitale toestellen.

Ontwerp:

het product past bijna in alle soorten interieur en je kunt de meter eenvoudig ophangen aan een spijker of haakje met het ophangoog.

Nadelen
Materiaal:

de behuizing en het ophangoog zijn gemaakt van plastic dus er bestaat twijfel over de stevigheid van het product. Door het plastic vinden de kopers de kwaliteit van het product een stuk minder. Bij sommige producten ontbrak het ophangoog waardoor de meter niet kon opgehangen worden.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status