Beste inductiekookplaten

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Inductiekookplaat test van 2021

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer gezinnen die ervoor kiezen om te koken op inductie. Dit zorgt ervoor dat het aanbod aan inductiekookplaten de laatste jaren aanzienlijk werd uitgebreid. Wat de keuze bijgevolg niet zo makkelijk maakt en daarom willen wij jou helpen. In onze koopgids trachten we een aantal tips aan te reiken zodanig dat de zoektocht een pak makkelijker verloopt. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3 van hedendaagse topproducten. Daar zul je merken dat de aankoop van de Inventum IKI6010 inductiekookplaat alvast een schot in de roos blijkt te zijn. Het gaat hier bovendien om een inbouw inductiekookplaat die je makkelijk kunt installeren en die een beperkte ruimte inneemt. Met de Primo IKP3-WS inductiekookplaat mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Een compacte inductiekookplaat die ideaal is voor mensen die alleen wonen, of studenten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Inductiekookplaten koopgids

 

Op het gebied van kookvlakken is er bijzonder veel keuze. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een elektrisch kookvlak, eentje dat werkt op gas of een vitrokeramisch kookvlak. Echter kiezen steeds meer mensen voor de voordelen van degelijke inductiekookplaat. Het is niet de bedoeling om meteen het eerste het beste toestel aan te kopen, maar neem rustig de tijd om de beste inductiekookplaten even met elkaar te vergelijken. Houd daarbij niet alleen rekening met het gebruiksgemak maar ook met de werking, het onderhoud, de aansluiting en het eventuele prijskaartje.

Wat is een inductiekookplaat en het gebruiksgemak

Maar wat wordt nu precies bedoeld met een inductiekookplaat? Wat is het verschil met sommige andere kookplaten en wat zijn de mogelijkheden ervan. Vandaag de dag zul je merken dat er minder en minder huizen nog op het gasnetwerk worden aangesloten. Dat wil dus zeggen dat velen ervoor kiezen om elektrisch te gaan koken. Een goede optie in de categorie van elektrisch koken is inductie. Inductie werkt een stuk veiliger dan bijvoorbeeld het koken op gas en is daarnaast ook comfortabel.

Eigenlijk zou je een inductiekookplaat dan ook kunnen beschouwen als een soort van elektrische kookplaat. De combinatie van enerzijds het magnetische veld en anderzijds het ontstaan van de weerstand in de bodem van één of andere pan, zorgt voor creëren van warmte. Met andere woorden, bij een inductiekookplaat zal enkel die zone gaan opwarmen waar de pan op staat. En dat is een groot voordeel en maakt het meteen ook een pak veiliger.

Echter is het een goede aanbeveling om verschillende inductiekookplaten even grondig te bekijken. Ben je op zoek naar een grote kookzone of mag het allemaal wat compacter. En wat dan met het prijskaartje? Wil je één van de goedkope inductiekookplaten of mag het toch wel allemaal net een tikkeltje meer zijn?

 

De werking van een inductiekookplaat

We hebben het al even vermeld, maar de werking van een inductiekookplaat is vrij gelijklopend met die van een kookplaat op gas. Echter is een inductiekookplaat een pak veiliger en werkt het ook veel sneller dan wanneer je gaat koken op gas of zelfs keramische kookplaten gebruikt. Eigenlijk komt het erop neer dat een inductiekookplaat de pan zal verwarmen en niet zozeer de kookplaat.

Dat wil dus zeggen dat de kookzone enkel opwarmt of in werking treedt op het moment dat er een pan op staat. Zodra je de pan eraf haalt, zal de kookzone uitschakelen. Het grote voordeel van een inductiekookplaat is dat deze volledig automatisch uitschakelt zodra je de pan eraf haalt. Dat maakt dergelijk type kookplaat meteen ook een pak veiliger. Kortom, de moeite waard om het toch even in overweging te nemen.

 

Welke voordelen biedt een inductiekookplaat

Het zal je dan ook niet verwonderen dat een degelijke inductiekookplaat heel wat pluspunten verzameld heeft. Zo warmt een inductiekookplaat bijzonder snel op en is deze dan ook sneller gebruiksklaar. Ondanks de enorme kracht en het vermogen, werken de meeste inductiekookplaten veel energiezuiniger in vergelijking met een kookplaat op gas of een keramische kookplaat.

De plaat is bijzonder vlak en verhindert dat potten en pannen zomaar kantelen of omvallen. Daarnaast is het gebruik van een inductiekookplaat ook bijzonder veilig aangezien de zone alleen maar opwarmt zodra er een pan op geplaatst wordt. Kortom, ben je op zoek naar een kookplaat dan is inductie een echte must have!

 

Het type aansluiting

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij de aansluiting van de inductiekookplaat. Het spreekt voor zich dat werken met inductie heel veel vermogen vraagt. Daarom wordt ook aangeraden om te kiezen voor een afzonderlijke stroomgroep. Echter zou je de inductiekookplaat eventueel ook op 2 afzonderlijke stroomgroepen kunnen aansluiten. In de meeste gevallen zul je gebruik moeten maken van een speciale 5-polige perilex stekker. Houd er wel rekening mee dat je die vaak nog zelf moet aankopen aangezien die niet altijd wordt meegeleverd bij de aankoop.

Het gebruik van pannen

Het lijkt misschien heel nutteloos maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de pannenset zodra je voor inductie kies. Door te kiezen voor inductie zul je op zoek moeten gaan naar pannen die speciaal ontworpen zijn om op een inductiekookplaat te kunnen plaatsen. 

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Pannen die je op gas gebruikt, kun je helemaal niet meer gebruiken in combinatie met een inductiekookplaat. Pannen die je op eender welk ander elektrisch vuur gebruikt hebt, zoals keramisch bijvoorbeeld, kunnen dan weer zonder problemen gebruikt worden op een inductiekookplaat.

 

Het onderhoud, design en prijskaartje

Je hoeft niet te vrezen voor het onderhoud van de inductiekookplaat. Dankzij de uitstekende materialen en het vlakke en gladde oppervlak is dergelijk product makkelijk met een vochtig doekje schoon te wrijven. Zo nu en dan wat schoonmaakproduct gebruiken, is helemaal geen probleem maar probeer niet te overdrijven. Inductiekookplaten worden bovendien gekenmerkt door een modern en elegant design in combinatie met een betaalbaar prijskaartje.

Echter zijn er altijd inductiekookplaten die wat duurder in de aankoop zullen zijn, maar je beslist zelf hoeveel je wilt en ook kunt spenderen hieraan. Het is daarom een goed idee om rekening te houden met promoties en aanbiedingen. Bekijk alvast even de online reviews van klanten en wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke inductiekookplaat aanbieding spotten.

 

Inductiekookplaat Reviews – Top 5

 

Steeds meer huishoudens schakelen over van koken op gas naar inductie koken. Niet alleen willen we van het gas af maar het is ook veel beter voor het milieu. Bovendien is het vriendelijker voor onze portemonnee. Er is nogal wat prijsverschil, dus we zetten een vijftal op een rij. Zo kun jij een selectie maken en bepalen wat de beste inductiekookplaat voor jou is. Wij baseerden ons daarbij op het advies van onze klanten.

 

 

Inventum IKI6010

 

Met deze inbouw inductiekookplaat haal je de Nederlandse betrouwbaarheid van Inventum in huis tegen een heel betaalbare prijs. Op deze manier hoeft de overstap naar inductie koken niet meteen een financieel obstakel te zijn. Immers, je hoeft ook geen nieuwe pannen aan te schaffen. De oude kun je zo weer gebruiken.

Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones. Deze zijn individueel te bedienen via tiptoetsen. Iedere kookzone heeft maar liefst 9 standen. Daarnaast beschikt hij over een boostfunctie voor wanneer je even snel een keteltje water of een pannetje melk wilt koken. Hij heeft een kinderslot en een indicatie voor de restwarmte.

Kopers van deze inductiekookplaat zijn zeer lovend over dit product. De installatie is heel eenvoudig te realiseren. Hij laat zich heel makkelijk reinigen. Zeker een aanrader gelet op de prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

 

 

 

Primo IKP3-WS

 

Ben je student of heb je gewoon een klein huishouden? Dan is deze kookplaat misschien de juiste voor jou. Ook wanneer je er eentje zoekt voor in de caravan, dan kan dit de inductiekookplaat aanbieding zijn voor jou. Voor een hele leuke prijs haal je alle gemakken van inductie koken in huis.

Deze plaat beschikt over 2 zones met elk een diameter van 20 cm. Hij heeft een regelbare thermostaat en maar liefst 9 kookstanden. Daarnaast is hij voorzien van een kinderslot en een indicatie van de restwarmte. Met zijn breedte van 56,5 cm kun je er altijd wel een plekje voor vinden.

Kopers die je voorgingen in de aanschaf van deze kookplaat zijn zeer tevreden. In de review wordt dit product met maar liefst 5 sterren beoordeeld. Met name wordt positief gesproken over de strakke vormgeving en de prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

 

 

 

Siemens EX975LXC1E iQ700

 

Deze Siemens inductiekookplaat is weer zo’n voorbeeld uit de top collectie van dit Duitse bedrijf. Hij behoort zeker niet tot de categorie goedkope inductiekookplaten. Maar daarvoor krijg je naast een prima kwaliteit ook een heel mooi product geleverd.

Hij heeft een royale breedte van 91,2 cm en maar liefst 5 kookzones. Met zijn powerboost functie zorgt hij ervoor dat je de maaltijden 35% sneller bereid. Hij heeft een digitaal display en is voorzien van een kookwekker. Met de energie beheerfunctie kun je nog meer besparen op je energieverbruik.

Door klanten wordt deze inductiekookplaat met maar liefst 5 sterren beoordeeld. Hij heeft een mooie grote kookplaat. Zoals je van Siemens mag verwachten is hij fraai vorm gegeven. Hoewel hij niet de goedkoopste is wordt de prijs-kwaliteitverhouding als zeer goed beschouwd.

 

 

 

 

 

Sharp KH9I26CT00EU

 

Sharp staat erom bekend dat zij goede kwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs. Zoek je een wat royalere kookplaat? Dan is deze inductiekookplaat van 90 cm voor jou de juiste keuze. Wanneer je hem qua prijs en opties vergelijkt met andere producten heb je het idee met een inductiekookplaat aanbieding te maken te hebben.

Hij beschikt over maar liefst 5 kookzones. Deze hebben een diameter van respectievelijk 2 x 16 cm, 2 x 20 cm en één van 25 cm. Deze worden bediend via tiptoetsen. Hij heeft een boostfunctie voor het extra snel bereiden van je maaltijden. 

Natuurlijk is hij voorzien van een kinderslot en een restwarmte indicatie. Geen risico meer van aanbranden dankzij de warmhoudstand. Dit artikel is nog niet zo lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Om die reden beschikken wij helaas nog niet over klantenreviews.

 

 

 

 

 

Bosch PVS851F21E

 

Deze inductiekookplaat met afzuiging behoort ook tot de top producten in onze selectie. Zoals we gewend zijn van deze Duitse producent is deze Bosch inductiekookplaat ook weer van alle snufjes voorzien. Niet de goedkoopste maar wel waar voor je geld.

Hij heeft vier kookzones, die elk ook weer een boostfunctie hebben. Alles te bedienen via tiptoetsen. Daarnaast heeft hij een frituursensor met maar liefst 4 frituurniveaus. Het ventilatieniveau is regelbaar.  De RVS filters in het afzuigsysteem en het vetfilter zijn afneembaar en eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

Deze inductiekookplaat is nog niet zo lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Helaas beschikken wij dan ook nog niet over reviews van onze klanten. Met de betrouwbaarheid van Bosch moet je echter niet verwachten dat je een “kat in de zak” koopt.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status