5 Beste Inductiekookplaten Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Inductiekookplaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zo goed als iedereen heeft wel een kookplaat in huis. Daar vroeger de kookplaten op gas heel populair waren, merken we vandaag de dag dat steeds meer mensen uitkijken naar een inductiekookplaat. Ook qua prijs merken we daar heel wat mogelijkheden in. Toch raden wij jou aan om meteen voor de beste inductiekookplaat te kiezen die misschien een tikkeltje duurder is maar toch veel langer zal meegaan. Zo maakt de Inventum VKI6010ZIL vast en zeker deel uit van de betere inductiekookplaten. Bovendien hebben we hier te maken met een vrijstaand exemplaar dat makkelijk te bedienen is. Toch hoeft de Steba IK200 helemaal niet onder te doen en is dit zelfs een waardig alternatief. Het is misschien iets kleiner maar het is een zeer handig en vooral efficiënte inductiekookplaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inductiekookplaten koopgids

 

Je kunt verschillende soorten kookplaten kopen voor je huis of appartement. Hoewel nog vele mensen kookplaten gebruiken die werken met gas, zijn inductiekookplaten veel populariteit aan het inwinnen. Ze zijn veiliger dan gasfornuizen en werken vlugger dan elektrische kookplaten. Bij het kopen van een goede inductiekookplaat moet je rekening houden met de grootte, de functies, het vermogen, de kookzones en de prijs. Beslis ook of je liever opbouw of inbouw hebt.

Opbouw of inbouw

Bij het kopen van een inductiekookplaat moet je eerst beslissen of je het in je keuken wilt inbouwen of los gebruiken. Dit zal vooral afhangen van de ruimte waarover je beschikt. Als je een hele kleine keuken hebt dan kan het interessanter zijn om een opbouwmodel te gebruiken die je gewoon op je aanrecht kunt plaatsen.

Als je echter over genoeg plaats beschikt in je keuken dan kun je opteren voor een inbouwmodel. Dan hoef je niet altijd de inductiekookplaat te bewaren wanneer je gedaan hebt met koken. Het is dan belangrijk dat je let op de afmetingen van de kookplaat.

Er bestaan verschillende modellen zodat je kunt kiezen en zelfs inbouwkookplaten kunt vinden voor kleine ruimtes. Deze hebben dan enkel maar 2 kookplaten die je kunt gebruiken. Voor grotere ruimtes kun je voor een kookplaat kiezen met vier of meer kookzones.

 

Grootte van de inductiekookplaat

De meeste inductiekookplaten hebben een breedte van 60 centimeter. Je zult dus ook veel meer variëteit vinden in modellen met deze afmeting. Deze beschikken meestal over vier kookzones die je kunt gebruiken. Er bestaan ook grotere modellen die een breedte hebben van 90 centimeter en over vijf kookzones beschikken.

Het aantal kookzones is natuurlijk belangrijk. Een inductiekookplaat met slechts 2 kookzones is niet echt nuttig voor een gezin met 3 kinderen. De kookzones op een kookplaat hebben ook verschillende afmetingen zodat ze geschikt zijn voor pannen van verschillende groottes.

Sommige inductiekookplaten beschikken over kookzones met panherkenning. Dit is een hele handige functie want dan past de kookzone zich aan aan de afmetingen van de pan en warmt dus enkel het gedeelte op die op de kookzone staat. Zo verlies je geen energie. Op sommige grote kookzones kun je tegelijk twee kleine pannen zetten. Dit is een groot voordeel in vergelijking met het koken met gas.

 

Functies van de inductiekookplaat

Inductiekookplaten beschikken over vele voordelen. Een voorbeeld daarvan is een timer die je kunt instellen om een pan of pot voor een bepaalde tijd te laten verwarmen. Dit kan van pas komen bij het koken van eieren omdat het makkelijk wordt om de exacte tijd in te stellen van een hard- of zachtgekookt ei. Wanneer de ingestelde tijd afgelopen is dan slaat de kookzone automatisch af.

Aansluitend op de timer kan je kookplaat over een kookwekker beschikken die met een signaal aangeeft wanneer de door jou ingestelde tijd afgelopen is. Zoals we voorheen al besproken hebben beschikken sommige kookzones over panherkenning. Dankzij deze functie verspil je geen energie omdat de kookzone enkel energie levert aan de plaats die bedekt is door de pan.

Hoewel een inductiekookplaat al een stuk veiliger is dan een gas- of elektrische kookplaat kan het toch interessant zijn om een kinderbeveiliging te hebben. Zo voorkom je eventuele ongelukken. Dit is echter onwaarschijnlijk want inductiekookplaten worden nooit echt heet. Toch worden de meeste modellen standaard geleverd met een kinderbeveiliging.

Als je graag een vlakke kookplaat hebt kies dan voor een model met tiptoetsbediening. Deze werken hetzelfde als een smartphone, je bedient ze door gebieden op de kookplaat aan te raken. Het grote voordeel is dat deze kookplaten eenvoudig schoon te maken zijn.

 

Vermogen en prijs

Het vermogen van een inductiekookplaat speelt een rol bij de snelheid van sommige toepassingen. Een kookzone met een hoog vermogen zal vlugger water laten koken dan een zone met weinig vermogen. Dit maakt echter geen verschil voor je energiekosten want het totale vermogen die je nodig hebt blijft hetzelfde.

De meeste inductiekookplaten beschikken over een hoog vermogen, alleszins hoger dan een gasbrander, maar je gebruikt echter nooit 100% van dit vermogen. Er bestaan nog andere factoren die een rol spelen bij de aankoop van een inductiekookplaat maar dit zijn toch enkele belangrijke.

De prijs is natuurlijk ook heel belangrijk want niet iedereen wil dezelfde hoeveelheid geld uitgeven voor een kookplaat. Beslis zelf hoe groot je budget is voor een inductiekookplaat en maak een lijstje met de functies je erop wilt. Vele websites bieden goede kookplaten aan tegen een goedkopere prijs dan in de winkel maar je moet dan wel nog rekening houden met de verzendkosten.

Sowieso kun je online makkelijk aanbiedingen vergelijken maar je kunt ook je vrienden om een aanbeveling vragen. Misschien heeft een vriend van je al de inductiekookplaat die ook voor jou perfect is.

 

5 Beste Inductiekookplaaten (Reviews) van 2020

 

Een goed werkende en eenvoudig te bedienen kookplaat kan ervoor zorgen dat jij op een plezierige manier gaat koken en sneller klaar bent in de keuken. Vooral als het gaat om een kookplaat waarbij je op meerdere zones kunt koken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste inductiekookplaat.

 

 

1. Inventum VKI6010ZIL Vrijstaande inductiekookplaat

 

Ben je op zoek naar een inductiekookplaat die heel wat mogelijkheden aan te bieden heeft? Dan loont het alvast de moeite om dit product van het bekende merk Inventum even te bekijken. Het gaat hier om een vrijstaande inductiekookplaat tegen een mooi en schappelijk prijsje.

Deze inductiekookplaat wordt gekenmerkt door 4 afzonderlijke en krachtige kookzones. Ideaal dus voor iets grotere gezinnen. Per kookzone kun je bovendien kiezen tussen 9 verschillende warmtestanden. Verder is het product uitgerust met een betrouwbare restwarmte indicatie en is er ook kinderslot voorzien. Daarnaast kun je per kookzone ook gebruik maken van de beschikbare boostfunctie en de handige instelbare timer.

Het is een 1-fase kookplaat aangezien je alleen maar de stekker in het stopcontact hoeft te stoppen en klaar is Kees! Na gebruik kun je de kookplaat makkelijk schoonmaken en dat is natuurlijk ook een pluspunt. Kopers reageren dan ook vooral bijzonder positief alhoewel één enkele gebruiker toch van mening is dat het toestel heel wat lawaai maakt.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken uit de verschillende beschikbare inductiekookplaten. Daarom raden wij jou aan om even dit product, aanbevolen door Inventum, grondig onder de loep te nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we hieronder alvast een selectie gemaakt van de populairste kenmerken.

Voordelen
Ontwerp:

het gaat hier om een handige vrijstaande inductiekookplaat met een maximale breedte van maar liefst 59 cm.

1-fase kookplaat:

met de 1-fase kookplaat bedoelen we gewoon dat het product makkelijk te bedienen is. Zo hoef je alleen maar even de stekker met het stopcontact te verbinden en vervolgens is de inductiekookplaat gebruiksklaar.

Onderhoud:

de kookplaat is bijzonder eenvoudig te onderhouden. Zo hoef je er gewoon maar eventjes over te gaan met een nat doekje.

Handig in gebruik:

de inductiekookplaat is voorzien van maar liefst 4 verschillende kookzones die elk over een verschillende warmtestanden, een boostfunctie en een timerfunctie beschikken. Er is ook kinderslot aanwezig.

Nadelen
Te luid:

slechts één enkele klant vindt het jammer dat de ventilator en de power regulator van de kookplaat niet geluidloos werken.

Koop bij bol.com (€257)

 

 

 

 

2. Steba IK200 Inductiekookplaat 2 pits

 

De Steba IK200 inductie kookplaat biedt genoeg opties aan jou. Je kunt dit apparaat gebruiken als vrijstaande kookplaat, maar je kunt het ook gebruiken om in te bouwen in jouw keuken.

Het is een kookplaat dat twee kookzones heeft. Je zou zelfs onderweg op dit product kunnen koken.

De plaat heeft een glazen-keramisch oppervlak die gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast heeft het een tiptoetsbediening, waarmee je snel en eenvoudig de temperatuur kunt bepalen. Er zijn 10 verschillende standen waaruit je kunt kiezen en het heeft ook een handige timer functie.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een inductiekookplaat aanbieding. En dat is het ook voor de twee kopers die positieve beoordelingen hebben geplaatst voor dit product.

Voor hen is het van goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik. Dit product is voor deze kopers een top product.

Deze inductiekookplaat van Steba is geschikt voor mensen met een beperkt budget of mensen die gewoon niet zoveel wensen uit te geven. Dit product heeft namelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen. Daardoor zou het ook wel eens één van de populairste inductiekookplaten kunnen zijn.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze kookplaat vrijstaand gebruiken maar het is ook mogelijk om deze te laten inbouwen in het aanrecht.

Formaat:

deze kookplaat is met 2 kookzones iets compacter dan het vorige toestel. Daardoor is het ook geschikt om het eventueel mee te nemen onderweg.

Handig in gebruik:

je kunt de kookplaat gemakkelijk schoonvegen met een vochtige doek. Dankzij de tiptoetsbediening kun je vlug de juiste temperatuur bepalen. Daarnaast heb je 10 standen waaruit je kunt kiezen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers blijken even enthousiast te zijn. Zo zou de temperatuur slecht te regelen zijn en is het niet handig om de kookplaat in te bouwen.

Koop bij bol.com (€254.99)

 

 

 

 

3. Etna T-303ZT Inductiekookplaat 1/2 Fase

 

Met de Etna T-303ZT inductie kookplaat wordt koken nu gemakkelijk gemaakt. Je kunt met dit apparaat op een snelle manier een paar gerechten klaarmaken als je zo handig bent. Dit apparaat is geschikt als inbouw voor jouw keuken. Het heeft 4 kookzones waarop jij kunt koken en heeft een eenvoudige tiptoetsbediening.

Als je maximaal drie zones gaat gebruiken kun je het aansluiten op 1 fase, maar als je alle 4 kookzones gaat gebruiken kun je het liever op 2 fasen aansluiten. Let wel dat dit product niet met een stekker en aansluitsnoer meegeleverd wordt.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het werkt goed. Het is wel even wennen om je vingertoppen te gebruiken voor dit product. Deze koper geeft positief advies voor dit product en raadt het aan anderen aan.

Als je op zoek bent naar een inductiekookplaat die de mogelijkheid biedt om voor veel mensen tegelijkertijd te koken, dan hoef je dit product eens te bekijken. Deze inductiekookplaat van het merk Etna beschikt over maar liefst 4 verschillende kookzones die je allemaal op hetzelfde moment kunt bedienen.

Voordelen
Formaat:

de 4 kookzones zorgen ervoor dat deze inductiekookplaat echt wel geschikt is voor grote gezinnen.

Handig in gebruik:

er is een tiptoetsbediening voorzien om de temperatuur gemakkelijk te regelen en in te stellen. Je kunt de kookplaat ook gemakkelijk inbouwen.

Nadelen
Toebehoren:

bij deze kookplaat heb je een stekker en een aansluitsnoer nodig. Deze worden niet meegeleverd bij de aankoop van het product en hoef je dus zelf nog apart bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch PIE611BB1E serie 4 Inductiekookplaat

 

De Bosch PIE611BB1E serie 4 inductiekookplaat biedt de mogelijkheid om uitgebreid te kunnen koken op dit apparaat.

Met dit apparaat kun je tegelijkertijd verschillende gerechten klaarmaken. Het heeft een touchscreen als bedieningspaneel en is binnen de kortste tijd op de juiste temperatuur zoals je het hebt ingesteld. Dit product zal mooi staan in jouw keuken, want het heeft een moderne uitstraling.

Je kunt dit apparaat op 1 fase of 2 fases aansluiten. Let wel dat er geen aansluitsnoer of stekker meegeleverd wordt bij het aanschaffen van dit product.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope inductiekookplaten. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product. Er zijn tot nu toe nog geen reviews geplaatst voor dit product en dat zou met de hoge prijs te maken kunnen hebben.

In het thema van de huishoudtoestellen is Bosch zeker en vast een grote waarde. Deze inductiekookplaat van Bosch biedt 4 kookzones aan en is daardoor uitermate geschikt om meerdere gerechten op hetzelfde moment te bereiden. De plaat wordt volledig ingebouwd en is daardoor mooi ingewerkt in het aanrecht.

Voordelen
Bedieningspaneel:

het bedieningspaneel werkt volledig volgens een touchscreen systeem. Bovendien werkt het ook enorm snel en heb je in een mum van tijd de gewenste temperatuur bereikt.

Capaciteit:

dankzij de 4 verschillende kookzones is het toestel ideaal voor mensen met een groot gezin. Zo kun jij meerdere gerechten tegelijk klaarmaken en spaar je tijd uit.

Nadelen
Prijs:

dit toestel zul je eerder tussen de duurdere exemplaren moeten zoeken vanwege de hoge prijs. Dit zou wel een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers.

Toebehoren:

de stekker en het aansluitsnoer hoef je er zelf nog apart bij te kopen aangezien het niet meegeleverd wordt bij de aankoop.

Koop bij bol.com (€359)

 

 

 

 

5. Siemens EH651FEB1E Kookplaat Inductie

 

Met de Siemens EH651FEB1E kookplaat wordt koken nu gemakkelijk en plezierig. Je kunt de temperatuur op een eenvoudige manier regelen door middel van het Touch slider bedieningselement. Het heeft een handige digitale display waarop je de temperatuur kunt aflezen. En het heeft ook een kookwekker met de optie om de kookzone uit te schakelen.

De powerboost functie kun je gebruiken als jij niet wilt wachten en de kookzone gelijk warm wilt hebben. Dit product is snel en eenvoudig om schoon te maken, omdat de kookplaat niet heet wordt bij het koken. Je zou dit dus gemakkelijk met een doek kunnen afvegen.

Voor dit product is er nog geen beoordeling geplaatst en dat zou te maken kunnen hebben met de hoge prijs van dit product. Vergeleken met de andere kookplaten is de prijs van dit product toch aan de hoge kant.

Ook Siemens is een gevestigde waarde in de wereld van de keukentoestellen. Dit zie je ook duidelijk aan de vele positieve reacties van de gebruikers. Ondanks de hoge prijs is het voor hen echt het beste merk en behoort het tot de populairste inductiekookplaten.

Voordelen
Touch slider bedieningselement:

dankzij het Touch slider bedieningselement kun je de temperatuur heel handig en op een snelle manier instellen.

Gebruiksgemak:

het toestel is ook voorzien van een kookwekker waarmee je de mogelijkheid hebt om een bepaalde kookzone uit te schakelen. Via de powerboost functie is het mogelijk om de kookzone meteen warm te maken.

Onderhoud:

de kookplaat wordt helemaal niet te warm tijdens het koken waardoor het veilig is om het te reinigen. Het is voldoende om er eens met een vochtige doek over te vegen.

Nadelen

Werkelijk alle twee de gebruikers zijn helemaal vol lof over dit product. Voor hen zijn er dan ook geen nadelen aan te ondervinden.

Koop bij bol.com (€386.13)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Aeg HK634200XB

 

De Aeg HK634200XB inductie kookplaat heeft maar liefst 4 kookzones waarop jij tegelijk kunt koken. Heel handig voor mensen met grote gezinnen, om binnen een korte tijd genoeg eten klaar te maken.

Dit product is geschikt voor inbouw en is gemaakt van glas rondom de kookzones. Het glas wordt tijdens het koken niet heet en is dus veilig en gemakkelijk om schoon te vegen na het koken.

Het heeft een handige boost functie zodat je snel aan de slag kunt gaan en het heeft ook een geïntegreerde timer. De timer zorgt ervoor dat het apparaat uitschakelt als je niet meer aan het koken bent. Er zijn 14 verschillende kookstanden waaruit je kunt kiezen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig om te gebruiken. Het heeft ook een goede prijs en past perfect. Een minpunt is dat er geen stekker bij was bij de levering.

Met deze inductiekookplaat van het merk AEG haal je echt een degelijk toestel in huis. AEG is zeker een bekend merk als het op huishoudtoestellen aankomt. Aan de reacties te zien, zouden we durven vermoeden dat het voor velen ook wel eens het beste merk zou kunnen zijn.

Voordelen
Formaat:

deze kookplaat beschikt over 4 kookzones. Daardoor is dit model ideaal voor mensen met grote gezinnen.

Materiaal:

rondom de kookzones is de kookplaat afgewerkt met glas. Dit glas wordt niet gloeiend heet en is dus veilig. Bovendien is het ook veel gemakkelijker schoon te maken.

Gebruiksgemak:

door de aanwezigheid van een boostfunctie kun je altijd snel beginnen met het eten klaarmaken. Daarnaast is er ook een timer voorzien die uitschakelt zodra je stopt met koken. Je kunt kiezen uit maar liefst 14 kookstanden.

Nadelen
Snoer:

bij de aankoop van het product wordt er geen stekker meegeleverd.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status