Beste indoor antenne

Laatste update: 03.06.20

 

Indoor antennes test van 2020

 

Ben je op zoek naar een degelijke indoor antenne? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat er toch heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. We begrijpen dan ook dat je misschien door de bomen het bos helemaal niet meer kan zien. Daarom hebben wij voor jou een handige koopgids opgesteld die je in je zoektocht kan begeleiden. Uiteraard kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is de Hama DAB/DAB+ indoor antenne alvast een topproduct gebleken. Bovendien wordt dit apparaat voorzien van een handige adapter voor extra stroomtoevoer. Zo hoef je die er zelf niet apart nog te gaan bijkopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de TV330 indoor antenne. Dit apparaat is werkelijk ideaal om niet alleen je radioprogramma’s te gaan uitbreiden maar bovendien ook je TV programma’s.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Indoor antennes koopgids

 

Je kunt verschillende indoor antenne aanbiedingen kopen die zorgen voor digitale of FM zenders voor je radio, maar ook voor meer kanalen op je televisie. Kies in de eerste plaats welke soort antenne je wilt kopen en daarna kun je nog op andere factoren letten zoals de functies, de installatie en de prijs. Daarna kun je verschillende producten vergelijken om de beste indoor antennes te kunnen kopen. Het is ook een aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen om meer informatie in te winnen over elk product.

Soorten indoor antennes

 

Waarvoor je de indoor antenne zal gebruiken hangt af van de toepassing van het apparaat. De meeste indoor antenne aanbiedingen gebruiken DAB+ om digitale zenders voor de radio te ontvangen. Zo kun je genieten van verschillende nieuwe radiozenders en hoef je geen genoegen te nemen met de keuze van FM zenders.

Er zijn natuurlijk ook antennes die bedoeld zijn om extra zenders op je televisie aan te bieden. Dit kan dan gaan om regionale zenders te ontvangen maar ook digitale zenders. Deze antenne heeft min of meer dezelfde functie als een antenne schotel die vele mensen nog op hun dak plaatsen om speciale zenders te ontvangen.

Een indoor antenne kan tenslotte nog doelen op een antenne die je gebruikt om je wifi signaal in je woning te versterken. Deze apparaten zijn ook bekend onder andere namen zoals een netwerk extender of repeater. Deze antenne zorgt ervoor dat je een goede wifi ontvangst hebt in alle kamers van je huis.

 

 

Functies

 

Een indoor antenne wordt gebruikt om een bepaald signaal te versterken. Bij een wifi antenne zal het signaal van je draadloze netwerk versterkt worden zodat je een goede verbinding hebt over je ganse woning. Een radio antenne versterkt de ontvangst van de radiosignalen zodat je meerdere zenders kunt ontvangen of bepaalde zenders beter kunt horen. Hetzelfde geldt voor een televisie antenne die de ontvangst van extra kanalen mogelijk maakt.

Hoewel de meeste apparaten bedoeld zijn om binnen te installeren, zijn er ook bepaalde antennes die je buitenshuis kunt monteren. Dit is handig voor personen die een sterk wifi signaal in hun grote tuin willen of als je een betere ontvangst wilt voor de radio of televisie. Let er wel op of het product bestand is tegen regen en andere weersveranderingen voordat je het buiten installeert.

 

 

Installatie

 

Om de antenne aan te sluiten moet je rekening houden met verschillende kenmerken. Ten eerste zul je de antenne altijd van stroom moeten voorzien, dus je zult het moeten aansluiten op het lichtnet. Een kleine antenne zoals een netwerk extender kun je eenvoudig in het stopcontact steken en grote indoor antennes beschikken over een snoer om het aan te sluiten. De lengte van dit snoer kan ook van belang zijn want als je een lang snoer hebt dan beschik je over meer vrijheid om de antenne te plaatsen, bij een kort snoer heb je al snel een verlengkabel nodig.

Als je een indoor antenne gekocht hebt om extra radio- of televisiezenders te ontvangen dan zul je deze antenne ook moeten aansluiten op de radio of televisie. Je kunt dit met verschillende kabels doen, afhankelijk van de antenne die je gekocht hebt, maar de beste indoor antennes zullen een HDMI aansluiting gebruiken die zowel geluid als beeld op een digitale wijze doorstuurt.

Er zijn ook indoor antennes die je aan de muur kunt bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de antennes niet te veel plaats innemen in een ruimte. Je kunt de antenne eventueel net naast een televisie hangen die ook aan de muur bevestigd is. Het is een aanbeveling om eerst te zoeken naar de plaats waar je de beste ontvangst hebt voordat je het apparaat aan een wand monteert.

Prijs

 

Je kunt nu op zoek gaan naar goedkope indoor antennes als je niet veel geld hebt, of je kunt een duur model kopen met meer mogelijkheden. Stel een budget op waarna je verschillende producten en prijzen kunt vergelijken om het beste model voor jezelf te kopen. Beslis natuurlijk welke soort antenne je wilt kopen zodat je doelgericht op zoek kunt gaan.

Je kunt eenvoudig nuttige informatie vinden online door naar een webwinkel te surfen en de reviews van andere kopers te lezen. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de voor- en nadelen van elk product, zo heb je minder risico om een slecht product te kopen.

Het is ook mogelijk dat je op een webwinkel een interessante promotie vindt. Vele webwinkels kunnen producten tegen een lagere prijs aanbieden vanwege de lagere kosten die ze hebben. Je kunt het product dus goedkoper aanschaffen en meteen aan huis laten leveren.

 

 

Indoor antenne reviews – top 5

 

 

Gebruik jij nog altijd je kabelnetwerk of wil je je digitale kanalen versterken? Je kunt nu een indoor antenne kopen om betere ontvangst te hebben van TV zenders en radiokanalen. Maar wat is nu de beste indoor antenne? Vergelijk de volgende vijf topproducten om dat zelf te beslissen. Zo kun je overgaan tot een verstandige aankoop van het product die het best bij jouw noden past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Hama DAB/DAB+

 

Deze indoor antenne van Hama zorgt voor een signaalversterking van 30 decibel en wordt geleverd met een adapter voor stroomtoevoer. De voedingskabel is uitgerust met een aparte aan/uitschakelaar om energie te kunnen besparen.

Dit product is een actieve indoor antenne en heeft een zwarte kleur. De aansluiting is een type F-stekker en de coax kabel heeft een lengte van 1,5 meter.

Op dit moment is er nog maar één review geschreven over deze indoor antenne aanbieding en de koper geeft grotendeels goed advies maar geeft ook een belangrijk minpunt aan. Als je deze actieve antenne net naast de radio plaatst is de ontvangst niet beter dan met een passieve antenne. Als je een langere coax kabel koopt kun je de antenne wel op andere plaatsen zetten om een betere ontvangst te zoeken.

Ben je op zoek naar een degelijke indoor antenne dan kun je alvast even dit apparaat van het bekende en misschien ook wel het populairste of het beste merk Hama bekijken. Het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Voordelen
Voedingskabel:

je zult merken dat de voedingskabel van het toestel voorzien is van een handige aan/uitschakelaar. Op die manier kun je proberen om toch heel wat energie te gaan besparen.

Signaalversterking:

met deze indoor antenne haal je zonder twijfel een degelijk en krachtig product in huis. Zo beschikt het over een signaalversterking van maar liefst 30 decibel.

Kostprijs:

je zult vast en zeker versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

Nadelen
Installatie:

volgens de koper is het toch wel aan te raden om de antenne niet naast de radio te gaan bevestigen. Een langere coax kabel zou de ideale oplossing zijn omdat je dan de antenne iets verderop kunt plaatsen.

Koop bij bol.com (€29)

 

 

 

 

TV330

 

De kwaliteit van deze indoor antenne is top en je kunt het gebruiken om je radio en TV programma’s van je kabelnetwerk uit te breiden. Je kunt dit apparaat ook gebruiken om digitale kanalen te versterken. Het is een antenne versterker die enkel geschikt is voor binnenshuis.

Dit toestel dient verder nog om teletext fouten te reduceren door de verzendsnelheid te versterken.

Het apparaat helpt ook om storing te verminderen met de antenne unit. De antenne heeft een 230V 50Hz stroomvoorziening nodig om correct te kunnen werken en je kunt het overal plaatsen zoals thuis, in een winkel of in een hotel.

Momenteel is dit product nog niet beoordeeld geweest door mogelijke kopers en kunnen wij je dus ook geen advies geven over deze indoor antenne aanbieding.

Je hebt natuurlijk ook altijd nog de optie om te kiezen voor de TV330 indoor antenne. Alvorens je besluit om dit product aan te kopen dan kan het misschien wel eventjes een goed idee zijn om zoveel mogelijk voordelen en nadelen te bekijken. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we deze eigenschappen hieronder voor jou samengevat.

Voordelen
Gebruiksgemak:

in de eerste plaatst kun je dit product makkelijk en snel gaan gebruiken om bijvoorbeeld je radio ontvangst te verbeteren. Daarnaast is het ook mogelijk om met deze indoor antenne reeds bestaande digitale kanalen te gaan verbeteren en versterken.

Stroomvoorziening:

opdat het apparaat doet wat het zou moeten doen, heb je een stroomvoorziening nodig van ongeveer 230V 50Hz.

Nadelen
Plaatsing:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze antenne alleen maar binnenshuis zult kunnen gebruiken.

Geen reviews:

doordat het toestel op dit moment nog niet door klanten is beoordeeld, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Funke DSC550

 

De Funke DSC550 antenne is geschikt voor zowel buiten als binnen en beschikt over een filter om 4G LTE te blokkeren.

De antenne heeft een modern en slank design en past daardoor in bijna elk interieur. Het apparaat is voorzien van een ultra low noise versterker en is HD compatibel. Het is een compact toestel met horizontale en verticale polarisatie.

Het apparaat is geschikt voor DVB-T en DVB-T2 en is heel gemakkelijk om te gebruiken, je hoeft het toestel gewoon aan te sluiten en het werkt. 

Het artikel heeft een zwarte kleur en weegt slechts 0,5 kg. Over dit product zijn er nog geen reviews beschikbaar.

Ben je op zoek naar een degelijke antenne die je zowel binnenshuis alsook buitenshuis zonder problemen kunt gebruiken? Dan willen wij jou alvast aanraden om even de Funke DSC550 indoor antenne rustig te bekijken. Op die manier kun je te weten komen of het toestel al dan niet wel iets voor jou is.

Voordelen
Filter:

het apparaat is voorzien van een speciale filter waardoor het mogelijk is om 4G LTE zonder problemen en in een mum van tijd te blokkeren.

Design:

je zult merken dat de antenne vrij slank is van ontwerp en er ook heel modern en stijlvol uitziet. Daardoor past deze indoor antenne vrijwel in om het even welk interieur.

Gebruiksgemak:

deze indoor antenne is vrij compact en dus makkelijk te installeren. Verder beschikt het zowel over horizontale alsook over verticale polarisatie en is het toestel uitgerust met een handige low noise versterker.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg kunnen we alleen maar vaststellen dat er op dit moment nog geen enkele online beoordeling is geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hawking HAO9SDP Hi-Gain

 

Deze indoor/outdoor antenne werkt op de 2.4GHz band en is weerbestendig. Deze antenne wordt gebruikt om je Wifi signaal aanzienlijk te versterken en bij gebruik van twee antennes kun je zelfs afstanden van 2,4 kilometer overbruggen.

Je kunt dit apparaat uitbreiden met een verlengkabel zodat je meer vrijheid hebt om het toestel te plaatsen waar je wilt.

Je hebt geen installatie software nodig om dit product te kunnen gebruiken, de installatie is eenvoudig. Het apparaat wordt geleverd met een montagekit om het aan een muur of mast te bevestigen. De antenne is compatibel met vele draadloze apparaten zoals routers, netwerkadapters, enzovoort. Het apparaat is beveiligd tegen stroompieken.

Op dit moment zijn er nog geen meningen gegeven over dit product, je kunt dus als eerste een review plaatsen om dit toestel te beoordelen.

Het is niet altijd makkelijk om nu precies te weten te komen wat de beste indoor antenne is. Daarom is het vooral belangrijk dat je de verschillende voordelen en de nadelen van een bepaald apparaat met elkaar kunt vergelijken. En wij willen jou daar natuurlijk zeer graag bij helpen.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult meteen kunnen vaststellen dat dit product ooral functioneert op de 2.4GHz band. En bovendien is deze ook nog eens weerbestendig.

Bereik:

wanneer je bijvoorbeeld 2 van deze indoor antennes zult gebruiken dan is het mogelijk om een bereik te hebben van maar liefst 2,4 kilometer.

Gebruiksgemak:

het is ook mogelijk om een verlengkabel aan het toestel te koppelen en op die manier iets meer bewegingsvrijheid te creëren.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je er meteen ook een handige montagekit bij. Zo kun je beslissen of je de antenne aan de muur wilt vastmaken of toch eerder aan de mast.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het ook niet mogelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fixapart ANT 10

 

Deze antenne is het perfect product voor mensen die op zoek zijn naar hele goedkope indoor antennes. Je kunt het ook outdoor gebruiken want deze antenne is geschikt voor draagbare radio’s.

Het is universeel dus geschikt om op elke radio te plaatsen en je kunt dit gebruiken als je oorspronkelijke antenne afgebroken is of niet goed meer werkt.

De antenne heeft een gewicht van slechts 18 gram en heeft een zilveren kleur. De antenne is bedoeld om FM zenders mee te kunnen ontvangen op je radio.

Desondanks de lage prijs heeft dit product nog geen reviews ontvangen van mogelijke kopers. Misschien is dit wel een topproduct maar door gebrek aan beoordelingen is het niet mogelijk om een mening te formuleren over deze indoor antenne aanbieding.

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven maar toch zeker zijn dat je een degelijke indoor antenne in huis haalt? Dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Vanwege het mooie prijskaartje zul je dit toestel vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen terugvinden.

Voordelen
Budget:

je zult meteen staan kijken van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit apparaat.

Universeel:

doordat het om een universele indoor antenne gaat, kun je dit product dus op gelijk welke radio gaan bevestigen.

Nadelen
Geen reviews:

we vermoeden dat het nog om een vrij recent product gaat aangezien er nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen online reviews zijn geschreven, is het ook niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status