5 Beste inductie fluitketels Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Inductie fluitketels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een fluitketel bestaat al jaren maar toch zien we dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor een exemplaar op inductie. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende formaten, kleuren en designs. Zo kies jij de inductie fluitketel die je zelf het liefste ziet. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo blijkt de Le Creuset Tradition fluitketel alvast een schot in de roos te zijn voor wie houdt van opzichtige designs. Daarnaast blijkt ook de Demeyere Resto fluitketel een goede optie te zijn. Een handig en multifunctioneel apparaatje dat bovendien op eender welke warmtebron kan worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inductie fluitketels koopgids

 

Wat is een inductie ketel en welke mogelijke pluspunten biedt dergelijke apparaat zoal aan? Is er een onderscheid tussen de diverse kleuren en designs en heeft dit eventueel een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Wij willen jou alvast aanraden om niet zomaar het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem de tijd om de beste inductie fluitketels met elkaar te vergelijken en houd daarbij rekening met eventuele aanbiedingen en/ of promoties. Het nu eenmaal altijd leuk indien je met een inductie fluitketel aanbieding huiswaarts kunt keren.

Wat is een inductie fluitketel

Wanneer we het hebben over een fluitketel dan hebben we het over een handig toestelletje dat regelmatig in de keuken werd gebruikt. Vandaag de dag is het gebruik ervan misschien iets verminderd maar zeker niet verdwenen. Je kunt het best omschrijven als een stevig en duurzaam metalen vat dat voorzien is van een stoomfluit in combinatie met een vast hengsel. Dergelijk toestel is ontwikkeld om op een snelle en eenvoudige manier water aan de kook te brengen.

Zodra het water begint te koken, dan zul je een fluittoon horen. Vandaar meteen ook de naam “fluitketel”. Zo zul je merken dat er toestellen zijn die voorzien zijn van een afzonderlijke vulopening inclusief deksel. Maar er bestaan ook fluitketels waarbij de vulopening en de uitschenkopening één en dezelfde opening blijkt te zijn. Aan jou de keuze wat je zelf het makkelijkste vindt.

Maar wat is een inductie fluitketel dan nu precies? Heel eenvoudig; een fluitketel die speciaal ontwikkeld is om te functioneren op een inductie kookplaat. Het grootste onderscheid met een gewone standaard fluitketel is dat een inductie apparaat is uitgerust met een unieke inductie sandwich bodem. Dit maakt dergelijk type fluitketel een uitstekende geleider, energiezuinig en snel gebruiksklaar.

 

Mogelijke voordelen

We hebben het al min of meer vermeld, maar er zijn wel degelijke enkele verschillen waar te nemen tussen een inductie fluitketel en een gewone fluitketel. Een inductie fluitketel is, vanwege het unieke ontwerp inclusief sandwichbodem, een perfecte geleider. Dat wil dus zeggen dat de warmte mooi en gelijkmatig op een snelle manier over het oppervlak wordt verdeeld.

Een inductie fluitketel zal het water daardoor ook veel sneller aan de kook kunnen brengen in vergelijking met een standaard fluitketel. Wat er dus voor zorgt dat het apparaat als sneller gebruiksklaar kan beschouwd worden. En je zult er misschien versteld van staan, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld een standaard waterkoker, werkt een inductie fluitketel veel energiezuiniger.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van design. Uiteraard zal het ontwerp min of meer hetzelfde zijn maar wat naar kleuren en gebruikte materialen kun je vaak een onderscheid noteren. Dat zal uiteraard een invloed hebben op het prijskaartje. Zo zal een neutrale zilveren fluitketel misschien net iets goedkoper zijn dan een fel rood exemplaar.

Het gemiddelde prijskaartje van een degelijke inductie fluitketel wordt geschat op ongeveer 40 euro. Uiteraard zullen er toestellen zijn die net een tikkeltje duurder of juist goedkoper zijn. Zo zijn fluitketels van 54 of 89 euro alvast geen uitzondering meer.

Het is daarom een goede aanbeveling om voor jezelf uit te maken wat je verwachtingen precies zijn. Ben je niet van plan om het toestel regelmatig te gebruiken dan kun je op zoek gaan naar goedkope inductie fluitketels. Je beslist zelf hoeveel budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

Het formaat en de inhoud

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar een duurzame inductie fluitketel. Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden inzake het formaat. Het formaat van de inductie fluitketel wordt bepaald door de inhoud, die dan weer het volume betreft en wordt weergegeven in aantal liters.

Zo kun je kiezen voor een vrij compacte inductie fluitketel met een inhoud van minimaal 0,5 liter tot maximaal 1 liter. Dat kan handig zijn voor studenten, alleenwonenden of kleine gezinnen die slechts sporadisch gebruik maken van de inductie fluitketel. Grote gezinnen kiezen dan beter voor een ruimer formaat. Denk maar aan een fluitketel tot 2,5 liter inhoud of wil je liever een exemplaar van minimaal 5 en maximaal 10 liter? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Naast het formaat zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn de meeste inductie fluitketels vervaardigd uit duurzaam emaille eventueel gecombineerd met een stalen deksel of deksel uit RVS. Echter behoren ook metalen inductie fluitketels tot de mogelijkheid net zoals exemplaren vervaardigd uit RVS en staal. Kortom, aan jou de keuze om te kiezen wat je zelf het mooist en het handigste vindt.

 

 

5 Beste inductie fluitketels (Reviews) van 2021

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste inductie fluitketel dan zul je in contact komen met heel wat verschillende merken die hun topproduct naar voren schuiven. Toch is het belangrijk om ook rekening te houden met je eigen wensen en verwachtingen. Bekijk daarom de 5 opties hieronder even rustig alvorens je een keuze maakt. Je zou hierbij ook aandachtig kunnen zijn voor de diverse online reviews die door klanten bij het desbetreffende product geplaatst staan.

 

1. Le Creuset Tradition Fluitketel  2.1 l  Kersenrood Inductie

 

Ben je op zoek naar een inductie fluitketel aanbieding, dan is dit apparaat van Le Creuset misschien niet meteen iets voor jou. Toch is het een goed idee om het product even van naderbij te bekijken aangezien het hoofdzakelijk positief advies van klanten heeft mogen ontvangen. Het is een duurzame fluitketel die is afgewerkt in een opvallende kersenrode kleur en dus meteen ook een echte blikvanger is.

De fluitketel is gemaakt uit bijzonder duurzaam en degelijk geëmailleerd staal en heeft een maximale capaciteit van 2,1 liter. Het is een degelijk en multifunctioneel apparaat aangezien je het niet alleen op inductie kunt gebruiken maar ook op een keramisch vuur, een elektrisch vuur, gasvuur of zelfs halogeen vuur. Deze 2-delige fluitketel is ongeveer 24,7 cm groot en bijzonder handig om te gebruiken.

Zoals vermeld merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en het fraaie design maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Echter vindt één enkele koper wel dat de fluitketel bijzonder zwaar weegt zodra je die met water vult.

 

 

 

 

 

2. Demeyere Resto waterketel 6 l 1-delig 29 cm

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke inductie fluitketel van Demeyere. Het apparaat is, net zoals het vorige product, multifunctioneel en kan bijgevolg op alle warmtebronnen worden gebruikt. Zo blijken ook een gasvuur, elektrisch vuur, halogeen en keramische kookplaat tot de mogelijkheden te behoren.

De fluitketel of waterketel bestaat uit 1 deel en is bovendien uitgerust met een degelijke 3-lagen bodem die maar liefst 4 mm dik blijkt te zijn. Het apparaat is vervaardigd uit duurzaam polyester en werd vervolgens nogmaals goed gepolijst. Vandaar het blinkende en opvallende ontwerp van deze unieke waterketel.

De fluitketel blijkt daarnaast niet alleen hittebestendig maar ook vaatwasserbestendig te zijn. Al deze voordelen zorgen dan ook meteen voor tevreden reacties bij de klanten. En dat vertaalt zich meteen in een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

 

 

 

 

3. Habonne Mads Odgard 2.5l Rood fluitketel 1-delig 23 cm

 

Kies je voor de Habonne inductie fluitketel, dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor een opvallend design. De fluitketel bestaat uit 1 deel en is vervolgens afgewerkt in een opvallende rode kleur. Het is een degelijk product dat zonder problemen op een inductie of keramische kookplaat kan worden gebruikt. Ook een elektrisch vuur of gasvuur behoren tot de mogelijkheden.

Het apparaat heeft een totale afmeting van 23 cm en beschikt over een maximale capaciteit van ongeveer 2,5 liter. De fluitketel is vervaardigd uit bijzonder degelijk en makkelijk te onderhouden roestvrij staal in combinatie met een handgreep uit silicone.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken dan merken we vooral dat de meningen verdeeld zijn. Zo blijken er heel wat klanten te zijn die duidelijk aangenaam verrast zijn en dus overtuigd blijken te zijn van het product. Anderzijds zijn er ook sommige personen die niet helemaal tevreden zijn met de geleverde kwaliteit.

 

 

 

 

 

4. Zwilling fluitketel recht model 1.5 liter 2-delig 23 cm

 

Zwilling is een bekend merk dat garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat dit product van Zwilling niet meteen tussen de goedkope inductie fluitketels te vinden zal zijn. De fluitketel is vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal dat vervolgens volledig gepolijst werd. Vandaar het blinkende ontwerp van het product.

De fluitketel heeft een totale afmeting van 23 cm en een maximale inhoud van ruim 1,5 liter. Je kunt dit product niet alleen op inductie kookplaten gebruiken maar ook nog in combinatie met heel wat andere warmtebronnen zoals keramische kookplaat, halogeen, elektrisch of gasvuur. Op het moment dat het water een kooktemperatuur heeft bereikt, wordt een duidelijke fluittoon gehoord.

Dankzij de SIGMA Classic bodem mag je zeker zijn van een uitstekende en gelijkaardige warmteverdeling. Verder is het product voorzien van een duidelijk sluitend deksel waardoor eventuele waterdamp niet kan ontsnappen. Kopers reageren dan ook positief en beoordelen dit product met de maximumscore van 5 sterren.

 

 

 

 

 

5. BK Excellent Fluitketel Inhoud 2,5 l Inductie Zilver 20,5 cm

 

Tenslotte is er ook nog altijd een mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke fluitketel geleverd door BK. Dit apparaat maakt bovendien deel uit van de BK Excellent serie en wordt gekenmerkt door een maximale inhoud van 2,5 liter in combinatie met een totale afmeting van zo’n 20,5 cm.

Het is een handig en duurzaam toestel dat vervaardigd is uit makkelijk te onderhouden RVS. Bovendien kun je het op eender welke warmtebron gebruiken zoals bijvoorbeeld inductie kookplaten of een elektrisch vuur. Het deksel wordt gekenmerkt door een stevig handvat, en de ketel zelf door een praktische sandwichbodem. Daardoor wordt de warmte mooi en gelijkmatig verdeeld.

De fluitketel is bovendien hittebestendig en kan dan ook zonder problemen in de oven worden gebruikt. Na gebruik mag je de fluitketel dan gewoon in de vaatwasser stoppen. Kopers reageren dankzij deze pluspunten vooral positief alhoewel je er rekening mee moet houden dat de fluitketel geen maataanduiding heeft.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
Charlotte
5 months ago

Vreemd genoeg zie ik een foto van de fluitketel van Ikea die uitermate goed is en bijzonder goedkoop. Goedkope aanbiedingen heet de link maar ik vind de prijzen extreem..

10top Team
Admin
10top Team
5 months ago
Reply to  Charlotte

Hoi Charlotte,

Bedankt voor de reactie op de tekst over inductie fluitketels.

Wij proberen steeds op zoek te gaan naar 5 degelijke toestellen waarbij we rekening houden met ondere andere de online revieuws. Het is dus perfect mogelijk dat sommige apparaten misschien iets duurder zullen uitvallen.

Met vriendelijke groet,
Het 10toptest.nl team

DMCA.com Protection Status