Beste infrarood thermometer

Laatste update: 30.05.20

 

Infrarood thermometers test van 2020

 

Met een degelijke infrarood thermometer kun je op een makkelijk en bovendien snelle manier de temperatuur van een bepaald object, voorwerp of zelfs van een persoon te weten komen. Bovendien hoef je helemaal niet rechtstreeks in contact te staan met het voorwerp of die bepaalde persoon. Om te weten te komen wat nu precies de 3 best beoordeelde infrarood thermometers zijn, hebben we een onderzoek gedaan. Zo hebben we kunnen vaststellen dat de Medisana FTN infrarood thermometer alvast tot de topproducten behoort. Het is een krachtig apparaat en je kunt op een maximale afstand van ruim 5 cm staan. Ook wanneer je voor de DiaTemp infrarood thermometer kiest, mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Bovendien werkt het echt wel behoorlijk snel en weet je in slechts een enkele seconde al het resultaat van de meting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Infrarood thermometers koopgids

 

Infrarood thermometers kun je gebruiken om vanop afstand de temperatuur te meten van een object of een persoon. Je kunt het apparaat zelfs gebruiken om de temperatuur van kokend water of een stuk voedsel mee te meten. De mogelijkheden van een infrarood thermometer aanbieding zijn eindeloos. Het is een aanbeveling om tijdens de aankoop te letten op het gebruik, de functies, de voordelen en de prijs van het product. Met onze tips zul je zeker de beste infrarood thermometer kunnen kopen.

Waarvoor kun je de thermometer gebruiken

 

Een infrarood thermometer is handig voor vele verschillende toepassingen. In de eerste plaats kun je het product gebruiken om je temperatuur te nemen wanneer je vermoedt dat je koorts hebt. Je kunt het ook gebruiken om de temperatuur van kinderen te nemen. Het grote voordeel daarvan is dat het makkelijk is en dat de kinderen er geen last van hebben.

Een tweede mogelijkheid is om de temperatuur van je voedsel te meten. Je kan echter enkel maar de temperatuur aan de buitenkant meten dus om de kerntemperatuur van vlees of vis te meten is dit type niet echt geschikt.

Een derde mogelijkheid is om de warmte van een vloerverwarming te meten of te controleren of bepaalde apparaten niet aan het oververhitten zijn. Het gebruik van deze thermometer is heel eenvoudig want je kunt het vanop afstand richten op een object om de temperatuur van het scherm af te lezen.

 

 

Nauwkeurigheid en snelheid

 

Infrarood thermometers zijn over het algemeen heel nauwkeurig. Dit is heel belangrijk, vooral als je het toestel wilt gebruiken om de temperatuur van een persoon te nemen. Een klein verschil in de metingen kan ervoor zorgen dat je een persoon die koorts heeft niet goed genoeg verzorgt. De nauwkeurigheid kan wel negatief beïnvloedt worden wanneer de batterij bijna leeg is.

Als je andere objecten wilt meten dan kan de temperatuur niet zoveel belang spelen, zoals de vloerverwarming. Deze resultaten mogen al gauw 1º verschillen. De nauwkeurigheid om de temperatuur van voedsel te meten kan ook belangrijk zijn, maar dit is vooral het geval wanneer je de kerntemperatuur meet. Bij een infrarood thermometer is dit niet echt belangrijk.

De snelheid van een infrarood thermometer ligt veel hoger dan van de klassieke thermometers. Vroeger moest je tot bijna 1 minuut wachten voordat je het resultaat kon aflezen en nu kun je na enkele seconden al meteen de temperatuur op het scherm zien verschijnen.

 

 

Meetbereik van het apparaat

 

De meeste thermometers hebben een bereik van 0º tot 50º Celsius. Er bestaan echter ook modellen die wel tot 100º kunnen meten. Andere toestellen zijn geschikt om bevroren voedsel of objecten mee te meten tot een bepaalde temperatuur onder het nulpunt.

Deze metingen kun je eenvoudig aflezen van het beeldscherm van de thermometer. Dit zorgt ervoor dat een infrarood thermometer heel makkelijk in gebruik is. Wees waakzaam wanneer je goedkope infrarood thermometers koopt want ze zijn meestal van minder goede kwaliteit. Zo kan het zijn dat de metingen minder correct zijn en dat ze een beperkt meetbereik hebben. Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal is minder goed, dus ze kunnen vlugger breken.

Voordelen en kostprijs van een infrarood thermometer

 

De grootste voordelen hebben we hierboven al besproken maar we zetten ze nog even op een rijtje. Met een infrarood thermometer kun je snelle metingen maken die accuraat zijn. Zo hoef je niet te wachten op de resultaten en moet je ook niet voor een lange tijd met een thermometer onder de arm zitten.

Ze zijn ook heel handig om de temperatuur van kinderen te meten. Omdat je het kind niet moet aanraken of de thermometer in een onplezierige plaats moet steken zullen de kinderen het niet meer erg vinden om hun temperatuur te nemen.

Deze thermometers beschikken meestal over een geheugen waarin de laatste metingen opgeslagen worden. Zo kun je deze opnieuw bekijken in de toekomst. Als het scherm beschikt over een verlichting dan kun je de resultaten ook in een donkere ruimte aflezen.

Om het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden is het aangeraden om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Je kunt dit eenvoudig doen door online op zoek te gaan. Als je gevonden hebt wat je zoekt kun je het product bestellen en aan huis laten leveren.

 

 

Infrarood thermometer reviews – top 5

 

 

Als je de temperatuur van jouw lichaam of het lichaam van iemand anders wilt meten, dan kun je dat doen met een infrarood thermometer. Met dit apparaat hoeft er geen contact gemaakt te worden met de persoon of het object die je gaat meten. Het is heel handig om te gebruiken dus koop ook de beste infrarood thermometer voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Medisana FTN

 

Met de Medisana FTN infrarood thermometer kun je nu altijd de juiste temperatuur van jouw lichaam of dat van een ander meten. Dit product heeft een meetafstand van 5 cm en zorgt voor een snelle meting. Na 1 seconde weet jij al wat de temperatuur is van het lichaam dat je gemeten hebt. Met dit product kun je ook oppervlakten en vloeistoffen meten. Bij koorts geeft het een signaal en het verandert ook van kleur.

Het grootste deel van de gebruikers is blij met dit product, want het heeft een goede prijs en is daardoor een voordelige koop. Dit product is ook handig en gemakkelijk om te gebruiken, want je kunt de temperatuur snel meten.

Het heeft een goede kwaliteit en het is een duurzaam product. Sommige kopers vinden het lastig om te gebruiken en voor hen is dit product niet van de beste kwaliteit. Daarnaast is het ook niet helemaal betrouwbaar.

Met een degelijke infrarood thermometer hoeft er helemaal geen contact te zijn tussen het toestel en de persoon of het voorwerp waarvan je de temperatuur wenst te meten. Dit model is afkomstig van het bekende merk Medisana dat een vaste waarde is op het gebied van infrarood thermometers. Voor sommige kopers zou het ook wel eens het beste merk kunnen zijn.

Voordelen
Meetafstand:

het toestel heeft een maximale meetafstand van zo een 5 cm. Bovendien weet je in amper 1 seconde al meteen de temperatuur van het voorwerp of het lichaam dat je meet.

Doeltreffend:

met dit apparaat kun je niet alleen de temperatuur van een mensenlichaam meten maar ook van vloeistoffen en zelfs van oppervlakken.

Gebruiksgemak:

op het moment dat er bijvoorbeeld tekenen van koorts gemeten worden dan zul je merken dat de thermometer een signaal afgeeft. Bovendien zul je ook een verandering van kleur kunnen opmerken.

Prijskaartje:

het is niet misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het zeker tussen de goedkope infrarood thermometers kunnen spotten.

Nadelen
Niet betrouwbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het product toch niet echt betrouwbaar blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DiaTemp

 

De DiaTemp infrarood thermometer is een geweldig product. Het heeft een 5 in 1 functie waarbij je het kunt gebruiken als oorthermometer, huidthermometer, voorhoofdthermometer, object thermometer en voor het meten van de omgevingstemperatuur. Bij het detecteren van koorts geeft het een geluidssignaal.

Dit apparaat geeft binnen een seconde de temperatuur aan op het display. Het slaat het resultaat van de laatste 18 metingen op. Deze thermometer wordt zelfs aangeraden voor wetenschappers en voetspecialisten. Het heeft een ruim meetbereik van 0 tot 50 graden.

In vergelijking met de andere 4 producten kun je de conclusie trekken dat dit product niet hoort bij de groep van goedkope infrarood thermometers. Dan nog zijn de personen die dit product hebben aangeschaft tevreden ermee, want het doet wat het moet doen. Je kunt snel en betrouwbaar de temperatuur meten. Dit apparaat is gemakkelijk om te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de infrarood thermometer van DiaTemp. Het is misschien niet meteen één van de goedkopere modellen maar dit heeft vooral te maken met de enorme hoeveelheid functies die het toestel aanbiedt. Hieronder kun je alvast een overzichtje vinden van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
5 in 1 functie:

je kunt dit toestel gebruiken als oorthermometer, maar ook als een huidthermometer, een object thermometer en een voorhoofdthermometer. Verder kun je er ook de omgevingstemperatuur mee meten.

Geluidssignaal:

op het moment dat er tekenen van koorts worden waargenomen dan zul je merken dat de infrarood thermometer een geluidssignaal afgeeft.

Meetbereik:

het toestel beschikt over een totaal meetbereik dat ligt tussen de 0 en de 50 graden.

Handig in gebruik:

het is een handig toestel dat je in veel situaties kunt gebruiken. Het is voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar display. Bovendien is het apparaat in staat om de laatste 18 metingen te bewaren en op te slaan.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je dit apparaat niet tussen de goedkope infrarood thermometers hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tapp

 

De Tapp Oblumi infrarood thermometer geeft jou veel voordelen en is daarom een topproduct. Met dit product kun je de temperatuur van het lichaam meten door dit apparaat te richten op het voorhoofd of in het oor. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om de temperatuur van de inhoud van een babyfles te meten.

Zo ben je ervan verzekerd dat de babymelk niet te heet is. Het komt met een handig reistasje, zodat je het overal kunt meenemen. Handig is dat je dit apparaat samen met een app kunt gebruiken. Je kunt dan de gegevens van vorige metingen zien en ook de gegevens delen. Je krijgt ook schoonmaakdoekjes, zodat je dit product gemakkelijk kunt schoonmaken.

De gebruikers vinden dit apparaat leuk en handig. Je kunt gemakkelijk en snel de temperatuur meten. Ook is de app heel erg handig om te gebruiken, want je kunt nu ook via je smartphone meten.

Met deze Tapp Oblumi infrarood thermometer haal je volgens verschillende kopers echt wel een bijzonder apparaat in huis. Het biedt je namelijk heel wat voordelen en opties aan die bijzonder handig kunnen zijn. Laten we even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Doeltreffend:

indien je de lichaamstemperatuur wenst te meten dan hoef je het toestel gewoon op het voorhoofd of het oor te richten. Verder kun je met dit toestel ook de temperatuur van een babyflesje bepalen.

Handig in gebruik:

je kunt deze infrarood thermometer gebruiken in combinatie met een handige applicatie. Zo kun je de voorgaande metingen opnieuw bekijken en eventueel zelfs delen.

Accessoires:

het toestel wordt geleverd met een degelijk reistasje en een aantal schoonmaakdoekjes. Zo kun je het toestel snel weer reinigen.

Nadelen

Momenteel kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen. Dit is uiteraard positief maar het maakt het niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Koop bij bol.com (€55)

 

 

 

 

Medisana TM750

 

De Medisana TM750 infrarood thermometer is een geweldig apparaat dat een aantal functies biedt. Met dit apparaat kun je de temperatuur van het lichaam van een persoon meten. Bij waarneming van koorts geeft dit apparaat een signaal door middel van een alarm.

Je kunt ook de temperatuur van de omgeving, oppervlakken of van vloeistoffen meten tot 100 graden Celsius. De laatste 30 metingen worden opgeslagen met de datum en de tijd van de meting. Het is licht van gewicht, dus gemakkelijk om het overal mee te nemen. Voor dit apparaat heb je 2 x 1,5 V (AAA) batterijen nodig.

Niet alle gebruikers zijn helemaal tevreden met dit product, want voor sommige gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit en is het niet altijd betrouwbaar. Het is ook niet altijd handig om te gebruiken om de temperatuur te meten van het voorhoofd.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze infrarood thermometer afkomstig van het bekende en misschien wel het populairste merk Medisana. Alvorens je besluit om dit product aan te kopen, lijkt het ons een goed idee om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Doeltreffend:

naast het feit dat het toestel ideaal is om de lichaamstemperatuur van iemand te meten, kun je het ook gebruiken om vloeistoffen of oppervlakken te meten.

Geheugencapaciteit:

het toestel ziet er misschien klein uit maar heeft wel een enorme geheugencapaciteit. Zo worden de resultaten van de laatste 30 metingen zonder problemen bewaard. Bovendien verschijnt naast de datum ook het tijdstip van de meting.

Handig in gebruik:

het toestel werkt op basis van krachtige AAA batterijen. Daarnaast weegt het weinig en is het vrij compact. Dit maakt het handig om overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Niet betrouwbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het toestel niet helemaal betrouwbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ecomed TM-65E

 

Met de Ecomed TM-65E infrarood thermometer kun je de temperatuur van het lichaam meten, zonder in contact te komen met het lichaam. Binnen enkele seconden heb je het resultaat en kan je het op het LCD scherm lezen.

Dit apparaat kan de vorige 30 metingen onthouden en het heeft ook een alarm als er koorts wordt gedetecteerd. Met dit apparaat kun je ook nog andere temperaturen meten zoals van vloeistoffen, de omgeving etc.

Een infrarood thermometer aanbieding is een thermometer met een goedkope prijs. En dat heb je met dit product. Ondanks de lage prijs van dit product, vinden de gebruikers dat het wel van goede kwaliteit is en dat het gemakkelijk is om te gebruiken. Het is vooral handig om te gebruiken bij oudere kinderen, die comfortabel zijn met een thermometer die je kunt gebruiken zonder contact te maken.

Indien je op zoek bent naar een infrarood thermometer aanbieding dan raden wij jou aan om dit model van het merk Ecomed even onder de loep te nemen. Bovendien is het ook een krachtig toestel dat snel werkt. In slechts enkele seconden kun je al het resultaat van de metingen waarnemen.

Voordelen
LCD scherm:

het toestel is voorzien van een groot maar vooral duidelijk afleesbaar LCD scherm.

Geheugencapaciteit:

deze infrarood thermometer is in staat om de meetresultaten van de laatste 30 metingen te bewaren met alle daarbij horende informatie.

Nadelen
Niet betrouwbaar:

volgens één enkele gebruiker levert deze infrarood thermometer niet altijd een nauwkeurige meting af. Daardoor is het toestel bijgevolg niet zo betrouwbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status